• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen vrijdag hebben een zevental trainers van de Alphense Boys de cursus pupillen trainer vanuit de KNVB succesvol afgerond. Jerry Dhonre, Raymond Geelen, Joost Kaper, Robert Kerkhoven, Michel van der Lingen, Gijsbert Vreeburg en Hasan Yildiz . Wij feliciteren de trainers van harte met het behaalde KNVB diploma en wensen hen veel succes toe in de praktijk.

    In totaal 17 trainers van de verenigingen AVV Alphen, v.v. ASW, RKSV DOSR en Alphense Boys zijn geslaagd voor de KNVB cursus Pupillentrainer. Deze cursus, onder leiding van de uit Alphen aan den Rijn afkomstige KNVB docent Cor de Daas, was de eerste cursus die werd georganiseerd binnen het kader van de samenwerking van Alphense Boys met de aangesloten amateurverengingen.

    In 10 cursusavonden van 3 uren hebben de trainers vaardigheden ontwikkeld om de jonge voetballertjes van 5 tot 13 jaar te leren voetballen door de juiste training en coaching. Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod kwamen waren: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers. De cursisten moesten een portfolio met oefenstof samenstellen en deze in de praktijk en theorie uittesten en bijstellen.
    De samenwerkende amateurverenigingen hechten veel waarde aan het goed opleiden van jeugdvoetballers en keepers. Door op deze manier te investeren een goed opgeleid kader zullen door de technische vaardigheden van de spelers en keepers het spelplezier en het vertrouwen toenemen. Met "Plezier Leren Voetballen" zal ieder kind zich maximaal kunnen ontwikkelen op zijn of haar niveau.

    Komende zaterdag om 11.00 uur speelt de D1 de achtste finale van de landelijke beker. Na het uitschakelen van FC Groningen, komt nu Excelsior Rotterdam D1 (1e divisie) naar Alphen a/d Rijn.

    Zaterdag a.s. om 13.00 uur ontvangt de C1 FC Groningen C1 en gaan ze proberen hun schitterende tweede plaats in de 1e divisie te verdedigen.

    Tim v/d Linden en Chris Ortega waren afgelopen maandag de eerste Alphense Boys 1 spelers die hebben \'\'bijgetekend\'\' voor het volgend seizoen.

     

  • Gisteren gaven ook Patrick Krop en Bas van Zoest hun schriftelijke bevestiging dat ze ook in seizoen 2018-2019 de kleuren van Alphense Boys zullen verdedigen. Binnenkort volgen er meer.

  • Op zaterdag 20 januari is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 19.00 uur is de kantine open en om 20.00 uur gaan de balletjes rollen.

    Frans Bahlmann blijft assistent trainer A1. Het huidige seizoen is hij dat al bij de A1, maar volgend seizoen gaat hij dus samenwerken met Sander van Dijk en Henny van Raaij

    Djazz Mansusama (1e elftal) is plotseling gestopt bij de A-selectie. Verandering van werk (nachtelijke uren) maakt het hem onmogelijk om op dit niveau te blijven voetballen.

    Thijmen Goppel (ex-jeugdspeler Alphense Boys) mag zich vanaf nu contractspeler van ADO Den Haag noemen. De 20-jarige vleugelspeler zette vorige week donderdag tijdens het trainingskamp in Belek zijn handtekening onder een verbintenis voor tweeënhalf jaar met een optie voor nog een seizoen. Thijmen Goppel maakt al enige tijd deel uit van de wedstrijdselectie van trainer Fons Groenendijk. De inwoner van Roelofarendsveen debuteerde in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Goppel begon zijn loopbaan in de jeugd van Alphense Boys waar hij 7 seizoenen speelde (van 2007 (E-Top) tot 2014 (B1). In 2014 haalde N.E.C. hem naar Nijmegen waar hij actief was in de jeugdopleiding en in het beloftenteam. Afgelopen zomer stapte hij over naar ADO Den Haag om in het nieuwe opgezette tweede elftal te gaan spelen. Door het tekenen van een contract stapt Goppel definitief over naar de A-selectie van ADO Den Haag.

  • Alphense Boys heeft een succesvol trainingskamp in Valencia gehad. Van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari werd er een vol programma afgewerkt met trainingen, een oefenwedstrijd tegen Alboroya (1-0 winst, doelpunt Patrick Krop), een voetbalquiz  (winnaar het ''brillenteam'' met vanaf links Thijs Hoogenboom, Huib van Vliet en Thom Nouwens) en het bijwonen van de competitiewedstrijd in de Primera Division van Levante tegen Celta di Vigo (0-1).

  • Zondagavond om 23.30 uur landde het 23-koppige gezelschap weer veilig op Schiphol. Komende zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Leonidas (13.00 uur).

