• Verdiende overwinning voor E-Top tegen De Betrokken Spartaan

Even voor 7 uur stappen we in de auto richting Rotterdam. Vandaag staat de competitiewedstrijd tegen De Betrokken Spartaan op het programma. In de auto bespreken we nog even de verloren bekerwedstrijd tegen deze tegenstander. Wat ging er toen mis? De jongens van De Betrokken Spartaan startte de wedstrijd zéér fanatiek en daarvan waren we onder de indruk. De gehele wedstrijd bleef de druk hoog, waardoor de Rotterdammers ons uit de beker konden werken. Waren we de mindere? Nee! Zeker niet. Dus vandaag is het tijd om die bekerwedstrijd recht te zetten. Trainer Michael heeft de laatste training extra scherp getraind en de Boys weten wat hen te doen staat.

Onder de metro en een wat bedompte grijze lucht hebben de jongens zich verzameld op veld 5. Na de openingsceremonie start de scheidsrechter de wedstrijd en zijn het de Rotterdammers die de eerste schietkans op doel weten te creëren. Nog niet heel gevaarlijk, maar het is duidelijk dat dezelfde tactiek is gekozen als in de bekerwedstrijd.
    Wanneer Joshua zicht tussen 3 Spartanen heeft uit geworsteld en de bal meegeeft aan Senne is daar een eerste schietkans voor de Boys welke resulteert in een corner. Joshua neemt de corner en werkt de bal naar Senne die de 0-1 al vroeg in de wedstrijd weet te maken. Dat is een lekkere start én met het eerste doelpunt is de wedstrijd ook écht gestart. Beide teams draaien op volle kracht!

De Betrokken Spartaan probeert via hun linkervleugel het spel open te breken, maar Sami blokt daar alle acties krachtig af met stevige duels. Op een diepe bal vooruit is de tegenstander even gevaarlijk maar werkt Sami de bal naar een corner. De corner wordt genomen en het spel hervat, Santino onderschept en werkt de bal direct door op Daan die op zijn beurt direct Bryan weg stuurt. Een snelle actie, maar helaas is de keeper prima uitgekomen en onderschept de bal.

Weer is er Alphens gevaar wanneer Bram de bal diep geeft op Joshua die een superprint maakt om net voor de zijlijn de bal te kunnen meegeven aan Senne. Senne geeft de bal mooi voor op Ersan, maar helaas nog geen 2e doelpunt.

De Boys blijven gevaarlijk. Een hoge bal op Bryan wordt keurig aangenomen en voorgegeven op Ersan, maar wederom staat de verdediging van De Betrokken Spartaan sterk opgesteld en blijft het 0-1.
    Wanneer Senne even van de bal gespeeld wordt zet hij alle zeilen bij en blijkt dat hard werken loont. De bal wordt door Senne zelf teruggehaald en de aanval wordt via Bryan en Daan weer vooruit opgebouwd, waarna Senne een schietkans heeft, maar de bal gaat helaas over. De Boys zijn sterk en zitten goed in de wedstrijd.

De Betrokken Spartaan zet de aanval in en Matz stopt koeltjes de bal op zijn hoofd en werkt de bal terug vooruit. Joshua neemt aan en stuurt Senne weg. Senne neemt aan en boogt de bal fraai hoog over de keeper. Daar is dan de 2-0!

De wedstrijd is beslist nog niet gespeeld. De Rotterdammers zijn niet van plan om de wedstrijd gewonnen te geven. Er worden op het middenveld pittige duels uitgevochten welke doorgaans door onze middenvelders worden gewonnen.

In de laatste minuten van de eerste helft werkt de hardwerkende Bram de bal nog naar Ersan die hard op doel schiet, maar de keeper houdt sterk. In de slotfase nog een stevig blok van Serua die de bal vooruit werkt. Het is een mooie illustratie van de eerste helft. Goede blokkades van de verdediging. Direct weer opbouw met stevige duels op het middenveld en hardwerkende aanvallers die verschillende kansen creëren. De Boys hebben een mooie eerste helft neergezet en hebben de 2-0 voorsprong meer dan verdiend.
    Wanneer na de limonade en een kopje koffie de jongens weer het veld op lopen voor de tweede helft weet iedereen dat de wedstrijd beslist nog niet gewonnen is. De Rotterdammers zijn even fanatiek als onze jongens én 2 puntjes voorsprong is beslist te kort om rustig aan te doen. Ik ben benieuwd of het de jongens lukt om met dezelfde energie de tweede helft uit te spelen.

