• Woensdagnieuwtjes

    Het was een mooi begin van het nieuwe jaar: de drukbezochte en mede daardoor ook zeer gezellige Nieuwjaarsreceptie afgelopen zondag in ons clubhuis. Met als hoogtepunten toch wel de huldiging van Ben Haverkamp (‘een leven lang’ lid van Alphense Boys) en de uitverkiezing van barman Dennis Lammers tot Vrijwilliger van het Jaar (zie foto boven)

    Terwijl familie en vrienden van Dennis al een tijdje ‘stiekem’ in de kantine zaten, was Dennis aan het werk op de voor hem inmiddels zo vertrouwde plek: achter de bar. Het was volle bak tijdens de receptie, dus had de barman helemaal geen tijd om om zich heen te kijken. En zo werd het Dennis tijdens de speech van voorzitter Dennis Captein toch pas op het allerlaatste moment duidelijk dat hij zich dit jaar de Steunpilaar van Alphense Boys mag noemen.

     

  • De Steunpilaar, zo heet de prijs waarmee sinds 1989 de vrijwilliger van het jaar bij de Boys wordt gehuldigd. Feitelijk een eerbetoon van het bestuur aan alle vrijwilligers op de club. Helaas kan er echter elk jaar maar één m/v de winnaar zijn. Dit keer viel de keuze dus op Dennis, die inmiddels zeven jaar lang vele uren bardienst draait. “Nee, niet altijd”, antwoordde Dennis eerlijk op de vraag van de voorzitter of hij dat elke keer even leuk vindt. Desondanks Maar toch: de barcommissie doet nooit vergeefs een beroep op hem. Uit het grote aantal reactie op zijn benoeming op Facebook blijkt ook wel dat hem deze prijs van harte wordt gegund.

    Sinds 2005 heet de Steunpilaar trouwens officieel de Rinus Spaan Bokaal, naar de in 2003 veel te vroeg overleden man die de al wat oudere generatie Boysleden nooit zullen vergeten. Ook Rinus was zo’n icoon die altijd voor de vereniging in de weer was. We zijn blij dat Ank Spaan – Van Leijden elk jaar naar de Nieuwjaarsreceptie komt om de Rinus Spaan Bokaal aan de Vrijwilliger van het Jaar uit te reiken. Klik hier voor een overzicht van alle winnaars van de Rinus Spaan Bokaal.

    En dan Ben Haverkamp, die werd gehuldigd voor zijn 75-jarig lidmaatschap, al zegt hij zelf nog veel langer lid te zijn. “Het zit zo: ik ben in 1928 geboren en de Boys is in 1930 opgericht. Mijn vader was blij dat er een katholieke vereniging in Alphen kwam en maakte het hele gezin lid. Voor een dubbeltje per week! Eigenlijk ben ik dus al sinds de oprichting lid van de Boys.”

  • “Toen ik 14 jaar was en ging werken, moest ik mijn contributie zelf gaan betalen. En dat was dus 75 jaar geleden”, aldus Ben. Hoe dan ook, hij genoot zondagmiddag in bijzijn van zijn vrouw Ans en een groot deel van zijn familie (inclusief achterkleinkinderen) met volle teugen van het eerbetoon. AD Groene Hart-verslaggever Leny van den Belt maakte op hetzelfde moment een interview met de jubilaris.

    Hij kreeg van voorzitter Dennis Captein een uniek aandenken aan dit jubileum, een spiegel met de in elk geval toepasselijke tekst ‘Een leven lang Alphense Boys’. Die tekst is trouwens ook van toepassing op zoon Gerard (let op: niet te verwarren met onze secretaris Gerard Haverkamp…). Ben Haverkamp maakte zijn zoon Gerard eveneens op zijn dag van geboorte lid van Alphense Boys. Bij hem staat de teller inmiddels op 48 jaar lid.

