• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zaterdag waren Sinterklaas en twee zwarte pieten bij de wedstrijd van de B1 tegen De Graafschap (zie foto)

    v.v. MSC uit Meppel (toevallig de tegenstander van Boys 1 komende zondag, thuis om 14.00 uur) heeft een nieuw voorstel ingediend om met ingang van seizoen 2018-2019 alle zaterdag en zondag hoofdklassen te mixen om een regionale indeling te kunnen maken.

    Zij beseffen dat verenigingen wellicht te maken krijgen met organisatorische problemen wanneer er op zaterdag gespeeld gaat worden, maar volgens hen zijn deze op te lossen en wegen de nadelen niet op tegen de voordelen die een regionale indeling de zondag Hoofdklasse-ploegen opleveren (meer derby’s, meer publiek, meer inkomsten, minder reiskosten)

    In ons geval (Alphense Boys) zou dat betekenen dat het 1e elftal tegen de zaterdagploegen op zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur thuis moet spelen. Is een zondagclub de tegenstander, dan kan er gewoon op zondag gespeeld worden.

    Er zou voor Alphense Boys dan wellicht een prachtige regionale indeling kunnen ontstaan met teams als: Alphense Boys - Noordwijk - Ter Leede - Jodan Boys - FC Rijnvogels - Argon - Ajax (AM) - RKAVV - DHC - SJC en mogelijk met ARC of Sportlust, als die promoveren!

    De spelers van de op te richten zaterdag 1 afdeling van Alphense Boys mogen dan, volgens het voorstel, ook uitkomen voor het zondag 1 team. Kortom een bijna ideale situatie àls het ervan komt! Op dinsdag 23 januari wordt op het Centraal Overleg Hoofdklassers het voorstel verder besproken.

    Toevallig kwam gisteren (dinsdag) dit bericht te staan op de website van voetbalindebollenstreek.nl:  De gesprekken over de totstandkoming van een nieuwe voetbalpiramide hebben de speciale werkgroep die is ingesteld door de KNVB doen besluiten een voorstel te doen voor geïntegreerde competities van zaterdag- en zondagclubs. Dat meldt Wil van den Heuvel, journalist van het Eindhovens Dagblad, op Twitter De doorgaans goed geïnformeerde verslaggever stelt dat het voorstel de divisies vanaf de Hoofdklasse betreft. Zodoende zouden ook de hoofdklasse zaterdag en zondag worden geïntegreerd. In de Tweede Divisie is al sprake van een dergelijke opzet. Opvallend is dat de zaterdagclubs in het voorstel mogen vasthouden aan hun vertrouwde speeldag.

    Afgelopen zaterdag was Arjan de Graaf (amateurfotograaf) weer te gast bij Alphense Boys en schoot een prachtige foto reportage van de wedstrijd van Alphense Boys 15-2. Kijk maar op: https://www.flickr.com/gp/agraaf1971/21JKZr

    Afgelopen zaterdag deden Sinterklaas en tweezwarte Pieten de aftrap voor de wedstrijd van Alphense Boys B1 tegen De Graafschap B1. En het hielp, want de boys wonnen deze zeer belangrijke wedstrijd met 3-1 en zijn nog steeds kansrijk om over twee weken bij de eerste vier te eindigen van de najaarscompetitie. Als dat lukt plaatsen ze zich voor de 1e divisie hoog. Die competitie start al weer op zaterdag 13 januari.

     

  • Ter voorbereiding zal de B1 op trainingskamp gaan bij Vitesse. Op het prachtige sportcomplex op Papendal zal er in het weekend van vrijdag 5 januari t/m zondag 7 januari getraind worden én een wedstrijd gespeeld worden tegen Vitesse o16

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 9 december

    15.15 uur      A1 - Spartaan 20 A1

    13.00 uur      C1 - Zeeburgia C1

    11.00 uur      D1 - Roda 46 D1

    09.00 uur      D2 - RCL D1

    09.00 uur      E-Top - VVSB 12-1

    Zaterdag 9 december a.s. organiseren de 15-1 en 15-2 een grote kerstmarkt bij Alphense Boys en zullen ze diverse prachtige kerststukjes ter verkoop aanbieden om daarmee ook hun internationale toernooi met Pasen te kunnen bekostigen

