• Alphense Boys B1 wint van Go Ahead Eagles B1

Door een verdiende 2-1 overwinning blijft Alphense Boys B1 in de top van de 1e divisie laag (op de foto van Arjan de Graaf scoort Hamza Ezzemmouri de 1-0). De D1 ontsnapte aan puntverlies en pakte op de valreep alsnog een 4-3 overwinning. Komende dinsdag wacht om 18.00 uur de kwartfinale van de landelijke beker, om 18.00 uur thuis tegen Heerenveen D1. De C1 kwam terug uit Deventer met een zwaarbevochten 2-3 winst op Go Ahead Eagles. De A1 verloor heel ongelukkig met 0-1 van koploper MVV A1. De E-Top en D2 pakten een ruime overwinning en de C2 lijkt te zijn afgehaakt voor de titel en verspeelde een 3-1 voorsprong (3-3)

Alphense Boys 19-1 speelde een prima wedstrijd tegen koploper MVV 19-1 en verloor heel schlemielig en onterecht met 0-1. De ploeg van trainer Jonathan Jonk was eigenlijk de hele wedstrijd de iets betere ploeg en creëerde kansen genoeg, maar hij wilde er maar niet in, mede door een fantastische keeper van MVV. Na een eerste kans van MVV (voorlangs) zagen we een vrije schietkans van Floris Hazenberg, die de bal niet goed raakte. Daarna een schitterend diagonaal schot van Floris richting verste kruising, maar opnieuw kreeg de MVV keeper er een hand achter. Daarna schoot Edin net over, speelde Said in kansrijke situatie de bal te ver voor zich uit en schoot Floris en later ook Said de bal op de MVV keeper.

• Kortom de ruststand had absoluut in Alphens voordeel moeten zijn, maar dan moet je die ballen er wel inschieten....! Direct na rust zagen we een voorzet van de bedrijvige aanvoerder Mike Bavelaar die door Said Hamulic bij de 1e paal tegen de keeper werd geschoten, die opnieuw in de weg lag. Ook daarna pareerde de MVV keeper schoten van Said, Floris en Mike. En na al die kansen zal je altijd zien dat die aan de andere kant wél valt! En dat gebeurde (0-1). Daarna moet gezegd worden dat boys keeper Justin de Feijter MVV 3x (met zijn voeten) van verdere score uitbreiding afhielt. Ook Mike Bavelaar moest zijn keeper op de doellijn nog even helpen. In de 80e minuut gaf Ramon Aronius de goede voorzet die de MVV keeper net kon wegtikken voor de inlopende Jhustin Concetion.

• Ook de vrije trap van Wessel Meiring in de laatste minuut werd door de MVV keeper uit de kruising getikt. Om gek van te worden, maar wel een (zure) nederlaag. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.00 uur bij en tegen Forum Sport A1

12. Baronie 19-1                                      14-9

Alphense Boys 17-1 speelde vandaag thuis tegen Go Ahead en won met 2-1. Helaas werd er vandaag geen verslag ingeleverd. Hamza Ezzemouri scoorde de 1-0 (zie foto boven) Na rust volgde de 1-1 door zwak verdedigen ondanks verder goed keeperswerk van keeper Emiel van Vliet. (zie foto)

• De winnende goal werd gescoord door Nino Noordanus (zie foto)

• Volgende week zaterdag speelt de B1 om 12.00 uur uit tegen Almere City B1

De uitslagen in de 1e divisie laag

Alphense Boys 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1  2-1

JVOZ 17-1 - AFC 17-1       0-4

Hollandia 17-1 - Fc Den Bosch 17-1      1-1

De Graafschap 17-1 - Almere City 17-1 (8/4)

