• Woensdagnieuwtjes

    De meeste aandacht gaat bij Alphense Boys komende zaterdag (21 april) natuurlijk uit naar de kampioenswedstrijd van Alphense Boys 13-1 (D1), die bij winst op Buitenveldert D1 al drie wedstrijden voor het einde van de competitie zeker is van het kampioenschap van de 2e divisie en dus promoveert naar de landelijke 1e divisie. Vijf jaar geleden degradeerde de D1 uit de hoogste klasse van Nederland nadat ze maar liefst 11 jaar achtereen op dat hoogste niveau van Nederland hadden gespeeld. De laatste vier seizoenen eindigde de D1 steeds als tweede in de competitie van de 2e divisie en nu is het dan eindelijk weer prijs. Wij hopen dat de ''kampioenswedstrijd'' veel bezoekers zal trekken en de mannen daarmee het feestje én de aandacht geven die ze verdienen. Zet het in de agenda: zaterdag 21 april om 11.00 uur op het hoofdveld van Alphense Boys.

     

  • Als de D1 kampioen wordt (en wie twijfelt daar nu nog aan!) zal leider Hans Wertheim voor het eerst in zijn lange loopbaan als leider van een jeugdselectieteam, kampioen worden. En dat gunnen we Hans natuurlijk van harte

    Jesse Boateng maakt volgend seizoen de overstap naar sportpark de Bijlen waar hij in het zaterdag 1 team gaat spelen o.l.v. John Cuvelier en Ron Martin. Deze 23-jarige aanvaller heeft de jeugdopleiding van Haaglandia doorlopen, speelde daarna twee jaar bij HMSH en speelt op dit moment bij GONA/Wateringse Veld (beide 1e klasse zondag). Jesse studeert aan de Haagse Hogeschool en probeert zijn sportieve en maatschappelijke ambities te combineren. Zijn favoriete positie is vleugelaanvaller, maar hij is vanwege zijn snelheid en doelgerichtheid op meerdere manieren inzetbaar.

     

  • Rik van 't Wout is de vijfde speler van de huidige C1 van Alphense Boys die volgend seizoen bij een profclub gaat spelen. Rik (15 jaar) speelde nog maar één jaar bij Alphense Boys en ontwikkelde zich als spits bij  het geweldig presterende Alphense Boys C1,  razendsnel zodat hij in de belangstelling kwam van Vitesse. Daar gaat hij volgend seizoen (samen met ploeggenoot Espen van Ee) in de o16 spelen. Rik gaat daar ook wonen (waarschijnlijk in een gastgezin) en daar naar school. Een behoorlijke verandering in zijn leven, maar een prachtig avontuur waar elke talentvolle voetballer toch van droomt?

  • Na de succesvolle keepersclinic van enkele weken terug willen wij op vrijdagavond 18 mei om 19.00 uur de laatste clinic van dit seizoen aanbieden aan alle trainers/leiders  van Alphense Boys én van de met ons samenwerkende amateurverenigingen.

    Het thema van die avond is ''loop en coördinatie training gericht op voetbal''. Onze nieuwe trainer van de 17-2 van Alphense Boys (Dwight Schenkers)  is specialist op dat gebied en wil alle trainers een leerzame praktijkbijeenkomst aanbieden. Dwight zal diverse nuttige en vooral praktische oefenvormen laten zien, die op ieder niveau gegeven kunnen worden met daarbij de juiste opmerkingen en coaching. Het zal een verrijking zijn voor de trainers om deze clinic bij te wonen, zodat zij deze vormen weer kunnen inpassen in hun eigen trainingen. Na afloop van de praktijkbijeenkomst praten we in de kantine nog even na o.l.v. Dwight en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij rekenen op een grote opkomst en belangstelling en vragen jouw komst naar Alphense Boys op vrijdag 18 mei even aan ondergetekende bekend te maken (Paul.Bahlmann@hetnet.nl)

    Niels Noordhoek (14 jaar) speelt het volgend seizoen bij ADO Den Haag in de 15-1 (C1). Onlangs werd de Bodegraver, die dit seizoen in de 15-2 speelt (o.l.v. trainer Mitchell Meijer) uitgenodigd voor een stagewedstrijd bij ADO Den Haag en werd gelijk aangenomen. Na enige bedenktijd koos Niels ervoor om deze kans met beide handen aan te grijpen. Wij wensen hem hel veel succes en plezier en zullen hem uiteraard (op afstand) blijven volgen. Niels is hiermee de 14e jeugdspeler van Alphense Boys die na dit seizoen vertrekt naar een profclub

  • Roy v/d Meer zal volgend seizoen de grensrechter zijn van Alphense Boys zaterdag 1. Na een goed gesprek met John Cuvelier gaan ze de samenwerking aan

  • Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 21 april

    11.00 uur      D1 - Buitenveldert D1

    13.00 uur      C1 - DWS C1

    15.15 uur      B1 - AFC B1

    15.15 uur      A1 - Fortuna Sittard A1

     

    Afgelopen zaterdag wonnen de drie hoogste jeugdteams van Alphense Boys (A1. B1 en B2) hun competitiewedstrijd met 3-2 nadat ze alle drie eerst met 0-2 achterkwamen........ Heel bijzonder dat dit op precies dezelfde zaterdag gebeurde.

