• Woensdagnieuwtjes

    Vanuit de succesvolle C1 formatie van trainer Corian Wigboldus (2e in de landelijke 1e divisie) vertrekken maar liefst vijf spelers na dit seizoen naar een profclub. Dat is extreem veel. Kai v/d Veldt gaat naar Feyenoord, Rik van 't Wout en Espen van Ee gaan naar Vitesse, Jelle Hak gaat naar Sparta en Gioele Nicolaas gaat naar ADO Den Haag. De teller staat tot nu toe op 14 v.w.b. naar een profclb vertrekkende spelers.

    Twaalf jaar geleden werd Jan Overes leider van Alphense Boys D1, toen nog o.l.v. Jorg v/d Breggen (nu in functie van de KNVB) en daarna o.l.v. Pjotr v/d Marel (nu coördinator onderbouw bij Sparta Rotterdam) Jan maakte nog vele trainers mee en werd enige jaren leider van de B1 o.l.v. Sander van Dijk. Nu heeft hij besloten dat de cirkel maar eens rond moet zijn en wordt hij opnieuw leider (samen met zijn maatje Hans Wertheim) bij de nieuwe D1 van Alphense Boys, o.l.v. trainer Robin Stolwijk.

     

  • Alphense Boys 15-2 (C2) plaatste zich gisteravond voor de halve finale van de KNVB beker door met 2-5 te winnen bij en tegen Graaf Willem II Vac 15-1. Bujo en Jordy scoorden ieder 2x, Jayden Daleman scoorde de andere goal.

    Wim Versteeg (bestuurlid interne zaken) heeft afgelopen vrijdag een succesvolle open hart operatie ondergaan waarbij zijn hartklep is vervangen. Wim zal dus enige tijd uit de roulatie zijn. Vanaf deze plaats wensen hem wij beterschap en een voorspoedig herstel

  • Alphense Boys D1 werd op zaterdag 21 april glansrijk kampioen van de 2e divisie waardoor de ploeg van trainer Sander v/d Kleij al drie wedstrijden voor het einde promoveerde naar de landelijke 1e divisie. De thuiswedstrijd tegen Buitenveldert werd eenvoudig met 3-0 gewonnen door drie goals van topscorer Noah Gesser die zijn 42e competitiedoelpunt van dit seizoen maakte en volgend seizoen bij Ajax speelt. Hierbij ook de fantastische foto van de 1-0 waarbij Noah Gesser deze atletische manoeuvre maakt om de pass van Larrick Roos over de Buitenveldert keeper te tikken.

  • Via deze link zijn de drie goals te zien van de kampioenswedstrijd van de D1 en de daarna volgende festiviteiten inclusief de kampioens duik in de sloot achter de kantine. De moeite van het bekijken waard:  https://youtu.be/2zY_h-IhZNs 

    De fotoreportage van de kampioenswedstrijd (van Arjan de Graaf) is te zien via deze link: https://flic.kr/s/aHsmi6wkRG

    Blijkbaar zat het de hele week al bij de D1 spelers in hun hoofd. ''Als we kampioen worden springen we in de sloot''. Na het fluitsignaal kreeg vrijwel niemand de gelegenheid om de mannen te feliciteren en vertrokken ze in sprint naar de sloot achter de kantine. Gelukkig trokken ze nog wel even hun wedstrijdshirts uit! De stank (ook later in de kleedkamer) was enorm.  Pas daarna was er tijd voor de felicitaties, de bloemen, de schaal, de kampioenshirts en de spuitchampagne.

  • Daarna werd er een ererondje gelopen langs het lege veld. Bijdehandje Jarno v/d Broek sprong daarbij even over de afrastering om als enige ''toeschouwer'' te applaudisseren voor zijn ploeggenoten.....

    Vaste keeper Niels Gehlen raakte twee weken geleden geblesseerd en moest de kampioenswedstrijd op krukken aan zich laten voorbijgaan en kon dus ook niet ''de sloot in''.!

  • Assistent D1 trainer Sharan Ras (die komend seizoen trouwens de assistent wordt van Dwight Schenkers bij de 17-2)  kreeg afgelopen zaterdag een volle emmer water over zich heen (zie foto). Dat was de manier van de spelers om toch wel degelijk hun waardering uit te spreken voor de prima manier waarop Sharan zich dit seizoen gemanifesteerd heeft bij de D1 spelers. Sharan wilde na enige bedenktijd dan ook graag nog een seizoen bij Alphense Boys blijven en heeft een aanbod om scout bij de KNVB te worden daarom ook afgewezen.