8. JVOZ 17-1                            9-2

Alphense Boys 17-2 speelde de verre uitwedstrijd in Maastricht (aanvang 16.30 uur, dus die zijn nu nòg onderweg!) en verloor in het prachtige stadion van MVV, met 4-1. In de eerste helft speelden de mannen van trainer Jeffrey van Dijk best redelijk, maar de enige wapenfeiten waren twee afstandsschoten van Steven Overduin en een vrije trap voorzet van Samir die door Nabil Sayadi net naast werd getikt. In de 26e minuut kwam MVV aan de leiding toen een steekpass de spits van MVV oog in oog met boys keeper Ot v/d Last bracht en de MVV''er scoorde de 1-0. Na rust werd de score door MVV uitgebreid in de 47e en 65e minuut (3-0) waarna in de 72e minuut de boysmannen iets terugdeden. Samir Messaoudi gaf de steekpass op Junior Sonowo, die kwam met de voorzet en Max van Hees kon koppend de 3-1 op het scorebord van het MVV stadion zetten.

• In de slotminuut, toen Alphense Bous va banque ging spelen, werd het nog 4-1. De B2 heeft nu alle topploegen gehad en vanaf nu zou het dus moeten gebeuren om van de laatste plaats af te komen. Volgende week speelt de B2 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Gemert B1 (13.00 uur)

12. Alphense Boys 17-2            16-14

Alphense Boys 15-1 reist vandaag af naar de Gelderse IJsselstad Deventer voor de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Go Ahead Eagles. Helaas rijdt de spelersbus langs stadion de Adelaarshorst en wordt de wedstrijd 12 kilometer verderop gespeeld op het knollenveld van SC Wesepe. De Boys zijn niet meer gewend om op echt gras te spelen en dit resulteert in veel balverlies. Go Ahead Eagles start feller dan Alphense Boys en winnen een duel op het middenveld in de 4e minuut. De bal wordt diep gespeeld op de sterke en snelle rechtsbuiten, die een Boys verdediger eruit loopt en de eerste de beste kans gelijk genadeloos binnenschiet (1-0).  Door het hobbelige veld komen de Boys absoluut niet tot het spel dat we van ze gewend zijn. Onnodig gedribbel resulteert in de openingsfase in nog meer balverlies. Go Ahead doet zijn naam eer aan en speelt wel alles snel vooruit. Dankzij een goede reflex van keeper Rens Boer op een schot van dichtbij in de 8e minuut wordt een grotere achterstand voorkomen. Pas na 11 minuten zien we wat aanvallende impulsen van de Boys. Twee corners leveren echter geen kansen op.  De Boys proberen inmiddels met lange ballen de buitenspelers te bereiken, want voetballend komen ze er door de as niet doorheen. In de 33e minuut is er een goede opening op links op Kaan Temur (zie foto onder), die om twee man heen slalomt en de bal vanaf de achterlijn perfect teruglegt op Julian van der Kwaak.

• Helaas mikt Julian de bal net naast de tweede paal en is de kans op de gelijkmaker vlak voor rust verkeken. Tenminste, zo lijkt het, want trainer Corian Wigboldus besluit topscorer Rik van ’t Wout een minuut voor de rust in het veld te brengen. De druk op de Eagles neemt per seconde toe en dit resulteert in een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Gioele Nicolaas pompt de bal dik in blessuretijd het vijandelijk zestienmeter gebied in en Rik weet in een woud van spelers zijn voet tegen de bal te zetten om alsnog voor rust de Boys langszij te schieten.(1-1) Met recht een gouden wissel. Hoewel de Boys de tweede helft beter starten dan de eerste, krijgen we een déja vu wanneer de nr.7 van de Eagles zich wederom na een diep bal ontdoet van een Boys-verdediger. Hij legt de bal terug op de nr.10, die de bal in de verre hoek plaatst en de 2-1 scoort in de 40eminuut. Er volgen wat wissels en omzettingen en de Boys gaan het laatste kwartier met 4 spitsen spelen. Go Ahead Eagles leunt achterover en loert op de counter. Het opportunistische alles of niets spel van de Boys werpt zijn vruchten af. In de 63e minuut geeft Dylan Nieuwendijk een steekpass op Rik van ’t Wout, die zich langs de centrale verdediger van Go Ahead wurmt, alleen op de keeper afgaat en beheerst de 2-2 scoort en  daarmee voor de tweede keer vanmiddag de gelijkmaker scoort.

