• Winst voor B1, B2, C1, C2, D1 en D2

Doodzonde dat de A1 de overwinning diep in blessuretijd nog weggaf (1-1) anders hadden we een bijna perfecte zaterdag gehad. De B1 won knap met 3-1 van De Graafschap (op de foto ban Bert Noordanus de goal van Brython van Klaveren). De B2 won voor de tweede opeenvolgende week, nu met 1-0 van Excelsior Maassluis B1. De C1 en D1 kwamen terug uit Hoorn waar gewonnen werd van Hollandia C1 en D1. De C2 won met 7-0 en de D2 won de topper tegen FC Zoetermeer met 1-3.

Alphense Boys A1 liet twee dure punten liggen in Rosmalen. In de allerlaatste seconden van de blessuretijd wisten de gastheren nog de gelijkmaker te maken (1-1). Vanaf de allereerste minuut was de speelwijze van OJC Rosmalen duidelijk: verdedigen. Ze trokken zich massaal terug op eigen helft (tegenwoordig noemen we dat \'\'de bus parkeren\'\') en gokten louter op de counter. De mannen van trainer Jonathan Jonk wisten zich eigenlijk geen raad met deze spelopvatting. Dan moet je namelijk creatief zijn en heel veel bewegen met vooral de acties via de zijkant. Helaas waren die eigenschappen vandaag niet aanwezig. Natuurlijk was Alphense Boys de betere ploeg maar ze wisten zich nauwelijks goede kansen te creëren. Diep in de 2e helft (75e minuut) was het uiteindelijk toch Yannick Saeijs die een goede aanval wist te bekronen (0-1)

• Merkwaardigerwijs raakte de A1 daarna de controle kwijt over de wedstrijd. Rosmalen ging met de moed der wanhoop aanvallen en pompten iedere bal de 16 meter in. Dan is het zaak om via balbezit  en positiespel onder de druk vandaan te komen en geen domme overtredingen te maken. Dat lukte van geen kant, want iedere heroverde bal werd zonder idee blind weggeschoten en dan vraag je om moeilijkheden. En in de allerlaatste seconde van de blessuretijd viel dan toch nog de gelijkmaker. De bal werd van rechts voorgegeven en ingekopt. De scheidsrechter floot gelijk af voor het einde van de wedstrijd!  De mooie koppositie moest dus worden ingeleverd. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.15 uur de laatste competitiewedstrijd van 2017 thuis tegen Spartaan 20 A1

12. Forum Sport 19-1                           10-6

Alphense Boys B1 speelde vandaag een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De mannen van trainer Sander van Dijk willen graag bij de eerste vier eindigen voor de winterstop, want dan komen na de winterstop uit in de 1e divisie hoog en dan zijn ze gelijk verzekerd voor opnieuw een plek in de 1e divisie in het volgende seizoen. De B1 startte goed en al in de 4e minuut schoot Nino Vittali een vrije trap van links bijna binnen de palen. De keeper van de Graafschap redde fraai ten koste van een corner. Verder speelde het spel zich vooral op het middenveld af, waarbij de beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de 28e minuut schoot de Graafschap net over het doel van Emiel van Vliet. In de 38e minuut stuit Nick Broekhuizen op de vijandelijke keeper (zie foto)

• Na rust gaat de B1 steeds beter voetballen en achterin staat het uitstekend met Daan Struckman, Jordi Geijsen en Mike Mulder (zie foto) als ''rots in de branding''.

• In de 56e minuut wint Nino Noordanus een duel op kracht na een voorzet van Hamza. De bal valt voor de voeten van Nick Broekhuizen, die neemt de bal knap mee en schiet de bal in de verste hoek (1-0).  Vanaf de aftrap verovert Nino Vittali de bal en geeft de strakke voorzet van links. Nino Noordanus laat de bal slim lopen en Hamza Ezzemmouri schiet de bal hoog in het dak van het doel (2-0). Vier minuten later neemt Nino Vittali een vrije trap, in de kluts stuitert de bal voor Brython van Klaveren die met een zijwaartse volley de bal in het doel knalt (3-0) en wedstrijd beslist (zie ook foto boven)

• In de slotfase weet De Graafschap nog de spreekwoordelijke eer te redden (3-1), maar de superbelangrijke overwinning is behaald. De B1 staat nu op de zo gewenste vierde plaats, maar het wordt met nog twee wedstrijden te gaan, nog bloedstollend spannend. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 14.30 uur een uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles B1.