    Wesley Kamping heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen met zijn werkzaamheden bij Alphense Boys. Hij heeft dan 6 jaar met veel plezier diverse taken gedaan bij Alphense Boys (coördinatie overige senioren, fluiten bij jeugd en senioren, bardienst op woensdagavond, vlaggen bij oefenwedstrijden 1e elftal) Nu is de tijd gekomen voor Wesley om andere keuzes te maken m.b.t. zijn vrije tijd.

    Afgelopen zaterdag kwamen Patrick Brouwer en Dani van Steijn een kijkje nemen bij hun 3ex-ploeggenoten bij de wedstrijd van Alphense Boys 17-1 tegen Fc Den Bosch 17-1. Patrick speelt sinds dit seizoen in de 17-1 bij Sparta Rotterdam en Dani studeert in Amerika en voetbalt daar ook.

    Paul Renirie wordt het komend seizoen de leider van het nieuwe zaterdagteam  van Alphense Boys waar John Cuvelier en Ron Martin de trainers zijn. In het verleden heeft Paul Renirie eerder die rol gehad bij teams van John Cuvelier en vandaar dat ze elkaar al weer snel vonden voor deze nieuwe uitdaging.

    Op donderdag 1 februari zal D1 leider Hans Wertheim een nieuwe knie krijgen. Het lopen ging hem de laatste jaren steeds moeilijker af en nu mot hij er toch aan geloven. Hij zal dus een aantal wedstrijden van ''zijn D1'' moeten missen en hoopt dat ze tijdens zijn afwezigheid blijven winnen.

    Kim de Bruin wordt volgend seizoen de assistent trainer van de nieuwe E-Top (12-1) en gaat dus samenwerken met Roel van Holstein.

    Afgelopen zaterdag kwam de scheidsrechter die de competitiewedstrijd floot tussen Alphense Boys 17-1 en FC Den Bosch 17-1 helemaal uit Venray!. Dat klinkt niet zo dramatisch, maar we zijn er ondertussen achtergekomen dat de thuisclub (Alphense Boys) alle kosten van deze reis (heen én terug) voor zijn kiezen krijgt.....!

    Bart Duiker (vorig seizoen nog B1 speler bij Alphense Boys) maakte afgelopen zaterdag in blessuretijd zijn debuut als invaller in Rijnsburgse Boys 1 in de competitiewedstrijd tegen Kon HFC (1-1)

    Edwin Kluivers (die bij Alphense Boys al 6 jaar de coördinator is op de woensdagmiddag), wordt per direct de nieuwe hoofdtrainer van zondagderdeklasser FC Rijnland.Die ploeg is momenteel de nummer 4 in 3A met 19 punten uit elf wedstrijden.

    Alphense Boys11-3 moest wegens afzeggen van een ander team invallen op het NK talenten toernooi in Wijk bij Duurstede. Het was redelijk koud, maar de sfeer was goed. Onze jongens hebben er, ondanks een aantal blessures, van genoten. In de voorronde 3e geworden en in de finaleronde uiteindelijk de 4e plaats behaald. Wel zijn de boys gedeeld eerste geworden in de sportiviteitscompetitie. Een mooie prestatie om trots op te zijn! 

  • De Sportverkiezingen van Alphen a/d Rijn e.o. vinden dit jaar op vrijdag 9 februari plaats in Avifauna. Alphense Boys 1 zal ongetwijfeld genomineerd worden voor ''Sportploeg van het jaar 2017''.

    Na een proefperiode waarin op doordeweekse dagen alleen nog met pin kon worden betaald in de kantine van Alphense Boys, is dat per 1 januari 2018 óók in het weekend doorgevoerd.  Doel van deze maatregel is om de veiligheid en efficiency van het betalingsverkeer te vergroten. De ervaringen tot nu toe zijn uitstekend en onze gasten gaan hier positief en begripvol mee om.

    Ook per 1 januari is het complex van Alphense Boys rookvrij geworden.  Dat wil zeggen dat we iedereen verzoeken niet te roken op het complex van Alphense Boys. Ook die maatregel werkt tot nu toe goede en iedereen die er op aangesproken wordt, werkt onmiddellijk mee.

