• Alphense Boys D1 terug in de 1e divisie

Vandaag pakte de D1 het dikverdiende kampioenschap van de 2e divisie waardoor ze na vijf jaar weer terug zijn op het hoogste landelijke niveau, de 1 divisie. Op de foto het uitzinnige stel. De C1 verdedigde zijn knappe tweede plek in de 1e divisie door een prima 3-0 overwinning op concurrent DWS en houdt de druk op koploper PEC Zwolle C1. De A1 en B1 speelden gelijk. De C2 won en heeft weer een sprankje hoop op de titel. De D2 verloor de topper tegen Nootdorp, maar heeft alles nog in eigen hand.

Alphense Boys A1 verspeelde volkomen onnodig een 3-1 voorsprong tegen Fortuna Sittard A1 en moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. De start was goed van de ploeg van trainer Jonathan Jonk. Al na een minuut lag de bal via Floris Hazenberg achter de Fortuna doelman, maar de grensrechter van Fortuna had (als enige) buitenspel gezien. Nadat Boys keeper Justin de Feijter met de voet redding had gebracht, scoorde Floris Hazenberg in de 7e minuut. Een enorme blunder in de verdediging van Fortuna bezorgde de bal bij Floris en die schoot de bal vanaf de 16 meterlijn knap in de hoek (1-0).

• Twee minuten later was het al weer 1-1. In de 29e minuut mocht Wessel Meiring (na een handsbal) vanaf 11 meter voor de 2-1 zorgen. Na rust kreeg Edin Bibuljica een prima kans op de 3-1. Die stand kwam uiteindelijk wel op het bord toen Jhustin Concetion de bal diagonaal tegen de binnenkant van de paal schoot en een Fortuna verdediger de bal in eigen doel liep (3-1). Daarna waren er enorme kansen op 4-1 (Floris, Jhustin) maar viel in de 75e minuut de aansluittreffer aan de andere kant (3-2). In de 79e minuut werd het zelfs 3-3. Daarna liepen een paar boys spelers nog tegen oliedomme gele kaarten op die hem een schorsing opleveren waarmee ze het team niet helpen!. Door dit gelijke spel blijft Fortuna op vijf punten staan in de strijd om de wellicht belangrijke 3e plaats die misschoen een periodetitel oplevert. Volgende week zaterdag speelt de A1 de inhaalwedstrijd tegen Baronie A1 (uit om 15.30 uur)

12. Baronie 19-1                                   16-10

Alphense Boys B1 speelde een leuke wedstrijd tegen koploper AFC B1.  AFC begon iets scherper aan het duel en pakte al in de 4e minuut de voorsprong na een snelle counter terwijl Alphense Boys een corner mocht nemen (0-1). Maar daarna namen de mannen van trainer Sander van Dijk het initiatief en kregen ook kansen. In de 21e minuut had Nino Vittali moeten scoren, maar op 10 meter van het doel schoot hij de bal net over de kruising.

• Even later moest Boys keeper Bas Schol de 0-2 voorkomen en dat deed hij prima. Even later gingen ook twee schoten van Nino Noordanus over het doel. Nick Broekhuizen (de laatste weken heerlijk in vorm) kon vlak voor het rustsignaal de bal net niet over de keeper krijgen.  Snel na rust dribbelde Younes Bouhamed naar binnen en krulde de bal prima in de verste hoek (1-1).

• Even later was er een prachtige redding van keeper Bas Schol nodig om niet weer op achterstand te komen. In de 55e minuut gaf Hamza de bal goed voor en tikte Nino Noordanus bij de 1e paal de bal voorlangs. In de 57e minuut kreeg AFC een erg makkelijk gegeven strafschop van de strenge arbiter (1-2). Alphense Boys bleef in de warmte strijden voor een beter resultaat en in de 60e minuut draaide Nick Broekhuizen knap om zijn as en schoot kiezelhard de gelijkmaker binnen (2-2). Net als de vorige foto's is ook deze van Bert Noordanus.

• Daarna bleven de B1 mannen aanvallen omdat ze echt wilde winnen, maar dat bood ook ruimte voor AFC.. Keeper Bas Schol stond echter op zijn plek. In de allerlaatste minuut had Nino Vittali de winnende goal kunnen maken, maar net als in de eerste helft zocht hij het doel te hoog. Het bleef dus na een aantrekkelijke wedstrijd 2-2. De B1 speelt zijn volgende competitiewedstrijd pas weer op zaterdag 12 mei (uit om 15.00 uur tegen Hollandia B1)

De uitslagen in de 1e divisie laag

Alphense Boys 17-1 - AFC 17-1  2-2

Go Ahead Eagles 17-1 - Almere City 17-1

JVOZ 17-1 - Fc Den Bosch 17-1  1-4

De Graafschap 17-1 - Hollandia 17-1 (zondag 22/4)

8. JVOZ 17-1                            11-2

Alphense Boys B2 moest vandaag de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen Alexandria'' 66 B1. Na de bemoedigende thuisoverwinning van vorige week op Gemert was het vertrouwen toegenomen. De eerste helft was vandaag echter beneden niveau. Na een goed schot van Lars Verzaal (knap gepakt door de Alexandria doelman)  kwamen de mannen van trainer Jeffrey van Dijk al snel met 1-0 achter en verloren ze ook nog eens keeper Ot v/d Last die er met een blessure (na een botsing) af moest en vervangen werd door veldspeler Steven Overduin.

