• Alphense Boys C2 wint in Oostende (België)

    Gisteravond laat kwam het prachtige nieuws uit België dat Alphense Boys 15-2 (C2) het internationale toernooi in België heeft gewonnen. Een geweldige prestatie van de mannen van trainer Mitchell Meijer die dus net als de D2 in Groesbeek, zich winnaar van een internationaal toernooi mag noemen.

    Zondag 1 april was de finaledag voor Alphense Boys C2 van het toernooi in Oostende. De C2 had zich op zaterdag met drie overwinningen en daardoor een 1e plek in de poule geplaatst om te strijden voor de eerste 8 plekken van het toernooi. Om 10.10 was de eerste wedstrijd tegen het Franse Le Montier.

    Op het meest belabberde veld waren wij oppermachtig en kon de Franse tegenstander geen vuist maken. Het werd 3-0 door goed uitgespeelde doelpunten van Bujo (2x) en Jayden Daleman. De volgende wedstrijden zouden om 13.00 uur en 16.00 gespeeld worden. Lang wachten dus. In de halve finale troffen we de amateurtak KV Oostende (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Sc Feyenoord). In een fysiek pittige wedstrijd werden we wel eindelijk uitgedaagd. Jayden Daleman opende vroeg de score na een goede aanval. De gehele wedstrijd voetbalden wij op de helft van KVO. Ondanks de hoge druk van de tegenstander, konden we toch goed de vrije man vinden op het middenveld. KVO had daarentegen geen antwoord op het felle drukzetten van de Boys. Gelukkig kon Thierry in de laatste minuut de score verdubbelen en de finaleplek veilig stellen.

     

  • De finale was de pittigste tegenstander. Het Deense Vester Hassing. Zij hadden in de poule al van Oostende gewonnen en waren dus een goede tegenstander in de finale. Een ontzettend spannende pot was het. De Deense opponent speelde in een 4-5-1 opstelling, wat tegelijkertijd ook heel leerzaam was om tegen te spelen. De Denen kwamen op voorsprong in deze goede finale. Een mislukte voorzet belandde uiteindelijk in de verre hoek over Gio heen. Een zeer gelukkige goal waar geen moment bewustzijn bij zat. Hierna volgde een periode van zeer goed, maar ook spannend voetbal. Halverwege de wedstrijd belandde een hoge bal bij Bujo. Hij werd onderuit gehaald op randje 16. De vrije trap die volgde, werd keurig binnen getrapt door Bujo zelf, 1-1. De 2-1 viel uiteindelijk in de slotfase. Een goede aanval waarbij Bujo de bal kreeg van Jelle, vervolgens de bal diep terug gaf aan de diep gelopen Jelle, hij had een fantastische voorzet in huis naar Jayden Daleman en hij scoorde beheerst met zijn linkerbeen. Iedereen door het dolle heen en zelfs het laatste offensief met letterlijk alle 10 de spelers naar voren, konden de Boys weerstaan. Dolle vreugde dus na afloop.

  • Een fantastisch toernooi met een mooi resultaat geëindigd. Iedereen bedankt voor de support! Vanavond wordt er nog afgesloten met een etentje met alle ouders die mee waren en morgenochtend (vandaag dus) gaan we weer terug naar Alphense boys. Op het podium had aanvoerder Giovanni Sekeris, zoals we van hem gewend zijn, nog een keurig dankwoordje over (namens Alphense Boys)  voor de organisatie