• Boys B1 en D1 doen goede zaken

Door een 2-1 overwinning van de B1 op De Graafschap B1 heeft de ploeg van Sander van Dijk zich naar de 2e plaats in de 1e divisie gespeeld.  In het midden van de foto Nick Broekhuizen die beide goals zou scoren. De D1 won met 4-0 van Foresters en zag concurrent AFC'34 D1 verliezen waardoor de ploeg van trainer Sander v/d Kleij nu met 8 punten voorsprong aan de leiding gaat in de 2e divisie. De landelijke 1e divisie lonkt!  De A1 blameerde zich door een verdiende 1-2 thuisnederlaag tegen ARC A1 waarmee de kampioenskansen drastisch verminderd zijn. De B2 kon het niet bolwerken tegen Roda JC B1, maar de C2, D2 en E-Top pakten een prima overwinning.

Alphense Boys A1 zit duidelijk in een vormcrisis. Daar kan je alleen maar uitkomen door als team knetterhard te gaan werken. Helaas was dat vandaag (nog) niet zichtbaar. ARC A1 moet knokken tegen degradatie en de boys van trainer Jonathan Jonk waren voor deze wedstrijd titelkandidaat. Dat verschil op de ranglijst was vandaag niet merkbaar. Alphense Boys had in de eerste helft weliswaar een veldoverwicht, maar creëerde daarmee vrijwel geen kansen en grossierde in foute dieptepasses. In de 33e minuut brak Yannick Saeijs door (de eerste kans van de wedstrijd) en hij tikte de bal heel subtiel voorbij de uitstekende ARC goalie in het doel (1-0).

• Vier minuten later (!) stond ARC met 1-2 vòòr.....! De eerste goal vanuit een counter de tweede tegengoal via een kopbal na een goede voorzet. Vlak voor rust werd een inzet van Jerremy Haarmans van de doellijn gehaald door een ARC verdediger. Ook na rust (met wat wissels) ontbrak de échte wil om te winnen aan de kant van Alphense Boys, terwijl ARC wél alle duels vol aanging en dus vaak als winnaar uit de strijd kwam. De ARC defensie had weinig moeite om de boysmannen van kansen af te houden, want de creativiteit schoot vandaag tekort.

• In de 66e minuut werd Wessel Meiring neergehaald in de 16 meter en mocht Yannick Saeijs de strafschop nemen die echter gekeerd werd door de ARC keeper. Daarmee ging het laatste restje hoop verloren en was zelfs een slotoffensief tot mislukken gedoemd. Een toch wel blamerende en verdiende nederlaag. Hier zullen de mannen van trainer Jonathan Jonk nog wel wat woorden aan gaan wijden. Komende dinsdag zullen diverse A1 spelers meedoen met Alphense Boys o23 die dan een uitwedstrijd spelen tegen Katwik o23 (20.00 uur). Volgende week zaterdag speelt de A1 vervolgens een uitwedstrijd tegen Quick Boys A1 (14.30 uur)

12. Baronie 19-1                                     13-9

Alphense Boys B1 moest het vandaag het opnemen tegen De Graafschap B1. Na een goede wedstrijd (en resultaat) van vorige week en een goede trainingsweek was het vertrouwen bij de B1 hoog. Toch bleek hier de eerste minuten weinig van. De Graafschap zette de boys vast en wilde de wedstrijd domineren. Gelukkig was de laatste linie scherp met Mike Mulder aan het hoofd (zie foto onder) en werd de eerste helft de 0 gehouden.

• Beide ploegen hadden namelijk in de eerste helft moeite om kansen te creëren en dus was het een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Vlak voor rust kwam de B1 op een 1-0 voorsprong. Mike Mulder legde de bal achter de verdediging, de keeper onderschepte de bal buiten de 16-meter maar de afvallende bal werd rustig door Nick Broekhuizen in de (lege) goal geschoten.

• Na rust wilde de B1 de wedstrijd snel beslissen. Direct vanaf de aftrap werd er veel druk gezet en werden er een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. In de eerste minuut na rust werd een kopbal van Mike nog uit de hoek getikt en de rebound werd door Hamza Ezzemmouri net naast geschoten. Nog geen minuut later ging Kelvin Okojie goed door en zette met zijn sterke lichaam meerdere tegenstanders opzij maar zijn inzet kon nog net door de uitlopende keeper gekeerd worden. Daarna gooide de Graafschap alle schroom van zich af en ging op zoek naar een beter resultaat. Een vrije trap werd door de Graafschap slim langs de muur genomen waarna de bal vrij voor de goal rustig kon worden binnen geschoten. Beide ploegen waren niet tevreden met dit resultaat en gingen op zoek naar de winnende goal. Deze viel uiteindelijk in de 65ste minuut. Nino Vittali passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal direct voor op de inlopende Nick Broekhuizen, deze controleerde de bal knap en schoot de bal direct (over de grond) achter de keeper van de Graafschap.