  • Vanuit China kregen wij zondagochtend al de felicitaties van Bryan de Vries (ex-trainer D1 en C1 van Alphense Boys) vanwege het kampioenschap en promotie van de D1. Bryan volgt nog al het nieuws van Alphense Boys va de website en kreeg zaterdagavond ook het filmpje toegestuurd van de kampioenswedstrijd van de D1. Afgelopen zaterdag stond er toevallig een groot artikel in het AD Groene Hart over het ''China avontuur'' van Bryan de Vries in China. Sinds augustus is Bryan (24) hoofdtrainer van Century Park Fc in Shanghai en wordt hij opgeleid tot voetbaldirecteur.  Hij is verantwoordelijk voor de volledige club, geeft training, doet de administratie en ondersteunt de trainers die onder hem werken. Bryan werkt in China wekelijks met ± 300 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar. Hij is op dit moment ook erg druk met het voorbereiden op het kamp naar Nederland. We komen met minimaal 15 Chinese kinderen tussen 28 juli en 8 augustus maar Nederland. 

  • Noah Gesser (D1) gaat na dit seizoen bij Ajax spelen. En dat is natuurlijk volkomen verdiend, want hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap van de D1 o.l.v. trainer Sander v/d Kleij. Hij scoorde tot nu toe maar liefst 42 competitiegoals (van de 80) en gaf ook nog een keer 8 assists. Noah is een echte ''winnaar'' en liet dat vaak in woord en gebaar merken. Maar die karaktereigenschap gaat hem hopelijk ver brengen. Ook in het succesvolle bekeravontuur (gewonnen van FC Groningen, Excelsior en Sparta Rotterdam D1 n in de kwartfinale uitgeschakeld door Heerenveen) scoorde Noah 14 x en was hij een duidelijke meerwaarde voor zijn team. We blijven Noah (op afstand) komend seizoen volgen.

  • Hans Wertheim is eindelijk een keer kampioen geworden. Hans is al meer dan 10 jaar leider van de D1 en was er een paar keer dichtbij. Dit jaar klopte alles bij de D1 en behaalde de ploeg van trainer Sander v/d Kleij met vlag en wimpel de titel en de felbegeerde promotie naar de landelijke 1e divisie. Slechts één nederlaag  en een gelijkspel waren de spelbrekers dit seizoen en dan wordt je dyus op 21 april l kampioen. Na afloop ging het begeleidingsteam (met leider Hans Wertheim links op de foto) voor de camera's staan.

  • Het kampioenschap van de D1 ondersneeuwde de knappe prestatie van de C1 van afgelopen zaterdag. Met groot gemak wonnen ze met 3-0 van concurrent DWS C1 waardoor het nu al zeker is dat ze minimaal op de tweede plek eindigen in de 1e divisie en zelfs nog een minimaal kansje hebben om koploper PEC Zwolle nog te bedreigen. Gewoon heel knap van trainer Corian Wigboldus en zijn spelers.

    Een selectie van de mogelijke nieuwe D1 won gisteravond met 2-0 van Hillegom D1. De mogelijke nieuwe B2 speelde met 5-5 gelijk tegen Abcoude (na een 1-4 achterstand)

    Over een week begint de mei-vakantie. Er is dan geen training op woensdagmiddag 2 mei (trainingen o.l.v. Edwin kluivers). De andere trainingen kunnen gewoon doorgaan. Op maandag 30 april is het schoolvoetbal in Alphen a/d Rijn.

    Graag wil ik weten wanneer jullie team in de mei-vakantie niet traint. Daar kan ik dan rekening mee houden  m.b.t,. verdeling van de trainingsruimte

    Drie trouwe boys supporters volgden het bijna afgelopen seizoen iedere uitwedstrijd van Alphense Boys 1 en deden bij de gasten een ''ballentest''. Ze aten bij iedere club en balletje gehakt en gaven daar een cijfer voor. Op de eerste plek eindigde Silvolde en omdat die afgelopen zondag te gast waren bij Alphense Boys werd in de rust de beker uitgereikt aan de vertegenwoordiger van Silvolde. Hieronder de top vijf van de lekkerste balletjes gehakt.

