• Alphense Boys JO15-4 - WVC JO15-1

Zaterdagochtend, 2 graden Celsius, 11:15 uur, de wedstrijd van de C4 tegen WVC C1 uit Roelofarendsveen staat op het punt van beginnen. WVC is een afkorting van Weteringse Voetbal Combinatie en is ontstana in 2015 uit een fusie tussen SVOW en Alkmania.

De wedstrijd begint, het spel is onrustig en speelt zich voornamelijk op middenveld af. Na een minuut of 6 hebben beide ploegen nog geen echte kans gehad; of uw verslaggever moet deze door de mist hebben gemist.

Maar dan begint de C4 toch aan te dringen. Eerst een schot naast het doel, en dan erin, door Gijs: 1-0. Gevolgd binnen 1 minuut door de gelijkmaker: 1-1.

De wedstrijd kabbelt verder zonder echt verwarmend te worden, en warmte kunnen de meeste toeschouwers wel gebruiken deze koude ochtend.

We noteren nog een kans voor Anouar en 2 vrije trap van Gijs die naast gaat.

En dan krijgt WVC een kans die er pardoes in gaat: 1-2 na 27 minuten. Dat is eigenlijk niet nodig tegen een tegenstander die lager in de competitie geklasseerd staat.

De 2e helft, we weten niet wat de coaches hebben gezegd, schiet de C4 meteen met scherp: binnen een paar minuten staat het 3-2 door goals van Gijs en Anouar.

In ook deze helft willen de combinaties nog niet zo vlotten maar de doelpunten gaan wel komen.

Eerst nog een grote kans voor WVC die er niet in gaat. En dan nog een vrije trap die door Mark wordt gepakt. En dat waren de daden van WVC.

Gijs heeft ondertussen nog de 4-2 gemaakt.

De Boys maken de wedstrijd in stijl af: een mooie combinatie van Joran naar Ralph wordt door Senna prima afgemaakt: 5-2 en dat is ook de eindstand.

Op naar de laatste competitiewedstrijd, komende zaterdag tegen TAVV.