• Daarna probeerde de Graafschap de wedstrijd nog te kantelen maar de grootste kans was voor de Boys. Anthony Baarh passeerde zijn directe tegenstander maar de teruggelegde bal op Younes Bouhamed kon na het inschieten nog net gekeerd worden. Zeker geen geweldige wedstrijd maar de drie belangrijke punten zijn voor Alphense Boys en de knappe tweede plaats op de ranglijst wordt ingenomen. Volgende week is de B1 vrij en de week erna wacht de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch B1. De prachtige wedstrijdfoto’s van Alphense Boys 17-1 - De Graafschap 17-1 (van Arjan de Graaf) zijn te zien via de volgende link : https://flic.kr/s/aHsmeu3Rqt

8. JVOZ 17-1                           7-2

Voor Alphense Boys B2 stond alweer de vijftiende competitiewedstrijd op het programma van dit seizoen. Tegenstander was Roda JC B1 dat bij winst op één punt van koploper VVV- Venlo B1 zou komen en de tweede periodetitel kon winnen. Ook Alphense Boys B2 heeft een goede serie neergezet in deze tweede periode en kon bij winst daar nog aanspraak op maken. Helaas misten de Boys de nodige spelers, maar gelukkig waren daar Kaj van der Velt en Rick van 't Wout (beide C1) bereid gevonden om de wedstrijdselectie te complementeren, waarvoor veel dank. In de openingsfase van de wedstrijd was Alphense Boys B2 dreigend en dichtbij een treffer. Een fantastische individuele actie van Max van Hees (zie foto) bereikte uiteindelijk Mohaned Osman, helaas stond de doelman op de juiste plek.

• In de 9e minuut was Roda JC B1 dreigend en trof het, na slordig balverlies op het middenveld, de paal. Zo ontstond er een levendig duel. Even later nog een schot van Mohaned Osman die hij knap uit de lucht pakte, maar ook deze bal bleek een prooi voor de sluitpost van Roda JC B1. In de 24e minuut kwam Roda JC B1 aan de leiding. Vanuit een klutssituatie belandde de bal plots in de as van het speelveld en deze werd gemakkelijk binnen gewerkt: 0-1.Eén minuut voor rust was er, opnieuw slordig balverlies in de as, de kans voor de gasten om de wedstrijd te beslissen. Een overtal situatie werd rap uitgespeeld, maar Ot v/d Last wist met een knappe reflex de bal te pareren. We zagen nog een paar mooie duels tussen Dyrell Dongor En Jael Liesdek (ex-Alphense Boys speler die nu bij Roda JC speelt, zie foto)

• Na de rustpauze begonnen de Boys met alle goede bedoelingen. Echter al na 44 minuten spelen werd de score verdubbeld. Een 1 tegen1 duel werd te gemakkelijk verloren. De daarop volgende voorzet werd simpel binnen gelopen: 0-2. De overige doelpunten vielen in de eindfase van de wedstrijd. In de 77e minuut maakte Roda JC B1 de 0-3. In de blessuretijd werden de statistieken verder uitgebreid en kon er uiteindelijk een 1-4 eindstand worden genoteerd. Voor Alphense Boys B2 geen reden tot paniek. Het was een zware start van de competitie na de winterstop waarin toch 4 kostbare punten zijn behaald. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys B2 opnieuw een thuiswedstrijd op Sportpark de Bijlen wanneer het gastheer zal zijn voor Quick B1. Aanvang van deze wedstrijd is 13.00 uur.

12. Alexandria 17-1                  14-13

Alphense Boys C1 zou oefenen tegen Sparta Rotterdam C1, maar die wedstrijd werd vrijdagavond al afgelast. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 13.00 uur thuis tegen Buitenveldert C1