    1. Silvolde
    2. Heerenveen
    3. Bataven
    4. Msc Meppel
    5. Alphense Boys

  • Thijmen Goppel was afgelopen zondag weer op bezoek bij Alphense Boys. Thijmen speelde 7 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys en is nu echt doorgebroken bij ADO Den Haag waar hij de laatste weken gewoon basisspeler is. Op de foto staat hij in het zwarte shirt naast Pepijn Kooij

  • Nagier Bonevacia werd bij de vorige woensdagnieuwtjes (18 april) op de website van Alphense Boys gepresenteerd als aanwinst voor het volgende seizoen bij de zondag 1. Na een gesprek met trainer Hein van Heek en bestuurslid Hatim Noura gaf hij dinsdag 17 april zijn jawoord. Er werd een foto gemaakt, hij werd nog even in contact gebracht met Milan Stiphout (met wie hij even bij Sparta speelde) en ging akkoord dat het in de publiciteit kwam. Ook Studio Alphen en het AD Groene Hart namen het nieuws over. En drie dagen later hoorden wij via via dat Bonavecia naar SJC ging.....! Ongelofelijk, je jawoord geven aan Alphense Boys en daarna toch nog gaan praten met SJC (wist die club dat hij al ja gezegd had tegen AB?) en dan zonder iets te zeggen tekenen bij SJC...! Wat een normen en waarden heb je dan!

  • Jhustin Concetion was de zoveelste A1 speler die zijn debuut maakte in de hoofdklasse bij Alphense Boys 1. Afgelopen zondag moest hij al na 30 m9inuten invallen voor Stanley Mailoa, terwijl hij een dag eerder al gespeeld had in de A1 tegen Fortuna Sittard A1 (3-3)

  • Afgelopen zaterdag werd TC Paul Bahlmann gebeld door Casper Nek (ex-jeugdtrainer AB) die met zijn A1 van Katwijk bij ARC stond voor een competitiewedstrijd, maar hun tenue waren vergeten. ARC kon hen niet helpen en de scheidsrechter wilde de wedstrijd op het formulier als niet gespeeld aantekenen (en dus 3 punten aftrek). Casper belde dus ten einde raad naar zijn oude club Alphense Boys. Uiteraard konden wij Casper wel helpen en binnen 10 minuten had hij een oud reserve tenue van ons en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

    Afgelopen zaterdag werd Bujo Hegic (spits van Alphense Boys (15-2) officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club Sparta Rotterdam.

  • Mohaned Osman (B2) brak op zaterdag 14 april zijn neus. Zijn moeder werkt in het ziekenhuis en dankzij har hulp werd er een professioneel masker voor hem gemaakt, waardoor hij tòch weer kon spelen met zijn ploeg in de belangrijke wedstrijd tegen Alexandria B1. Helaas werd er verloren.

  • Jens Toornstra (speelde 9 jaar bij Alphense Boys)  deed afgelopen zondag weer van zich spreken in de bekerfinale van Feyenoord tegen AZ. Wàt een kilometers heeft hij weer afgelegd. Als bekroning voor zijn ''marathon'' mocht hij in blessuretijd de 3e goal van Feyenoord maken en pakte de 100ste ''dennenappel''. Jens is na een iets mindere periode weer helemaal terug en weer zeer waardevol voor Feyenoord.

     

  • Noussair Mezraoui (speelde 1 jaar in de F1 bij Alphebnse Boys en ging toen naar Ajax) maakte afgelopen zondag zijn debuut als basisspeler bij Ajax tegen VVV. Daarvoor kwam hij al 5x als invaller in het veld.

    Thijs Timmermans (speelde één jaar in de B1 bij Alphense Boys) heeft een 2-jarig contract getekend bij Fc Dordrecht en wordt nu dus officieel profvoetballer.

    Lionel Messi is de best betaalde voetballer van de wereld. De Argentijn van FC Barcelona verdiende dit seizoen 126 miljoen euro en passeerde Christiano Ronaldo, die incasseerde ''slechts'' 94 miljoen euro. Messi verdient dus 2.6 miljoen euro per week en 370.000 euro per dag. Duizelingwekkende bedragen.