12. Go Ahead Eagles o17             9-5

Zaterdag 02 december 2017 en voor Alphense Boys B2 de voorlaatste competitiewedstrijd van het jaar. Vandaag troffen we een ploeg in vorm. Tegenstander Excelsior Maassluis B1 was al vier wedstrijden ongeslagen en mede daarom belangrijk om goed te starten aan de wedstrijd. Dat lukte prima. De teamorganisatie werd direct weg gezet, zoals dit vooraf was besproken. Daar waar Excelsior Maassluis B1 een formatie hanteerde met twee spitsen. Na een klein kwartier spelen dé mogelijkheid voor Alphense Boys B2 om op voorsprong te komen. Mohaned Osman draaide goed weg en werd neer gelegd. Dat betekende een strafschop. Helaas werd deze niet benut door  de verder goed spelende Samir Messaoudi.

• Vervolgens wisten de Boys een fase prima positiespel te spelen. Met name aan de rechterkant genoot Nabil Sayadi behoorlijk wat vrijheid. Daarvandaan werden een aantal keer de middenvelders gevonden, maar dat lukte zeker niet altijd. Doordat er simpelweg een te korte pass werd gegeven. Excelsior Maassluis B1, een fysieke ploeg met veel lengte, probeerde snel om te schakelen van verdedigen naar aanvallen. Met name proberen de bal te veroveren rondom het middenveld en dan snel de spitsen zoeken.  Vlak na rust pakte Alphense Boys B2 het positiespel weer op en wisten over de grond een aantal keer knap onder de druk van Excelsior Maassluis B1 uit te spelen. Na 52' minuten was er toch opeens de kans voor Excelsior Maassluis B1 om op voorsprong te komen. Een lange bal werd verlengd en deze kwam voor de voeten van de centrumspits van de bezoekers. Met een uiterste inspanning kon doelman Ot v/d Last met zijn rechtervoet een doelpunt voorkomen. Niet veel later wist ook Alphense Boys B2 gigantische mogelijkheden niet te benutten. In de zestienmeter werd Max van Hees zijn schot vanuit kansrijke positie geblokt. De bal bleef liggen en zijn tweede poging keerde de doelman van Excelsior Maassluis B1. De rebound werd niet benut door Mohaned Osman.

• De bal was nog steeds niet weg. Nadat Max van Hees wegdraaide belandde zijn volgende poging op de paal....!Excelsior Maassluis B1 wist nog een aantal keer dreigend te zijn, zonder daarbij enorm uitgespeelde kansen te krijgen. Zo werd er één kopbal voor het doel langs gekopt van Alphense Boys B2. In de 73' minuut een scherp aangedraaide vrije trap van de goed spelende Samir el Messaoudi. Helaas kon Mohaned Osman de bal die bleef liggen niet binnen schieten. Zijn poging ging over. Alphense Boys B2 op dat moment spelend met veel energie, voelde dat er meer in zat vandaag en bleef op jacht gaan naar een doelpunt. Die kwam er ook. Na 78 minuten spelen (twee minuten voor het eindsignaal) verlengde Mohaned Osman bijzonder nuttig de bal met het hoofd. De bal viel achter de centrale verdediger van Excelsior Maassluis B1. De doorgelopen Max van Hees kreeg de bal mee in de loop en moest zien af te rekenen met de doelman van de gasten. Zijn stift belandde heerlijk in de linkerbenedenhoek: 1-0.

