• Woensdagnieuwtjes

    De Club van 100 heeft vorige week een prachtig bord laten plaatsen bij de ingang van veld 1. Voor nog een euro per week kan iedereen lid worden van deze mooie afdeling van Alphense Boys die jaarlijks prachtige dingen kunnen bekostigen die ten goede komen van de hele vereniging.

    Lilinho da Silva Martins, de 23-jarige vleugelaanvaller van zaterdag eersteklasser Fc Aalsmeer, zal komend seizoen bij Alphense Boys komen spelen.  Hij sprak onlangs uitgebreid met de nieuwe trainer Hein van Heek. . "Het was een warm gesprek. Hij heeft mij uitgelegd op welke manier hij voetbalt. Ik zie mijzelf daar wel in spelen."

    In Aalsmeer ontwikkelde Martins zich in twee jaar tot een belangrijke schakel. Dit seizoen doet hij dat samen met zijn broer Lulinho (met een u) in de aanval. "Maar zijn toekomst heeft geen invloed gehad op mijn keuze. Ik ben hier van niets uitgegroeid naar een belangrijke speler. Dat zie je ook aan deze stap. In mijn eerste seizoen was het lastig om aan te haken en nu gaat alles vlekkeloos. Ik zal eerst moeten wennen aan het niveau in de Hoofdklasse, maar ik ken mijn kwaliteiten en weet zeker dat ik mijn bijdrage kan leveren aan Alphense Boys."

     

  • Nino Noordanus (17 jaar, Alphense Boys B1) is de 8e jeugdspeler van Alphense Boys die na dit seizoen in een jeugdopleiding van een profclub gaat spelen. Nino kon kiezen tussen Fc Groningen, NEC Nijmegen, ADO Den Haag en Almere City en koos na lang wikken en wegen voor NEC Nijmegen. Daar zal hij worden opgenomen in een gastgezin en gaan spelen in de eredivisie bij NEC 19-1.  Nino Noordanus speelt nu voor het 3e seizoen bij Alphense Boys en speelde eerder in zijn jeugdjaren bij DSO. Van harte gefeliciteerd.

  • A1-junior Daily Loos heeft besloten volgend seizooen bij Rijnsburgse Boys te gaan voetballen. Hij volgt daarmee zijn ploeggenoot Floris Hazenberg

    Brian IIiohan (de A-junior van Alphense Boys die vorig seizoen nog scoorde voor Boys 1 in de finale van de nacompetitienaar tegen Velo, gaat volgend seizoen bij Fc Lisse spelen. Bryan speelde dit seizoen bij AFC in de A1.

    Wat was het koud het afgelopen weekend. Bij de B2 was grensrechter Johan de Jonge bijna bevangen door de kou (foto links), maar op het andere helft zagen we A1 grensrechter Erwin Haarmans in een T-shirtje met korte mouwen lopen.....!

  • Tom Plezier (21, ex-jeugdspeler Alphense Boys) heeft zijn prachtige avontuur bij Swansea city afgesloten en is weer thuis in Leiderdorp. Zijn tot het einde van dit seizoen lopende verbintenis met de club uit de premier league, werd recent ontbonden. Hij speelde vorig seizoen in Wales in de o23 competitie voor beloften en werd daar kampioen en pakte de beker. Helaas liep hij in het begin van dit seizoen een langdurige blessure op en toen hij daarvan hersteld was, had een andere speler zijn plekje ingepikt en deed het goed. Een illusie armer maar een prachtige ervaring rijker, gaat hij nu kijken waar zijn voetbaltoekomst ligt.

  • De E-Top gaat van 29 maart tot 2 april naar de Copa Jordi in de buurt van Barcelona. We verzamelen donderdag 29 maart om 03:00 uur op Schiphol voor onze vlucht naar Barcelona. Eenmaal in Spanje aangekomen gaan we naar het Barcelona stadion 'Camp Nou' voor een rondleiding en wellicht dat we die dag nog meer van Barcelona zien. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan we voetballen. Er worden telkens 4 wedstrijden gespeeld tegen diverse buitenlandse ploegen. Op het moment van typen is er nog geen officiële teamindeling, maar we weten al wel dat het o.a. Franse, Duitse, Zwitserse en Italiaanse ploegen zijn die we gaan tegenkomen. Maandag 2 april vliegen we weer met elkaar terug naar Nederland. Tussen al het voetbalgeweld door is er ongetwijfeld nog tijd om in het hotel te gaan zwemmen (of misschien wel de zee....) er is een Quizavond georganiseerd en we gaan er vanuit dat we ook nog wel gaan keten op de kamer voordat we gaan slapen. Kortom: een onvergetelijk Paasweekend voor de E-Top!

    Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door substantiële sponsorbijdragen van o.a. Rijschool Toppie, ACER Nederland, Verdel ICT & Media, Fysio Topfit, Flexlife Gastoudergezin en natuurlijk Alphense Boys zelf, die door middel van verkoop van de Grote Clubactie loten een behoorlijke bijdrage hebben geleverd. Mochten er nog mensen of bedrijven zijn die ons willen sponsoren: neem contact op via alphenseboysetop@gmail.com voor de mogelijkheden!

  • Aad v/d Berg (hoofdtrainer van Alphense Boys) is nog steeds niet fit, maar kan wel iedere zondag naast interim trainer Eli Wattimury op de bank zitten bij de competitieduels van het 1e elftal. Ook afgelopen zondag was hij er weer bij en zag dat Boys 1 opnieuw ongeslagen bleef. Die reeks duurt nu al 7 wedstrijden lang.

  •  

    Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys 15-2 tegen UDO 15-1 en won met 3-0. Dat was dus een goede generale voor de topper van komende zaterdag thuis om 11.00 uur tegen koploper Forum Sport 15-1.

    Alphense Boys 13-2 won gisteravond met 2-1 van Kon HFC 13-2 is een leuk en spannend duel.

    Toch wel bijzonder dat we afgelopen zaterdag om 13.00 uur twee BVO B1 team op bezoek hadden. De Graafschap B1 speelde op het hoofdveld tegen Alphense Boys B1 voor de 1e divisie (2-1 voor AB) en op veld 2 speelde Roda JC B1 tegen Alphense Boys B2 voor de 2e divisie (4-1 voor Roda) Op de parkeerplaats stonden de bussen naast elkaar. Die van Roda was een stuk mooier (zie foto)

  • Afgelopen zaterdag won Alphense Boys D1 met 4-0 van Foresters D1. Dat was niet zo bijzonder, wél de nederlaag van naaste concurrent AFC'34  D1 tegen FC Amsterdam. De voorsprong bedraagt nu 8 punten, dus de landelijke 1e divisie lonkt voor trainer Sander v/d Kleij en zijn mannen. Maar er volgen nog enkele lastige wedstrijden te beginnen met komende zaterdag tegen Ajax D2 uit om 12.00 uur op De Toekomst. Daar moet nu de volle focus op zijn.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 24 maart

    11.00 uur      AB 15-2 - Forum Sport 15-1

    13.00 uur      AB 15-1 - Buitenveldert 15-1

    13.00 uur      AB 17-2 - Quick 17-1

    Komend weekend gaat de zomertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok één uur vòòruit, dus een uurtje minder slaap. Als je op zondag moet voetballen en je let niet op, kom je dus te laat.

    Gelukkig kan dat dit keer niet voor de eerste elftalspelers, want Alphense Boys 1 speelt zaterdagavond om 18.00 uur al voor de competitie uit tegen DHC in Delft.

    Nog zes dagen en dan vliegt Alphense Boys C1 naar Spanje voor een Europees avontuur. Van dinsdag 27 maart tot en met zondag 1 april neemt het team van trainers Nick van der Peijl en Corian Wigboldus deel aan de Mediterranean International Cup. Een prestigieus toernooi met 32 deelnemers waar dit jaar grootmachten als onder andere Liverpool, Valencia en FC Zenit hun kunsten gaan vertonen.
    De loting, die een paar weken geleden live (!) te volgen was via YouTube, heeft een prachtige poule opgeleverd voor de Boys. Maccabi Haifa (Israël, BVO), Adelaide United (Australië, BVO) en UNO Sports (Japan) zijn op woensdag 28 en donderdag 29 maart de tegenstanders. Het wedstrijdprogramma en de speellocatie worden in Spanje bekend.
    Een korte introductie van de tegenstanders leert dat bij het Nederlands getinte Maccabi, in 2002 deelnemer aan de Champions League, Fred Rutten momenteel te scepter zwaait en ook voormalig Vitesse-TD
      Mohammed Allach werkzaam is. Bij tweede tegenstander Adelaide heeft wereldster Romario in 2006 vier weken onder contract gestaan, op weg naar zijn missie om 1000 doelpunten te maken. Daar heeft zijn verblijf in Australië overigens minimaal aan bijgedragen met één goal uit vijf wedstrijden. Tot slot UNO Sports, afkomstig uit Japan dat zich in tegenstelling tot het Nederlands elftal wèl kwalificeerde voor het wereldkampioenschap in Rusland. Kortom, we kunnen onze borst natmaken.

