• AB Jo10-1 – Meerburg Jo10-2 (3-2): Een zes punten wedstrijd

    Na de domper van vorige week tegen RCL stond vandaag de topper tegen Meerburg op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 3. Bij winst konden wij op zes punten van hun komen. Men moet weten dat Meerburg een angstgegner van ons is. In de eerste deel van de competitie hebben wij 2x verloren van de Jo10-1. Wij wilden dus wel wat rechtzetten. In de voorbereiding werd er niet veel doorgenomen. Het belangrijkste was de druk op de bal. Dus niet afwachten, maar erop.

    Na de aftrap zagen de supporters 2 teams die heel graag wilden. Door die gretigheid vergaten wij na het veroveren van de bal echt te gaan voetballen. Dus niet na het veroveren van bal de bal blind hard en hoog naar voren schieten. Dat is niet ons spel en daar hebben wij ook het team niet voor. Het was dan ook Meerburg die de score opende. (0-1) Langs de kant werden de spelers gemaand om rustig te worden. Neem de ballen aan en/ of speel ze daarna strak door langs de buitenkant in de voeten van een medespeler. Gelukkig gingen de iets meer voetballen. Het was onze spits die met een mooie steekbal de rechtshalf vrij voor de keeper zette. Hij liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de 1-1 onberispelijk in. Het was een vrij fysieke wedstrijd, waarbij beide teams het randje aan het opzoeken waren. Regelmatig werden er aan twee kanten shirtjes vast gehouden of schouderduw uitgedeeld. Onze 2-1 leek heel veel op de 1-1. Weer een mooie steekbal en het was weer onze rechtshalf de bal goed inschoot.

    In de rust waren er complimenten voor de inzet en de druk op de bal. Ons aandachtspunt was dat wij meer moesten gaan voetballen. Dat is heel erg moeilijk als de adrenaline door lichaam pompt. Na sprekend voorbeeld van deze trainer, begrepen de jongens het.

    De 2e helftvond ik dat er meer werd gevoetbald. Onze 3-1 was een prachtig doelpunt. Het was onze linkshalf die op het middenveld de bal veroverde. Hij draaide daarna van zijn directe tegenstander weg en sprintte daarna zo naar het doel en schoot de bal hard in. Wel waren er wat overtredingen die eigenlijk niet door de beugel konden. De jongens werden even door hun coaches toegesproken dat ze best op deze manier door konden gaan, maar ze moesten het wel fair houden. Meerburg maakte nog de 3-2 waardoor het toch nog spannend kon worden. Ze kregen nog 1 grote kans, maar het waren onze verdedigers die de gelijkmaker voorkwamen.

    Wat waren gisteren de pluspunten van deze wedstrijd? Allereerst de werklust en strijd. Wel bemoeide de ouders zich best wel met de wedstrijd. Het was dan de ene speler die tegen de andere speler zei dat hij zich er niets van moest aantrekken en gewoon zo moest doorgaan. Ook het elkaar in de armen vallen en elkaar feliciteren met de overwinning was mooi om te zien. Dit was een teamprestatie en dat zag je aan alles. Het was niet onze mooiste overwinning, maar het was wel een hele lekkere!
    Gijs