    Ben Haverkamp was een van de vier jubilarissen tijdens deze Nieuwjaarsreceptie. Jacques Spijker ontving de bronzen verenigingsspeld voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Overigens is Jacques (vorig jaar winnaar van de Rinus Spaan bokaal trouwens) al vele jaren langer actief bij de Boys, thans onder andere als hoofd wedstrijdsecretariaat, scheidsrechter en achter de bar.

  • Peter Westbroek werd door voorzitter Dennis Captein naar voren geroepen om de zilveren speld in ontvangst te nemen, behorende bij het 40-jarig lidmaatschap.

  • De gouden spelden bleven in de kluis, want dit jaar waren er geen leden die 50 jaar lid waren. Wél één van zestig, te weten Jan van der Sandt. Erelid, elftalleider van Boys 1, lid van de onvolprezen dagploeg en dus 60 jaar lid van de club. Jan kreeg het inmiddels ook traditionele Boys-tegeltje met opdruk voor deze mijlpaal.

  • De huldiging van de jubilarissen en Steunpilaar vormde altijd het sluitstuk van de traditionele toespraak van de voorzitter, maar Dennis Captein koos met een Petje op – Petje af quiz voor een heel andere insteek. Aan de hand van een serie vragen, waarin diverse clubiconen figureerden, nam hij diverse momenten uit het afgelopen jaar door. De quiz werd gewonnen door Dick Rijsdam.

  • Daarna volgde een moment waarop Rien en Marian Ruijtenbeek namens het bestuur van de Boys dank werd betuigd voor hun jarenlange inzet bij Alphense Boys. Het echtpaar (in 2007 winnaar van de Rinus Spaan bokaal) stopte afgelopen zomer na welgeteld 33 jaar met hun zondagmiddagdiensten in de kantine. Als blijk van waardering ontvingen zij een diner- en een hotelbon.

  • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden Jordy en Dylan Nieuwendijk (JO15-1), Gila Noura en Max Vermeulen JO12-2) beloond voor hun recordverkoop van loten voor de Grote Clubactie. De prijs voor het team dat de meeste loten verkocht ging naar de JO13-2. Zij mogen een teamuitje organiseren.

  • Last but not least zette voorzitter Dennis Captein Sander van Dijk en Henny van Raay in het spreekwoordelijke zonnetje. Zij organiseerden in december 2016 een bijeenkomst met tal van Boysleden, die tot doel had om een groot aantal commissies te bemensen. Het was mede aan dit initiatief te danken dat in 2017 een nieuw Boysbestuur kon worden geformeerd. “Jullie hebben hiermee echt de vereniging in beweging gebracht en daarvoor geven wij graag alle lof”, aldus Dennis, die voor het duo een monsterfles Prosecco had meegenomen.

  • Avantage is sinds 1 januari de hoofdsponsor van het G-voetbal bij Alphense Boys. Avantage verleent ICT-diensten. Het bedrijf heeft nu vestigingen in Capelle aan de IJssel, Wateringen, Heerhugowaard en Alphen aan den Rijn. In de loop van dit jaar verhuizen de kantoren in Capelle aan de IJssel en Wateringen naar een nieuw kantoor in Rotterdam. Directeur Eric Carré was afgelopen zondag bij de Boys voor de officiële aftrap van het sponsorschap.

  • Voor aanvang van de wedstrijd – inmiddels een klassieker - tussen het G-team en Alphense Boys JO17-1 overhandigde Alexander Nederend een Boysshirt met opdruk aan Eric Carré. Dit gebeurde onder toeziend oog van vader Wim Nederend, die sinds 1 januari overigens het coördinatorschap van het G-voetbal bij de Boys heeft overgedragen aan Pascal de Jager. Daarna ging het hele spul uiteraard met elkaar op de foto en werd de oefenwedstrijd gewonnen door…. Het G-team. Uitslag 6-4!

  • Afgelopen week zijn bij Alphense Boys de eerste stappen uit de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ uitgevoerd. Op diverse plaatsen zijn bordjes en spandoeken opgehangen, er staan menshoge banners in de kantine, asbakken zijn rond de velden 1 en 2 verwijderd. Binnenkort komt ook nog een bord op het toegangshek en een levensgroot steigerdoek in de ballenvanger bij veld 1. Zo kan het niemand ontgaan dat Alphense Boys op weg is naar rookvrij.

