• AB Jo10-1 – Katwijk Jo10-2: Werkelijk een fantastische wedstrijd (11-1)

    Het is inmiddels al weer 3 weken geleden dat wij onze eerste en enige wedstrijd van deze competitie hebben gevoetbald. Tegen Rijnsburg werd toen een 5-2 overwinning behaald. Vandaag stond de wedstrijd tegen een onbekende tegenstander op het programma, namelijk Katwijk Jo10-2. Ook zij hebben maar één wedstrijd gevoetbald en dat was ook tegen Rijnsburgse Boys. Deze werd door hun makkelijk gewonnen met 7-3. Daarnaast komt Katwijk uit de hoofdklasse. Om deze twee redenen was dit een niet te onderschatte tegenstander.

    Tijdens de voorbespreking werd de opstelling doorgenomen en de puntjes op de i gezet. De begeleiding drukte de jongens op het hard dat er samen gevoetbald moest worden en met vooral veel druk op de bal. Dat was ook iets waar wij de afgelopen weken veel aan hebben gewerkt. Niet afwachten, maar steeds erop om de bal af te pakken. De warming up was nog niet helemaal geconcentreerd en ballen werden slap ingespeeld. Vlak voor de wedstrijd werd dit nog aangegeven. “Jongens, de bal strak en hard inspelen en fel erop. Geef ze geen ruimte. Als we de bal hebben, ga dan meteen samen voetballen”.

    Na het eerste fluitsignaal trokken de Boys ten strijden. Het was fel, scherp maar je zag ook dat de spelers wat moeite hadden met het veld. Ballen sprongen zeker in het begin weleens van de voet, maar dat heb je gewoon op echt gras. De tegenstander voetbalt onder dezelfde condities. De Boys gaven goed partij een Katwijk en waren misschien wel beter. Wij waren fel op de afvallende bal en dat resulteerde uiteindelijk in een 1-0 voorsprong,. Toch kreeg Katwijk ook kansjes. Positioneel stonden wij de eerste 10 à 15 minuten niet goed. Katwijk had constant een man over op het middenveld. De reden was “simpel”. Normaal vangt Adam de man in het midden op en pakken onze verdedigers de 2 buitenspelers van de tegenstanders op. Nu werkte dat niet. Oscar moest meer zakken en de man aan de linker zijlijn dekken. Mathijs kon dan meer in het centrum gaan voetballen en Rayhan kon de diepe spits aan de rechterkant pakken. Het volg? Adam pakt de man op het middenveld. Door deze roulatie kregen wij de controle over de wedstrijd en gingen ook echt samen voetballen. De bal ging van voet tot voet en met leuke combinaties kwamen wij voor het doel van de tegenstander. Met een paar mooie schoten en acties kwamen wij op 4-1. Echt leuk om te zien.

    In de rust ging ik limonade brengen naar onze tegenstander. Ik hoorde dat de coach zijn jongen probeerde te motiveren. Ze lieten het leggen op felheid, maar ook op inzet. Daarop gaf ik aan de Boys door dat het ging stormen op het veld. Hierop vroeg 1 van de spelers of het hard ging waaien. Nee, het was figuurlijk. Katwijk zou er alles aan doen om de stand om te buigen. Het was aan ons om te laten zien dat wij daar tegen bestand waren.

    Katwijk begon nog wel voortvarend, maar na de 5-1 was het gedaan. Toen ook nog de keeper van Katwijk er dizzy van het veld moest, was het helemaal gedaan. Iedereen wilde opeens scoren en daardoor werd het even slordig. Vanaf de kant werden de Boys aangespoord om weer de combinaties te maken en het veld groot te maken. De aanwijzingen werden opgevolgd en daardoor zag het voetbal er goed uit. Wij liepen uit naar 11-1. Maar vooral de combinaties en de druk naar voren was een genot om te zien. Katwijk was gebroken, maar dat kwam door ons voetbal.

    Wij hebben vandaag een fantastische wedstrijd gezien en genoten van de combinaties en inzet. Er scheen vandaag een heerlijk zonnetje en de temperatuur was heerlijk. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, gaan we nog wat beleven.

    Gijs