• Alphense Boys C1 wint nieuwjaarstoernooi

Op de laatste dag van de negen kerst en nieuwjaarstoernooien van Alphense Boys, kon dan eindelijk de grootste beker worden uitgereikt aan Espen van Ee, de aanvoerder van Alphense Boys 15-1. In de poulefase wonnen ze alle wedstrijden en in de finale waren ze te sterk voor Future Talent (2-0, doelpunten Rik van \'t Wout en Kaan Temur, zie foto boven)

Het was een perfecte afsluiting van 9 succesvolle toernooidagen. Het weer was vandaag perfect (geen wind en 7 graden) en ook de sfeer bij de wedstrijden was prima.

We zagen leuke en spannende wedstrijden en de vier KNVB scheidsrechters (Bert Metzler, Bart v/d Laan, Yannick Mahieu en Rick Sinnige) hadden alles in de hand.

Ook dank aan de ouders van de 15-1 die zowel in de commissiekamer (ontvangst en uitslagen verwerken) als achter de bar prima werk hebben verricht o.l.v. Annet Verpoort en Wim Versteeg (kantine commissie)

Eindstand 15-1 toernooi

1. Alphense Boys 15-1

2. Future Talent 15-1

3. WV-HEDW 15-1

4. DCG 15-1

Alphense Boys 17-1 (B1) is op trainingskamp bij Vitesse en oefende daar vandaag tegen Vitesse o16 en verloor nipt met 1-0. Morgen (zondag) spelen ze om 15.30 uur de beladen wedstrijd thuis tegen ons G-team, net voor de nieuwjaarsreceptie die om 16.00 uur begint en waarbij iedereen welkom is.

Alphense Boys C2 (15-2) bereikte de finale van het BVO toernooi van Vriendenschaar, waar De Graafschap net te sterk bleek (0-3). Een uitmuntende prestatie van de mannen van trainer Mitchell Meijer. In de komende woensdagnieuwtjes volgt een kort verslag

Alphense Boys 13-1 (D1) oefende uit tegen Quick D1 (1e divisie) en won met 7-2 (5 doelpunten van Noah Gesser)

Alphense Boys E-Top (speelt onder de naam 12-1)  mag na een korte winterslaap gelukkig weer snel het veld op. Afgelopen donderdag is er alweer getraind en vandaag staat er een mooie wedstrijd op het affiche: Sporting Almere. Sporting Almere is de amateurtak van Almere City en wordt gezien als het voorportaal voor het echte werk. Sporting Almere deelt het complex met Almere City, maar jammer genoeg werd het hoofdveld gebruikt voor een andere wedstrijd.

Om 10:30 uur beginnen de jongens aan de warming-up. Het plezier straalt weer van de bekkies en de bal gaat soepel rond. De tegenstander is groot, fysiek en in sommige gevallen 2 jaar ouder, maar dat zijn onze jongens inmiddels wel gewent. Ook in dit kader zegt grootte niks.....

Om 11:00 uur precies blaast de scheidsrechter voor het eerste en onze Boys nemen de aftrap. Vanwege wat blessures en een zieke Daan staan niet alle jongens op hun eigen plek, maar als je goed kunt voetballen kun je dat vanaf iedere positie. De eerste kans is dan ook voor de Boys als er aan de rechterkant wordt opgebouwd, maar de keeper van Almere staat op de goede plek. Dit spelbeeld zien we eigenlijk de hele 1e helft: de Boys met meer balbezit en een veldoverwicht, Almere dat tegenhoudt en af en toe via een counter naar voren voetbalt.

In een van die zeldzame counters scoort Almere tegen de verhouding in de 1-0. het schot van de aanvallende middenvelder is onhoudbaar voor Nigel en nu mogen onze jongens echt aan de bak. Gelukkig valt nog voor rust de 1-1. Nadat hij al een paar kansen had mogen benutten is het 5 minuten voor rust wel raak. Via het middenveld wordt Julian aangespeeld en met een soort effect krulbal wipt hij de bal langs de keeper en in de rechterbenedenhoek. Mooie goal en een terechte 1-1 ruststand.

In de kleedkamer heerst het gevoel dat we deze wedstrijd in de 2e helft naar ons toe kunnen trekken. We zijn op alle vlakken beter, feller en scherper. Het moet alleen omgezet worden in doelpunten. Trainer Michael zet zijn mannen op scherp en geeft ze genoeg vertrouwen mee om het de 2e helft af te maken.

We zijn 10 minuten in de 2e helft als we op een 1-2 voorsprong komen. Bryan wordt aan de linkerkant weggestuurd en met een mooie voorzet weet hij Senne bij de 2e paal te bereiken. Via een simpele kopbal staan onze jongens terecht met 1-2 voor. Nu doorgaan en de genadeslag toebrengen.

Die genadeslag blijft uit. Hoewel er nog grote kansen zijn voor Julian, Joshua en Senne (2x) wil de bal er niet in. En dan weet je wel wat er aan de andere kant gebeurt: via een corner wordt de bal bij de 2e paal simpel binnen geknikt en dan staat zomaar de 2-2 eindstand op het bord.

Ondanks dat de 2-2 voelt al een nederlaag zijn we toch trots op onze jongens. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn en het mooiste compliment komt na afloop van de trainer van Sporting Almere: hij loopt al heel lang mee in de voetballerij, maar hij heeft nog nooit zo\'n mooie groep jongens gezien die op deze leeftijd al dit spel op de mat kunnen leggen. Wij zijn het uiteraard roerend met hem eens en met die mooi uitspraak kleden we ons om en rijden met de borst vooruit weer richting Alphen.

Aanstaande dinsdag speelt de E-Top een uitwedstrijd tegen Meerburg O12-1 en aanstaand weekend neemt de E-Top deel aan het Top Toernooi in Eindhoven waar Vitesse, Heerenveen, Fortuna Sittard, FC Utrecht en VVV Venlo mogelijke tegenstanders zijn.