    Er staat inmiddels ook een grote banner op de site. Onderdeel van de campagne is verder een ontwerpwedstrijd onder de (jeugd)leden. We willen her en der op het complex nog bordjes ophangen, die aan al onze bezoekers op vriendelijke edoch dringende wijze duidelijk maken dat roken en sport niet samengaan. Al helemaal niet in het bijzijn van kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij en daarom maken wij ons complex rookvrij.

  • Je kunt nu dus je eigen ontwerp voor deze attentieborden maken. Lever dit uiterlijk 21 februari a.s. in. Dat kan per mail naar jeugdzaken@alphenseboys.nl of geef het af aan jeugdvoorzitter Inge Sonneveld of secretaris Gerard Haverkamp. Een deskundige jury kiest de drie beste inzendingen en hiervan worden vervolgens de echte bordjes gemaakt. De winnaars krijgen bovendien een mooie prijs! Zij worden eind februari bekend gemaakt.

    Inmiddels zijn drie ambassadeurs voor de rookvrij-campagne geworden. Dit zijn A1-speler Pim van Zoest, aanvoerder Thom Nouwens van Boys 1 en ‘moeder’/leider Irina van Stijn. Later in de campagne worden filmpjes met de ambassadeurs gemaakt en op de Facebookpagina van Alphense Boys geplaatst, eveneens om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat Alphense Boys rookvrij is. Enige uitzondering is het terras ACHTER de kantine. Wie echt niet zonder kan, mag daar nog een sigaret opsteken. Binnenkort worden daar nog enkele voorzieningen voor rokers getroffen. Zo beschouwd zijn en blijven ook rokers dus welkom op ons complex.

    Veel dank aan Buro Toob | reclame en media, dat onder bezielende leiding van Toob Alers de rookvrijcampagne van Alphense Boys heeft bedacht, uitvoert en sponsort. Geheel belangeloos! En het werkt! Al tijdens de nieuwjaarstoernooien werd langs de lijn en rondom het clubhuis bijna niet meer gerookt, of zochten de rokers de parkeerplaats op.

    Alphense Boys is niet alleen rookvrij sinds 1 januari, die dag werd ook de maatregel van kracht dat in de kantine voortaan alleen nog met pinbetalingen kan worden afgerekend. De gedachten hierachter zijn veiligheid en een efficiënt verloop van het betalingsverkeer op de vereniging.

  • Onder aanvoering van bestuurslid/jeugdleider Hatim Noura heeft Alphense Boys in november met succes een actie voor de Vriendenloterij georganiseerd. Om dat succes te vieren, schenkt de Vriendenloterij aan onze vereniging een sponsorbord en Vriendenloterij-bankje aan. Binnenkort worden deze geplaatst.

    Alphense Boys opent de oefencampagne van het seizoen 2018-2019 op dinsdag 7 augustus 2018 met een uitwedstrijd tegen ARC. Beide clubs zijn blij dat dit traditionele treffen weer op de kalender staat.

    Het is onzeker of Alphense Boys binnenkort nog tegen Jong Achilles’29 zal voetballen. De wedstrijd staat gepland voor 18 februari a.s., maar de club uit Groesbeek is failliet verklaard. Normaal gesproken haalt de KNVB een failliete club uit de competitie, maar wat de voetbalbond betreft mag Achilles uit blijven komen in de Tweede Divisie en de Hoofdklasse A, al zijn alle contracten van spelers en trainers ontbonden en is iedereen transfervrij. Het is de vraag of de club bij de hervatting van de competitie nog over voldoende spelers beschikt.

    Het eerste elftal van Achilles ’29 kwam vorig seizoen nog uit in de Jupiler League, maar degradeerde afgelopen voorjaar naar de Tweede Divisie. Het beloftenteam speelt in de zondag-Hoofdklasse A bij Alphense Boys. Alphense Boys won eerder dit seizoen met 4-2 van Jong Achilles '29.