  • We verblijven in het Prestige Hotel Victoria in Roses. Een dorp 150 kilometer ten noorden van Barcelona. Daar zijn we van alle luxe voorzien zijn voor een optimale voorbereiding op de wedstrijden. Zo zitten we pal aan het strand en kunnen we onder andere gebruikmaken van een binnen- en buitenzwembad. Dat wordt dus prima vertoeven voor de zestien spelers, negen ouders en twee stafleden.
    Deze droom wordt werkelijkheid door de inspanningen van onder andere Hein Nieuwendijk en Jose van den Nieuwendijk, die samen heel wat uren en energie in de organisatie hebben gestoken. Daarnaast zijn de kosten van de trip dankzij verschillende acties flink naar beneden gebracht. Met name de verkoop van rozen blijkt een succes. In november slaagden de jongens erin de bossen binnen een mum van tijd te slijten. Aanstaande zaterdag vindt van 11.00 uur tot 15.00 uur een nieuwe verkoopronde plaats op het sportpark. Jij neemt dan toch ook een prachtig bosje rode, witte of gele rozen mee?! We verheugen ons op deze prachtige ervaring maar eerst wacht aanstaande zaterdag gewoon Buitenveldert voor een competitiewedstrijd. Om met een lekker gevoel af te reizen naar het Zuiden is het zaak een goede wedstrijd op de mat te leggen. En wie weet wat er nog mogelijk is in de 1e divisie, als de O15 van PEC Zwolle geïnfecteerd raakt door de slechte recentelijke prestaties van hun eerste elftal en steken gaat laten vallen…

    Alphense Boys 13-2 (D2) doet mee met het Easter Open Zuid in de poule JO13A (tegenstanders zijn dus een jaartje ouder), http://www.easteropen.com/toernooi-info/  We verblijven in de groepsaccommodatie "Op de horst" in Groesbeek, https://www.maikenshofrecreatie.nl/accommodaties/op-de-horst

    We vertrekken vrijdag rond de middag, met een bus naar ons verblijf. Vrijdagmiddag en -avond hebben we leuke voetbalactiviteiten. Zaterdagochtend spelen we drie wedstrijden op het sportpark van RKVV SES in Langenboom (Noord-Brabant) Om 9:00 tegen Crewe FC 2 (Engeland), 10:30 tegen SES 13-1, 12:00 tegen Cardiff City Academy, dit is de laatste wedstrijd van deze dag. Onze stand in de poule bepaalt waar, wanneer en hoe laat we de volgende dag spelen. Op zaterdag en zondag hebben we ook weer leuke activiteiten op de planning. Maandagmiddag gaan we weer met de bus richting de boys.

  • Alphense Boys 17-2 vertrekt op dinsdag 27 maart om 10.20 uur met 29 personen vanaf Schiphol naar Barcelona waar ze een groot internationaal toernooi bij Lloret de Mar spelen. Op woensdag volgt de eerste wedstrijd tegen Espanyol. Een dag later is CE Flaca de tegenstander, dezelfde middag gevolgd door SC Fram. Op vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart zijn de vervolgwedstrijden. Op zondag 1 april zal het gezelschap om 21.45 uur weer landen op Schiphol.

  • Rond het middaguur van 30 maart vertrekt Alphense Boys  C2 met een paar busjes richting Oostende aan de Belgische kust. Daar gaan ze het internationale toernooi om de Sirene Cup spelen. Vrijdagmiddag staat een teambuilding activiteit op het programma. Het team overnacht tijdens het toernooi in Bredene, vlakbij het  Noordzeestrand. Zaterdagmorgen wordt het toernooi afgetrapt. De wedstrijden worden gespeeld op het complex van KV Oostende. In de poule treft Alphense Boys C2 het Deense FC Jonstrup, VVR uit Rijsbergen en het Franse AS Radinghem. Zondag 1 april is gereserveerd voor de finalewedstrijden. De terugreis naar Nederland is op 2de paasdag gepland.