• De Boys krijgen vleugels en voelen dat er wellicht meer te halen valt. Over het hele veld gooien ze er een schepje bovenop en overvleugelen ze de Eagles. In de 66e minuut gaat Rik op rechts om twee man en geeft een voorzet op gelegenheidsspits Jesper Savenije, die de bal op doel kopt. De Go Ahead-goalie bokst de kopbal tegen de lat, maar Jesper weet de rebound alsnog over de doellijn te tikken en tot grote opluchting van het meegereisde publiek de 2-3 te scoren.

• De resterende 5 minuten spelen de Boys professioneel uit en weten zo voor de poorten van de hel de zwaarbevochten 3 punten uit de Achterhoek mee te slepen.  Door deze overwinning eindigen de Boys sowieso bij de bovenste 5 van de competitie, hetgeen plaatsing voor de Eerste Divisie Hoog voor volgend jaar betekent. Doordat PEC  Zwolle vandaag verloor van DWS  zijn de Boys (met één wedstrijd meer gespeeld) de koploper uit die andere IJsselstad tot 1 punt genaderd. Zaterdag 21 april om 13.00 uur spelen de Boys thuis de kraker tegen nummer 3 DWS. Volgende week zaterdag is de C1 vrij van competitie

Alphense Boys 15-2

Van euforie naar mineur in twee wedstrijden. Dat is de juiste samenvatting van de afgelopen weken. Winnen van alle concurrenten en punten laten liggen tegen ploegen waar je van moet winnen. Ook vandaag was het weer zover. In de wedstrijd waar alweer de 5e remise van het seizoen de einduitslag was, begonnen we heel slecht. Den Hoorn in een 4-4-2 formatie richtte zich op 1 spits die de kansen moest creëren. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren de boys niet scherp en grossierde het in foute passes en onrustig voetbal. Na die tien minuten was het spel alsnog niet best, maar drongen de boys wel wat aan. Met kleine kansjes tot gevolg. In de 22e minuut werd de opbouw van Den Hoorn goed verstoord door Bujo. Thierry kon de bal uiteindelijk onderscheppen toen de centrale verdediger ingespeeld werd door de keeper. Hij speelde de bal naar Bujo, die vervolgens naar Jelle en Jelle kon de bal met zijn rechterbeen over de keeper heen krullen en bracht de 0-1 op het scorebord.

• Dit was ook meteen de ruststand. De 2e helft was wel iets beter qua spel dan de 1e helft, maar nog steeds was het niet best. Den Hoorn creëerde eigenlijk niks, maar toch kwamen zij op 1-1. Een vrije trap van 25/30 meter aan de rechterkant van het veld werd binnen geschoten. Gio zat er nog wel aan maar de bal stuiterde uiteindelijk in het doel. Een minuut later brak, na een diepe bal, Bujo door. Hij zette Thierry vrij voor het doel en hij schoot de bal vanaf vijf meter in het dak van het doel (1-2). Vijf minuten later was het Bujo zelf die de 1-3 kon binnen schieten.

• De overwinning leek binnen handbereik. Slordigheden in het verdedigen deden ons toch de das om. Wederom een vrije trap van 25/30 meter  vanaf het doel aan de zijkant van het veld, werd over Gio heen geschoten in de verre hoek. Vervolgens kregen we de 3-3 ook nog om ons oren door matig verdedigen, waarbij iedereen gekanteld was maar niet oplette of er nog iemand aan de zijkant stond. De spits van Den hoorn kreeg de bal, kapte naar binnen en schoot raak. Doordat de concurrenten gewoon gewonnen hebben, zijn de kansen op een mogelijke titel uit het zicht. Een vreselijk slechte wedstrijd, puur te wijten aan onszelf. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur thuis tegen Fc Zoetermeer C1