    Voor Alphense Boys zou het terugtrekken van Jong Achilles '29 inhouden dat de drie punten ingeleverd moeten worden. Dan zakt Boys 1 van de zevende naar de achtste plek op de ranglijst. Nadelig is verder Boys dat het verschil met de directe degradatieplek in dat geval slinkt van negen naar zes punten en met een nacompetitieplek van zes naar vier punten. Ook komt Boys' goede klassering in de tweede periode te vervallen, omdat deze complete stand wordt geschrapt.

    Op dinsdag 23 januari a.s. wordt bij een vergadering van het Centraal Orgaan Hoofdklassen gesproken over een voorstel om de zaterdag- en zondag-hoofdklassers volgend seizoen gemengd en regionaal in te delen. Het voorstel is opgesteld door MSC Amslod uit Meppel. Met gemengde, regionale hoofdklassen worden de competities veel aantrekkelijker, zowel voor de zondag- als voor de zaterdagverenigingen. Het betekent meer publiek en dus hogere inkomsten uit de entreegelden en kantine.

    Een zeker niet te verwaarlozen aspect is de afname van de milieubelasting. MSC rekende uit dat de huidige 64 hoofdklassers per seizoen meer dan 40.000 reiskilometers besparen als ze volgend seizoen regionaal worden ingedeeld. Dat zijn alleen de spelersbussen. Met alle reiskilometers van supportersbussen en eigen vervoer erbij, komen we op een besparing uit van misschien wel zo’n half miljoen kilometer.

    MSC Amslod heeft de huidige indeling van de zaterdag- en zondag-hoofdklasse overzichtelijk in kaart gebracht en datzelfde gedaan met de regionale indeling. Hierbij is uitgegaan van de clubs die thans hoofdklasser zijn. In dit voorbeeld gaat Alphense Boys van ruim 3.000 kilometers naar iets meer dan 1.900, een besparing van meer dan 1.100 kilometer. Er zijn veel clubs die meer dan 1.500 of zelfs meer dan 2.000 kilometer besparen. Van alle clubs die momenteel in de zondag Hoofdklasser A spelen zou het aantal reiskilometers teruglopen van 56.860 naar 35.756 kilometer (21.104 kilometer minder).

    Donderdag 4 januari was de 4e editie van ons winter zaalvoetbaltoernooi wat traditiegetrouw in de kerstvakantie plaatsvindt. Dit keer speelden we in de avond in de Limeshal en de deelnemende teams waren de B5, B6, C3 en een mix team van B5 en B6. De B6 kwam goed door de poule wedstrijden heen met drie keer winst en een doelsaldo van 19 voor en 4 tegen. Het B-Mix team had het zwaar tegen de B5 maar was uiteindelijk toch de duidelijke nummer 2 in de poule. Onderin was het erg spannend maar in de laatste paar minuten wist de B5 de C3 nipt voor te blijven voor de laatste plaats. De finale werd met duidelijke cijfers 7-4 gewonnen door de B6 tegen het B-Mix team. Een geslaagd toernooi wat volgend jaar weer vervolg krijgt en er zijn geruchten dat er dan ook een coachesteam mee doet. We zijn benieuwd.

  • Programma zaterdag 13 januari

    09.15 uur      AB 13-2 - De Bilt 13-1

    11.00 uur      AB 13-1 - Zeeburgia 13-1

    11.00 uur      AB 15-2 - Excelsior 20 15-1

    13.00 uur      AB 17-2 - RKDEO 17-1

    15.15 uur      AB 17-1 - Fc Den Bosch 17-1 (comp)

    Komend weekend  (zaterdag én zondag)  neemt de E-Top deel aan het Top Toernooi in Eindhoven waar Vitesse, Heerenveen, Fortuna Sittard, FC Utrecht en VVV Venlo mogelijke tegenstanders zijn. 

