• Ode aan de helden

    Morgen, donderdag 7 december, is het nationale vrijwilligersdag. "Het is een dag voor iedereen, ook bij Alphense Boys, om even stil te staan bij het werk dat alle vrijwilligers voor onze vereniging verrichten en daarover onze grote waardering uit te spreken", zegt Manfred van den Berg, bestuurslid vrijwilligerszaken.

    Manfred heeft afgelopen halfjaar samen met commissieleden Peter de Rijk en Miri Gertz met alle commissies bij Alphense Boys gesproken. "Op dit moment zijn er circa 350 vrijwilligers bij ons actief. De ene één uur in de week, maar ook mensen die dertig uur per week bezig zijn om ervoor te zorgen dat onze jongens en meiden een leuk voetbaljaar hebben. Ze zijn ons allemaal even lief", zegt Manfred.

    Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ is de vrijwilligerscommissie continu op zoek naar vrijwilligers. Ben jij iemand die graag iets wil doen, dat goed bij je past en waarmee je helpt de vereniging draaiend te houden, meld je dan aan via deze link.

    Manfred: "Voordat een speler het veld op gaat om een wedstrijd te gaan spelen, is er door wel tientallen vrijwilligers al veel  werk verzet. Denk hierbij aan het wedstrijdsecretariaat om de wedstrijden in te plannen (samen met de KNVB), de indeling van kleedkamers en velden, de schoonmaak van de kleedkamers, het voorbereiden en verzorgen van de trainingen, kleding die wordt gewassen, medewerkers van de bar en keuken die zorgen voor de koffie en na de wedstrijd voor een broodje of patatje, de scheidsrechterscommissie voor de aanstelling van de arbiters, de ochtenddienst die de velden keurt en de ontvangst in de commissiekamer verzorgt. En dan zijn er vrijwel elke avond ook nog gemiddeld drie vergaderingen op de club. Het is bijna onmogelijk om alle uren die mensen vrijwillig in Alphense Boys steken uit te rekenen."

    Om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet dit seizoen zal aan het eind van het seizoen een vrijwilligersavond worden georganiseerd. Meer info hierover volgt nog. Via onderstaande link kun je nog een leuk filmpje bekijken, wat duidelijk maakt hoe belangrijk vrijwilligers binnen een vereniging zijn. 

    https://www.youtube.com/watch?v=FsPkBPvlvWc&t=8s