  • De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 17 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 23/24 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 8 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

    Wel zijn er in de trainingsloze periode tal van activiteiten bij Alphense Boys, waaronder de maar liefst 9 kersttoernooidagen waarvoor Ab Kalkhoven inmiddels 117 teams heeft ingeschreven. Voor de vet gedrukte toernooien zoeken wij nog enkele deelnemers

    Zaterdag 23 december:    Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                             Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:               Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                             Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan nog bij: Alkabv@ziggo.nl

  • Niek Oosterlee (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) heeft zijn contract verlengd bij GVVV. De club uit Veenendaal doet het uitstekend in de 2e divisie en staat daar op de tweede plek achter Katwijk.

    Het scheelde dit keer maar 30 seconden of voorzitter Dennis Captein had op gebak moeten trakteren voor alle spelers van het 1e elftal, A1, B1, C1 en D1. Dat is namelijk de ludieke afspraak als de vijf genoemde hoogste selectieteams in hetzelfde weekend hun competitiewedstrijd winnen. Dat is nu al ruim twee jaar niet meer gebeurt, maar dit keer scheelde het maar een haar! De A1 verspeelde pas diep in blessuretijd een 0-1 voorsprong. Alle andere teams wonnen wél.

    Overigens krijgen de B1 spelers wél gebak van hun eigen trainer (Sander van Dijk), want die wonnen van een BVO (De Graafschap)

    Voor Norbert van Keulen (ex-Alphense Boys) zit het voetbalseizoen er op. De aanvoerder van tweedeklasser CVC Reeuwijk blijkt na onderzoek zijn voorste kruisband en binnen en buitenmeniscus te hebben gescheurd. Dat gaat hem 9 maanden revalidatie kosten. Sterkte Norbert

    Alphense Boys 17-2 verraste afgelopen zaterdag met de tweede achtereenvolgende competitie overwinning in de 2e divisie. De aansluiting met de andere degradatieteams is nu tot stand gekomen. De ploeg van trainer Jeffrey van Dijk gaat nu zelfs aan de leiding in de stand van de 2e periode.....!

    Volgende week dinsdag 12 december zal de keepersclinic bij Alphense Boys plaatsvinden. Maar liefst 81 jeugdkeepers van Alphense Boys en de met Alphense Boys samenwerkende verenigingen (ASW, Alphen, Esto, DOSR, Nieuwkoop en FC VVC) in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar hebben zich opgegeven. Onder leiding van vier Feyenoord keeperstrainers (onder leifding van Patrick van Seeters) en de keeperstrainers van de met Alphense Boys samenwerkende amateurverenigingen zullen ze zowel op veld 1 als veld 2 een zestal oefenvormen in circuitvorm afwerken. We verwachten de keepers om 18.30 uur bij Alphense Boys. De warming-up begint dan om 18.45 uur en de oefenvormen worden vanaf 19.00 tot 20.00 uur afgewerkt.

    Alle deelnemende keepers én keeperstrainers hebben inmiddels per email de laatste details gehad met de indeling van de groepen.

  • Het complete programma van de kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys staat nu op de website. Klik  activiteiten aan en daarna toernooien en vervolgens kersttoernooien '17-'18.

  • Op vrijdag 1 december lag de kantine vol met Sinterklaas surprises. Een paar weken eerder had de JO12-2 lootjes getrokken en alle spelers en trainers waren druk in de weer geweest om de mooiste surprises te maken. Er waren voetbalshirts, keepershandschoenen, een enorm stuk vuurwerk, een look a like van Hatim, een Donald Duck, bekers en zelfs een voetbalstadion. Ook was er voor iedereen een gedicht gemaakt. Tussendoor zorgde Leendert Persoon voor pizza’s. Na afloop ging iedereen tevreden naar huis.