12. Go Ahead o15                     17-9

Alphense Boys C2  speelde vandaag een uitwedstrijd tegen HBS 15-1, de nummer twee van de competitie. De mannen begonnen fel aan de wedstrijd en dat leverde gelijk al een mooie kans voor Jordy van Lunteren op, hij kon echter de bal niet goed voorgeven. Na exact vier minuten kreeg we een verdiende penalty, Bugo Hegic ging achter de bal staan, maar wilde het te mooi doen en probeerde via een Panenka de keeper te verschalken, deze kreeg de bal netjes in z’n handen......! HBS kreeg wat kleine kansjes maar de organisatie stond vandaag als een huis. Alphense Boys bleef de aanval zoeken, maar HBS zette meer aan en kreeg meer grip op de wedstrijd en dat leidde tot een schot van ruim 20 meter op onze goal. We gingen rusten met een 0-0 bril stand. Het ijzersterke middenveld ontwrichte elke aanval van HBS. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide elftallen. Beide teams wilden winnen (koploper Forum Sport had namelijk al gewonnen) Na 41 minuten werd er gewisseld en werden Jayden Daleman en Tom gewisseld voor Thierry en Jelle. Na de wissel werd Thierry gelijk gevaarlijk na een splijtende pass van Jordy,de bal ging helaas naast. Na een kwartier was daar de eerste grote kans voor HBS, Aaron kwam uit z’n goal en zag de stift van HBS net naast gaan. Het was ook Aaron die de tweede gele kaart van de wedstrijd pakte ( eerder had Bujo er al een gekregen) De bal werd net buiten de 16 gelegd maar leverde geen gevaar op. De wedstrijd kreeg een rommelig karakter en er werden geen driehoekjes meer gecreëerd. De wedstrijd liep naar het einde en iedereen dacht dat de begin stand ook de eindstand zou worden. Er kwamen nog wat enkele kansjes aan beide kanten ( Niels/ Thierry). Twee minuten voor tijd was daar dan toch de bevrijdende treffer. Bujo gaf een mooie steekpas op Thierry Anthony, die alleen op de keeper afging en de bal in de lange hoek prikte (0-1).

• HBS ging nu volle bak spelen en probeerde via twee hoekschoppen de gelijkmaker te maken. In die laatste minuten kregen Gio en Jesse nog geel. Echter in de laatste minuut van de blessuretijd kwam er een mooie counter van Alphense Boys. Jordy van Lunteren ging 1 op 1 met de keeper en scoorde de 2-0.

• Drie punten in de pocket en de achterstand op HBS verkleind tot 1 punt. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur thuis tegen koploper Forum Sport C1. Wéér een topper!

12. Fc Zoetermeer 15-1             15-5

Met de koude wind razend over het sportpark stond er voor Alphense Boys 13-1 (D1) de wedstrijd tegen de Foresters uit Heiloo op het programma. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen na een slechte eerste helft en ook vandaag had de wedstrijd twee gezichten. Het begin was erg sterk te noemen, de mannen van trainer Sander van der Kleij zaten er boven op en kwamen met de juiste intenties het veld op. Na twee minuten was de eerste goal al gemaakt, de bal werd veroverd op het middenveld en Jarno van den Broek stuurde Noah Gesser diep, hij was zijn tegenstander te snel af en schoot met buitenkant voet in de verre hoek raak, 1-0.

• Twee minuten later was een uitgespeelde corner van Evan Schens en Wessel Kooy de voorbereiding voor de 2-0, aanvoerder Kooy schoot hard raak.

• Een vlammende start! Daarna kwam de razendsnelle Phil Okongo een keer goed door over links en gaf de bal voor op Gesser maar de bal werd van de lijn gehaald. Vandaag staat opvallend vaak Wessel Kooy in het verslag maar ook bij de 3-0 had hij een belangrijke rol, hij zette met een pass Noah Gesser voor de keeper en hij bleef kalm en scoorde de 3-0. De 4-0 kwam na ruim 25 minuten spelen op het bord, Kooy speelde de bal diep op Phil Okongo die een geweldige actie in huis had en de bal kwam (door een aanraking van een verdediger) bij Aldo Jager en hij schoot keurig binnen.

• De tweede helft was er een waar de supporters niet warm van werden. Er werden andere dingen gedaan dan voor rust en het was wat slordig. Kansen voor Noah Gesser, en afstandsschoten van Evan Schens en Aldo Jager leverde niks op. Foresters had nog twee mogelijkheden maar keeper Niels Gehlen pakte een goede bal in de korte hoek en vlak voor tijd was er een scrimmage waarbij de bal alle kant op vloog maar voor Foresters uiteindelijk net niet de goede. Een goede eerste helft en een mindere tweede zorgde voor een 4-0 overwinning. Met dank aan de nederlaag van AFC'34 heeft de D1 nu een voorspring van 8 punten in de 2e divisie. Volgende week speelt de JO13-1 om 12.00 uur op de toekomst tegen de JO13-2 van Ajax.

