• Prima dag voor jeugdselectieteams AB

Over het algemeen waren we dik tevreden over de resultaten van de jeugdselectieteams op zaterdag 9 december. De A1, C2, D1 en D2 wonnen, de C1 (zie foto) en B2 speelden gelijk. De B1 en E-top werden afgelast. De A1, D1 en D2 voeren tijdens de winterstop de ranglijst aan in hun competitie.

Alphense Boys A1 speelde vandaag thuis tegen Spartaan 20 A1, een traditioneel lastige tegenstander en dat bleek ook weer vandaag. De Rotterdammers schoten wat feller en beter uit de startblokken dan de Alphenaren, zonder echt grote kansen te krijgen. Na het eerste kwartier kwamen de mannen van trainer Jonathan Jonk wat beter in de wedstrijd. In de 22e minuut zagen we een prima actie van Said Hamulic die de bal slim op Ramon Aronius speelde en die schoot diagonaal in, maar via de vingertoppen van de keeper werd het een corner. Tien minuten later kwam Said zélf in kansrijke positie. Hij lepelde de bal vallend met buitenkant rechts over de keeper, maar ook centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het rustsignaal was Yannick Saeijs er over links langs, maar hij kon net geen medespeler bereiken met zijn teruggetrokken voorzet. Na rust kwam Spartaan af en toe dreigend opzetten in deze typische 0-0 wedstrijd. Halverwege zag de A1 Pim van Zoest uitvallen met een bloedende wond. Op het middenveld heerste uitblinker Noah Libbenga, die  vrijwel al zijn duels won en zijn aanvallers voedde met goede passes.

• In de 73e minuut kreeg Alphense Boys een penalty wegens het vasthouden of duwen in de 16 meter bij een corner. Edin Bibuljica (zie foto boven) schoot dit presentje binnen (1-0). Daarna nam Spartaan natuurlijk alle risico en waren er wat countermogelijkheden van de Boys. In de 80e minuut moest ook Noah Libbenga uitvallen en was het billenknijpen om de overwinning over de streep te trekken. De A1 mannen overleefden twee hachelijke momenten en staken opgelucht de handen in de hoogte na het bevrijdende eindsignaal. Door het gelijke spel van MVV is Alphense Boys weer (mede)koploper. Volgende week zaterdag speelt de A1 een bekerwedstrijd uit om 14.15 uur tegen RKDEO 19-1

12. Forum Sport 19-1                             11-6

Alphense Boys B1 speelde vandaag niet, want de uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles werd afgelast. Die wedstrijd moet nog vòòr de jaarwisseling gespeeld worden. Volgende week zaterdag speelt de B1 een belangrijke thuiswedstrijd tegen Fc Den Bosch (14.30 uur)

12. Go Ahead Eagles o17            9-5

Zaterdag 9 december 2017 en voor Alphense Boys B2 de laatste competitiewedstrijd van het jaar. De herstart van de competitie is ver weg (23 februari 2018) en mede daardoor konden alle pijlen gericht worden op de wedstrijd van vandaag. Een ware degradatiekraker, zo kunnen we wel zeggen. Spartaan '20 B1 op een twaalfde plaats met één punt minder voorafgaand aan de wedstrijd dan Alphense Boys B2. Na een prima voorbereidingsweek begon de wedstrijd ronduit teleurstellend. Er ging van alles fout en ook dat hoort bij voetbal, maar teamafspraken vanuit je organisatie nakomen en daarbij horende handelingen uitvoeren dat moet toch altijd tot de mogelijkheden behoren. De eerste speelhelft was dan ook voor Spartaan '20 B1. Al in de eerste 5 minuten was er dreiging voor het doel van Alphense Boys B2. Na 18 minuten was het dan ook raak. Geen druk op het middenveld, daar waar het 1:1 duel verloren ging aan de zijkant, de centrale verdedigers niet goed samenwerkten was het simpel binnen schieten voor de spits van Spartaan '20 B1: 1-0. Alphense Boys B2 kon hier maar weinig tegenover zetten. Een aantal afstandsschoten van Dyrell Dongor en Taner Bayram leverde niet het gewenste resultaat op. In de 33' minuut kwam Spartaan '20 B1 op een comfortabele voorsprong. De rechtsbuiten bereikte eenvoudig de achterlijn. Zijn voorzet belandde ongelukkig op de voeten van Nabil Sayadi en zo stond het 2-0. Een vrije trap van Samir el Messaoudi werd door Junior Sonowo terug gekopt, maar de bal viel niet goed genoeg om de aansluitingstreffer te noteren. Na de rustpauze en een aantal duidelijke afspraken verder, zagen we een totaal ander Alphense Boys B2. Lars Verzaal, na 3 weken blessureleed, in de ploeg gekomen voor Taner Bayram. Ook Chalino Vanenburg was in de ploeg gekomen voor Salax Mahamud. Al na 43 minuten wist Dyrell Dongor de achterlijn te halen aan de linkerkant. Hij hield goed het overzicht, legde de bal terug op de ingelopen Max van Hees en wat schoot hij de bal beheerst in de rechterbovenhoek: 2-1.