    Voor de B1 en C1 start komende zaterdag de competitie al weer. De 17-1 (B1) start met een thuiswedstrijd tegen Fc Den Bosch 17-1 (15.15 uur) en de 15-1 (C1) begint met een uitwedstrijd tegen AFC 15-1 (12.30 uur)

    Cesco Agterberg (ex-hoofdtrainer Alphense Boys) heeft zijn contract bij zaterdageersteklasser DHSC uit Utrecht met één jaar verlengd.

    De kans is groot dat Achilles 29 door het uitgesproken faillissement ook Jong Achilles uit de competitie in de hoofdklasse neemt. Dat zou betekenen dat Alphense Boys drie winstpunten moet inleveren.

    De negen kerst en nieuwjaarstoernooien die de jeugdafdeling in de kerstvakantie heeft georganiseerd zijn zonder uitzondering uitstekend verlopen. Alle 120 teams die hadden toegezegd te komen kwàmen ook, zodat alle toernooien vol zaten met enthousiaste jeugdspelers die blij waren dat ze in de vakantie weer een dagje konden voetballen. Toernooidirecteur Ab Kalkhoven wist in totaal 120 teams in te schrijven.

  • Met dank aan de vele prima KNVB scheidsrechters die hun diensten hadden aangeboden (Bert Metzler en Rick Sinnige floten zelfs op vijf toernooidagen!) verliepen alle wedstrijden vrijwel zonder problemen. De drie pupillen toernooidagen werden gefloten door onze jeugdselectiespelers uit de A1, C1 en C2 en die deden dat o.l.v. scheidsrechter John Evenwel, die de mannen vooraf ook instrueerde. Ook dat liep allemaal voortreffelijk.

  • De ouders van de deelnemende Alphense Boys teams werden gevraagd op de toernooidag van hun zoon de commissiekamer en de bar te bezetten en ook dat ging prima (zie foto)

  • Tijdens de toernooien hebben we alle soorten weer gehad (zon, regen, sneeuw en storm) maar op alle dagen konden de toernooien gewoon worden afgewerkt. Dat kon natuurlijk vooral omdat onze kantine zo prachtig centraal bij de kunstgrasvelden ligt en de supporters zelfs vanuit de warmte van de kantine de wedstrijden konden volgen. Annet Verpoort en Wim Versteeg draaiden namens de kantine commissie overuren, maar deden dat met plezier.

    Speciale dank ook aan onze dagploeg die iedere ochtend vanaf 07.45 uur alle 20 kleedkamers weer keurig schoonmaakte.

    Ook de penningmeester van Alphense Boys zal tevreden de cijfers van de omzet van de kantine bekijken. Kortom, zeer geslaagd en tot volgend jaar.

    De grote toernooi activiteiten bij Alphense Boys zijn nu vrijwel achter de rug. In juni volgen er natuurlijk nog de traditionele jeugdtoernooien bij Alphense Boys.

    Bij het Jens Toornstra toernooi, de vijf herfsttoernooidagen en de negen kersttoernooien mochten wij in totaal 360 jeugdteams ontvangen. Daarmee zitten wij wel aan onze limiet en zullen wij tevreden zijn als we dit ook het volgende seizoen kunnen herhalen. Het Jens Toornstra toernooi editie 2018  voor de o8 t/m o11 pupillen, wordt trouwens gehouden op zondag 26 augustus. Zet het maar in de agenda!

    Afgelopen zaterdag hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden met kandidaten voor het nieuwe zaterdag 1 team van Alphense Boys wat volgend seizoen onder leiding staat van John Cuvelier en Ron Martin (zie foto)

  • Een drietal ex-Alphense Boys spelers gaven daarbij direct aan dat ze graag weer willen gaan trainen onder de enthousiaste leiding van John Cuvelier. Delano Kip (22) heeft zijn jawoord al gegeven. Die heeft o.a. bij Sparta en Ajax gespeeld en heeft een stage bij PSV gehad. Bij Alphense Boys speelde hij een paar jaar in o.a. de C1, B1 en A1. Leuk dat Delano weer terugkeert bij de club waar hij het kennelijk goed naar zijn zin heeft gehad en waar hij al zijn aanwezige kwaliteiten weer wil laten zien.