12. Fc Zoetermeer 15-1                17-5

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de wedstrijd tegen nummer 6 Fortuna Wormerveer op het programma. Zeker geen slechte ploeg, bleek ook in de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Vooraf waren de jongens gebrand om goed te starten maar dat was niet zichtbaar op het veld. De eerste minuten was Fortuna al gelijk gevaarlijk en werd de bal door Evan Schens van de lijn gehaald. Duels gingen verloren, passing was slordig en de wil om te winnen was niet zichtbaar. Het was ook geen verrassing dat Fortuna op voorsprong kwam. De grote spits won het duel van Wessel Kooy en hij schoof de bal onder keeper Niels Gehlen door, 0-1. Ook na de tegengoal veranderde er niks en was Fortuna beter en dreigender. Alphense Boys creëerden 1 kans maar Noah Gesser schoof de bal naast. Het niveau wat zo vaak gehaald is dit seizoen, werd de eerste helft door niemand aangetikt. De 0-2 vlak voor rust kwam dan ook niet als verassing. Noë Esselink verloor het duel en de nummer 9 faalde niet oog in oog met Niels Gehlen. In de rust is besproken wat er allemaal beter moest en het begon met strijd. De tweede helft was er zeker strijd, de mannen van trainer Sander van der Kleij zaten er ouderwets bovenop en Jordie Koeleman schoof in de 37e minuut de bal prima in de hoek voor de aansluitingstreffer 1-2.

• Ondertussen raakte Aldo Jager nog een keer hard de lat en de schuiver van Noah Gesser belandde op de paal, in deze fase zat het even niet mee. Door constant druk te houden kwam Fortuna niet meer van hun eigen helft en de 2-2 was een logisch gevolg, Wessel Kooy schoot en de keeper van Fortuna dacht dat de bal naast ging maar hij viel binnen en het was weer gelijk

• Niet veel later, toen iedereen dacht dat Alphense Boys door ging drukken was Fortuna daar met de enige uitbraak in de tweede helft Milan Schoemaker verloor de bal en zo was het ineens weer 2-3. Een flinke domper maar Alphense Boys bleef strijden. Toen ging centrale verdediger Wessel Kooy in de spits spelen en de verdiende 3-3 kwam vlak voor tijd. De bal kwam terecht bij Aldo Jager en hij schoot hard maar beheerst in de bovenhoek, 3-3.

• In plaats van het punt koesteren bleef Alphense Boys alles of niets spelen en deze aanvallende intenties werden beloond, waar Fortuna alles gooide op een punt en hun spits zelfs centraal achterin lieten spelen bleef Alphense Boys aanvallen en dit resulteerde in een goede goal van gelegenheidsspits Wessel Kooy, 4-3 na een verre uittrap van keeper Niels Gehlen!

• Wat een comeback, twee goals in de laatste twee minuten en zo won Alphense Boys na een beroerde eerste helft en een tweede helft met veel strijd de wedstrijd nog van de taaie tegenstander uit Wormerveer en is weer een wedstrijd dichter bij de zo fel begeerde titel. Komende dinsdag (10 april) speelt de D1 om 18.00 uur thuis de kwartfinale voor de landelijke beker tegen Heerenveen D1. Dan zal de ploeg gelijk scherp moeten starten willen ze een kans maken tegen de nummer 5 uit de 1e divisie. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 10.00 uur uit tegen Kon HFC D1.

12. Buitenveldert 13-1                             17-7

Na het winnen van de 'Easter Open' vorig weekend stond voor Alphense Boys 13-2 de competitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys o13 op het programma. Direct bij de aftrap nam Alphense Boys volledig het initiatief. Al na 3 minuten scoorde Tommie Koster op aangeven van Abdul Ibrahimi de 1-0. De ploeg van trainer Robin Stolwijk domineerde zowel aan de bal als in het verdedigen. Bij balverlies was de bal snel terug weer in het bezit. De jongens verdienen een groot compliment voor de uitvoering hiervan. Na 10 minuten schoot Owen van der Meer van dichtbij de 2-0 binnen.

• Na twee keer de aangever geweest te zijn schoot Abdul beheerst de 3-0 in de lange hoek. Dat het éénrichtingsverkeer was bleek wel uit het feit dat keeper Milan Captein maar twee keer een terugspeelbal had ontvangen. Net voor rust viel ook nog de vierde Boys-treffer, uitblinker Sam Ringeling schoot fraai in de verre hoek binnen.