• Alphense Boys B2 heerste op dat moment op het veld. In de 53' minuut was er een heerlijk ingedraaide vrije trap van de ingevallen Lars Verzaal die op het hoofd viel van Steven Overduin. Hij kopte beheerst binnen: 2-2.

• Verder een fase waarin beide ploegen wisten wat er op het spel stond. Eén grote kans voor Spartaan '20 B1 werd gekeerd door Ot v/d Last. Toen in de 79' minuut Mohaned Osman druk gaf op de keeper, de bal onderschepte en binnenschoot leek de zege binnen handbereik: 2-3.

• Echter in de 80+3' min. ging het mis. Niet kordaat ingrijpen in de as van het veld en het niet voorkomen van een steekpass waren debet aan de inleiding van het doelpunt van Spartaan '20 B1: 3-3. Samenvattend moeten we eerlijk concluderen dat een gelijkspel een terechte afspiegeling is van de gehele wedstrijd. Alleen wat waren we er dichtbij. Dat neemt niet weg dat, terugkijkend op de eerste seizoenshelft, we als technische staf meer dan tevreden zijn over de mentale weerbaarheid om terug te komen in deze wedstrijd. Los daarvan hebben jullie zowel individueel en als team reuze stappen gezet. Dat verdiend een compliment. De aansluiting is gecreëerd met mede degradatieploegen. In het begin van het seizoen was het lastig om resultaten te pakken. De afgelopen weken was dat anders. De weg is nog lang, maar we gaan ervoor om ons rechtstreeks veilig te spelen na de winterstop. En als dat lukt, is dat een fantastische prestatie voor een 1e jaars B- juniorenteam op dit niveau. Zorg dat het late gelijke spel, al dat positieve van deze goede ontwikkelingen, dan ook niet laat overheersen. Woensdag 20 december 2017 sluiten we het jaar gezellig af met elkaar en dan op zaterdag 6 januari 2018 beginnen we met trainen ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt dan gespeeld op 23 februari 2018 om 15.00 uur tegen Fortuna Sittard B1.