• De ontlading en de wijze waarop het doelpunt als team, evenals vorige week, werd gevierd was ook vandaag weer fantastisch om te zien. Met de week lijken de Boys beter te gaan spelen. In de eindfase van de wedstrijd wist Alphense Boys B2 de wedstrijd zonder problemen uit te spelen. Tegen een toch fysiek veel sterkere tegenstander is er over heel de wedstrijd genomen goed gevoetbald en terecht gewonnen. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys B2 een uitwedstrijd tegen Spartaan '20 B1. De bal zal in Rotterdam om 13.15 uur voor het eerst in beweging worden gebracht. Dat zal dan tevens de laatste wedstrijd van het jaar 2017 zijn.

12. Spartaan 20 17-1                 9-5

Alphense Boys O15-1 trad vandaag op een zwaar veld aan tegen nummer drie Hollandia JO15-1. In de beginfase wordt snel duidelijk dat beide teams defensieve intenties hebben. Na 7 minuten geeft Rik van ’t Wout een steekpass op Jelle Hak maar kan de keeper de bal ternauwernood voor Jelle’s voeten oprapen. Na tien minuten, waarin de Alphenaren een licht overwicht hebben, neemt Hollandia langzaam het initiatief over. Een scherpe pass achter de verdediging in minuut 12, gegeven door de rechtsbuiten, veroorzaakt bijna problemen. Rens Boer komt attent uit, raakt de bal niet vol maar wel voldoende om de aanval onschadelijk te maken. In de 14e minuut een ingestudeerde en goed uitgevoerde hoekschop waarbij Rik van ’t Wout de bal helaas te dunnetjes raakt. Alphense Boys krijgt in de 18e minuut een serieuze waarschuwing wanneer de linksback een teruggevallen bal voorgeeft en de vrijstaande linksbuiten over Rens Boer heen kopt. In buitenspelpositie en dus géén goal. Een minuut later is daar bijna opnieuw de openingstreffer wanneer de spits strak voorgeeft en de linksbuiten voor het intikken heeft. Niet voor het eerst grijpt Rens Boer daadkrachtig in en gaat de bal via de sluitpost uit. Het zat dus niet tegen in die fase! In de 27e minuut vernemen we weer iets van de boysploeg, als Rik van ’t Wout de overgekomen Jordy Nieuwendijk bedient met een pass achter de verdedigers. De middenvelder tikt langs de uitgekomen keeper waarna Jelle Hak bij de tweede paal het laatste (en noodzakelijke) zetje geeft: 0-1.

• De Boys mazzelen dat het voor rust niet gelijk wordt. Eerst wordt een schot van de spits in de 33e minuut door Rens Boer op de lat getikt, waarna de bal overgaat, en op slag van rust schiet, na een communicatiefout achterin, de bal door naar de linksbuiten. Jesper Savenije belet hem net op tijd het vrij kunnen binnenschieten. Rust. Direct na de pauze wordt de score bijna verdubbeld. Na een knappe rush van Julian van der Kwaak in de 38e minuut krijgt de diepgaande Dylan Nieuwendijk de bal in de zestien. Net als zijn broer in de eerste helft deed, tikt de middenvelder de bal keurig langs de uitgekomen keeper richting het lege doel. De rechtsback kan echter nét voor de doellijn wegwerken. Vijf minuten later leidt balverlies op het middenveld bijna de gelijkmaker in. De spits schiet tegen Rens Boer op waarna de rebound van de linksbuiten via een uiterste krachtinspanning van Jesper Savenije over de achterlijn rolt. Hollandia komt tot een volgende goede kans wanneer een hoge bal niet goed verwerkt wordt en de spits oog in oog met Rens Boer staat. Wederom komt de doelman als sterkste uit de strijd door met een redding het schot te keren. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het eind en is de volgende knappe prestatie een feit. Aanstaande zaterdag sluit JO15-1 de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Zeeburgia JO15-1 (13.00 uur)

