• Eerste overwinning Alphense Girls MO11-1 een feit!

Wedstijdverslag Voorschoten ’97 MO11-1 – Alphense Boys MO11-1 (0-4):
    Zaterdag 25 november 2017. Voorschoten ’97 uit, altijd lastig… In de vroege morgen trok de nevel weg en de zon kwam voorzichtig door. Terwijl de tegenstander met trainingsjasjes aan de wedstrijd begint, rollen de Alphense Girls de mouwen op.
    Direct vanaf het fluitsignaal wordt er druk gezet bij onze tegenstander, wat direct leidt tot een veldoverwicht en een druk waar Voorschoten ’97 niet onder uit komt. Vera wordt een keer onderuit geschoffeld wat de scheidsrechter door de vingers ziet, maar zij geeft niet op en gaat verder gaan waar ze goed in is. De bal afpakken en zorgen voor de omschakeling. Met leuk combinatiespel weet het middenveld met Danitia, Jill en Fenne de voorhoede meermaals te vinden. Rosanne en Yara ontbraken echter het geluk in de eerste helft om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten.
    Voorschoten ’97 kwam er daardoor zo nu en dan gevaarlijk uit, maar stuitte op een niet aan de kant te zetten Nora in de verdediging. En mocht dit wel gebeuren is er Isabella op doel, die voor de duvel niet bang is. Meermaals hield zij haar doel schoon met goed uitkomen.
    Vlak voor rust kregen de Girls een corner. Deze werd weggewerkt door Voorschoten en kwam “buiten de 16” voor de voeten van die andere rots in de verdediging; Daily. Een korte twijfel was zichtbaar, maar uiteindelijk kwam er uit haar rechterbeen een verwoestend diagonaal schot wat in de linkerhoek achter de keeper van Voorschoten belandde: 0-1 voor de Girls. Een terechte ruststand.
    De tweede helft was meer eenrichtingsverkeer naar het doel van Voorschoten ’97. Isabella heeft plaats gemaakt in het doel voor Danitia, nog niet wetende dat zij een rustige tweede helft in zal gaan. De spaarzame aanvallende ballen van voorschoten zijn een prooi voor haar handen. Het is al vroeg duidelijk; de “0” zal worden vastgehouden.
    Op het middenveld was meer beweging. En hoe! Alle jonge ervaringen die deze meiden hebben opgedaan vielen op hun plek. Druk zetten, overspelen, maar ook heerlijke passeerbewegingen waren een schouwspel voor het meegereisde publiek. De 0-2 (Rosanne) en de vlotte 0-3 (Jill) in het voordeel van de Girls waren dan ook het resultaat van mooi samenspel en elkaar de bal gunnen. Achterin stond het als een huis, het middenveld had controle en de aanval zorgde voor een druk waar de tegenstander niet onderuit kon komen.
    Na de reguliere speeltijd was er opluchting bij het publiek. Dit kon niet meer misgaan. De scheids liet echter een aanval van de thuisclub door. Deze werd gepareerd en omgezet in een rasechte counter. Hieruit vloeide nog een corner waarbij een inlopende Yara haar goede optreden nog meer glans gaf door te zorgen voor het slotakkoord; 0-4. Einde wedstrijd, begin van het feest!
    Door de overwinning wordt de laatste plaats in de competitie omgezet naar een plekje hoger op de ranglijst. Zaterdag wacht de rasechte Derby der Alphense landen dat direct een clash betekent tussen de nummer laatst en voorlaatst. Alphia komt op bezoek, 11.30 uur. Nancy en Belen zijn er dan hopelijk weer bij, wat de sterkte alleen maar ten goede komt.
    Beste meiden, deze overwinning is hartstikke verdiend. Jullie trainen hier sinds de zomer keihard voor en hebben nooit de moed laten zakken na de eerdere resultaten. Jullie yel “winnen met vriendinnen” hebben jullie meer dan waargemaakt. Die tweede overwinning zal jullie snel toekomen.