  • Ook Yassin Amtyi (24) keert terug bij Alphense Boys. Ook hij speelde diverse jaren in de jeugdselectieteams bij Alphense Boys. Dit lopende seizoen zou hij al bij zondag 1 gaan spelen, maar prive zaken noopten hem te stoppen. Nu is alles ten goede gekeerd en wil hij graag, met een aantal andere maten (ex-Alphense Boys spelers) het zaterdag team van Alphense Boys nieuw leven in blazen.

  • Een andere ex-jeugdspeler die definitief terugkeert is Dylan Kooistra (18), die vorig seizoen is vertrokken bij Alphense Boys maar graag weer terugkeert om het plezier in voetballen o.l.v. John Cuvelier weer terug te krijgen.

  • Inmiddels hebben meerdere spelers hun toezegging al gedaan dat ze volgend seizoen willen gaan spelen in de zaterdag 1 van Alphense Boys, maar die willen dat nog niet openbaar maken omdat ze het seizoen bij hun huidige club nog netjes willen afmaken. Uiteraard volgen zeer binnenkort ook de gesprekken met de huidige 2e jaars A-junioren uit de A1 van Alphense Boys die volgend seizoen senior spelers worden. Wordt dus vervolgd

    Alphense Boys O14 (JO15-2) is op een zeer eervolle tweede plek geëindigd op het  BVO toernooi bij Vriendenschaar.  Van de BVO’s deden  Fc Emmen, De Graafschap, Cambuur, Fortuna Sittard, , Fc Dordrecht, Zulte Waregem en Royal Antwerp. Verder deden GVVV, Gemert, Excelsior Maassluis en Vriendenschaar zelf mee (allen O15-1 en spelend in de 2e divisie). Een pittig en mooi toernooi.

  • Alphense Boys zat in de poule met Cambuur, Gemert, Excelsior Maassluis, Zulte Waregem en Fc Dordrecht. De eerste wedstrijd werd er 0-0 gespeeld tegen sc Cambuur o14. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Gemert o15 en dat leverde een 1-0 zege op (doelpunt Bujo) De 3e wedstrijd werd tegen Zulte Waregem (België) gespeeld. Dat werd 2-2 (doelpunten Jordi en Bujo).De 4e wedstrijd moest opgenomen worden tegen het fysiek sterke Excelsior Maassluis C1 (3e divisie). Het vuur was terug. Er werd fantastisch gecombineerd, zeer goed vooruit verdedigd en drukgezet en zeer goed opgebouwd vanuit achteruit. Binnen 5 minuten stonde het 2-0 door 2 doelpunten van Jordi. Uiteindelijk werd het nog 3-0 na opnieuw een goal van Jordi. De laatste wedstrijd ging om de 1e plaats in de poule. Bij winst op tegenstander Fc Dordrecht C1 was de 1e plek zeker. Ook in deze wedstrijd waren de boys dominant en voetbalden erg goed. Deze wedstrijd wonnen we ook redelijk gemakkelijk (2-0) De uitslag in de finale tegen De Graafschap (0-3) was een sombere afsluiter van een fantastisch toernooi. Door een snelle en sterke spits die 2 ballen achter de laatste linie kreeg en een foute terugspeelbal van ons kon de Graafschap redelijk eenvoudig met 3-0 winnen.

    Deze uitslag doet niks af aan het feit dat de mannen van de O15-2 het met goed spel, heel goed gedaan hebben op dit zware en mooie toernooi. 1e in de poule en domineren op het veld met 3 BVO’s en twee 2e divisie ploegen als tegenstander is een zeer knappe prestatie waar de mannen trots op mogen zijn. Een mooi resultaat om de 2e seizoenshelft te beginnen. 

  • Afgelopen zaterdag werd de training voor de 17-2 weer opgestart met een training op het strand bij Kijkduin. Na een korte duurloop, volgde er wat oefeningen en konden de spelers met het lopen van wat duintrappen hun conditie weer geleidelijk opbouwen. Over het algemeen ging dit iedereen goed af. Rond 11.00 uur werd er koers gezet naar het strand.

