• Jo9-02 De wetten in het voetbal

Vorige week sloten we af met de spreuk: Wat je er in stopt, komt er ook weer uit. De vraag was of dat vandaag ook weer het geval was in de thuiswedstrijd tegen VVSB Jo9-02. Voor de wedstrijd pakten donkere wolken samen boven het sportpark. Als dat maar geen voorteken was voor de wedstrijd. VVSB had ook zijn eerste wedstrijd gewonnen, dus het was een 6-punten wedstrijd.

Het strijdplan was duidelijk. Denk aan de trainingen en ga dus met elkaar de wedstrijd aan. Overspelen, aanvallen over de vleugels en denk aan de 5 seconde regel. Met andere woorden: voetbal als een team en niet als een eenling.

De eerste helft vonden Niek en ik een genot om naar te kijken. De bal ging van voet naar voet en er werd lekker fel gevoetbald. VVSB voetbalde lekker mee, maar wij waren de bovenliggende partij. We kwamen een aantal keer goed voor het doel maar de bal mocht er niet in. Halverwege de eerste helft was daar de beloning voor het goede voetbal. De bal kwam van de zijkant bij Adam en hij schoot de bal met zijn linkervoet via de handen van de keeper in de bovenhoek. 1-0
    Wij bleven steeds druk zetten en daar volgde ook kansen uit. Adam zette de bal voor richting Florin, maar helaas schoot hij over.

In de rust waren wij ons er allemaal van bewust dat we zo door moesten gaan. Het gat met VVSB was niet groot genoeg en er liepen genoeg leuke voetballers rond om de stand gelijk te trekken. Blijf fel en probeer de bal rond te spelen.

De tweede helft was aan onze kant misschien iets minder, maar wij creëerden genoeg kansen. Rayhan schoot net aan de verkeerde kant van de paal en Florin schoot zelfs snoeihard op de paal. En daar komt de wet in het voetbal. Als je zelf niet scoort, dan valt het doelpunt wel aan de andere kant. En inderdaad, VVSB kwam met een goedgeplaatst afstandsschot op 1-1. De wedstrijd golfde vanaf dat moment heen en weer. VVSB kreeg ook kansen maar die pareerde onze keeper Mathijs vakkundig. Het was zeldzaam foutje van onze keeper met uitschieten waardoor VVSB zelfs op 2-1 kwam. De Boys rechtte nog een keer hun rug en speelden vol op de aanval. Maar het leek of de bal er niet in mocht gaan. De laatste kans was een mooie aanval waarbij Florin de bal voor het doel langs speelde, maar Adam kon de bal er niet inglijden. Over en uit.

En nu even relativeren. Deze coach is misschien nog net zo fanatiek alsof hij in het veld staat en riep meteen: ik ga geen verslag schrijven. Ik heb er geen zin. Maar waarom eigenlijk? De reden daarvoor is dat ik vond dat er maar 1 team verdiende om te winnen en dat waren wij. Tevens vind ik die wet in het voetbal onrechtvaardig. Maar toch heb ik de pen weer opgepakt en daar is een hele goede reden voor. Niek en ik zijn harstikke trots op onze spelers. Zeker de eerste helft was voetbal wat wij heel graag zien. Leuke combinaties, felheid en voetballen als een team. De wet in het voetbal is niet leuk, maar daar leren wij weer van. Als wij zo blijven voetballen wordt het een leuk seizoen.