12. Spartaan 20 17-1                  11-9

Vandaag speelde Alphense Boys JO15-1 de laatste competitiewedstrijd van 2017. Op sportpark De Bijlen is Zeeburgia de opponent, een geduchte tegenstander waar begin september in de beker na strafschoppen van werd verloren. Ook nu wordt snel duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn en golft het spel op en neer. Zeeburgia krijgt in de 8e minuut een eerste goede mogelijkheid, als het een vrije trap krijgt op 18 meter van het doel. Een te riskante pass door de as en corrigerende overtreding van aanvoerder Espen van Ee gaan daar aan vooraf. De linkermiddenvelder gaat achter de bal staan en schiet achter de iets te ver voor zijn doel staande Rens Boer op de lat. Vervolgens is Alphense Boys in de 14e minuut dichtbij de openingstreffer. Een hakbal van Rik van ’t Wout is te scherp voor Kaan Temur, ware het niet dat de linksback uitverdedigd met een pass voor eigen doel langs. Romeo Pieters is scherp op dit buitenkansje, moet snel handelen en mikt helaas naast de verkeerde kant van de linkerpaal. Twee minuten later komen de bezoekers er snel uit nadat het zich uit een inworpsituatie op de eigen helft heeft gespeeld. De linkermiddenvelder geeft een splijtende pass door de as waarna de spits zich wel erg makkelijk kan ontdoen van de verraste verdedigers. Eén op één maakt hij geen fout en schiet door de benen van Rens Boer binnen: 0-1. Het antwoord van de gastheren volgt snel. In de 18e minuut ontfutseld de sterk spelende Espen van Ee de bal van de treuzelende centrale middenvelder. Spits Rik van ’t Wout legt de linker centrale verdediger met een lichaamsschijnbeweging in de luren waarna het leer links naast de keeper in het doel belandt: 1-1. Direct hierna volgen twee goede mogelijkheden om aan de leiding te gaan. Eerst snelt Rik van ’t Wout langs de linker centrale verdediger en gaat de aanvaller helemaal alleen één op één op de Zeeburgia keeper af en schiet daarbij tegen de keeper op.

• Met een tikje opzij had de mee opgekomen Jelle Hak hier een zeker doelpunt kunnen maken. De aanval duurt voort en via de sterk spelende Kaan Temur krijgt Jelle Hak toch nog een kans. De inzet gaat tegen de snel uitkomende keeper op.Na de pauze is er minder spektakel voor beide goals en speelt het spel zich vooral tussen beide strafschopgebieden af. In de 14e minuut haalt Alphense Boys opgelucht adem als een perfect genomen vrije trap van de linkermiddenvelder niet door de spits gepromoveerd kan worden tot kans en naast gaat. Aan de overkant komen de Amsterdammers in de 60e minuut  eveneens goed weg. Rik van ’t Wout kopt na een klutssituatie opzij en biedt Dylan Nieuwendijk de kans. Die weet de bal niet te raken waarna Kaan Temur (zie foto onder) een nieuwe kans krijgt. Zijn volley heeft de juiste snelheid en richting maar de sluitpost weet met een soort scorpion-achtige beweging op miraculeuze wijze redding te brengen.

• Drie minuten later is het Zeeburgia dat een afgeslagen hoekschop opnieuw voor brengt. Rens Boer bokst voor de fysieke centrale verdediger weg waarna de bal voor de voeten komt te liggen van de spits. Met binnenkant voet duwt hij de bal richting het lege doel en steekt Jesper Savenije voor de doellijn ternauwernood een stokje voor een hernieuwde voorsprong. Zo eindigt het duel in een 1-1 eindstand, een stand die strookt met de kansverhouding en het spelbeeld. Zaterdag 13 januari 2018 pakt Alphense Boys JO15-1 de competitiedraad weer op, tegen wie moet nog bekend worden. Onze fotograaf Arjan de Graaf maakte vandaag weer een prachtige foto reportage van de C1 wedstrijd. Kijk zelf maar: https://t.co/1Vo6hwFSbU.

12. Buitenveldert  o15                10-6

Alphense Boys O15-2 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Laakkwartier 15-1. Door alle natte sneeuw,. hagel en regen die er gevallen was vrijdagnacht, ging de wedstrijd gelukkig door. Om 10 uur moesten de mannen klaarstaan op het hoofdveld (vol met kurk ipv rubber) van Laakkwartier. We wisten van te voren dat Laakkwartier een pittige tegenstander zou worden als we hen lieten voetballen en hun gang lieten gaan. Ook wisten we dat wanneer wij het tempo hoog zouden houden, zij zouden gaan zeuren en met andere dingen bezig gingen zijn.
      We begonnen in een 3-4-3 formatie. De formatie die vorige week 7 goals opleverde tegen Ter Leede. Opnieuw lagen de ruimtes er op het middenveld. De vrije man in de opbouw werd elke keer goed gevonden door het ongeorganiseerde spel van Laakkwartier. Nadat de vrije man in de vorm van Jesse vaak gevonden werd, bleef het goede vervolg vaak uit. Hoe dichter we bij de goal van de tegenstander kwamen, hoe moeilijker het we onszelf maakten. We gingen veel te veel lang spelen, de passes in de diepte waren niet goed, controles en passes waren niet altijd van goede kwaliteit en ook het wisselen van kant ging niet snel genoeg en werd ook niet goed uitgevoerd. Dit zorgde dan ook voor weinig gevaar in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. De omschakeling was wel vaak sterk en we veroverde de bal regelmatig erg snel terug. Alphense Boys kwam elke keer net even wat te kort om de score te openen; Kas raakte de lat, Jayden kreeg een stuiterende bal halverwege de 16 meter en raakte de bal niet goed waardoor de bal over ging en Bujo schoot een keer tegen de keeper aan. Uiteindelijk was het wel Bujo die de eerste soepel lopende aanval afrondde. een goede combinatie tussen Jayden Pieters, Jordi en uiteindelijk Bujo werd koelbloedig binnen getikt, 0-1.