  • Alphense Boys was samen met hockeyvereniging HCM Arnhem en de Healthy Ageing Tour (wielrennen) genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award in de categorie Sport. HCM Arnhem won, onder meer omdat de hockeyvereniging nergens op haar complex nog rookplekken biedt. De jury waardeerde Alphense Boys vooral omdat het met een uitgebreide campagne alle leden heeft betrokken bij het initiatief. De club kreeg een oorkonde.   Hieronder het verslag van de organisatie:

    De gemeente Amsterdam heeft vandaag een Rookvrije Generatie Award ontvangen in de categorie gemeenten. De award in de categorie personen ging naar Mohamed Taheri uit Den Haag. De jury roemde zijn inzet om alle speelplaatsen in de gemeente Den Haag rookvrij te maken. Met de Rookvrije Generatie Awards worden organisaties en mensen in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor de Rookvrije Generatie. Ook werd bekend dat de gemeente Utrecht zich aansluit bij de Rookvrije Generatie.

    Dit jaar werden er maar liefst 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd, waarvan er 18 doorgingen naar de landelijke uitreiking. Ook Speelpark Klein Zwitserland in Venlo, Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede, en Hockeyclub Malbergen uit Arnhem ontvingen een award voor hun inspanningen voor de Rookvrije Generatie. Taskforce Rookvrije Start is winnaar van een award in de categorie zorg. Een speciale vermelding was er voor de kinderburgermeester van Aalsmeer Derek Buikema. Hij zet zich in om alle Aalsmeerse schoolpleinen en sportverenigingen waar veel jeugdleden komen rookvrij te maken. De uitreiking vond plaats in het Nijntje Museum in Utrecht en werd gepresenteerd door actrice en tv-persoonlijkheid Tanja Jess.

    DE WINNAARS

    Wethouder Eric van der Burg nam de award voor de gemeente Amsterdam in ontvangst. "Wij zijn hier blij mee, een mooie beloning voor de inspanningen van onze gemeente. Wij hopen dat de beweging die zich in zet voor de Rookvrije Generatie in Nederland nog groter wordt en in de toekomst alle 380 gemeenten meedoen!" aldus van der Burg.
    Voor het Stedelijk Lyceum Kottenpark is de award een enorme steun in de rug. "Het was ontzettend spannend en ook wij zijn hier heel blij mee. Het bijzondere is dat de leerlingen hier ook actief in zijn geweest. Wij willen dat leerlingen opgroeien met het idee dat het normaal is dat hier niet wordt gerookt," aldus Ilse Diemer (teamleider ondersteuning) van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

    STEEDS MEER DRAAGVLAK VOOR ROOKVRIJ

    "Het draagvlak voor een rookvrij Nederland neemt toe en dat is een fantastische ontwikkeling", zei Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij. "Steeds meer mensen, organisaties en gemeenten zetten zich in voor rookvrije plekken voor kinderen, van speeltuin tot school en sportclub. Ze beseffen dat roken jaarlijks tot 20.000 doden lijdt en we onze kinderen moeten beschermen. Ook hockeyclub Malbergen uit Arnhem is hiervan een prachtig voorbeeld. Zij besloten in één keer rookvrij te worden, met succes."

    GEMEENTE UTRECHT

    Tijdens de awarduitreiking maakte de gemeente Utrecht bekend zich aan te sluiten bij het initiatief van Alliantie Nederland Rookvrij ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Wethouder Victor Everhardt: "Wij stimuleren het creëren van rookvrije kindomgevingen, zoals sportvelden, speeltuinen en schoolpleinen. Het is belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Samen met partijen in de stad: zetten wij ons hiervoor in: Utrecht maken we samen."

    OVER DE AWARDS

    De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd toegekend door de jury, bestaande uit Floris Italianer (directeur Hartstichting), Sigrid Attema (directeur a.i. KWF Kankerbestrijding), Michael Rutgers (directeur Longfonds) en Mark Monsma (coördinator Alliantie Nederland Rookvrij).

    CIJFERS

    De meeste mensen, zowel rokers als niet rokers, willen niet dat hun kind gaat roken. Jaarlijks overlijden 20.000 mensen door roken en enkele duizenden door meeroken in Nederland. Roken is de nummer één oorzaak van ziekte en sterfte in ons land. Iedere week raken in Nederland honderden kinderen verslaafd aan roken.

    ALLE WINNAARS PER CATEGORIE

    Personen:  Mohamed Taheri
    Sportverenigingen:  HCM Arnhem
    Scholen:  Stedelijk Lyceum Kottenpark Enschede
    Recreatie:  Speelpark Klein Zwitserland Venlo
    Zorg: Taskforce Rookvrije Start
    Gemeenten:  Amsterdam