• E-Top hard gewerkt tegen Sporting Almere JO12-1

Na enkele weken rustig aan gedaan te hebben tijdens de winterstop mochten de Boys vandaag weer aan de bak in een oefenwedstrijd bij Sporting Almere. Met de kerstdiners en nieuwjaarsborrels nog in de benen, had trainer Michael de jongens íets eerder teruggeroepen tijdens de vakantie. Afgelopen donderdag is alvast getraind om beter voorbereid te zijn op de wedstrijd van vandaag en dat was maar goed ook! De Boys mogen aan de bak tegen het fanatieke JO12-1 team van Sporting Almere.

Vandaag missen we Daan die helaas ziek is. Ook Santino kan helaas niet meespelen omdat hij last heeft van zijn blessure en de trainers natuurlijk geen risico willen lopen. Met 1 keeper en 1 inzetbare veldspeler op de bank is het wat krap met de reservespelers. De jongens kunnen dus lekker wat meters maken, ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie.

Na een uitgebreide openingsceremonie geeft de scheidsrechter het startsein, terwijl het zonnetje voorzichtig doorbreekt. Beide teams bruisen van energie en fanatisme, dus er is vanaf de eerste seconde direct actie. Een doorbraak van Julian resulteert in de eerste minuut van de wedstrijd al in een corner voor de Boys.

De trainer van de tegenstander heeft zijn team aanvallend gepositioneerd en is duidelijk uit op een snelle voorsprong. De jongens van Sporting Almere reageren direct op de snelle aanval van de Boys met een tegenaanval, maar onze verdediging staat sterk en onderschept. Over en weer zijn er krachtige aanvallen met bescheiden kansjes.

Nadat Stef de bal afgeeft aan Bryan en zelf mooi doorloopt krijgt hij de bal mee en geeft de bal knap voor. Een schietkans voor Matz wordt door de keeper onderschept. Kort daarna een mooie loopactie van Senne langs de rechterkant. Hard werken loont, dat blijkt, want hoewel de tegenstander snel is, krijgt Senne de bal bij Bram. Een overtreding wordt door de scheidsrechter als voordeel gezien, maar de jongens van Sporting Almere onderscheppen de bal en bouwen de aanval op. Een goed opgebouwde actie van onze tegenstander resulteert in een 1-0 achterstand. De Boys zijn voetballend zondemeer sterker, maar het fanatisme van onze tegenstander is ook zeer groot.

Wanneer Bryan in een duel geblesseerd raakt neemt Ersan zijn plaats over als laatste fitte speler op de bank. Bram krijgt de bal aangespeeld en heeft de vrije looplijn voor Senne goed gezien. Een mooie steek op Senne en een goede loopactie zorgt voor een gevaarlijke kans. De keeper van Sporting Almere stopt netjes.

Wanneer Joshua een vrije trap hoog voor het doel geeft is er nog een kansje voor Senne. De verdediging staat sterk, het middenveld bouwt goed op en weet de vleugels goed te vinden. Het is de jongens nog niet gelukt om ons zichzelf te belonen voor het harde werken in een fysieke wedstrijd waarin de scheidsrechter veel toelaat.

Sami verdedigd sterk en werkt de bal vooruit. Hij stuurt Senne weg die na een prima loopactie de bal voor geeft op Julian. We hadden de goal al bijna geteld, maar het lukt de tegenstander om de bal van de doellijn weg te knallen. “De volgende gaat erin Julian”, roept trainer Michael. Dat blijkt een prima voorspellend inzicht, want 1 minuut later werkt Julian wél de gelijkmaker tussen de palen!

Lekker om met een gelijkspel de rust in te gaan. De scheidsrechter fluit het is tijd voor koffie en limonade.

Na de rust hebben de trainers toch weer 11 fitte jongens op het veld gekregen en stralen beide teams duidelijk uit dat ze zúllen gaan winnen.
    De Boys gaan direct sterk de wedstrijd in. Joshua geeft een diepe pass op Senne die de bal bij Ersan krijgt, maar de verdediging onderschept. Ook Bryan heeft nog een fraaie kans maar mist rakelings het doel.

Ook Sporting Almere houdt druk en creëert vooral gevaar met corners. Alle jongens van onze tegenstander zijn minimaal een jaar ouder, dus dat scheelt toch snel een paar centimeter die je hoger moet springen wanneer de corner hoog voorgegeven wordt. Tijdens zo’n gevaarlijke cornersituatie krijgt Sporting Almere de kans om vanuit het doelgebied van Vince hard te schieten, maar Vince stopt de bal knap!

Direct wordt de aanval weer opgebouwd! De jongens zijn prima uit de rust gekomen. Een loopactie van Bryan, verlengd naar Ersan en niet veel later weer een supersprint van Senne en voorzet op Joshua, maar het is weer de keeper uit Almere die het doel schoon houdt.

De jongens werken heel hard en wanneer het Bryan lukt om de bal over de keeper voor te geven, zorgt Senne voor de 1-2 voorsprong. Lekker! En méér dan verdiend. In de tweede helft weten de jongens elkaar goed te vinden en worden er tal van kansen gecreëerd. Na een loopactie van Bryan over de linkerzijde legt hij de bal terug op Joshua die de bal nét over het doel knalt.

De druk van de Boys is hoog en er worden kansen gecreëerd. Een kans van Ersan wordt gestopt door de keeper, niet veel later is het Senne die rakelings over het doel schiet. De volgende kans van Senne weet de keeper maar net uit het doel te tikken wat resulteert in een corner voor de Boys. Ondanks de vele kansen en het sterke spel lukt het maar niet om de voorsprong uit te breiden. Nog 10 minuutjes bikkelen jongens! We spelen vandaag 2 x 35 minuten…

De jongens hebben het nog even zwaar in de laatste fase van de wedstrijd en Sporting Almere wordt gevaarlijker. Een aanval van onze tegenstander wordt door Vince gestopt. In de laatste minuten van de wedstrijd weet Sporting Almere nog een corner te creëren. Grote jongens voor het doel, een hoge corner en dan een prima kopbal. Het is 2-2. Balen!

Vervolgens is er nog een corner voor de Boys die beland op de paal en zijn er in de laatste minuten kansen voor Senne, Bryan en Julian. Het lukt de jongens niet om zichzelf te belonen met een laatste doelpunt. De scheidsrechter fluit, de wedstrijd is gespeeld!

We hebben gekeken naar een mooie wedstrijd, waarin heel hard is gewerkt door de Boys. Lekker jongens, volgende keer pakken jullie ze!