  • De voetbalwedstrijd Alphense Boys -  MSC/ Amslod is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Jawel, de eerste kampioen is reeds een feit bij Alphense Boys. De meiden van de MO17 spelen een halve competitie in de Eerste Klasse, tien wedstrijden in totaal. Zaterdagmiddag speelde de équipe onder leiding van trainer/coach Heino Wels op ons eigen veld 2 met 0-0 gelijk tegen WVC en werd dankzij dat ene punt - met nog één wedstrijd te gaan - onbereikbaar voor de concurrentie. Meteen na afloop kon er nog niet worden gejuicht, omdat de uitlag van RCL MO17 nog niet bekend was. Die ploeg kon als enige nog roet in het eten gooien. Maar toen bekend dat ook de Leiderdorpse Racing deze middag op een gelijkspel was blijven steken, kon het mes in de prachtige kampioenstaart en knalden de confettikanonnen!!! Vanaf deze plaats gefeliciteerd aan de Girls en alvast veel succes in de nieuwe competitie. Komende zaterdag speelt de MO17 haar laatste wedstrijd uit tegen Hillegom

  • Rob Gieben (ex-A1 trainer die een paar jaar geleden ineens in januari opstapte bij Alphense Boys A1) zal zijn huidige club DONK (waar hij sinds augustus hoofdtrainer is) na dit seizoen al weer verlaten.

    Alphense Boys 10-3  en 15-7 kunnen zaterdag a.s. najaarskampioen worden

    Vandaag (woensdag) wordt B1 leider Jan Overes in het ziekenhuis geopereerd en krijgt daarbij een nieuwe hartklep. Het herstel van deze zware operatie zal enige tijd in beslag nemen waarbij we Jan en zijn vrouw veel sterkte toewensen.

    In oktober hebben een aantal ouders van de JO12-2 een belavond gehouden om zoveel mogelijk nieuwe leden te werven voor de Vrienden Loterij. Een groot deel van deze loterij komt ten goede aan onze club Alphense Boys. Omdat we dit zo goed hebben gedaan werden we afgelopen zondag gehuldigd. We hadden uiteindelijk 81 loten verkocht, goed voor de 3e plaats als meest verkopende vereniging. Voor deze goede prestatie werden we beloond met een cheque van Euro 1.000,00. Iedereen die mee heeft gedaan aan deze belactie nogmaals bedankt. Op de foto is nu ook te zien waar die gele snippers die bij de ingang van de velden liggen (en waar onze dagploeg niet blij van werd) vandaan komen. Die 1000 euro maakt dat natuurlijk helemaal goed!

     

  • Alphense Girls MO11-1 zet de laatste weken de stijgende lijn in met winst op Voorschoten (4-0) en Alphia (2-1). Van een laatste plaats nu naar plaats 9. Alphia, Voorschoten en Oegstgeest worden nu achter hun gelaten. Aankomend weekend staat Oegstgeest tegenover ons. Hopelijk houden we de lijn vast en gaan de Alphense Girls van MO11-1 met drie keer winst op rij de winter in.

  • De promotie/degradatie in de competitie van de C1 in de1e divisie is opvallend gewijzigd. Aan het eind van dit seizoen plaatsen de nummers 2 t/m 5 van de eerste divisie zich voor de najaarscompetitie van 8 teams van de eerste divisie hòòg voor het nieuwe seizoen (najaar 2018). De nummers 6 en 7 van de eerste divisie plaatsen zich voor de eerste divisie lààg in het najaar van 2018. De nummers 8 en 9 spelen met de kampioenen van de tweede divisie A t/m D op neutraal terrein één wedstrijd voor plaatsing voor de 1e divisie laag in het najaar 2018.

    De nummers 10, 11 en 12 van de eerste divisie degraderen naar de tweede divisie

    In seizoen 2018-2019 wordt voor de D1 teams een eredivisie gemaakt boven de huidige eerste divisie. Er wordt dan een najaarscompetitie van 8 teams eredivisie hoog en laag en 1e divisie hoog en laag gespeeld. Daarvoor zijn de volgende promotie/degradatie regels van kracht.

    Vanuit de huidige 1e divisie kan er dit seizoen niet gedegradeerd worden (!). De kampioenen van de tweede divisie A t/m D promoveren rechtstreeks naar de eerste divisie, samen met de nummers 13 en 14 van de huidige eerste divisie A en B

  • Tijdens de ledenvergadering vorige week maandag kreeg Dennis Captein een heuse voorzittershamer uitgereikt. Deze werd hem cadeau gedaan door Jacques van Vliet, voorzitter van de Club van Honderd. Jacques loste hiermee een belofte in die hij had gedaan bij het aantreden van het nieuwe bestuur in juni dit jaar.