    Afgelopen maandag volgden enkele Alphense Boys mensen de clinic die bij de Feyenoord academy werd gegeven, m.b.t.  ''voeding kan het verschil maken''. Altijd een moeilijk onderwerp. Hoe laat voor en training of wedstrijd moet je nu wàt eten?

    Niels Gehlen (keeper D1) mist de kampioenswedstrijd van zijn team komende zaterdag omdat hij vorige week woensdag bij een schoolvoetbaltoernooi behoorlijk geblesseerd raakte toen een tegenstander op hem door gleed.

  • Thomas Duivenvoorden (ex-Alphense Boys D1 trainer, nu hoofdtrainer DOSR) gaat in het komende seizoen de cursus TC 1 doen (UEFA A) en gaat stage lopen bij Katwijk waar hij assistent trainer wordt.

    Alphense Boys B1 stond afgelopen zaterdag 7 minuten voor het eindsignaal met 2-0 achter tegen Almere City B1. In de 73e minuut scoorde Nick Broekhuizen de aansluittreffer. In de laatste minuut van de officiele speeltijd maakte hij de gelijkmaker. Vervolgens kreeg de B1 een strafschop tégen, die door keeper Emiel van Vliet werd gestopt. In blessuretijd voltooide Nick Broekhuizen zijn zuivere hattrick en werd toen bedolven onze zijn ploeggenoten. Dit soort overwinningen vergeet je niet snel.

  • Ook Alphense Boys B2 presteerde het om van een 0-2 achterstand terug te komen en met 3-2 te winnen. Die winst was ook hard nodig, want anders waren ze afgehaakt in de strijd ter voorkoming van rechtstreekse degradatie. Nu ''leeft'' de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk nog en gaat zaterdag op jacht naar meer punten in de belangrijke uitwedstrijd tegen Alexandria. Het ''wonder' handhaving in de 2e divisie'' met een 1e jaars B-groep kan nog steeds!

    De nummer laatst degradeert rechtstreeks, de nummer 10 en 11 spelen nacompetitie om behoud van het 2e divisieschap. Alphense Boys moet nog spelen tegen o.a. Alexandria, Spijkenisse en Spartaan 20.

    De stand onderaan in de 2e divisie bij de B2

    6.  Quick 17-1                         17-22

    7.  FC Dordrecht 17-1              17-20

    8.  Spijkenisse 17-1                 16-18

    9.  Spartaan 20 17-1                17-17

    10.Alphense Boys 17-2          18-17

    11.Alexandria 17-1                   17-16

    12.Gemert 17-1                        16-15

     

    Dwight Schenker (nieuwe 17-2 trainer voor het volgende seizoen) werd afgelopen maandag 50 jaar en was toch bereid om op zijn verjaardag de C1 te trainen toen bleek dat C1 trainer Corian Wigboldus vertraging had na zijn trip naar Lissabon.

  • We hàdden een assistent trainer voor Dwight bij de nieuwe 17-2, maar die heeft onverwachts toch weer moeten afzeggen. Opnieuw dus een oproep wie Dwight in het nieuwe seizoen wil assisteren bij de nieuwe 17-2 (2e divisie). Dat wordt dus een groot deel van de huidige succesvolle C1.  Heb je interesse om hier eens over te komen praten, reageer dan naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Ook Alphense Boys A1 ontsnapte afgelopen zaterdag aan een nederlaag. Tegen laagvlieger Forum Sport A1 kon een 2-0 achterstand worden omgezet in een 3-2 overwinning. Hierdoor blijft de ploeg van trainer Jonathan Jonk in de race voor een periodetitel.

    Afgelopen zondag debuteerde Ramon Aronius (A1) als basisspeler in Boys 1. Wessel Meiring (A1) kwam later als invaller in het veld. Beide A1 spelers maken volgend seizoen deel uit van de A-selectie .o.l.v. trainer Hein van Heek. Ook de A1 spelers Justin de Feijter en Mike Bavelaar maken de stap van de A1 naar de zondag seniorenselectie.

    Een verrassende uitslag gisteravond in de Hoofdklasse A: MSC - waar Boys 1 zondag nog op de valreep een gelijkspel tegen haalde - verloor tamelijk kansloos het inhaalduel van nummer laatst Jong Achilles'29 met 1-3. Ook morgenavond (donderdag) wordt er ingehaald. Dan staat de topper Silvolde - Leonidas op het programma.  

    Volgende week woensdag (25 april) speelt Alphense Boys E-Top (genoemd 1201) een oefenwedstrijd op Varkenoord tegen Feyenoord o11.

     

  • Nagier Bonevacia komt volgend seizoen in de zondag 1 selectie van Alphense Boys spelen. De 22-jarige verdediger speelde 8 jaar in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en speelde daardoor al diverse keren tegen Alphense Boys. In seizoen 2015-2016 kwam hij uit voor jong Fortuna Sittard en de laatste twee seizoenen speelt hij in het 1e elftal van RVVH. Van harte welkom

  • Alphense Boys optimaliseert momenteel de ICT-voorzieningen. Komende dinsdag wordt aan de internetverbinding gewerkt. Die ligt er dan uit. Een gevolg hiervan is dat dinsdag 24 april niet met pin kan worden afgerekend in de kantine. We vragen uw begrip hiervoor.

    Alphense Boys heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sportverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

    De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om Alphense Boys extra in de schijnwerpers te zetten.

    U kunt nu stemmen op Alphense Boys. Ga naar www.verenigingvanhetjaar.nl. Je mag stemmen als je 18 jaar of ouder bent.