12. Buitenveldert 13-1                            15-6

Voor Alphense Boys 13-2 stond vanmorgen de thuiswedstrijd tegen Voorschoten 13-1 op het programma. Op een 'guur' sportpark de Bijlen kon de ploeg van trainer Robin Stolwijk al vroeg juichen. In de 3e minuut legde aanvoerder Kevin de Zwart de bal vanuit een vrije trap in de rechterbovenhoek (1-0).

• De tweede treffer kwam van de voet van middenvelder Dahli Jordense die de bal in de rebound binnenschoot (2-0). Daarna kwam Alphense Boys goed weg toen Voorschoten uit hun enige uitbraak op de paal schoot. Net voor rust zette Tommie Koster na goed aangeven van Manu Wattimury de 3-0 op het scorebord. De wedstrijd speelde zich ook na rust veelal af op de helft van Voorschoten, waar Alphense Boys kansen creëerden door elkaar tussen de linies aan te spelen, door overtallen te creëren en door mensen in één-tegen-één-situaties te zetten. In een tijdbestek van 5 minuten werd de score verdubbeld. Eerst door Owen v/d Meer die met een fraai afstandsschot voor 4-0 zorgde

• De 5-0 werd gemaakt door Sven Verpoort (op aangeven van Abdul Ibrahimi) en de 6-0 opnieuw van Dahli, ditmaal uit een cornervariant

• Het aanvallende voetbal volgens de spelprincipes van Alphense Boys leverde uiteindelijk acht doelpunten op. De wedstrijd leende zich er goed voor om te durven uitblinken en acties te maken. Alphense Boys had veel de bal, wat betekent dat je de kans hebt te laten zien wat je er allemaal mee kunt. Dat ging de jongens goed af. In de slotfase zorgde Sam Ringeling voor de 7-0 en Sven Verpoort voor de 8-0 van dichtbij. Aanstaande dinsdag speelt de 13-2 een oefenwedstrijd thuis om 18.30 uur thuis tegen Kon HFC 13-2 en volgende week zaterdag speelt Alphense Boys 13-2 voor de competitie uit tegen Foreholte o13 om 11.45 uur.

12. Rijnsb. Boys 13-1                            15-4

Alphense Boys 12-1 had wat recht te zetten na de nederlaag van vorige week uit tegen Nieuwerkerk. Tegen FC Maense 12-1 werden er vanaf het begin van de wedstrijd al kansen gecreëerd die tot het eerste doelpunt konden leiden. Binnen vijf minuten is het al raak en schieten de mannen zichzelf via een pass van Daan Spaans (zie foto) naar Bryan Verdel op een verdiende 1-0 voorsprong.

• De Boys zijn nog te erg aan het genieten van hoe zij uit de startblokken kwamen en één minuut later werden ze wakker geschut door een snelle 1-1. Na de snelle gelijkmaker weten de jongens dat er een tegenstander tegenover hen staat, die niet zomaar opgeeft, hierna volgt in de 7e minuut van de wedstrijd de 2-1 door een doelpunt van Julian Moti.

• Trainer Michael had vanaf de dug-out een bestelling geplaatst, dit was een 3e goal vlak voor rust. De bestelling moest bereid worden en werd twee minuten later verzonden van de voet van Bryan die hem speelde naar Joshua. Joshua v/d Winden had vervolgens geen twijfel nodig om de bestelling van trainer Michael te komen afleveren en schoot de bal tegen de touwen, 3-1. Na de rust waren de boys duidelijk scherper en feller uit de kleedkamer gekomen. Bryan geeft in de 38e minuut een pass op Ersan Preljevic, die de 4-1 in tikt. Een paar kansen en minuten later wordt er aan de linkerkant goed overgetikt tussen Bryan, Daan en Stef. De laatstgenoemde passt de bal naar linksbuiten Bryan Verdel en die tikt hem mooi met zijn chocoladebeen in het doel, 5-1.

• Vlak voor tijd wilde ook Senne Steijlen, na een pass van Bram, zich nog laten gelden op het scorebord en hij zorgt voor een eindstand van 6-1. Komende woensdag oefent de E-Top om 17.45 uur tegen Fc Utrecht o11 (9 tegen 9). Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 08.30 uur uit tegen HVV 12-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Alphense Boys 12-1 - Fc Maense 12-1  6-1

De Betrokken Spartaan 12-1 - VEP 12-1           afg

VOC 12-1 - Westlandia 12-1         afg

HVV 12-1 - Barendrecht 12-1       1-0

's-Gravenzande 12-1 - Nieuwekerk 12-1               afg

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. HVV 12-1                                                  4-9