• In de tweede helft werd Laakkwartier een beetje wakker. Het opportunistische spel met veel lange ballen en veel mensen voor de bal, leverde hen wel wat gevaarlijke momenten op. Tot écht goede kansen kwamen ze niet. Aaron moest een keer een 1 tegen 1 situatie oplossen, maar bleef goed overeind. Dit was ook te danken aan de verdediging die vandaag rustig en sterk verdedigend werk afleverden. Na deze korte periode namen wij het initiatief weer terug. Een paar in de rust tactisch besproken aanpassingen werden doorgevoerd. De middenvelders en buitenspelers moesten meer tussen de linies gaan lopen om zo de verdediging van Laakkwartier in de war te krijgen en de vrije man te blijven vinden. Dit liep vrij aardig. Tom en Jayden Daleman kwamen een aantal keer goed vrij tussen de linies en Jordi en Jelle hadden een goede samenwerking waardoor er elke keer één van de twee een gevaarlijke actie kon maken. Dit spel leverde veel mogelijkheden op, en uiteindelijk maar 2 doelpunten. In de 60e minuut schoot Thierry de stuiterende bal die Bujo had afgegeven gecontroleerd linksonder in het doel.

• De 0-3 kwam door een schitterende loopactie van Bujo over de achterlijn, vervolgens legde hij de bal af aan Jayden Daleman die de bal hard tegen de handen van de keeper aan schoot. De keeper liet de bal los en vloog in het loslaten in het doel.

• Een prima overwinning vandaag op een moeilijke tegenstander. Met deze overwinning gaat de O15-2 als vierde de winterstop in met de gehele top 4 op vier punten van elkaar. Een knappe en mooie prestatie voor het eerste half jaar. Hopelijk kunnen wij met zijn allen deze lijn doorzetten en kunnen we nog wat plekken stijgen. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen, de bekerwedstrijd uit om 12.15 uur tegen 2e divisionist UVS 15-1. Kunnen de mannen van trainer Mitchell Meijer dan voor een stunt zorgen?

12. VVSB 15-1                            11-3

Voor Alphense Boys JO13-1 stond vandaag een thuiswedstrijd op het menu. Roda 46 13-1 uit Leusden kwam op bezoek. Iedereen was blij dat de wedstrijd, na de winterse buien van gisteren, toch doorging. Het was koud en nat toen de wedstrijd begon. De eerste minuten waren aftasten voor Alphense Boys. Het tempo was iets te laag waardoor er geen gaatje gevonden werd in de verdediging van Roda. In de 10e minuut was Aldo Jager goed vrijgelopen in de diepte maar tot een echte goed schot kon hij niet komen. De bal bleef veel centraal maar de ruimtes lagen aan de zijkanten, deze ruimtes werden niet tot nauwelijks goed benut. In de 16e minuut werd een schot van Noah Gesser losgelaten door de Roda keeper, maar de toegesnelde Adil mistte de bal. In de 17e minuut was het Larrick Roos die de bal tussen de linies speelde naar spits Noah Gesser, hij begon aan een avontuur en ontweek zijn eerste verdediger. Hij versnelde en dook op voor de keeper van Roda, Gesser bleef kalm en schoof de bal in de hoek, 1-0.