    Alphense Boys 9-1 (2009) speelde afgelopen zondag het NK voor onder 9 in Castricum. Daar hadden ze zich via voorrondes in september voor geplaatst. We zijn ingedeeld in poule D samen met Hoofddorp, Meerburg en Dia uit Teteringen. We beginnen tegen Hoofddorp, tot ieder zijn verbazing komen we binnen 4 minuten al met 3-0 achter. Moeten we weer even wennen aan 6x6, zijn we nog niet wakker.? Na een peptalk en iedereen scherp gezet te hebben beginnen we aan de 2de helft. Na veel strijd en het niet opgeven winnen we de pot met 4-3. De eerste belangrijke punten zijn binnen.

    2de wedstrijd tegen Meerburg was mede door goed voetbal en inzet een makkelijke overwinning met een uiteindelijke score van 7-0.

    3de wedstrijd in de poule is tegen Dia, uiteindelijk winnen we deze met 1-0 waar het eigenlijk 8-0 had moeten zijn. Enige tegenvaller was het uitvallen van Romano met een liesblessure. Heel veel sterkte Romano.

     In de kwartfinale mogen we het opnemen tegen VVIJ, waar we begin van het seizoen nog van verloren hadden tijdens een oefen wedstrijd. Tijd voor revanche. We beginnen goed en strijden voor elke meter. We winnen uiteindelijk met 2-1. Op naar de halve finale.

  • Hier moeten we tegen Hollandia, deze jongens spelen net als ons in de competitie tegen een jaar ouder. Dit is ook te merken, ze zijn net zo fel als ons en soms tegen het randje aan. Na 1-0 achter te komen draaien we de score om door veel inzet en teamwork naar een 2-1 voorsprong. Helaas krijgen we nog voor tijd een goal tegen en dat betekend penalty’s. Helaas gaat deze verloren, de teleurstelling is de zien op het gezicht van de jongens met bij sommige tranen. Hard gestreden voor een finale plek maar helaas niet gelukt. Wel rest ons om het toernooi nog enig glas te geven door in de kleine finale nog 1 keer er vol tegen aan te gaan en 3de te worden.

    We spelen tegen Oliveo voor de 3/4de plek. We komen al erg snel voor met 3-0 door het laatste beetje energie eruit te persen die de kinderen nog over hadden. Uiteindelijk winnen we met 6-0 en worden we 3de van Nederland.

    Een top prestatie van onze JO9 jongens. Heel het toernooi gestreden, inzet getoond en samenspel getoond. Gefeliciteerd jongens. Trots op jullie…

  • Sinds afgelopen dinsdag is er ene ''ome Cor'' verschenen op de website. Hij blikt om humoristische wijze terug op het weekend. De grote vraag is ''wie doet zich voor als ome Cor''? We hopen in ieder geval dat hij met zijn 84 jaar nog vaker zijn licht kan laten schijnen over Alphense Boys.  Wij hebben het met genoegen gelezen. Heeft u het gemist? Lees het dan nog maar eens in deze woensdagnieuwtjes

    Vroeger waren we halverwege april al klaar met voetballen. Begon het lentezonnetje eindelijk te stralen, waren alle competities afgelopen! Nu kan ik ook de hele maand mei nog genieten van alle Boys-teams. Heerlijk.  

    Vroeger begon Lenie in april al te zaniken dat we naar de camping moesten. En ik had dan niets in te brengen. Want ze weet, als er geen voetbal is, heb ik niets te doen. Ik heb eigenlijk maar twee hobby’s: klaverjassen en Alphense Boys. "En klaverjassen kun je op de camping ook", zegt Lenie altijd. Lenie wil sinds een paar jaar naar zo’n ecocamping. Ze is dol op Jesse Klaver en sindsdien doet ze alles voor het milieu. Dus geen tv op de camping en dus ook geen voetbal kijken. Wat zijn de dagen dan lang.

    Ik hou sowieso niet van campings, maar Lenie is er dol op. Loopt de hele dag met iedereen over niets te ouwehoeren. Het ergste vind ik naar de wc gaan. Poepen achter een klapdeurtje is vreselijk. En verdomd als het niet waar ik, de buurman is altijd aan de diarree.    

    Afijn, in de vijftiger en zestiger jaren voetbalde ik zelf bij onze club. Mid-mid was ik. Nu ben ik 86, heb een kunstknie, een verschrompelde nier en vastzittende nekwervels. Bovendien krijg ik om de drie jaar een maagzweer, kun je klok op gelijk zetten. Zelf voetballen is er al heel lang niet meer bij. Maar wat mag ik er graag naar kijken! Ik volg alles, van F6 tot MO-17 en van G1 tot het 7de.

