• Rijnsburgse Boys Jo10-2 – AB Jo10-1 (0-1): Niet om aan te gluren

Gisteravond lag er al een koude, witte deken over de velden heen. De temperatuur was al beneden nul. Als we niet op een kunstgrasveld moesten was de kans groot dat het afgelast zou worden. Dat klopte ook, want alle grasvelden waren bij onze tegenstander afgelast. Gelukkig ging onze wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys Jo10-2 door. Een lastige tegenstander, want behoudens hun wedstrijd tegen Meerburg krijgen ze weinig doelpunten tegen. Helaas was Rayhan er niet bij, omdat hij ziek was. Daarom moest er hier en daar worden geschoven met de opstelling.

Normaal kan ik over een wedstrijd veel vertellen over combinaties en samenspel. Vandaag was dat helaas niet het geval. De eerste helft was niet om aan te gluren. Er was bijna geen combinatie te zien en het was hard werken. Ballen werden niet strak en zuiver ingespeeld en als het wel klopte, was onze eerste aanname niet goed en daarom moesten we altijd weer een speler van Rijnsburg omspelen. De tegenstander was groot en snel en daarom was dat niet gemakkelijk. Aimane kreeg een grote kans, maar hij schoot op tegen de keeper. Daarna was het Gi die vanaf de achterlijn tegen de paal schoot, maar dat leek gevaarlijker was, dan het was. Echte reddingen hoefde Bilal niet te verrichten, maar hij was er de hele tijd geconcentreerd bij.

De tweede helft lieten wij nog minder zien. Ik heb wel geteld 1 echte aanval gezien dat wij van linksachter naar rechtsvoor combineerden. Maar dat was het dan ook. De liepen niet in de bal en daardoor kon Rijnsburg iets te gemakkelijk voor de man komen en de bal afpakken. Als we dan wel de bal wel in bezit hadden, hadden wij geen oog meer voor onze medespelers. Met een simpel één tweetje hadden we zo voor de keeper gestaan. Helaas. Na een overtreding op Oscar kregen wij een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Adam krulde de bal fantastisch in de verre hoek. 0-1
    Daarna ging Rijnsburg vol op de aanval. Met een bal tegen de paal en een open kans op de lat bleef de voorsprong intact. Teveel dan mij lief was moest ik roepen hop, hop, hop erop om de druk op de bal te houden. Uiteindelijk werd de overwinning binnen gesleept.

Ben ik dan zwaar ontevreden? Zeker niet. Soms zijn er van die dagen dat niets lukt. Dan kan je 2 dingen doen: Of je denkt, niets lukt, laat maar lopen, of je doet er alles aan om een goed resultaat te behalen. De Boys hebben vandaag heel slecht gevoetbald, maar ze hebben iedere minuut gevochten om in de wedstrijd te blijven. Dat is ook voetbal! Na de wedstrijd heb ik onze Boys dus een compliment gegeven voor hun werklust. We kunnen dus omhoog blijven kijken. Op naar DSO Jo10-2.