• Na deze goal werd het veldspel beter. Joep Deben had een paar strakke ballen, tussen de linies, gespeeld naar Evan Schens. De sterk spelende Larrick Roos deed aanvallend ook goed mee. Een afstandsschot van Gesser in de 22e minuut werd los gelaten door de keeper, Adil Bizih was er als de kippen bij voor de rebound maar hij stond in buitenspel positie. Rond de 16 meter van Roda waren er mogelijkheden om te schieten maar dat gebeurde te weinig. Roda had weinig tot niks in te brengen de eerste helft. De tweede helft begon beter, het tempo was hoger en Gesser speelde zichzelf enkele minuten na rust goed vrij, hij bediende Adil Bizih maar zijn inzet was te zacht. Even later was deze combinatie wel succesvol, zelfde situatie en nu was Bizih wel trefzeker en schoot met zijn linkerbeen de 2-0 op het bord.

• De wedstrijd werd nog een paar minuten spannend na een vrije trap van Roda die binnen viel, 2-1. Maar dat de ploeg van Sander van der Kleij in de hele wedstrijd geen kansen weggaf was de verdienste van de verdediging en keeper Gehlen. De wedstrijd werd enkele minuten na de aansluitingstreffer beslist door Noah Gesser, met een mooie lob verschalkte hij de uitstekende keeper van Roda. Een degelijke overwinning met ruimte voor verbeteringen. Door de nederlaag van concurrent AFC 34 heeft Alphense Boys ineens een gaatje van vier punten geslagen. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma thuis om 11.00 uur tegen BFC 13-1.

12. Fc Amsterdam 13-1                             8-4

Alphense Boys o13-2 speelde vanmorgen zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen RCL o13 en wist deze om te zetten in een 2-1 overwinning. De jeugdige Boys-spelers kenden een vliegende start en hadden na twee minuten spelen al een voorsprong te pakken. De uitblinkende Abdul Ibrahimi kreeg rondom de middenlijn de bal aangespeeld, snelde langs 3 verdedigers en rondde fraai af in de korte hoek (1-0).

• Het was het startschot van een zinderende openingsfase, waarin al snel ook de 2-0 op het scorebord had kunnen komen. In de 7e minuut schoot Dahli Jordense de bal te zacht in en in de 9e minuut verdween een vrije trap van Sam Ringeling bovenop de lat. Bij de eerste de beste keer dat RCL over de middenlijn kwam stond wel de gelijkmaker op het scorebord, de rechteraanvaller schoot op fraaie wijze over Milan Captein in de verre kruising (1-1). Onverstoord werd er gezocht naar een nieuwe voorsprong, ondanks enkele goede mogelijkheden was de ruststand 1-1. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Alphense Boys dat aandrong en RCL dat de ruimtes op eigen helft klein hield. Tommie Koster was dichtbij een treffer met een kopbal uit een vrije trap van Kevin de Zwart en Sven Verpoort schoot uit de draai in de handen van de keeper. Er werden vanmorgen meer dan voldoende goede scoringsmogelijkheden gecreëerd maar de echte overtuiging in de afronding ontbrak. Tot dat in de 50e minuut de bal voor de voeten van Dean Valentijn viel, zijn poging kon nog net door de keeper gestopt worden maar de rebound die werd weggegeven was een prooi voor Sven (2-1).

• Uiteindelijk een meer dan verdiende overwinning, er is heel dominant en goed gespeeld volgens de ideeën die we hebben bij Alphense Boys. Het enige wat er aan ontbrak was dat de score niet hoger uitviel, komende trainingsweek elkaar weer maximaal uitdagen om nog beter te worden. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o12 voor de beker een uitwedstrijd om 10.30 uur tegen Nieuwerkerk o13.

12. Rijnsb. Boys 13-1                             11-4

Alphense Boys E-Top (12-1) kwam vandaag niet in actie. De wedstrijd tegen Sportlust werd afgelast.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Alphense Boys 12-1 - Sportlust 46 12-1            afg

Noordwijk 12-1 - VVSB 12-1         11-2

Jodan Boys 12-1 - HVV 12-1        afg