• Woensdagnieuwtjes

    De trainers van vier jeugdselectieteams voor seizoen 2018-2019 zijn bekend. De nieuwe  17-1 staat volgend seizoen o.l.v. Jeffrey van Dijk. De 13-1 (D1) wordt volgend seizoen getraind door Robin Stolwijk, de 13-2 (D2) door Michael Lipsius en de E-Top (noemen wij 12-1) zal door Roel van Holstein getraind gaan worden.

    Jeffrey van Dijk (26, foto boven) is de huidige trainer/coach van onze 17-2 die debuteert op een waanzinnig hoog niveau (2e divisie) en de laatste weken flink wat punten behaalde. Jeffrey is in bezit van het TC 2 diploma en heeft zich in het eerste half jaar dat hij bij Alphense Boys werkzaam is, een enthousiaste, hardwerkende en talentvolle trainer getoond. Het bestuur zag dus geen enkel beletsel om hem deze mooie promotie te geven.

    Robin Stolwijk gaat nu zijn vierde jaar in als jeugdselectietrainer bij Alphense Boys en gaat met een groot deel van zijn huidige team (13-2, nu koploper in de hoofdklasse) mee naar de 13-1, die op dit moment de ranglijst van de 2e divisie aanvoert. Robin is van plan het komende seizoen de TC 2 cursus te gaan doen.

     

  • Michael Lipsius is enkele jaren assistent trainer geweest bij jeugdselectieteams en is na het behalen van zijn TC 3 de huidige trainer/coach van de E-Top die het in de 12-1 competitie zo uitstekend doet. Ook hij gaat dus met een groot deel van zijn team mee naar de nieuwe 13-2.

  • Roel van Holstein is drie jaar lang de assistent geweest bij Robin Stolwijk en die vormden een uitstekend duo. Roel gaf nu aan graag een keer op ''eigen benen te willen staan'' en het bestuur besloot hem aan te bieden om trainer te worden van de nieuwe E-Top. Ook volgend seizoen zal dat team 11 tegen 11 gaan spelen onder de naam van JO12-1. Roel zal het komend seizoen de cursus TC 3 gaan doen.

  • De komende weken zal er meer bekend worden m.b.t. de invulling van de andere selectieteams

    De Utrechtse derdedivisionist Magreb'90 staat op omvallen. De club schijnt een naheffing van de belasting te hebben gekregen van een kleine 500.000 euro.

    De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 17 december a.s. . Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 23/24 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 8 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

  • Wel zijn er in de trainingsloze periode tal van activiteiten bij Alphense Boys, waaronder de maar liefst 9 kerst toernooidagen waarvoor Ab Kalkhoven inmiddels 117 teams heeft ingeschreven. Voor de vet gedrukte toernooien zoeken wij nog enkele deelnemers

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                                   Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:                 Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                                   Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan nog bij: Alkabv@ziggo.nl

    Het complete programma van de kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys staat nu op de website. Klik  activiteiten aan en daarna toernooien en vervolgens kersttoernooien '17-'18.

  • De voetbalwedstrijd Alphense Boys -  DHC is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De keepersclinic die gisteren (dinsdag) gehouden zou worden bij Alphense Boys, is vanwege de onbespeelbaarheid van onze kunstgrasvelden en vanwege het barre weer afgelast. Deze clinic, o.l.v. de keeperstrainers van Feyenoord, zal nu gehouden worden op dinsdagavond 3 april. Uiteraard zullen wij ergens half maart weer contact opnemen met alle 83 keepers die zich hadden ingeschreven.

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 16 december

    11.00 uur      D1 - BFC D1 (comp)

    14.30 uur      B1 - FC Den Bosch B1 (comp)

    Zaterdag 16 december a.s. is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 19.00 uur is de kantine open en om 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen.

    Vorige week zaterdag kwam de Graafschap 17-1 met een selectie van 22 spelers naar Alphense Boys om het op te nemen tegen Alphense Boys 17-1. Vanwege die grote selectie moesten er zelfs drie spelers van de Graafschap op de tribune plaatsnemen (zie foto). Alphense Boys won met 3-1.

    Vorige week vrijdag kreeg het nieuwe bestuur van Alphense Boys, mét hoofdjeugdsponsor Leen en Gino Janszen (Kicksshop), een rondleiding in De Kuip. Vanwege de hernieuwde samenwerking met Feyenoord (opnieuw voor 3 jaar getekend) wilde Feyenoord graag eens kennismaken met het nieuwe bestuur. Onder het genot van een drankje werd eerst wat bijgepraat en vervolgens kregen we een prachtige rondleiding in de Kuip met een smakelijk vertellende gids namens Feyenoord. Een zeer geslaagde middag.

  • Het is inmiddels traditie geworden: de jaarlijkse Voetbaltrainer Top 200 van hoogst spelende amateurclubs in Nederland. Voor het samenstellen van deze vijfde editie heeft onze redactie het competitieniveau van de Nederlandse amateurclubs tegen het licht gehouden. Hierbij is gekeken naar het competitieniveau van de jeugdselecties én het eerste team. We keken wat betreft de jeugdteams daarbij naar de twee hoogst spelende teams in de categorieën O19/17/15/13 (dus 8 teams). Als er alleen gekeken wordt naar de ranglijsten van de jeugdteams, bezet Alphense Boys een tweede plaats.

