• Uitstekende dag voor Boys 1

Vier goals van Arjan Ouwendijk (archieffoto Alphenphoto.nl), twee van Thom Nouwens, dat is samen zes en het waren er méér dan genoeg om MSC/Amslod zondagmiddag met een dikke nederlaag terug naar Meppel te sturen. De 6-1 was verre van geflatteerd. En passant hupte Boys 1 over twee ploegen heen naar de zesde plaats in het klassement én zag de Boys zichzelf  aan het einde van middag terug op de eerste plaats in de tweede periode. Kortom, Alphense Boys deed deze middag uitstekende zaken in de Hoofdklasse A.

Eigenlijk was de wedstrijd tussen de inmiddels ‘stevige’ middenmoters al na een kwartier gespeeld. De thuisploeg, opnieuw geleid door assistent-trainer Eli Wattimury, startte vol bravoure. In de elfde minuut schoot Arjan Ouwendijk op aangeven van Thom Nouwens onder de MSC-doelman door de 1-0 binnen. Nog geen zestig tellen later liep Thom Nouwens net zo lang door tot hij de hoek kon uitkiezen (2-0) en weer vijf minuten verder tikte Arjan Ouwendijk uit een hoekschop van Thom Nouwens van dichtbij al de 3-0 in het net.

In de 35-ste minuut zette Arjan Ouwendijk, bijzonder op dreef, met een fraaie voetbeweging een tegenstander voor joker om zeer beheerst de 4-0 op het scorebord te laten aanbrengen. Het werd kort voor rust nog wel 4-1 toen de bal via de kruising voor de voeten belandde van Meppeler Kaj van Duuren. Maar dit werd aan Boys-zijde als een incident beschouwd.

Ook na de hervatting kwamen de bezoekers amper nog in de wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er alleen nog Boys-treffers vielen te noteren deze middag. Twee slechts weliswaar. Rond de 65-ste minuut leek het even een schiettent te worden, toen andermaal Nouwens en vervolgens wéér Ouwendijk de 5-1 en 6-1 scoorden.

Met nog een half uur op de klok leek een score met dubbele cijfers niet onmogelijk, maar het Boys-spel werd wat slordiger en het bleef dus bij het halve dozijn doelpunten. Het is een uitslag die op het niveau van de Hoofdklasse niet al te vaak voorkomt en de Boys - afgelopen vrijdag uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar 2017 in de gemeente Alphen - onderstreepte er wéér zijn vorm mee van na de winterstop. Leuke bijkomstigheid is dat Alphense Boys nu qua punten koploper is in de tweede periode, al blijft het vizier vooralsnog gericht op ‘genoeg punten halen om zo snel mogelijk ‘veilig’’ te staan in dit debuutjaar in de hoofdklasse.

Komende zondag speelt Alphense Boys uit bij Jong Achilles ’29.

Uitslagen Hoofdklasse A

Alphense Boys-MSC/Amslod 6-1, Leonidas-Heerenveen 2-0, DHC-Purmersteijn 0-0, Hollandia-Jong Achilles ’29 3-1, SDO-RKAVV 0-5.