• Bernardus MO13-2 - Alphense Boys MO13-1

Vandaag spelen de meiden hun eerste competitie wedstrijd na de winterstop. We verzamelen om 8.15 uur al bij Bernardus.

Helaas is Tanja tijdens de training gevallen en geblesseerd dus die kan niet mee doen vandaag.

We beginnen gelijk fel aan de wedstrijd, maar Bernardus laat zich niet wegspelen en opent de aanval. Gelukkig staat Floor daar! De meiden zijn goed aan elkaar gewaagd. De Alphense Boys voeren de druk flink op en spelen goed op de helft van Bernardus. We zien mooie acties van Pien en Faye J heeft haar turbo knop gevonden.

Weer een mooie actie van Pien, die helaas wordt onderschept. De benen van Daisy zijn net iets te kort om de bal te onderscheppen. Floor staat lekker te verdedigen. Bernardus krijgt een kans en weet deze gelijk te benutten, Roos duikt de goede hoek in maar redt het net niet.

Floor, Alysha en Razia rennen de benen uit hun lijf om de aanval van Bernardus te stoppen. Faye B, Yassira, Ro-anne en Kristina proberen de bal weer naar voren te krijgen. De wissels Riva, Estella en Klauwdia komen er in voor Faye B, Daisy en Pien.

We verliezen de bal soms net iets te vaak omdat de bal niet wordt aangenomen maar gelijk wordt weggeschopt. De meiden strijden voor de bal en na een klein dipje zijn ze weer aan elkaar gewaagd.

Estella zit lekker in de wedstrijd en maakt goed gebruik van haar lichaam. Bernardus opent de aanval, maar wij hebben Roos! De meiden verdedigen goed waardoor we na een paar aanvallen de rust in gaan met 1-0. In de rust krijgt Kees wat vlaginstructies van de tegenpartij.

Na de rust beginnen Alysha, Kristina en Ro-ann als wissel. Bernardus oefent gelijk druk uit. Ook onze meiden gaan fel voor de bal. Door een verdedigingsfout weet Bernardus te scoren, 2-0. Niet alle meiden zijn even scherp vandaag. We proberen weer meer druk uit te oefenen en gaan vol voor de bal. Roos weet op het nippertje een doelpunt te voorkomen.

De meiden zijn de tweede helft iets minder scherp dan de eerste helft. Door wat gestuntel voor het doel krijgen we bijna een tegen doelpunt, maar we komen er goed weg. De meiden gaan wat meer en beter overspelen naar elkaar, daar zie je ze in gaan groeien.

We sluiten de wedstrijd af met 2-0!