• In de tweede helft kwam er weer de gebruikelijke strijd van de B2 mannen, maar eerst moest de 2-0 geïncasseerd worden. Een kwartier voor  het einde kopte Max van Hees een vrije trap voorzet van Lars Verzaal binnen.

• Daarna speelde het spel zich vooral af op de helft van de thuisploeg. Er kwamen ook kansen o.a. door Samir Messaoudi en Beau Zwiep. Helaas wilde de belangrijke gelijkmaker niet vallen. Door dit resultaat zullen de mannen alles op alles moeten zetten om de play offs te halen en niet rechtstreeks te degraderen uit de 2e divisie. De B2 oefent volgende week zaterdag om 13.00 uur thuis tegen De Meern B1. De B2 speelt zijn volgende competitiewedstrijd pas weer op zaterdag 12 mei (uit om 13.00 uur thuis tegen Spijkenisse B1)

12. Gemert 17-1                        17-16

Alphense Boys 15-1 heeft zaterdag een aanval van DWS JO15-1 op plek 2 afgeslagen. Op het eigen sportpark hadden de gastheren geen kind aan de Amsterdammers: 3-0. Kort na het eerste fluitsignaal bijna een vliegende start voor de Alphenaren, wanneer Espen van Ee spits Rik van ‘t Wout op pad stuurt en laatstgenoemde de bal vanuit de stuit niet hoger lift dan de handen van de keeper. Een schotje rand zestien van Dylan Nieuwendijk mist niet veel later kracht.
    DWS stelt daar twee voorzetten van de rechterkant en linkerkant tegenover maar beide acties missen afstemming met de spelers voor het doel. Rens Boer heeft het zodoende rustig de eerste helft. Alphense Boys krijgt een prachtkans wanneer het spel na zo’n twintig minuten in de breedte verplaatst wordt. De ingeschoven Jesper Savenije speelt Dylan Nieuwendijk in, die de overlappende Gioele Nicolaas weer aan het werk zet. De vroege voorzet is strak en jammer genoeg verdwijnt de kopbal van Rik van ‘t Wout net over. Zo’n acht minuten voor de pauze is het echter wel raak. Kaan Temur brengt de bal vanuit een hoekschop weliswaar al op de goede hoogte voor maar de manier waarop de goalgetter het leer met zijn hoofd naar de rechter bovenhoek duwt is bewonderenswaardig: 1-0.

• In de rust maakt het gefoeter van de DWS-spelers onderling duidelijk hoeveel moeite zij tot dan toe hebben gehad om het verzet van Alphense Boys te verbreken. Er was de eerste 35 minuten geen doorkomen aan. Na de onderbreking is het net als in de heenwedstrijd niet lang wachten op een verdubbeling van de tussenstand. De aanval die eraan voorafgaat gaat over vele schijven. Gioele Nicolaas rukt aan de linkerkant op en krijgt de bal van Kaan Temur, waarna de verdediger besluit het spel via Espen van Ee verder te verplaatsen. De aanvoerder draait zich op knappe wijze vrij en kan daardoor openen naar Julian van der Kwaak, die op zijn beurt Rik van ‘t Wout net binnen de zestien inspeelt. De daar eveneens aanwezige Romeo Pieters is het eindstation en schiet zuiver in de linkeronderhoek binnen: 2-0.

• Na het tweede doelpunt lijkt DWS rijp voor de slacht maar laten de gastheren dit na. En nu de Amsterdammers toch nog in leven zijn besluiten zij het tweede deel van de tweede helft nog ultieme poging te wagen. In de omschakeling komen de gasten er steeds met veel spelers uit en tegen het eind van de wedstrijd zou dat tot een grote kans leiden. Een hoge bal wordt gecontroleerd door de lange, vaardige en meest opvallende DWS’er. Tot ieders opluchting schuift hij de bal links naast het doel van Rens Boer. Ook een latere tweede poging mist precisie.
    Hierdoor kunnen de Boys in de absolute slotfase zelf nog op zoek naar een derde treffer en zou die er ook komen. Wederom is het Romeo Pieters die van dichtbij raakt mikt en daarmee de eindstand bepaalt: 3-0.Door de overwinning is JO15-1 al zeker van de 2e plek in de competitie maar hoopt het uiteraard op meer. Lijstaanvoerder PEC Zwolle wist met slechts 1-0 te winnen in de IJsselderby van hekkensluiter Go Ahead Eagles en zal er ongetwijfeld -zeker na het zien van deze uitslag- nog niet gerust op zijn. De volgende competitiewedstrijd van de C1 is pas weer op zaterdag 19 mei (uit om 12.00 uur tegen Zeeburgia C1)