• Na rust bleef Alphense Boys de tegenstander onder druk houden en er volgde een treffer van Sven Verpoort op aangeven van Tim van Veen. In de slotfase zette Tommie met nog twee treffers de 7-0 eindstand op het scorebord.

• Wij speelden vandaag tegen een tegenstander die met veel spelers op eigen helft stond en als je dan na tien minuten al 2-0 voor komt is dat erg knap. We legden vandaag erg dynamisch en gevarieerd spel op de mat. Daar kunnen we echt van genieten. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys D2 om 12.30 uur een uitwedstrijd tegen Katwijk D1.

12. Rijnsb. Boys 13-1                             17-5

Alphense Boys 12-1 speelde vandaag tegen het laaggeplaatste Vep 12-1. Het is duidelijk dat de Boys een stuk sterker zijn dan hun tegenstander. In de 15e minuut wordt een overtreding gemaakt vlak voor het doel van Nigel Scheermakers. VEP krijgt op slechts enkele meters van het doel een eerste échte kans om op het doel te schieten. De vrije trap wordt keurig genomen en de draait hoog over Nigel het doel in. Tegen alle verwachtingen in kom je dan op 0-1 achterstand en kan er van alles gebeuren!  De achterstand lijkt een goede uitwerking te hebben op de Boys. Er komt wat meer spirit in de wedstrijd. Wanneer vervolgens Joshua zich vooruit knokt en de bal aangeeft op Bram poeiert hij dan de gelijkmaker tussen de palen (1-1). Vanuit een corner knalt Joshua enkele minuten later hard op de paal, de afketsende bal komt voor Sami zijn voeten die beheerst de 2-1 weet te scoren!

• De jongens hebben nu de smaak te pakken en zetten door. Een loopactie van Bryan resulteert in een voorzet naar Joshua die deze fraai weet om te zetten in het derde doelpunt. Zo snel kan het dan ook weer gaan….  Bram vindt het nog niet genoeg en weet vlak voor rust van afstand met een mooi schot ook de 4-1 nog te zetten. Na de rust staat onze verdediging goed en geeft VEP eigenlijk geen ruimte om een aanval op te bouwen. De enkele bal vooruit wordt onderschept en omgezet in een tegenaanval. Wanneer Joshua de bal aangespeeld krijgt, kan hij mooi voorgeven op Senne die van de tegenstander alle ruimte voor het doel gekregen hebben. Één op één met de keeper neemt Senne de bal beheerst aan en knalt de 5-1 binnen.

• Er zijn verschillende kansen voor de Boys en de jongens van VEP weten dat het spel gespeeld is. De wedstrijd slaapt wat in. Even later is het wat rommelig voor het doel van VEP en zijn er verschillende spelers met schoten op doel en is het uiteindelijk Thijs Hansen (zie foto) die de 6-1 in het doel van onze tegenstander weet te werken.

• Een hoge bal op de keeper wordt door de keeper gestopt, maar niet geklemd waardoor Julian de afketsende bal kan omzetten in de 7-1. Een hoge bal van Senne bereikt even later Bryan die vanuit de hoek de 8-1 strak inschiet. Weer zijn er schoten op doel van Bryan en Daan, maar is het Julian die de 9-1 uiteindelijk weet te schrijven. Wanneer in de laatste minuten van de wedstrijd op aangeven van Daan Julian ook nog de 10-1 weet te maken is de magische grens van tien bereikt en is de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter blaast het eindsignaal. Volgende week een pittige uitwedstrijd (9.35 uur) tegen De Betrokken Spartaan. Daar hebben we in de beker van verloren, tijd dus voor revanche!

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Alphense Boys 12-1 - VEP 12-1  10-1

Westlandia 12-1 - Barendrecht 12-1       3-1

Gravenzande 12-1 - Betrokken Spartaan 12-1 0-2

Nieuwerkerk 12-1 - HVV 12-1      6-1

Maense 12-1 - Jodan Boys 12-1

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Westlandia 12-1                                       5-13