12. Buitenveldert o15                10-6

Na de nederlaag vorige week tegen de koploper, moest Alphense Boys O15-2 iets goedmaken vandaag tegen middenmoter Ter Leede 15-1. Aan het begin van de wedstrijd werd het wel al snel duidelijk wat Ter Leede kwam doen. Vooral lange ballen geven en de bal snel afgeven aan de fysieke en snelle spitsen. De controle van de O15-2 was er al vanaf minuut 1. Een enkele keer kwam Ter Leede er dreigend doorheen maar tot échte mogelijkheden en schoten kwamen zij niet. Wij hadden de overhand en konden gemakkelijk voetballen en continue vonden we de vrije man op het middenveld. In de 4e minuut kreeg Bujo een vrije kopkans op 5 meter van het doel (voorzet van Jelle Mulder), maar hij kopte over het doel.  Ook in de 8e en 9e minuut waren kansen aan Bujo (nog) niet besteed. De zuiverheid in de eindfase lieten veel te wensen over en dat zorgde ook dat wij weinig creëerden en niet heel dreigend werden ondanks het veldoverwicht. Steekpasses waren, ondanks de ruimtes die wij kregen vaak te hard of te zacht en kwamen niet aan. In de 32e minuut ging Jayden Daleman Alleen op de keeper af, maar hij had te veel tijd nodig om af te ronden. Een minuut later gaf Tom Beijeman een mooie dieptebal op Bujo Hegic en hij lobde de bal via de keeper in het doel en bracht eindelijk de bevrijdende 1-0 op het scorebord.

• In de rust werden alle puntjes op de i gezet om Ter Leede te overklassen. Gewaarschuwd werd wel al voor het bekende scenario dat Ter Leede er op zou klappen en dus meteen gevaarlijk zou worden. Dat laatste gebeurde ook en Ter Leede werd meteen gevaarlijk. Gelukkig voor ons raakte de rechtsbuiten de bal niet goed en schoot de bal hoog over. Een minuut na deze aanval had Bujo iets fantastisch in huis. Hij kreeg een hoge bal, draaide om richting de goal, deed een Zidane- move tussen 2 tegenstanders door en schoot de bal werkelijk fantastisch in de kruising (2-0). Ter Leede was rijp voor de slacht na deze goal. Al snel werd het 3-0 door de ingevallen Jordi van Lunteren (zie foto onder). Een goede combinatie met Bujo, die de bal ''volgens het boekje'' breed legde, zorgde voor een leeg goal en zo kon de bal makkelijk ingeschoten worden, 3-0.

• Daarna duurde het tot de 55e minuut voor er weer gescoord werd. Daartussen werden er veel goeie aanvallen opgezet maar was het nét niet raak de hele tijd (Jordi naast, Bujo op de binnenkant paal, Bujo via de keeper naast). Ter Leede werd niet erg gevaarlijk door een stabiel staande achterhoede en een fantastisch middenveld wat heel snel aan het handelen was, veel in beweging bleef en continue een goede verbinding was naar de aanval. Jordi van Lunteren kon de bal uiteindelijk na een uitbraak waarbij eerst de lat geraakt werd en uiteindelijk opgepikt en voorgegeven door Bujo, makkelijk inkoppen (4-0). Drie minuten later werd er een afvallende bal opgepikt door Jayden Pieters en een hoge steekpass gegeven op de lopende Thierry Anthony. Hij wist hem leep in de stuiter over de keeper heen te koppen, 5-0. Het was daarna nog niet klaar met de mooie doelpunten. Na een beetje mislukte corner, kon de bal opgepikt worden door Kas Bennemeer.

• Deze speelde Niels aan tussen 2 man en met 1 aanname wist hij ze allebei te kijk te zetten. Hij had vervolgens ook een goede voorzet in huis op de, in de tweede helft,  sterk spelende Bujo. Hij kon zijn 3e binnen tikken en de 6-0 stond op het scorebord. De eindstand werd uiteindelijk 7-0. Een aanval vanaf de keeper met Jesse, Jordi en Bujo als tussenstations, zorgde voor een uitgespeelde keeper en dus een leeg doel voor Tom Beijeman om de bal binnen te kunnen tikken (7-0).

Er is hard gewerkt en vooral als team gespeeld vandaag. Een eerste winstpartij waarbij er hopelijk nog twee volgen. Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de vakantie tegen Laakkwartier (uit om 10.00 uur) en daarna de bekerwedstrijd tegen 2e divisionist UVS 15-1.

