• AB E-Top komt niet tot scoren tegen Westlandia JO12-1

Er hangt een gezonde spanning wanneer spelers, trainers en ouders elkaar op deze vroege zaterdagmorgen treffen in de kantine. Het veld is wit van de nachtvorst en de eerste wedstrijd na de winterstop in Hoofdklasse 1 staat op het programma. De jongens zitten goed in hun vel en hebben zin in de eerste wedstrijd. Welke tegenstand staat ons de komende maanden te wachten?

Het is goed te zien wáár de Boys hun warming-up op het veld gedaan hebben. Het witte veld vertoond een groener vlek. Ze zijn even terug naar de kleedkamer en komen geconcentreerd maar energiek het veld op lopen. Handschoenen aan en hier en daar een extra shirtje voor de warmte. Er wordt met de befaamde openingsyell gewacht totdat de tegenstander ook het veld op loopt. Wanneer ook de scheidsrechter is gearriveerd kan de wedstrijd van start en is Julian dírect gevaarlijk voor het doel. De toon is alweer gezet de jongens hebben er zin in!

Het is in de eerste minuten van de wedstrijd meteen duidelijk dat er vandaag niet alleen weerstand wordt geboden door de tegenstander, maar dat ook het veld een belangrijke rol in het spel zal hebben. De harde en hobbelige ondergrond zorgt ervoor dat de bal steeds verrassend door het veld beweegt.

Na een aanvallende openingsfase lukt het ook Westlandia om even gevaarlijk te worden op de helft van de Boys wanneer de pass van Yassine ongelukkig weg stuitert op het veld. Uiteraard hersteld hij direct zelf door krachtig in te grijpen en zijn het weer de Boys die de druk op hun tegenstanders verder opbouwen. Een prima loopactie van Serua richting goal resulteert in een corner en wanneer Bram even later Bryan diep stuurt, lukt het de verdediging van onze tegenstander maar net om gevaar voor het doel te voorkomen. De jongens zitten sterk in de wedstrijd!

Weer is de druk hoog op de verdediging van Westlandia wanneer Senne de aanval opbouwt en de bal brengt bij Julian die helaas vanuit de lastige schietpositie het doel net niet raakt. Even is het dan spannend wanneer een van de Naaldwijkse aanvallers richting het doel van Nigel sprint. Een stevige blok van Matz zorgt ervoor dat het gevaar direct weer geweken is en de opbouw weer wordt ingezet. Een mooie kans van Julian op doel wordt door de keeper gestopt en ook het schot van Senne op aangeven van Joshua wordt door de lange doelman van Westlandia gestopt.

Er wordt door de jongens heel hard gewerkt, maar het lukt nog niet om tot scoren te komen. Een pass van Daan op links geeft Bryan de mogelijkheid om hoog op doel te schieten. De bal wordt door de keeper eenvoudig uit de lucht gehaald, terwijl ook de zon voorzichtig begint te helpen het veld te ontdooien.

De Boys zijn duidelijk aanvallender en sterker, maar zo nu en dan probeert Westlandia ook tot een aanval te komen. De verdediging staat erg sterk, dus het is voor de Naaldwijkse tegenstander vrijwel onmogelijk gevaarlijk te worden. Matz blokt wederom een aanvaller die het toch weer eens probeert en werkt de bal richting Bryan die deze voor geeft richting Julian. Julian verlengd en een schietkans voor Senne. Nog geen goal, maar het is duidelijk dat de jongens voor de rust eigenlijk nog wel een doelpuntje willen halen.

Yasine en Matz voorkomen samen vakkundig in de laatste minuut van de eerste helft dat de spits zijn sprint kan doorzetten richting het doel van Nigel. Daarna is het rust. Een prima eerste helft! Ik hoor de trainer van Westlandia tegen een ouder zeggen “soms heb je baas boven baas”. Ik maak daaruit op dat ook hij ervaart dat zijn jongens het zwaar hebben onder de Alphense druk en dat niet echt gewend zijn!

Hoewel 0-0 vaak symbool staat voor een saai wedstrijdbeeld, is dat vandaag beslist niet het geval. We zien dan ook uit naar de tweede helft en hopen dat de jongens de druk hoog kunnen houden én zichzelf zullen belonen met toch minstens één doelpunt.

De jongens komen weer het veld op. Het is aan het veld goed te zien hoe de wedstrijd in de eerste helft is gespeeld. De helft waarop de Boys de aanval opbouwde is al aardig groen! Tijd dus om de andere helft ook groen te spelen. De jongens starten direct weer energiek en zijn duidelijk op zoek naar een doelpunt. Ook Westlandia krijgt echter iets meer ruimte in de tweede helft en al snel is daar voor hen de eerste schietkans op doel. Direct wordt echter de aanval weer ingezet door de Boys wanneer Senne de bal meeneemt en afgeeft op Bram. Een schietkans voor Bram welke nog wordt geraakt door de tegenstander en dus resulteert in een corner.

Even later is daar weer een mooie opbouw van de Boys waarbij Senne naar mijn idee achter zijn verdediger vandaan komt en de bal fraai tussen de palen schiet. De grensrechter zag er buitenspel in en daarmee de scheidsrechter uiteindelijk ook. Wanneer later zowel onze cameraman Frank én trainer Michael aangeven dat het inderdaad behoorlijk buitenspel was, hebben we ons daar maar bij neergelegd. Het is niet onwaarschijnlijk dat we een buitenspel sowieso niet had kunnen zien, omdat we de jongens dit doelpunt erg gunnen!

Een vrije trap op redelijke afstand wordt door Joshua hard genomen. De keeper staat goed op positie en houdt de bal. Even later neemt Bryan de bal mee naar voren en geeft af op Ersan en is het wederom gevaarlijk voor het doel van Westlandia.

Wanneer Santino met een keurige sliding voorkomt dat de Naaldwijkse aanvallers gevaarlijk worden, wordt de bal naar voren gewerkt en bereikt Bryan die met een mooie voorzet voor het doel Joshua weet te bereiken. Joshua raakt de bal en deze schampt uiteindelijk maar nét het doel.

In de tweede helft is Westlandia sterker dan in de eerste helft. Daarmee is de wedstrijd wat evenwichtiger. Er wordt door beide teams hard gewerkt, maar het is duidelijk dat Westlandia niets te vertellen heeft tegen onze verdediging. De jongens staan sterk en bieden uitstekende back-up aan elkaar.

In de slotfase van de wedstrijd is er nog een mooie kans voor Bryan, maar hij krijgt op het hobbelige veld de bal niet snel genoeg onder controle waardoor de verdediging het gevaar kan wijken.

Dan is het tijd en ga je met een gelijkspel van het veld. Het was wel zo’n wedstrijd waarin ook één ongelukkig tegendoelpunt had kunnen vallen, dus ergens hebben we er ook wel vrede mee. In de tweede helft was een gelijkspel op zich nog acceptabel, maar over het gehele spelbeeld had de wedstrijd gewonnen kunnen worden. Er is hard gewerkt door de Boys en we hebben ondanks het uiterst lastige veld gekeken naar een vermakelijke pot voetbal.

Met dank aan onze balsponsor Sky Infra van deze week! Mede door Sky Infra is het gelukt om met Pasen een gaaf toernooi in Barcelona te gaan spelen.