    Net als in de voorgaande afleveringen staat AFC uit Amsterdam bovenaan, gevolgd door Koninklijke HFC uit Haarlem. Was het verschil tussen beide clubs vorig jaar nog 15 punten, nu is de voorsprong van AFC geslonken tot 10 punten. Nog steeds een respectabel aantal, wanneer je bedenkt dat elk punt staat voor één niveau in competitie, verspreid over negen teams. Op de derde plek staat Be Quick 1887 uit Groningen, dat vorig jaar nog tweede stond.

    Kijk naar de volledige top 200 op:  https://www.voetbaltrainer.nl/top200/

     

    Vereniging                          Senioren      Jeugd                       Totaal

    AFC                                       45                   65                   109

    Kon HFC                                45                   54                   99

    Be Quick 1887                        40                   55                   95

    Alphense Boys                        35                   58                   93

    Excelsior Maassluis                  45                   47                   92

    Barendrecht                            45                   47                   92

    Quick                                     40                   51                   91

    Quick Boys                             40                   50                   90

    OJC Rosmalen                        40                   50                   90

    Spijkenisse                             40                   49                   89

     

    Afgelopen zaterdag  stuurde scheidsrechter Bob Damen een coach van een jeugdploeg weg uit de dug-out die daar zat met een glas bier....! Ongelofelijk dat dit in de huidige tijd nog voorkomt.

    Vanaf 1 januari 2018 kan er in de kantine van Alphense Boys alleen nog maar met pinnen afgerekend worden.

    Ook op 1 januari zal Alphense Boys rook-vrij worden

    De kerstboom in de kantine van Alphense Boys is weer opgetuigd. Jàrenlang werd dat gedaan door Rinus en Marianne Ruitenbeek, maar dit keer waren het Jan Verwoerd en Rob van Heijningen die de kerstboom én de kerstversieringen in de kantine aanbrachten

  • Abdou Harroui (ex-jeugdspeler Alphense Boys) scoorde als aanvoerder van Jong Sparta afgelopen zaterdag 2x tegen TEC. Zijn laatste treffer was de winnende in blessuretijd (2-1). Inmiddels heeft de middenvelder al 6x gescoord.

    Rob Gieben (ex trainer Alphense Boys A1, die zelf onverwachts na 5 maanden bij AB opstapte) is nu ook per direct op non actief gezet als hoofdtrainer bij DONK, waar hij vorige week al aangaf zijn contract niet te willen verlengen. Het ''verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid''  voert het bestuur van DONK aan om dan nu maar direct te stoppen.

    Boris van Es (ex Alphense Boys speler en trainer van het 2e elftal) vertrekt na dit seizoen als trainer van Rohda 76. Hij heeft er dan vier seizoen gewerkt.

    Alphense Boys 17-2 heeft o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk,  net voor de winterstop een prima serie neergezet van 7 punten uit drie wedstrijden in de 2e divisie.  De conditioneel sterke ploeg heeft daarmee de aansluiting volledig bereikt en staan ze zelfs op de eerste plaats op de ranglijst van de tweede periodetitel....! Hieronder de stand in de onderste regionen van de 2e divisie. Alles is dus nog mogelijk.

    Gemert 17-1                 10-11

    Spijkenisse 17-1           11-11

    Alphense Boys 17-2   11-10

    Alexandria 17-1            11-10

    Spartaan 20 17-1          11-9

    Alphense Boys D1 is in ieder geval al ''winterkampioen''. Met nog één wedstrijd te gaan (komende zaterdag tegen BFC D1, thuis om 11.00 uur) hebben ze vier punten voorsprong op concurrent AFC 34 D1. Uiteraard hopen ze dat die voorsprong ook na zaterdag behouden blijft zodat ze met een mooie uitgangspositie de winterstop ingaan.

    Ook Alphense Boys A1 en D2 zijn koploper in hun competitie, maar moeten die hoge positie delen met respectievelijk MVV A1 en Nootdorp D1.

    Voor Alphense Boys B1 worden het nog twee spannende weken, want willen ze na de winterstop uitkomen in de 1e divisie hòòg, dan moeten de resterende wedstrijden tegen FC Den Bosch B1 en Go Ahead Eagles B1 (zaterdag 23 december) gewonnen worden. In theorie lijkt dit mogelijk, maar is dat ook zo in de praktijk?

    Jan Overes (team manager van de B1) is vorige week succesvol geopereerd en heeft een nieuwe hartklep gekregen. Als alles goed blijft verlopen, komt hij vandaag (woensdag) naar huis.

  • Komende zaterdag spelen drie jeugdselectieteams een bekerwedstrijd. Het zijn alle drie uitwedstrijden. De A1 gaat naar RKDEO A1, de D2 naar Nieuwerkerk D1 en de C2 neemt het op tegen UVS C1.

    Maandag 18 december a.s. zal Willen den Besten de tweede masterclass presenteren. Dat zal hij deze keer niet alleen voor alle selectietrainers doen, maar alle trainers van Alphense Boys zijn uitgenodigd om erbij te zijn. Om 18.30 uur starten we met een kerst-buffet.