• E-Top: Soccer Boys JO13-1 kansloos tegen Alphense Boys JO12-1

Vandaag worden we om kwart over 10 verwacht in Bleiswijk om te verzamelen voor een oefenwedstrijd om elf uur tegen SV Soccer Boys JO13-1. De tegenstander van vandaag voetbalt één klasse lager, maar is 2 jaar ouder. Trainer Michael heeft de jongens dan ook voorbereid op een pittige wedstrijd en als publiek hopen we op nét een beetje meer vuurwerk dan tijdens de wedstrijd tegen Rozenburg thuis.

Het is koud maar droog dus prima winterweer voor een mooie pot voetbal. De jongens komen dan ook enthousiast, maar geconcentreerd het veld op. De tegenstander neemt positie en wanneer de luide yell van de Boys over de Bleiswijkse velden heeft geklonken kan de wedstrijd beginnen.

De Boys geven hun tegenstander geen ruimte om rustig te starten en zetten direct veel druk. Bram opent met een mooie pass op Bryan die de bal direct richting doel werkt, maar de lat raakt. In de herkansing wordt nog een corner verkregen, maar deze geeft geen nieuw gevaar. Al met al een prima opening van de wedstrijd!

Niet veel later is daar een fraaie loopactie van Senne die de bal mooi voor het doel krult. Helaas nog geen doelpunt, maar de jongens van Soccer Boys zijn duidelijk overrompelt door het Alphense geweld. Toch lukt het ook hen om door de verdediging heen te breken en zich vrij te spelen voor het doel van Vince. Gelukkig wordt de bal slordig afgewerkt, waardoor de stand 0-0 blijft.

Na een vrije trap genomen door Joshua welke net het doel mist, is daar een scherpe actie van Senne na slordig balverlies aan de kant van Soccer Boys. Senne onderschept en lopt beheerst de 0-1 over de keeper.

Het spel gaat door op de helft van Soccer Boys. Joshua geeft een mooie steek op Bryan die zijn kans ziet om uit te halen, maar de keeper onderschept. Tot zover hebben we eigenlijk gekeken naar onze jongens die met elkaar lekker kansen creëren en zo nu en dan eens op doel uithalen. De tegenstander heeft eigenlijk nog niets te vertellen gehad. Toch komen ze even iets beter in de wedstrijd.

Maar onze voorhoede blijft druk zetten. Na wederom een sprint van Senne in de richting van de keeper is er een schietkans, maar houdt de keeper zijn doel schoon. Wanneer even later na mooi samenspel op het middenveld de bal bij Ersan voor de voeten komt schiet hij geconcentreerd de 0-2 tussen de palen. Enkele minuten later is het Daan die de bal brengt bij Joshua die ook de 0-3 tussen de palen werkt.

Wanneer het spel minder snel zou zijn, denk ik dat de jongens van Soccer Boys een prima pot voetbal kunnen spelen. Het snelle en beheerste spel van onze jongens zorgt er echter voor dat de tegenstander geen moment de tijd krijgt om na te denken wat ze zouden kunnen doen met de ballen die ze zo nu en dan krijgen. De Boys spelen met hun tegenstander!

Na wederom een keurige opbouw werkt Senne ook de 0-4 in het doel op aangeven van Joshua. Er zijn volop kansen, acties, corners en andere spelmomenten die ik graag compleet opneem in het verslag. Jullie moeten me maar niet kwalijk nemen wanneer ik vandaag met koude vingers en grote hoeveelheid aan feitjes niet iedere assist goed aan de doelpuntmaker heb gekoppeld! We worden getrakteerd op tal van mooie voetbalmomentjes.

De keeper van Soccer Boys weerhoudt Senne er vooralsnog van om het volgende doelpunt te maken, waarna de aanval door Soccer Boys wordt ingezet. Het lukt de thuisclub om toch een doelpuntje te maken, wanneer de spits zich losloopt van onze verdediging. Daarmee is het 1-4.

Een mooie loopactie van Bryan over de linkerzijde resulteert in een schietkans, maar de lange keeper stopt de hoge bal. Niet veel later wordt Bram met 2 armen geknuffeld door zijn tegenstander wat uiteraard een vrije trap oplevert, maar helaas geen doelpunt.