12. VVSB 15-1                          10-3

Voor Alphense Boys JO13-1 stond vandaag een uitwedstrijd tegen Hollandia 13-1 op het programma. Het was waterkoud en mistig op het sportpark in Hoorn, naast het IJsselmeer, toen de wedstrijd begon. Hollandia een fysiek sterke ploeg probeerden gelijk het initiatief te nemen en dat zorgden voor de eerste grote kans, een diepgaande middenvelder dook op voor keeper Niels Gehlen maar Gehlen bleef lang staan en tikte de bal uitstekend naast. Na deze kans was Alphense Boys duidelijk de betere en zag het veldspel er bij vlagen prima uit. Hollandia hoopte op een bevlieging van de grote nummer 11. Tot aan de helft van de tegenstander werd er prima gevoetbald, de laatste fase ging nog wat moeizaam. Het was niet verassend dat de eerste kans voor Alphense Boys een afstandsschot was. Na een slim genomen vrije bal van Evan Schens stond Wessel Kooy op 20 meter helemaal vrij. Hij schoot hard op goal en dit schot was de keeper te machtig, 0-1.

• Daarna hadden de mannen van trainer Sander van der Kleij controle. Een schot van Noah Gesser van afstand ging naast en een aantal mogelijkheden tot kansen werden niet benut. Ruststand 0-1. Na rust, voordat alle toeschouwers weer langs het veld stonden, werd de bal op het middenveld veroverd en stuurde Evan Schens met een knappe steekpass Noah Gesser in de diepte en zo'n kans moet je Noah (rechts op de mist-foto) niet geven. Hij scoorde koeltjes de 0-2.

• Enkele minuten later was het Hollandia met een grote kopkans maar die ging over. De verdediging van Alphense Boys en keeper Gehlen waren verder sterk aan het verdedigen. In de laatste minuut officiële speeltijd deed Hollandia nog wat terug 1-2 en gingen zij alles of niets spelen. De scheidsrechter gaf maar liefst 7,5 minuut blessure tijd (!) maar die overleefden de Boys zonder echt een grote kans weg te geven. Een terechte overwinning en op naar volgende week, thuis tegen Roda 46 13-1 (11.00 uur)

12. Fc Amsterdam 13-1                          8-4

Alphense Boys o13-2 heeft vanmorgen een uiterst verdiende 1-3 overwinning geboekt in de topper tegen FC Zoetermeer o13-1. In het winterse weer (bevroren veld en mistig) wist de ploeg van trainer Robin Stolwijk zich het beste aan te passen aan de omstandigheden. In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide teams nog een klein beetje aftasten, al was Alphense Boys veeral aan de bal. FC Zoetermeer komt in de 8e minuut snel door over de rechterflank maar de eindpass wordt vakkundig verdedigd door Owen van der Meer. In de 12e minuut komt Alphense Boys op voorsprong vanuit een corner, Dahli Jordense en Sam Ringeling herkennen de mogelijkheid en Sam schiet de bal snoeihard buiten het bereik van de keeper in de verre hoek (0-1).

• In de 16e minuut kan er opnieuw gejuicht worden, na een prachtige aanval over vele schijven komt de bal voor de voeten van Abdul Ibrahimi. Abdul ziet dat de keeper te ver voor zijn doel staat en met een boogbal valt de bal bij de 2e paal binnen (0-2). FC Zoetermeer probeert het wel, maar de Boys-spelers werken over het hele veld goed samen en veroveren daardoor al in een vroeg stadium de bal. Aan de bal is er veel variatie en zoals uitgelegd zijn de spelers veelal op zoek naar een 3e man situatie (wat veel lukt). In de 23e minuut schiet Tim van Veen uit een afgeslagen corner op doel, zijn inzet wordt nog gepareerd maar voor de attente Sven Verpoort een koud kunstje om het laatste zetje te geven (0-3).