12. Go Ahead o15                      20-9

Alphense Boys C2 speelde op 21 april, de datum dat je eigenlijk niet in de buurt van de Bollenstreek moet komen. Tenzij je naar de Keukenhof of de Bloemencorso wilt gaan kijken. De verzameltijd hadden we al gesteld op 1.5 uur van tevoren voor de zekerheid. Gelukkig waren er precies 11 man om half 11. Het begin van de wedstrijd begonnen de boys toch een beetje slap. Lisse had het beste van het spel en de bal belandde toch een aantal keer voor het doel van Aaron. Uit deze dreiging kwam niet al teveel direct gevaar op de goal. Na vijf minuten werden de spelers wakker en begonnen ze met combineren en loopacties maken. De kwaliteit van het spel werd steeds beter en dit eindigde uiteindelijk in de 0-1. Jayden Pieters was in zijn loopactie doorgelopen in de 16, waar hij de bal van Bujo tussen 2 verdedigers door kreeg en hij vrij voor het doel stond. Hij twijfelde niet en schoot met links beheerst binnen.

• Vanaf dat moment was de omschakeling bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Waarbij wij vaak de vrije man konden vinden en snel de aanval zochten, liep het bij Lisse spaak door het zeer gretige drukzetten en vooruit verdedigen van de hele ploeg maar met name de middenvelders. Zij veroverden heel snel de bal en zochten elke keer goed de diepte. Dit resulteerde 2 maal in een goal binnen een minuut. 1x veroverde Kas de bal en 1x veroverde Jesse de bal. Beide spelers vonden Bujo met een goede dieptepass. Bujo speelde de eerste bal keurig naar Jayden Daleman die hem met links binnen schoot

• Bij de 2e kreeg Bujo zelf alle vrijheid en schoot hem zelf in het doel. De ruststand was dus 0-3. De 2e helft begon, net als de eerste, heel onrustig. Met wederom Lisse als betere ploeg. Het ritme van Lisse werd eigenlijk al na 5 minuten gebroken door weer 2 doelpunten binnen de minuut. Een werkelijk prachtige aanval over de rechterkant, waarbij Jayden Daleman de bal hoog naar Niels speelde, Niels de bal fantastisch meenam en met een lage strakke voorzet de bal panklaar voor Jordi legde. Hij schoot de 0-4 binnen. Daarna was het Jayden Daleman dit keer die de bal klaarlegde voor Bujo klaarlegde. Bujo schoot de bal uiteindelijk met links achter de keeper.

• Na de 0-5 volgde ene periode van matig spel, met af en toe een kleine kans voor de C2. Lisse was vooral goed in de combinatie in deze periode en speelde de boys af en toe even zoek, maar tot grote kansen kwam Lisse niet. En als zij dichtbij waren, zorgden zij er zelf voor dat de kans onbenut bleef. 10 minuten voor tijd belandde een vrije trap van Niels nog op het hoofd van Bujo en hij maakte zijn derde en de 0-6. Een gemakkelijke overwinning, waarbij vooral de omschakeling sterk was van de Boys. De aansluiting is er weer. Nu is het hopen vasn een misstap van HBS en Forum Sport. De volgende competitiewedstrijd van de C2 is pas weer op zaterdag 12 mei (thuis om 11.00 uur tegen RKAVV C1)

12. Fc Zoetermeer 15-1              19-5

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de kampioenswedstrijd tegen Buitenveldert 13-1 op het programma. Door puntverlies van de concurrentie konden de mannen van trainer Sander van der Kleij vier wedstrijden voor het einde al kampioen worden van de tweede divisie. Het weer was prachtig en de mannen waren er klaar voor. Het begin was nog een beetje aftasten en er waren kansjes voor aanvoerder Wessel Kooy vanuit de corner en spits Noah Gesser maar deze konden niet omgezet worden in een snelle voorsprong. Buitenveldert deed goed mee het eerste gedeelte. Na 13 minuten speelde linksback Larrick Roos de bal goed achter de verdediging van de Amsterdammers en zoals zo vaak dit seizoen was Noah Gesser attent en tikte de bal over de Amsterdamse Goalie 1-0!

