• RCL JO15-3 - Alphense Boys JO15-4

    Op een prachtige voetbaldag, nog vochtig gras en zonovergoten, de moeilijke uitwedstrijd tegen de medekoploper RCL, een team wat samen met Alphia tot nu toe alles gewonnen heeft.

    Het zal zo te zien een clash worden, hier zitten alleen maar lange mannen in, dus hopelijk kunnen we voetballend wat meedoen, fysiek zal lastig worden.
    De boys trappen af, gelijk een corner, deze leidt tot niets, maar er wordt hard gewerkt, dat is positief. Een uitbraak van RCL, schot, gelukkig op de paal! De eerste 4 minuten gaan gelijk op. Het spel golft op en neer, zonder echte kansen voor beide kanten. Na een kwartier de eerste corner voor RCL, ook die brengt geen gevaar, gelukkig met die lange mannnen.

    Een vrije trap van Gijs op 30 meter is prooi voor de keeper. Na 20 minuten derde corner, ook deze wordt goed verwerkt, tot nu toe doen we goed mee. Een schot van Anouar gaat voorlangs. Behalve schot op de paal is RCL nog niet levensgevaarlijk geweest. Dan toch de 1-0 van RCL, geplaatst schot. Ook de boys komen er soms goed uit, de eindpass komt nog hopelijk. Voorzet van RCL, mooie actie van de spits , komt in midden voor zijn man, 2-0.

    De tweede helft begint, RCL begint scherp, de krachten beginnen bij de boys af te nemen. Kay is nu ook licht geblesseerd en Ryan is er wel, maar niet inzetbaar, en Ralph zit geblesseerd thuis, dus wissels zijn eigenlijk niet meer. Goede redding van Mark voorkomt de 3-0. Knappe actie , gemeenschappelijk knokken, Anouar scoort, 2-1! Nu maar hopen dat de mannen hier nog kracht uit halen. Aan de inzet ligt het vandaag in ieder geval niet. Discussie met de grensrechter, wel of niet buitenspel, maar hij telt toch, 3-1.

    Ik denk dat RCL toch een makkelijkere pot hadden verwacht. We krijgen echt wel wat kansen, net als RCL, maar ze vallen niet. RCL is net wat fysiek sterker, en iets scherper. Het is afgelopen, hard gestreden, volgende verbeterpunt voor de mannen is: echt veel minder zeuren en zeiken op elkaar, iedereen doet zijn best, ballen zijn niet altijd goed of op maar, jullie zijn een team, strijd samen, niet onderling!