• RCL Jo10-2 – AB Jo10-1 (5-3): De eerste nederlaag is een feit

RCL Jo10-2 – AB Jo10-1 (5-3): De eerste nederlaag is een feit
    RCL uit. Dat is voor ons altijd een lastige wedstrijd. De jongens hadden er zin in en dat zag je terug in de warming-up. Voor de wedstrijd ging ik nog even een praatje maken met de coaches van de tegenpartij. Hun wisselende resultaten kwamen volgens hen door veel blessures en afwezigen. Vandaag waren ze voor het eerst weer compleet. Toen ik over mijn schouder keek, zag ik een reus van een gozer op doel staan. Zij gaven toe dat hij wat groot was voor zijn leeftijd (1 meter 80). Prima, op naar de aftrap.
    Na de aftrap zag je 2 teams die ervoor wilden gaan. De Alphense Boys speelden verzorgd en de bal ging van voet tot voet. RCL speelde opportunistisch met lange ballen en snel aansluiten. We kregen best wat kansjes, maar de keeper stond goed in de weg. Helaas, maakte RCL de 1-0 en wij konden op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die viel niet veel later. Het was een splijtende aanval die keurig werd afgerond in de kruising. Het leek erop dat wij nu de wedstrijd hadden omgebogen, maar toen gebeurde er iets ongelooflijks. RCL schoot 2 ballen van onze keeper vanaf 35 meter zo in het doel. Onze keeper kon hier niets aan doen. Het was raar, maar we stonden ineens achter met 3-1, zonder dat we echt iets hadden weggegeven. Toen waren wij wel even van pad af. De goede spits van RCL maakte het onze verdedigers erg lastig en daar viel ook de 4-1 uit.
    Tja. Daar sta je dan in de rust. 4-1 achter en eigenlijk niet slecht voetballen, maar wel met veel ongeloof. De coach, maar ook de Boys, hadden zich echt mateloos geïrriteerd aan de scheids. Ook bleven zij zich verbazen over de keeper. Het enige wat wij konden doen was het accepteren en het tij nog proberen te keren.
    De tweede helft was van onze kant een hele goede helft. Wij hadden het nog wel lastig met de spitsen, maar speelden eigenlijk voetbal zoals we het willen zien. Driehoekjes, steekpassjes en veel kansen. Het mocht eigenlijk niet baten. De keeper hield erg veel tegen. Als het gevaarlijk werd, trok RCL aan de noodrem. We krijgen dan wel een vrije trap, maar de vaart was weer uit de aanval. Met keihard werken was de uiteindelijke eindstand 5-3. Helaas werd onze spits nog van het veld gestuurd. Hier vond de scheids dat hij moest optreden, terwijl dat hij dat bij al die andere overtredingen niet deed.
    Wij kunnen alleen maar heel trots zijn op hoe goed wij hebben gevoetbald en hoe keihard we hebben gewerkt. Jammer van het resultaat.