• Alphense Boys MO13-1 - RCL MO13-1

Na toch te veel weken met een nederlaag te hebben afgesloten, maken de meiden zich, onder leiding van captain Estella op voor de volgende wedstrijd. We spelen tegen RCL en het is best koud. Gehuld
    in leggings en handschoenen verschijnen de meiden rondom de middenstip voor de aftrap. We hebben maar twee wissels, dus laten we hopen dat de tegenstander onze meiden heel laat.

Fysiek lukt dit nog wel, maar mentaal wordt het een ander verhaal wanneer we binnen een paar minuten op achterstand komen. Nee toch, niet weer hoor je de mensen denken… We kunnen een winst zo goed gebruiken.

In de eerste helft zijn we vooral te vinden op onze helft en voor ons doel. Dat is nou net niet de bedoeling. De keepster van de tegenstanders zal het wel koud hebben, we overwegen haar warme chocomel te geven…. Onze keepster Roos daarentegen heeft het behoorlijk druk. En het moet
    gezegd, ze doet het fantastisch! Er wordt hard geknokt door onze verdediging, zo hard, dat Pien uiteindelijk het veld geblesseerd moet verlaten. Gelukkig hebben we wissels…

Onze voorhoede komt er bijna niet aan te pas en de verdediging werkt hard om de schade te beperken. Estella weet ook nog een paar ballen voor het doel af te wenden, maar vlak voor rust wordt het helaas toch nog 0-2. Wanneer we ons eindelijk hebben weten terug te vechten tot op de helft van de tegenstander, wordt er afgefloten.

Al voordat we ons na de rust goed en wel langs het veld hebben genesteld, valt het volgende doelpunt voor de tegenstander en zakt de moed ons weer aardig in de schoenen. Vervolgens volgt er een bal richting de kruising, maar deze gaat gelukkig over. Het geluk blijft nog even aan onze zijde,
    want het volgende doelpunt van RCL wordt afgekeurd vanwege buiten spel.

We krijgen het spel steeds beter onder controle en heel even krijgen we zelfs een beetje tikkie takkie-voetbal te zien van Faye J, Floor en Yassira. Yassira wordt iets overmoedig en knalt de bal keihard in de dugout. Gelukkig
    vallen er geen gewonden, omdat we net op tijd weg duiken. Iedereen weer wakker???

Door ons betere spel wordt voorkomen dat we nog verder op achterstand raken, maar helaas hebben we weer niet kunnen winnen. Laten we hopen dat we na de winterstop iets minder pittige tegenstanders krijgen, want dat houdt het spel des te leuker.

Kop op meiden, niet opgeven. Volgende week weer een kans!