    Dit weekeinde was ik een beetje zenuwachtig. Onze JO13-1 ging kampioen worden. Ze moesten tegen de nummer laatst, het zou appeltje-eitje worden. Maar toch, je moet het toch altijd maar weer effe doen. Maar dat deden ze! Mijn jongens waren oppermachtig. Tuurlijk, het zijn de jongens van trainer Sander van der Kleij, maar elk kind in rood en wit beschouw als mijn eigen kind.

    Buitenveldert werd met 3-0 verslagen. Drie goals van Noah Gesser, wat een geweldenaar is dat joch toch. Daar gaat Ajax volgend seizoen nog veel plezier aan beleven. Daarna sprong het hele team in de sloot, uit balorigheid. "Ome Cor, spring je er ook in? Het is lekker koel", riep Mike, de keeper. Nou, het leek ome Cor verstandiger om dat niet te doen. Kan mijn pacemaker niet tegen.

    Die middag stak ik de weg over met mijn scootmobiel om de JO19-2 te aanschouwen. Moesten tegen Alphia. Da’s altijd leuk, zo’n derby. Nou, ik zeg het niet graag, maar onze jongens zijn er ingeluisd. Bij 2-2 werd in de slotfase een zuivere goal van Alphense Boys afgekeurd wegens vermeend buitenspel.  Na afloop wilde ik verhaal halen bij de scheids, maar terwijl ik hem op zijn hielen zat, begaf de accu van mijn scootmobiel het. Om een lang verhaal kort te maken, voordat ik bij de kleedkamer was, was de scheids al gedoucht en weg.

    Is wel een van mijn favoriete elftallen, die JO19-2. Sandertje Vos, die lange van Verpoort, Rob, Hessel, Gijs, Tygo, Collin, heerlijke gasten. Ze mogen sinds kort bier drinken van de regering, dus na afloop zitten ze steevast in de kantine. Krijgt ome Cor ook altijd een glaasje van dat gerstenat en natuurlijk geef ik dan ongevraagd mijn mening over de wedstrijd. Dan maak ik van mijn hart geen moordkuil, maar de jongens kennen me inmiddels langer dan vandaag. Ze weten wie het zegt.

    Ben toen de weg maar weer overgestoken en in onze kantine tussen de Haagse B1-vaders gaan zitten. Mooi volk, die gasten. Beetje schreeuwerig, maar ik weet dat ze thuis niets te vertellen hebben. Drinken bier alsof het water is en flirten altijd met de dames achter de bar. Maar als hun vrouwen erbij komen zitten, gaan ze ineens cola drinken en beginnen dan als brave Hendrikjes over uitstervende diersoorten te praten.  

    Ging gisteren eerst naar Boys 7 kijken. Moesten tegen ONA 7. Nou, die Gouwenaars hadden niets in te brengen. Robin en Perry waren onze uitblinkers. Maar ja, ’t is jammer dat de achterstand op koploper ASW 5 niet meer ingehaald gaat worden. Die 7 punten maken ze in de resterende vier wedstrijden niet meer goed. Jammer hoor, want er had dit seizoen meer ingezeten.Maar ja, dat vraagt wel om een andere instelling. Om een lang verhaal kort te maken, ze vreten te vet en zuipen te veel. Als ik dat roep, zeggen ze dat ze daarom het 7de zijn. Hebben ze natuurlijk ook weer gelijk in.  

    Ben gisteren natuurlijk ook naar de mannen van Eli wezen kijken. De eerste helft kon me niet bekoren. Silvolde was een klasse apart. Wonder boven wonder bleef het tot de pauze 0-0. Ben ik ff naar Jan van der Sandt gelopen, de leider. Gezegd dat ze een schop voor hun kont nodig hebben. Vond Jan ook. Denk dat Eli wat peper in de thee had gedaan, want na rust zag ik ze voetballen zoals ik dat het liefst zie. Met een veldoverwicht, de meeste kansen creërend en lekker op de aanval spelend. Uiteindelijk met 1-0 gewonnen. Gezien de tweede helft zeer terecht.

    Kortom, het was al met al weer een heerlijke weekeindje. Gisteravond tegen Lenie gezegd dat de competities tot 30 juni duren. Leugentje om bestwil. Niet doorvertellen, hoor!

     Boys-groet van ome Cor