    De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 146 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan nog tot zondag 18 februari via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

  • Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een ''woensdagmiddag coördinator'' die iedere woensdag (niet in de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In die rol zal hij ook de stagiairs moeten aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys bij diverse jeugdselectieteams assistent trainers die in zichzelf willen investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur (13-1, 15-1, 15-2), 18.00 uur (12-1, 13-2)  of 19.15 uur (19-1, 17-1 en 17-2) Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

    Op dinsdag 23 januari a.s. oefent ons eerste elftal om 20.15 uur thuis tegen AFC 1

    Afgelopen zondag heeft de E-Top deelgenomen aan de Wintercup 2018 in Eindhoven. Aansprekende tegenstanders als SC Heerenveen, VVV Venlo, Fortuna Sittard en FC Utrecht zijn mooie clubs om tegen te spelen. In de poule bij de E-Top waren SC Heerenveen, AFC Amsterdam en FC Emmen ingedeeld. De wedstrijden waren 8x8 op een half veld. Dat spel speelt de E-Top al heel lang niet meer, maar afwisseling in speltypes is goed voor de ontwikkeling. Vanaf het begin is duidelijk dat Heerenveen dit spel wel gewent is en de bal gaat binnen die ploeg dan ook makkelijk rond. Na 7 minuten resulteert dat in een terechte 1-0 voorsprong voor de Friezen. Wat wij ook proberen, het lukt niet om de gelijkmaker te scoren en dus verliezen we de 1e wedstrijd met 1-0. In de 2e poulewedstrijd is AFC uit Amsterdam onze tegenstander. Het gaat goed gelijk op als Bram met een mooi afstandsschot de 1-0 binnenschiet. Daarna zijn we het spel even kwijt en staan we binnen 3 minuten met 2-1 achter. In de laatste 2 minuten persen we er nog een offensief uit wat resulteert in de terechte 2-2 gelijkmaker door Joshua. Daan krijgt zelfs nog de kans op de 3-2, maar raakt ongelukkig de paal. Het 1e punt is wel binnen! De laatste poulewedstrijd is tegen FC Emmen. Bij winst is de E-top zeker van de kruisfinales voor plek 1 tot 8. Die winst komt er ook, 1-0 door een doelpunt van Bram. Zwaarbevochten maar niet minder verdient nemen we de 3 punten mee naar de kleedkamer en dus plaatsing voor de plekken 1 tot en met 8. In de volgende ronde is FC Eindhoven de tegenstander. De plaatselijke FC is ongeslagen door naar de volgende ronde, onze jongens kunnen hun borst nat maken. Net als Heerenveen is dit een goede ploeg die gewent is om op een klein veld te spelen. We knokken hard, maar verliezen met 1-0 en kunnen dus niet meespelen om de prijzen, we moeten ons richten op de plekken 4 t/m 8. De eerste wedstrijd om 4e te worden is tegen Alemannia Aachen uit Duitsland. We zijn de veel betere ploeg, maar een doelpunt zit er in deze wedstrijd niet in. Een aantal keer paal en zelfs de lat voorkomen een terechte voorsprong voor de Boys. Een vrije trap van Alemannia dwarrelt er wel in en dus verliezen we deze wedstrijd weer met 1-0. Onnodig, maar de vermoeidheid begint inmiddels ook een rol te spelen. De jongens blijven alles geven, maar in deze wedstrijd zat het gewoon niet mee. De laatste wedstrijd, om plek 7 of 8, is tegen VVV Venlo. In deze wedstrijd zijn we echt heer en meester. Met goed verzorgt spel tikken we de Limburgers helemaal van het veld en winnen ruim met 3-0 dankzij een mooie goal van Santino, een benutte penalty van Stef en een mooi afstandsschot van Bryan. Zo stappen we toch met een goed gevoel onder de douche. De finale van het toernooi gaat tussen sc Heerenveen en FC Eindhoven. Beide ploegen waren ook tegenstanders van de Boys en daar verloren we nipt van. Heerenveen trekt na verlening aan het langste eind en wint de Wintercup 2018 met 2-1.

  • De voetbalwedstrijd  Leonidas - Alphense Boys (aanvang 13.00 uur !!!) is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 20 januari

    09.15 uur      13-2 - FC VVC 13-1 (vrsch)

    09.15 uur      12-1 - Hoofddorp 12-1 (vrsch)

    11.00 uur      13-1 - Excelsior Rot 13-1 (beker)

    11.00 uur      15-2 - Nieuwerkerk 15-1 (vrsch)

    13.00 uur      15-1 - FC Groningen 15-1 (comp)

    13.00 uur      17-2 - Ter Leede 17-1 (vrsch)

    15.15 uur      19-1 - EDO 19-1 (vrsch)

    Vanavond (woensdag) oefent Alphense Boys B1 (17-1) om 19.15 uur thuis tegen VFC 19-1

    Het interview dat Studio Alphen met voorzitter Dennis Captein en Irma Ligtvoet van ARC hield tijdens de nieuwjaarsuitzending is via onderstaande link terug te beluisteren.

    https://soundcloud.com/studioalphen/2017-01-15-de-voetbalkantine-dennis-captein-alphense-boys-en-irma-ligtvoet-arc