• Loterij G-team voor Special Olympics van start

    Zaterdag a.s. gaat de loterij van het G-team van start, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om deelname aan de Special Olympics in juni te bekostigen. Er zijn veel mooie prijzen te winnen, die beschikbaar zijn gesteld door de Vrienden van het G-voetbal bij Alphense Boys. Hoofdprijs is een bedrag van 500 euro, waarvan de helft aan Special Olympics wordt geschonken. Prijs per lot 3 euro.  Verkoop van 17 maart t/m 29 april. Trekking en prijsuitreiking op 10 mei 2018 tijdens de familiedag van het G-voetbal.

    Onlangs werd bekend dat een team met G-voetballers van Alphense Boys van 8-10 juni a.s. meedoet aan de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Daar komen 2.500 sporters met een verstandelijke beperking uit in 21 takken van sport, waaronder voetbal. Alphense Boys vaardigt een ploeg van tien spelers en drie begeleiders af.

    Coördinator Wim Nederend. "Dit evenement maakt duidelijk wat we ook bij Alphense Boys al jarenlang laten zien: hoe leuk en waardevol het is om te sporten, juist voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij de Boys hebben we al zo’n dertig jaar G-voetbal, maar toch is het nog niet vanzelfsprekend voor gehandicapten om aan sport te doen. De Nationale Spelen zet de gehandicaptensport heel duidelijk op de kaart. Daar zijn we bij."

    De loterij is mede mogelijk gemaakt door Buro Toob.

    Special Olympics

    Special Olympics is ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Shriver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy (1921-2009). Zij begon in 1963 in de Verenigde Staten met het organiseren van zomerkampen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het succes van deze zomerkampen leidde in 1968 tot de oprichting van Special Olympics Incorporated. Deze organisatie is uitgegroeid tot ’s werelds grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking: wekelijks sporten er meer dan 4 miljoen sporters in meer dan 170 landen die onder begeleiding zijn van miljoenen vrijwilligers. Zie ook: www.specialolympics.org.

    Special Olympics Nederland werkt vanuit de internationale slogan ‘Changing lives, changing attitudes’. Tijdens de Special Olympics Achterhoek 2018 worden 21 sporten aangeboden in 14 verschillende locaties, verspreid door de hele Achterhoek, zowel indoor als outdoor. Uiteraard is er ook een Special Olympics dorp, waar de 2.000 sporters, hun 1.000 begeleiders worden ondergebracht.