• Boys 1 was dichtbij een stunt

Alphense Boys was zondagmiddag dichtbij een stunt. Tegen koploper SJC stond tot vijf minuten voor het einde een even verdienstelijke als verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord, maar die ging in de slotfase verloren.

Alphense Boys was op De Bijlen met afstand de betere ploeg, maar dan wel vooral tot de zestienmeter. Als het er voor het SJC-doel echt op aan kwam, was het steeds net niet. En dan was het toch vooral oppassen voor de omschakeling, waaruit de gasten met enige regelmaat ook gevaarlijk dichtbij een goal waren.

De thuisploeg startte wel vol elan en zette de Sint Jeroens Club direct onder druk. Met enkele aanvallen, met Raychelo Fecunda en Stanley Mailoa in de hoofdrol, maakte het team van trainer Aad van den Berg de bedoelingen duidelijk: Alphense Boys ging voor de winst. Het aantal doelrijpe kansen bleef echter beperkt. Combinaties werden vaak te ver doorgevoerd, of het laatste passje was net niet accuraat genoeg. Thom Nouwens was heel dichtbij een openingstreffer, maar de bal werd uit zijn vrije trap op het nippertje door doelman Kevin Schelvis uit de bovenhoek getikt. Patrick Krop schoot van dichtbij net naast; daar bleef het in het eerste speelpart wel bij.

Na de pauze was het spelbeeld nauwelijks anders, maar nu viel de goal na twintig minuten wel. Tamimy al Abas werkte Pepijn Kooij (zie foto) onreglementair tegen de grond en de uitstekend leidende arbiter Roelof Luinge kon niet anders dan naar de stip wijzen. En een strafschop kan je wel aan Thom Nouwens overlaten: 1-0.

Dat dwong de Noordwijkse koploper uit een ander vaatje te gaan tappen, maar echt grote kansen leverde dat niet op. De Boys-verdedigers hadden er meestal goed het oog in. Totdat de druk uiteindelijk toch te groot werd. In de 86-ste minuut kreeg clubtopscorer Tom Duindam de bal na aarzelend ingrijpen van de verdediging op een presenteerblaadje aangereikt en via de knuisten van keeper Tim van der Linden verdween de gelijkmaker in het doel (1-1).

In de extra tijd kwam Alphense Boys nog goed weg ook toen de bal via een eigen speler in het doel leek te verdwijnen, maar gelukkig was Van der Linden attent.  Het zou ook wel heel onrechtvaardig zijn geweest, want een gelijkspel was al een grote domper. En dat beseften spelers en staf zelf maar al te goed, zo bleek na afloop uit de geluiden uit de kleedkamer. Overigens maakte opnieuw een junior zijn debuut in het eerste elftal. Wessel Meiring mocht inclusief de extra tijd negen minuten meespelen en maakte in die korte tijd wel indruk.

Alphense Boys bleef door het gelijkspel hangen op de negende plek. Komende zondag gaat de reis naar Hoorn, waar Hollandia wacht, de nummer vier van de Hoofdklasse A.

Uitslagen Hoofdklasse A

Alphense Boys-SJC 1-1, Purmersteijn-Achilles 1894 1-1, RKHVV-Hollandia 3-0, VV Heerenveen-SWZ Boso Sneek 0-2, SDO-De Bataven 1-1, Silvolde-DHC 3-1, MSC-Leonidas 2-1, RKAVV-Jong Achilles'29 7-0.