Even is Soccer Boys gevaarlijk wanneer de aanvaller zijn hoofd onder de hoog aangegeven voorzet kan krijgen. Gelukkig is daar Vince die met een mooie duik de bal stopt. Met 1-4 de rust is, dat is lekker!

We hebben nog maar net de koffie in de handen, wanneer we de jongens alweer richting het veld zien lopen. Tsja, de trainers hadden waarschijnlijk weinig aanvullende instructie te delen met de jongens én hoe leuk is het om dan gewoon weer snel door te spelen!

Als Soccer Boys wellicht had gehoopt dat de onze jongens misschien een beetje moe zouden zijn in de tweede helft, dan viel dat vies tegen. Vanaf de eerste minuut wordt er weer direct druk gezet, alsof een achterstand ingehaald moet worden. Zo zien we dat natuurlijk graag!

Wanneer Daan in de eerste minuten van de tweede helft de bal voor zijn voeten krijgt, werkt hij de bal mooi hoog over de keeper en is daar de 1-5. Niet veel later ontvangt Bryan een mooie diepe bal en werkt zich alleen voor de keeper. Ook Bryan kiest voor de hoge bal en zet daarmee de 1-6 op het scorebord.

Vervolgens zijn er verschillende overtredingen van ons tegenstander. Zou dat de nieuwe tactiek zijn, waarmee Soccer Boys wellicht het snelle spel wil stil leggen? Gelukkig zijn de Boys wel wat gewend, dus het geweld gaat gewoon door! Wanneer het Soccer Boys lukt om door te breken, wordt door Sami en Serua samen de actie keurig stil gelegd en is het gevaar alweer geweken.

Een mooie bal in de richting van Bryan komt goed aan. Bryan neemt mee en werkt zich de linkerhoek in. Met zijn tegenstander letterlijk op zijn rug weet hij de bal toch bij Julian te krijgen. Een schietkans maar de bal gaat net voor het doel langs.

Weer is daar Soccer Boys met een actie vooruit. De aanvaller werkt zich los en Mats maakt de perfecte sliding op de bal om het gevaar te stoppen. Wanneer even later Soccer Boys weer even voor het doel kan komen is Vince daar die de bal goed klemt. Totaal onnodig komt de spits van Soccer Boys nadat Vince de bal allang geklemd had erg hard het duel in. Vince moet het veld helaas verlaten en verdediger Sami wisselt van shirt en neemt de keeper rol over. Voor sommige een verrassing, maar vorig jaar heeft Sami het team ook al vaker verdienstelijk gered in de rol van keeper!

Direct maar afstraffen dan deze domme actie! Een hoge bal vooruit bereikt Bryan, die op zijn beurt Julian aanspeelt. Julian werkt de 1-7 keurig in het doel. Niet veel later is er door hard werken van Senne een mooi hoge pass voor Julian die ook de 1-8 kan maken.

Na één van de vele overtredingen van onze tegenstander mag Bram een vrije trap nemen. Een mooie boog in de kruising is het resultaat, maar de lange keeper redt de bal nipt. Jammer! Niet veel later is daar weer een vrije trap na overtreding op Bram, maar die neemt snel en stuurt Senne weg. Weer zijn de Boys gevaarlijk, maar het blijft 1-8

Nog een actie van Soccer Boys resulteert in een corner en een schot op doel. Met een heerlijke duik redt keeper Sami de bal en blijft het 1-8. In de laatste minuten van de wedstrijd weet Soccer Boys nog wel de 2-8 te maken, maar eigenlijk is dat niet meer zo relevant. In de slotfase is er nog een mooie opbouw van Senne met uithaal van Bryan, maar de bal gaat over het doel. Onze tegenstander is er klaar mee, de wedstrijd is gespeeld. De scheidsrechter fluit en de Boys zijn blij!

Hard gewerkt en mooi voetbal gespeeld! Dik gewonnen van een team met 2 jaar oudere prima voetballers. Daar mag je best een beetje trots zijn! Tot volgende week