  • Nadat er wat fruit was gegeten kon de strandtraining volgen. Ayad bedankt weer voor het regelen van het fruit en de croissants! Na een korte estafette werden er partijen van 3v3 en 4v4 gespeeld. Deze werden met veel enthousiasme gespeeld. Ten slotte weer een andere ondergrond, waar je wat meer moest afzetten om los te komen van het zand. Om 12.10 uur gingen we naar het bowlingcenter waar we zijn gaan bowlen. De hoogste score daar werd op het bord gezet door Max van Hees. Na het bowlen is er gezamenlijk gegeten (patat, salade en saté) en zat de dag er rond 14.45 uur weer op.

  • Al met al een goede basis voor een succesvol laatste halfjaar waar men op jacht gaat naar handhaving in de landelijke 2e divisie. Deze week zal de B2- selectie gewoon drie keer trainen, waarna volgende week zaterdag 13 januari 2018 de eerste oefenwedstrijd van dit jaar zal worden gespeeld thuis tegen RKDEO B1. Aanvang: 13.00 uur.

    Afgelopen zaterdag was de nieuwe trainer van onze 17-2 (Dwight Schenkers) van het vòlgende seizoen, aanwezig bij een deel van het C1 nieuwjaarstoernooi van de 15-1. Hij bekeek enkele wedstrijden en maakte van de gelegenheid gebruik om even kennis te maken met de spelers, van wie er ongetwijfeld velen volgend seizoen deel gaan uitmaken van de nieuwe 17-2 selectie van Alphense Boys.

    Alphense Boys 13-1 (D1) won afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen Quick 13-1 (1e divisie) met 2-7. Noah Gesser scoorde vijf goals.

    Afgelopen zaterdag verloor Alphense Boys 17-1 met 0-1 bij en tegen Vitesse o16. Een dag later zou er revanche genomen worden op het G-team van Alphense Boys (voor de nieuwjaarsreceptie) maar het G-team bleek met 6-4 te sterk voor de spelers van Alphense Boys B1. Iedereen heeft er wel van genoten. Er werd veel gelachen en we zagen prachtige doelpunten.

  • Kijk af en toe eens op de site van fotograaf Arjan de Graaf die afgelopen kerstvakantie diverse foto reportages maakte van de kersttoernooien bij Alphense Boys. De moeite waard! https://www.flickr.com/photos/agraaf1971/albums/

    Morgen (donderdag) vertrekt Alphense Boys 1 om 06.30 uur vanaf Schiphol voor een vierdaags trainingskamp in Valencia. Nog dezelfde avond wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Spaanse Alboroya. Op vrijdag en zaterdag volgen er enkele trainingen. Op zondag wordt nog de competitiewedstrijd bijgewoond tussen Levante en Celto da Vigo (Primera Division). Zondag om 23.30 uur landen ze weer op Schiphol

    Op 4 januari is het G team wezen bowlen het was erg gezellig er werd behoorlijk gegooid daarna hebben we met z'n allen nog een hapje gegeten dit was onze eerste training voor het nieuwe jaar

  • Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft is de B1 afgelopen weekend afgereisd naar Arnhem. Net als vorig jaar waren ze te gast bij Vitesse om te komen trainen op Papendal.

  • Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt want zowel vrijdagavond als zaterdagochtend als zondagochtend werd er intensief en scherp getraind. Zaterdagmiddag werd er ook nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Vitesse onder 16 met onder andere Simon van Duivenbooden (ex Alphense Boys) in de gelederen. In een gelijkopgaande wedstrijd trok Vitesse uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. Naast de trainingssessies kreeg de B1 ook nog een rondleiding door het GelreDome, werd er een Alphense Boys quiz gespeeld en gebowld op zaterdagavond. Het trainingsweekend werd afgesloten met een spannende wedstrijd tegen het G-team waar de B1 uiteindelijk met 6-4 verslagen werd. We willen Vitesse, Jacques Cleeren en de medewerkers van Papendal enorm bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen.