• Woensdagnieuwtjes

    Dinsdagavond (gisteren) is een begin gemaakt met het uitdelen van de albums van supermarkt Hoogvliet om voetbalplaatjes te verzamelen. De spelers van de JO15-7 hielpen even met sjouwen van alle dozen en kregen als beloning als eerste hun albums uitgereikt. Het zijn werkelijk weer prachtige boeken! Bijzonder: elke speler/speelster krijgt zijn/haar eigen album met de eigen foto voorop!

    De komende dagen kunnen de leiders/trainers van de jeugdteams (van Guppen/F League t/m de JO15 en MO17 hun albums ophalen. Ze staan in de commissiekamer.

    Het lijkt al lang geleden (oktober/november) dat de fotografen Julia Captein en Marieke Haverkamp enkele zaterdagen vroeg hun bed uit moesten om de voorbereidingen voor de fotoshoots te treffen. Daarna verscheen het ene na het andere team voor de lens. Het resultaat is dat er nu meer dan 650 jeugdleden op de foto in het album staan.

    Met de voetbal-/sportplaatjesactie (in Alphen doen ook de HCA en Tempo mee) viert Hoogvliet zijn 50-jarig bestaan. Iedereen mag de plaatjes sparen. Als je zelf geen album hebt, kan je dat in de supermarkt aanschaffen (3,99 euro). Hier geldt wel: op = op.

    Het is een - ook voor Hoogvliet zelf - supergrote actie. Dit jaar doen 106 verenigingen in het land mee. Er zijn in totaal 55.000 sporters op de foto gezet en wel 40,5 miljoen (!!!) plaatjes gedrukt en per setje in zakjes gestopt. Deze zakjes krijg je tijdens de actieperiode aan de kassa bij Hoogvliet. De actieperiode duurt zes weken. Volgende week woensdag 21 maart is er bij Hoogvliet in de Baronie een officiële kick-off. Er kan t/m 1 mei worden gespaard.

    Je ontvangt één setje per 10 euro boodschappen, of bij speciale aanbiedingen. Hoogvliet heeft uitgerekend dat een gezin van minimaal drie personen een album vol kan sparen, als één keer per week grote boodschappen voor het huishouden worden gedaan en één keer per week vers-artikelen worden gekocht. Uiteraard kunnen familieleden ook meesparen.

    Lukt het net niet om je album vol te krijgen door boodschappen te doen, dan is er na afloop van de actie begin mei nog een ruilmiddag bij Hoogvliet en ?? als het nodig ?? is ook een bij Alphense Boys.

    Alphense Boys heeft kleding geschonken aan Gambia. De Nederlandse Karin Passchier reist regelmatig naar Gambia en verzamelt zoveel mogelijk kleding in voor de zeer arme dorpen. Zo heeft ze contact met John van Deenen (verantwoordelijk voor de kleding bij Alphense Boys) gezocht om te kijken of Alphense Boys hier een bijdrage in kon leveren. Uiteraard wilden we dat en hebben we oude kleding van de selectieteams ter beschikking gesteld. Aan de foto’s te zien waren ze daar zeer content mee. Karin gaat over een tijdje weer naar Gambia en wat ze nog nodig heeft zijn gebruikte (sport)voetbalschoenen. Mocht iemand deze nog in de kast hebben liggen en er niets mee doet gaarne inleveren bij Alphense Boys t.a.v. John van Deenen, dan zorg ik dat ze op het juiste adres komen.

     

  • Zo af en toe hebben we nog contact met Bryan de Vries (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) die nu in China is en daar voetbaltraining geeft.  Het gaat daar erg goed met hem en komende zaterdag beginnen ze met de tweede competitie. In China is het seizoen namelijk opgedeeld in twee seizoenen.  In het zojuist afgelopen eerste seizoen werd Bryan met zijn U14 kampioen! Hieronder wat foto’s.

  • Vorige week woensdag heeft na afloop van de wedstrijd Ajax O13-1 – AZ O13 (uitslag 0-3) de loting plaatsgevonden voor het restant van de Jeugdcup Onder 13. Dit heeft geleid tot onderstaande wedstrijden:

     

    A. Almere City FC O13 – AZ O13

    B. Winnaar Go Ahead Eagles O13 – Quick O13 (21 maart) – Feyenoord O13

    C. Alphense Boys O13 – sc Heerenveen O13

    D. Ajax O13-2 – FC Volendam O13

     

    De wedstrijd voor de kwartfinale van de landelijke beker tussen Alphense Boys D1 en Heerenveen wordt gespeeld op dinsdagavond 10 april om 18.00 uur op het hoofdveld van Alphense Boys. Zet het in de agenda, want daar moet je bij zijn.

    Daarnaast is ook doorgeloot voor de halve finales, met onderstaande wedstrijden tot gevolg:

      • Winnaar B – winnaar A
      • Winnaar C – winnaar D

    Ook hiervoor geldt dat de wedstrijden midweeks gespeeld dienen te worden. De wedstrijden dienen allemaal uiterlijk op Hemelvaart (10 mei) gespeeld te zijn. Bij de loting (vorige week woensdag bij Ajax) waren diverse D1 spelers aanwezig. Noah Gesser (gaat bij Ajax spelen) mocht zelfs de loting verrichten. Bij Ajax kwamen de spelers Michael Reiziger tegen en daarmee gingen ze op de foto

  • Alphense Boys gaat door naar de finale van de Rookvrije Generatie Awards 2018. De Boys behoort in de categorie Sport tot de laatste drie kandidaten. Er waren vijftien verenigingen in deze categorie genomineerd. Via een stemming zijn drie finalisten gekozen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen), waarna Alphense Boys samen met HCM Arnhem (hockey) en Healthy Ageing Tour (wielrennen) overbleef.

    Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt. Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boyscomplex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Alphense Boys is hierbij ondersteun door Toob Alers van Buro Toob. Overal op het complex hangen bordjes, banners, posters en spandoeken. Op social media draaien filmpjes waarin ‘ambassadeurs’ duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor ontgaat het niemand dat Alphense Boys rookvrij is.

    Een goed voorbeeld doet goed volgen, zo blijkt onder meer uit de aankondiging dat ook ARC inmiddels heeft aangekondigd zijn complex dit voorjaar rookvrij te willen maken.

    Op maandagmiddag 19 maart worden de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt in het Nijntje Museum in Utrecht. Behalve in de categorie Sportverenigingen worden ook Awards uitgereikt in de categorieën Gemeente, Personen, Recreatie, Scholen en Zorg.

  • Ian Quak (1e elftalspeler) heeft besloten na dit seizoen bij Be Fair (zijn oude club) te gaan voetballen.

    Enkele 2e jaars A-junioren die niet bij Alphense Boys willen blijven, hebben inmiddels een beslissing genomen. Noah Libbenga speelt volgend seizoen bij Noordwijk en Floris Hazenberg bij Rijnsburgse Boys. Al eerder werd bekend dat de A-junioren Justin de Feijter, Wessel Meiring (zie foto onder), Mike Bavelaar en Ramon Aronius volgend seizoen in de zondagselectie van Hein van Heek spelen en dat Jari van Veen in de zaterdag selectie bij John Cuvelier gaat keepen.

  • Op maandag 26 februari is 1e elftal speler Lorenzo v/d Berg geopereerd. Zijn rechterbuiten knieband is vastgezet en verstevigd. De knie is nu superstabiel. Tegelijk is ook de veer met bouten uit zijn eerder verkregen kruisband gehaald. De knie ziet er verder goed en schoon uit. Ook de fysio van Feyenoord waar Lorenzo bij revalideerde, keek mee bij de operatie en iedereen was tevreden. Nu moet hij nog twee weken met spalk en krukken lopen om de wond te laten herstellen en daarna gaat hij weer in training voor het nieuwe seizoen. Wij hopen dat Lorenzo nu verder leed wordt bespaard en dat hij na twee jaar blessures, nu weer zorgeloos zijn passie (voetbal) kan beoefenen

    Jens Toornstra is sportman van het jaar geworden in de gemeente Nieuwkoop vanwege zijn aandeel in de landstitel van Feyenoord

    Alphense Boys C1 beleefde afgelopen zaterdag een mooi rondje Nederland. Om 10.30 uur stapte het gezelschap de bus in voor een uitwedstrijd tegen sc Cambuur (Leeuwarden). Vanuit Alphen ging de reis over de afsluitdijk, met een tussenstop bij het monument voor een beetje "cultuur" naar Leeuwarden waar op het Kalverdijkje de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op het programma stond.

    De terugreis ging via MacDonalds, Lemmer en Flevoland  via de andere kant van het IJsselmeer en dus hadden we de bus rond 20:40 uur weer op de Sportlaan in Alphen a/d Rijn parkeerden, hadden we een mooi en succesvol rondje Noord-Nederland achter de rug. Maar, met weer een driepunter in de tas. Na een goede eerste helft en een zeer matige tweede helft stond er gewoon een 1-3 overwinning op het scorebord.

    Op dinsdag 27 maart vertrekt de C1 naar Spanje voor een internationaal toernooi in Llorett del Mar (MIC toernooi) en er is inmiddels geloot . De tegenstanders in de poulefase zijn erg internationaal en komen uit landen, waartegen je normaal gesproken niet in het veld komt.

    • Adelaide United FC uit Australi
    • Maccabi Haifa uit Isra l
    • UNO Sports uit Japan

    Een mooi rijtje en de mannen hebben er zin in.

    Opnieuw werd het afgelopen weekend bijna gebak van de voorzitter maar wederom gooide één team roet in het eten. De A1 verloor toch wel onverwacht met 1-0 bij Excelsior Maassluis, terwijl de D1, C1, B1 én het 1e elftal wél de volledige winst pakten.

    Komende zaterdag (17 maart) zal de A1 revanche op de nederlaag van afgelopen zaterdag moeten nemen, want dan komt ARC A1 naar De Bijlen (15.15 uur) Om nog mee te doen om het kampioenschap zullen de mannen van trainer Jonathan Jonk scherp én in vorm moeten zijn.

    Jelle Hak (14 jaar, uit Alphense Boys C1) speelt volgend seizoen in de.jeugdopleiding van Sparta Rotterdam bij de o16. Jelle speelt dit seizoen pas voor het eerst bij Alphense Boys in de 15-1 en is afkomstig van Fc Zoetermeer. Geweldig dat hij na één jaar jeugdopleiding Alphense Boys nu al de stap maakt naar een BVO. Hij maakt dan ook een uitstekend seizoen door met zijn ploeggenoten van de C1, die nu o.l.v. trainer Corian Wigboldus op een prachtige 2e plaats staan in de landelijke 1e divisie. Jelle scoort er lustig op los en dat trok de aandacht van o. a. ADO Den Haag en Sparta. Uiteindelijk koos hij voor de club van Dick Advocaat. Wij wensen hem heel veel succes en plezier toe bij Sparta, maar nu eerst samen met zijn teamgenoten de tweede plek verdedigen in de competitie.

  • De voetbalwedstrijd Alphense Boys - SDO is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Rayan Bizih (6 jaar uit de JO8-2 van Alphense Boys)) mag op 5 zondagen stage lopen bij Ajax. Afgelopen zondag was het de eerste keer. Kijk op de foto hoe trots Rayan is.

  • Dat Noah Gesser (nu Alphense Boys D1) volgend seizoen naar Ajax gaat, is inmiddels bekend. Nu blijkt dat ook Mohamed Hamouchi (vorig seizoen nog spelend bij Alphense Boys D2, nu bij AFC D1) naar Ajax gaat. Beide mannen worden dus ploeggenoten van elkaar bij Ajax o14.

    Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, de eerste Alphense Boys voetbalquiz! Na jaren meedoen met de quiz van ARC vonden we het tijd dat wij zelf maar eens zoiets op zouden zetten bij onze eigen vereniging. De Quiz zou bestaan uit 6 ronden, waaronder 1 ronde puur over Alphense Boys en dan nog wat algemenere ronden, zoals Oranje, WK, eredivisie en CL/Europa League. Met 30 teams hadden we een mooie volle kantine en een goede opkomst voor een eerste quiz. Fanatiek werd er gestreden om de bekers. Met een ARC team (waar wel wat Boys bloed in zit) als uiteindelijke winnaar. We hebben het als een zeer prettige avond ervaren en hopen dat de deelnemers het ook erg naar hun zin hebben gehad. We doen het namelijk volgend jaar graag over! Met vriendelijke groet, Sander Bollebakker, Michel la Faille, Sander de Grauw, Sjouke Klok, Nick Eikenaar en Mathieu de Waal

  • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys o14 tegen een KNVB Future team o14 en won met 8-2.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 17 maart

    09.00 uur      AB 13-2 - Voorschoten 13-1

    09.00 uur      AB 12-1 - FC Maense 12-1

    11.00 uur      AB 13-1 - Foresters 13-1

    13.00 uur      AB 17-1 - De Graafschap 17-1

    13.00 uur      AB 17-2 - Roda JC 17-1

    15.15 uur      AB 19-1 - ARC 19-1

    Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een ''woensdagmiddag coördinator'' die iedere woensdag (niet in de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In die rol zal hij ook de stagiairs moeten aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een assistent trainer voor de nieuwe 15-2 die in zichzelf wil investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys.

    Voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam.  Indien interesse mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys

    Komende zaterdag (17 maart) is er weer BINGO bij Alphense Boys. De balletjes gaan om 20.00 uur weer rollen en om 19.00 uur is de kantine open.

     

  • Ook Alphense Boys 1 maakte zondag de reis naar Friesland en keerde met een 2-1 overwinning terug uit Heerenveen. Op de thuisreis trakteerde supporter Marijke Blankestijn de spelers op zelf gebraden gehaktballetjes. Dankzij de medewerking van het Friese keukenpersoneel zat er nog een pindasausje bij ook!

    Alphense Boys bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen. Hopelijk kan die serie komende zondag thuis tegen SDO worden voortgezet.

  • Espen van Ee (speler Alphense Boys C1) is enkele dagen geleden op Papendal officieel gepresenteerd als nieuwe jeugdspeler van Vitesse waar hij volgend seizoen in de o16 gaat spelen. De bijgaande foto's bewijzen dat.