De Betrokken Spartaan gaat direct fanatiek van start. Een eerste actie is dan ook voor onze tegenstander, maar Nigel komt goed uit zijn doel, waardoor ze niet echt gevaarlijk konden worden. Via Matz en Yassine gaat de bal weer vooruit en wordt de aanval voorzichtig ingezet. Wanneer de jongens van De Betrokken Spartaan de aanval weer inzetten zijn daar Serua en Yasinne die samen de aanval stilleggen. De Rotterdammers krijgen wat meer ruimte om te spelen en laten zien dat ze dan ook direct gevaarlijk zijn. De jongens hebben alle concentratie nodig en bovenop de tegenstander te blijven spelen.

Weer is er een actie voor De Betrokken Spartaan maar Stef en Serua spelen de aanvaller vast en wanneer Nigel voortreffelijk uit zijn doel komt kan direct de aanval weer juiste kant opgezet worden. Senne neemt de bal mee op de rechterzijde en kan na een flinke loopactie zelf mooi de 3-0 tussen de palen knallen. Een hattrick maken tegen deze tegenstander, dát is wel lekker Senne.

Enkele minuten later bereikt de bal vooruit Julian die afvuurt op de keeper, waarna Thijs nét het laatste zetje kan geven voordat de keeper kan klemmen en is daar de 4-0 voor Thijs. Precies genoeg, een lekker doelpunt.
    In een wat rommeliger tweede helft is het rendement inmiddels net zo goed als in de eerste helft. We kunnen voorzichtig wel rekening houden met een gewonnen wedstrijd, maar natuurlijk willen de jongens ook graag de nul houden!

Een fraaie combinatie vooruit van de Rotterdammers en een prima pass op de spits wordt niet afgewerkt. De aanval is dan ook weer voor onze jongens. Julian weet slim een corner te creëren welke wordt genomen en uiteindelijk een schietkans voor Daan oplevert. De keeper stopt.

Ineens is daar De Betrokken Spartaan die ruimte krijgt en deze slim gebruikt. Het eerste schot wordt door Nigel prima gestopt, maar in de herkansing werkt onze tegenstander de 1-4 in het doel. Dat is jammer. Onze tegenstander heeft er nog vertrouwen in dat er meer uit de wedstrijd te halen valt. Wederom is daar een doorbraak, maar Matz blokt. De ontstane corner geeft geen gevaar, waarna de aanval weer door de Boys wordt ingezet. Een fraaie combinatie tussen Yassine en Joshua zorgt ervoor dat Ersan even gevaarlijk kan zijn voor het doel.

Niet veel later is daar een voorzet van Joshua op Thijs die de keeper gecontroleerd uitspeelt en de vijfde voltreffer op zijn naam schrijft.
    Er zijn even wat grimmige minuten. Een slaande beweging van onze tegenstander richting Ersan zorgt voor een verplichte wissel. Mats wordt geraakt op zijn been en Senne loopt een bloedneus op tegen de noppen van de tegenstander. Niet bewust overigens, maar het geeft al met al even een grimmige fase in de wedstrijd, die gelukkig niet lang duurt.

Een moeder van de tegenstander staat naast me en zegt “We hebben de scheidsrechter wel op onze hand”, ik reageer voorzichtig “Ok dat valt jullie dus ook op”. Een gulle lach en “Ah joh…jullie staan toch dik voor” gevolgd door een dikke High-Five werken zondermeer relativerend!

Een vrije trap voor De Betrokken Spartaan wordt gevaarlijk dichtbij het doel genomen. Nigel houdt prima en de tegenstander mag de corner nemen. Deze wordt door Yassine weggewerkt waardoor we in de laatste minuten van de wedstrijd nog even gevaarlijk worden. Daarna is de wedstrijd gespeeld en blaast het scheidsrechter het eindsignaal.

De tweede helft startte rommelig, maar na het derde doelpunt kwam er wat meer rust in de wedstrijd. De jongens hebben gestreden als leeuwen, de trainers zijn meer dan tevreden en als toeschouwers hebben we gesmuld van het spektakel.

Gefeliciteerd jongens met jullie mooie 1-5 overwinning!!