    De ledenvergadering 2017 van de Club van Honderd wordt gehouden op woensdag 27 december a.s., aanvang 20.30 uur in het clubhuis. De CvH-leden ontvingen binnenkort de officiële uitnodiging.

     De Club van Honderd van Alphense Boys bestaat inmiddels zo’n 25 jaar en kent veel trouwe leden. Met hun lidmaatschap (50 euro per seizoen) geven zij Alphense Boys een steuntje in de rug. Met de opbrengsten van de Club van Honderd worden uiteenlopende wensen vervuld die binnen de vereniging leven. Leden van de Club van Honderd mogen hier zelf voorstellen voor indienen, waarover dan in de jaarvergadering wordt gestemd.

    Kenmerk van ons werk is dat het geld steeds aan een project wordt besteed waarvan ieder lid, van jong tot oud, profiteert. In het verleden werd onder meer geld geschonken  voor de aanschaf van nieuw meubilair (binnen en buiten), keukenapparatuur en -benodigdheden, abonnementen voor eredivisievoetbal en de muziekinstallatie en héél véél meer.

    Wilt u ook lid worden van de Club van Honderd? Stuur dan een mailtje naar clubvanhonderd@alphenseboys.nl of kom langs op 27 december.

    Tijdens de ALV van 27 november werden de Jaarrekening 2016-2017 en de begroting 2017-2018 vastgesteld. De financiën zijn momenteel op orde, maar er is nog wel een sponsorimpuls nodig. Om de banden met bestaande en potentiële sponsors aan te halen, werd vorige week woensdag in Avifauna een zeer geslaagde bijeenkomst van Alphense Boys Business Club gehouden. 

     

  • ABBC presenteerde die avond ‘De tafel van Kees’, naar het wekelijkse voetbalpraatprogramma van Kees Jansma op zondagmorgen bij Fox Sports. Kees Jansma is erelid van de Boys. Op de ABBC-avond had hij de volgende gasten aan tafel: analist Hans Kraay jr. (tevens trainer FC Lienden), Katwijk-trainer Dick Schreuder, Boys-trainer Aad van den Berg, ondernemer John Vermeer en sportwethouder van de gemeente Alphen Michel du Chatinier.

    Tot de bezoekers behoorden ook vier Boys-junioren, die toegangsbewijzen wonnen tijdens de Super Kinderbingo van enkele weken geleden. Dahli Jordense schreef het volgende verslag:

     Op woensdagavond 29 november om half 8 was er in Avifauna een feest van Alphense Boys. Hierbij werd de “De Tafel van Kees” van televisie nagespeeld. Ik mocht erbij zijn omdat ik de prijs had gewonnen met de Kinderbingo, een paar weken geleden, bij Alphense Boys. Ik nam een paar vrienden mee, Sem, Joey en Damjan die ook allemaal bij Alphense Boys spelen.
    Toen we binnen kwamen maakten we meteen foto’s met Kees Jansma en Hans Kraay jr. en ze vonden het helemaal niet erg en waren erg aardig.
    Bij “De tafel van Kees” waren onder andere:  Kees Jansma, Hans Kraay jr, de trainer van het eerste elftal en de trainer van Katwijk. Er werden véél grapjes gemaakt en veel mensen in de zaal moesten lachen. We mochten lekker gebak pakken en kregen wat te drinken en op het einde lekkere snacks. En we mochten nog bij de flamingo’s kijken.
    Alphense Boys bedankt voor de leuke avond! 

  • Alphense Boys speelt komende twee zondagen thuiswedstrijden, achtereenvolgens tegen MSC uit Meppel en DHC uit Delft. Wil jij bij één van die wedstrijden Pupil van de Week zijn? Dan maak je de wedstrijdbespreking en de warming-up mee, je loopt met de spelers mee het veld op en mag de aftrap nemen. Allemaal heel leuk om een keer van dichtbij mee te maken. Als je Pupil van de Week wil worden, geef je dan op door een mailtje te sturen naar Ronald Martin, r.martin@casema.nl.