• E-Top verspeelt punten tegen Nieuwerkerk JO12-1

De wekker staat nog vroeger dan door de week, 6:00 uur. Vandaag verzamelen we om 7:45 uur bij Nieuwerkerk voor de derde competitiewedstrijd na de winterstop. Na enkele wedstrijden met handschoenen en oorwarmers, is het vandaag in de vroege ochtend al 10 graden. Aangekomen op het ruime complex van Nieuwerkerk blijkt dat er gespeeld wordt op het eerste veld, aan de omgeving zal het vandaag dus niet liggen!

Terwijl de jongens de kleedkamer in gaan, zijn de mannen van Nieuwerkerk al druk aan de warming-up. De gretige tegenstander is duidelijk niet van plan ons punten uit Nieuwerkerk mee naar Alphen te geven. De scheidsrechter controleert nog even of er geen vreemde spelers zijn opgesteld, waarna beide teams zich arm-in-arm opstellen voor één minuut stilte uit respect voor de overleden Alphense Boys trainer Salih Sahin van de JO10-2.

De wedstrijd gaat vandaag van start zonder Bram, die tijdens de wedstrijd tegen ADO afgelopen woensdag is bezweken ons het Haags geweld. Een snelle vrije trap van Nieuwerkerk wordt door Yassine goed gestopt. In de beginfase van de wedstrijd is het duidelijk dat Nieuwerkerk veel druk zal zetten en wordt het spel op de Alphense Boys helft gespeeld. Een corner van Nieuwerkerk wordt weggewerkt door Matz. Eventjes worden de Boys gevaarlijk wanneer Santino de bal ondervangt en Bryan wegstuurt. Tot écht gevaar voor de goal komt het nog niet.

Een schietkans voor Nieuwerkerk volgt, maar Nigel staat goed in positie en wanneer de bal weer vooruit wordt gewerkt worstelt Yassine zich letterlijk richting het doel. Na 3x te zijn aangepakt door een Nieuwerkerkse verdediger krijgt hij een vrije trap op mooie plek voor het doel. Joshua neemt de vrije trap beheerst en krult de bal hard op doel. Het is bijzonder jammer dat Nieuwerkerk zo’n goede keeper op doel heeft, want in veel wedstrijden had dit gewoon een doelpunt geweest en had de wedstrijd wellicht een andere wending gekregen.

Senne is later even gevaarlijk wanneer hij op doel af storm, echter de keeper komt goed uit zijn doel en onderschept. In de volgende diepe bal op Ersan ziet de grensrechter buitenspel. Nieuwerkerk is de eerste helft sterk en het lukt hen de wedstrijd vaak op de helft van de Boys te spelen. Wanneer onze tegenstander een vrije trap mag nemen stopt Nigel deze gelukkig perfect en kan de aanval weer opgebouwd worden.

Het zonnetje is inmiddels doorgebroken wanneer de scheidsrechter fluit voor rust. Voor mijn gevoel hangt er een winst in de lucht. De Boys zijn sterker, maar het komt er vandaag nog niet uit. Om mij heen hoor ik ook andere meningen. Nieuwerkerk heeft de eerste helft zondermeer gedomineerd. Met een gelijkspel de rust in, mag je eigenlijk best blij mee zijn.

Wanneer de tweede helft start is de opening in ieder geval gretig. Een diepe bal op Senne, maar het is weer de Nieuwerkerkse doelman die goed uit zijn doel is gekomen. Even later een vrije trap voor Joshua op mooie afstand voor een knappe boog voor het doel. Duels worden gewonnen en de ballen komen beter aan. Zou de winst dan toch nog in de lucht hangen? Er wordt in ieder geval gespeeld op helft van de tegenstander!

Dan is het ineens toch Nieuwerkerk die het lukt om de voorsprong te nemen en staat de 1-0 op het scorebord. Jammer, maar er is nog tijd genoeg om de achterstand recht te zetten. Julian wordt weggestuurd en daar is weer de keeper uit zijn doel!

Met de voorsprong heeft Nieuwerkerk zich herpakt. Een gevaarlijke aanval wordt door Nigel goed inschat door uit zijn doel te komen. Wanneer de aanval weer wordt opgebouwd en Senne een mooie sprint langs de rechterzijkant kan maken is daar eigenlijk ons eerste échte schot op doel. Helaas wordt het schot van Senne gestopt door de keeper.

Weer is het Nieuwerkerk met een gevaarlijk schot op doel welke door Nigel met een knappe duik wordt gestopt. Nieuwerkerk weet dat ze deze winst moeten vasthouden de Boys weten dat ze moeten scoren om in ieder geval geen 3 punten te hoeven weggeven. De duels worden harder, maar in plaats van een gelijkmaker valt een ongelukkige 2-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld.
    In de slotfase nog een draaibal van Bryan richting Senne, maar weer is het de keeper die het gevaar wijkt.

De wedstijd is gespeeld én verloren. De jongens van Nieuwerkerk zijn terecht trots en blij en de Boys verlaten teleurgesteld het veld. Verlies van punten in Nieuwerkerk was niet nodig geweest, maar onze tegenstander heeft vandaag wel terecht gewonnen.

Volle bak trainen, zaterdag herpakken en de volle 3 punten pakken thuis tegen FC Maense.