• Alphense Boys 5 laat punten liggen


    Een zondag waarop PSV kampioen werd door van rechtstreekse concurrent Ajax te winnen. In Frankrijk deed PSG het zelfde door van AS Monaco met een zevenklapper te verslaan. De ene ploeg kampioen van de sterke en fysieke Franse competitie, PSV van de Mickey Mouse-competitie. De Mickey Mouse-competitie, van oorsprong een uitspraak van NFL-coach George Halas, maar vooral bekend uit het Engelse voetbal. Mickey Mouse, een kleine vrolijke muis, net als de Eredivisie: klein en om te lachen!

    En dan het echte voetbal: Alphense Boys 5 vs. WVC 5. Eerder dit seizoen werd het 1-1, waar de Boys blij mochten zijn met een punt. Nu thuis op het hoofdveld, lekker weer, half uur later beginnen, lekker weer, goede scheidsrechter, lekker weer, jonge honden als tegenstander en het belangrijkste: lekker weer. Moest een mooie pot gaan worden; was wel even wachten op de coaches van het dames elftal, Mouhout en De Waal. Het dames elftal speelde ’s ochtends al op veld 4, maar was uitgelopen en eindigde tegen half 2. Beide heren namen daarna alle tijd om zich om te kleden, terwijl iedereen stond te wachten op het veld. Sterallures, of niet heren!

    Het was vandaag improviseren voor speler-coach Meijer. Door de afwezigheid van Buul en ‘grote’ Heinen had het team geen echte laatste man. Meijer nam zijn verantwoordelijkheid en ging de eerste helft zelf daar spelen. Qua spitsen was de spoeling ook wat dun. Onze ‘Lukaku’ Romeo was er uiteraard wel bij, maar Rob had afgezegd. Wie moest er dan voorin? Murat, Zijar, Schouten, Mathieu…nee….Mathieu niet. De coach nam de juiste beslissing, en kon er gebald gaan worden. Vons werd ‘gestraft’ voor zijn overspel (lees: meedoen met het 7e) en begon op de bank.

    De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, naar WVC had de beste kansen. De vlaggers hadden het aan beide kanten druk vandaag. Wel of geen buitenspel, altijd een discussie, vooral bij twijfel. Hoe dan ook, er viel veel te beleven. WVC kwam op voorsprong en behield die ook. Romeo en Zijar scoorden in de eerste en tweede helft voor de Boys, maar WVC wist vandaag 4 keer te scoren: eindstand 2-4. Wel lekker gespeeld, maar geen punten. Beetje zuur, maar er zijn ergere dingen in het leven.

    Volgende week een echte derby; een uitwedstrijd bij Alphen! Zal qua spel wel wat beter moeten, als je daar punten wilt pakken. Spelen als team, elkaar de bal gunnen, willen winnen, alles moet kloppen…hoewel….8e klasse..lekker weer en plezier is ook niet verkeert!

    Uitspraak van de week:

    'Brammetje'