• Enkele minuten later was opnieuw Wessel Kooy gevaarlijk vanuit een corner maar zijn schot werd geblokt en nu werd de corner door Evan Schens ingedraaid en deze belande op de lat. Vlak voor rust was er een fantastische aanval die achterin bij Wessel Kooy begon, uiteindelijk kwam de bal via Aldo Jager bij Phil Okongo en hij bediende Milan Schoemaker en opnieuw was het eindstation Noah Gesser 2-0! Na rust werd er goed gevoetbald tot aan de 16 meter van de tegenstander. Een afstandsschot van Wessel Kooy ging net naast en de vrije trap van Noah Gesser werd gemakkelijk gepakt door de keeper. De derde goal was opnieuw een prachtige goal. Evan Schens speelde de bal naar Noah Gesser en die scoorde met een halve omhaal zijn 42e competitiedoelpunt (!) en de eindstand van 3-0

• Die laatste goal, vlak voor het eindsignaal, werd met het hele team bij de dug-out gevierd. Het kon nu niet meer mis, het kampioenschap was binnen!

• De minste tegengoals, slechts 19,  door o.a. keepers Niels Gehlen en Mike Heisterkamp maar zeker ook door de sterke verdedigers Joep Deben, Wessel Kooy, Noë Esselink, Jordie Koeleman, Larrick Roos en Tygo Vernooij. De middenvelder die elkaar fantastisch aanvoelden en versterkten in de wedstrijden, Jarno vd Broek, Aldo Jager, Evan Schens en Milan Schoemaker en de technische Adil Bizih en razendsnelle Phil Okongo zorgden samen met doelpuntenmachine Noah Gesser voor veel mooie aanvallende momenten. En wat nog even genoemd moet worden is dat Tommie Koster en eerste jaar D pupil Sam Ringeling ook een goede bijdrage hebben geleverd aan dit kampioenschap. In totaal hebben de mannen al 80 goals gescoord. Na het laatste fluitsignaal waren de spelers door het dollen heen en doken zo de sloot in.

• Toen zij weer opgedroogd waren kregen de mannen een prachtig kampioensshirt, medaille, spuitchampagne en een schaal! Al met al een prachtige dag. Volgende week zaterdag is de D1 vrij van competitie en oefent dan om 11.00 uur thuis tegen Spartaan'20 D1.De wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn via deze link te bekijken: https://flic.kr/s/aHsmi6wkRG

12. Buitenveldert 13-1                          19-8

Alphense Boys 13-2 stond vanmorgen vroeg op voor de uitwedstrijd om 08.30 in en tegen Nootdorp o13. In de wedstrijd eerder dit seizoen bleek dat dit een stugge tegenstander was voor de ploeg van trainer Robin Stolwijk en werd het 1-1. Vanaf minuut één lag het initiatief bij Alphense Boys en maakte Nootdorp het veld vooral heel klein. Nootdorp kwam in de 7e minuut op voorsprong, na een dieptepass stond de rechtsbuiten vrij voor keeper Milan Captein en rondde beheerst af. Alphense Boys zette een tandje bij en steeds vaker werd er een speler met zijn gezicht naar het doel van de tegenstander toe vrijgespeeld maar tot echt gevaar leidde dit niet. Na rust werd het spel rommelig en waren de keuzes in het spel te slordig om kans op kans te creëren. Nootdorp scoorde halverwege de tweede helft hun tweede treffer en in de slotfase deed Tommie Koster uit een corner nog wat terug (2-1).

• Een nederlaag die te voorkomen was geweest als we beter waren omgegaan met de ruimtes en het benutten van de mogelijkheden. Vooral als de tegenstander achteruit loopt en de ruimtes dieper op de helft van de tegenstander klein worden. Dan moeten we extra ons best doen om tot kansen te komen. Wij zijn er iedere week op gebrand om het beter te doen dan in de ‘heenronde’. Als we dat voor elkaar krijgen staan we aan het einde van de rit bovenaan, maar we proberen onszelf nog altijd constant te verbeteren. Elke week moet de technische vaardigheid en het tempo omhoog. Dan ga je uiteindelijk vanzelf meer kansen creëren en scoren. Op zaterdag 5 mei om 10.30 uur staat voor Alphense Boys o12 de inhaalwedstrijd tegen Katwijk o13 gepland.

12. Rijnsb. Boys 13-1                              19-5

Alphense Boys 12-1 was vandaag vrij van competitie. Volgende week zaterdag spelen ze om 09.00 uur uit tegen s'-Gravenzande 12-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Betrokken Spartaan 12-1 - VOC 12-1

Nieuwerkerk 12-1 - Maense 12-1                        0-1

Westlandia 12-1 - Jodan Boys 12-1

Gravenzande 12-1 - HVV 12-1

VEP 12-1 - Barendrecht 12-1       0-7

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Westlandia 12-1                                        6-16