• Direct na rust had aan alle onzekerheid een einde gemaakt kunnen worden door direct een 4e treffer te maken, de kansen hiervoor (ondanks het iets mindere veldspel) werden wel degelijk gecreëerd. Vooral aan de bal was het iets slordiger, hierdoor kon FC Zoetermeer makkelijker in balbezit komen en een snelle tegenaanval plaatsen. In de 44e minuut leverde z’n balverliesmoment een tegentreffer op (1-3). Ook hield keeper Milan Captein het team nog 2x op de been met goede reddingen. Uiteindelijk is de overwinning niet meer in gevaar gekomen en zijn wij als begeleiding trots op de wijze zoals er is gespeeld vandaag. Aanstaande maandag speelt de o12 een oefenwedstrijd uit tegen FC Utrecht o12 om 18.45 uur en volgende week zaterdag wordt de eerste helft van de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen RCL o13-1 om 09.00 uur.

12. Rijnsb. Boys 13-1                            10-1

Alphense Boys  E-Top (12-1) speelde vandaag een heuse topper tegen medekoploper HVV JO12-1. De winnaar van vandaag maakt dus nog kans om kampioen te worden/ te promoveren. de verliezer haakt, met nog één wedstrijd te gaan, definitief af. In ons nadeel spreekt dat Twan met de 13-2 meedoet, Nigel met de 12-2, Yassine ziek is en Matz geblesseerd. We hebben dus maar één wissel. Gaat ons dat opbreken? Om 09:45 uur trappen we in een koud Den Haag af, er ligt zelfs een laagje sneeuw/ijs op het kunstgrasveld. De mist is net voldoende opgetrokken om beide doelen te kunnen zien, maar de eerste 15 minuten is het doel van ons helemaal niet in zicht. Het spel speelt zich volledig af aan de kant van de Haagse keeper, die een aantal keer goed redt. Schoten en kansen van Senne en Ersan willen/ gaan er niet in. Het veld is glad en dat is in het nadeel van de aanvallende partij, er zijn veel glijpartijen en bij de tegenstander breekt zelfs iemand zijn sleutelbeen. Volgende week maar schaatsen meenemen? HVV komt niet aan opbouwen toe, tot de 19e minuut. De eerste keer dat zij gevaarlijk worden gaat de bal er direct in en staat de E-Top met 1-0 achter. Nou schrikken de jongens daar niet van, we hebben dit seizoen al vaker achtergestaan. Afgelopen woensdag nog tegen RCL O13-1/2 stonden we met rust 1-3 achter en uiteindelijk winnen we toch met 4-3. Bovendien is er nog ruim 40 minuten te spelen, we krijgen onze kansen nog wel. Toch is de stand bij rust nog steeds 1-0. Tijd voor een lekkere warme kleedkamer, drinken en een stuk fruit. Als Bryan in de rust ook nog geblesseerd uitvalt hebben we helemaal geen wissels meer en zal de inzet van de spelende jongens nog hoger moeten zijn. Dat kunnen ze opbrengen want de 2e helft spelen we heel dominant en heeft HVV nog minder in te brengen dan in de 1e helft. Het ontbreekt ons vandaag alleen aan scorend vermogen. Het lukt vandaag niet om kansen te creëren, laat staan om doelpogingen af te maken. Het blijft dus 1-0 voor HVV en dat voelt oneerlijk. Maar, zoals trainer Michael na de wedstrijd aangaf, is dit ook onderdeel van opleiden en beter worden. Daar hoort ook bij dat je verlies incasseert, hoe die dan ook tot stand komt. Het is pas de eerste nederlaag van het seizoen, misschien zijn we wel verwend geraakt aan het soms oogstrelende voetbal dat we wekelijks voorgeschoteld krijgen. We gaan in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, dit motiveert alleen maar om komende week nog harder te trainen om Sportlust'46 volgende week zaterdag om 09:00 uur op veld 3 te verslaan. Mocht u komende dagen niet meegenomen worden in de zak van Sinterklaas naar Spanje, dan zien we u graag volgende week langs de lijn om de Boys aan te moedigen.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

HVV 12-1 - Alphense Boys 12-1  1-0

Sportlust 46 12-1 - Jodan Boys 12-1       1-4

VVSB 12-1 - FC Lisse 12-1           1-4

Wilhelmus 12-1 - Noordwijk 12-1 1-1

Blauw Zwart 12-1 - Olympia 12-1            afgelast