• Alphense Boys JO13-3 - WVC JO13-1

Dinsdagavond 28 november stond de laatste bekerwedstrijd voor de JO13-3 op het programma. In poule 2-13 werd eerder gelijkgespeeld tegen Vredenburch JO13-1 en gewonnen van Schipluiden JO13-1. Om de volgende ronde in de beker te bereiken diende er vanavond gewonnen te worden van WVC JO13-1. Ook deze ploeg kan bij winst zich verzekeren van een plaats in de volgende ronde. Genoeg ingrediënten voor een spannende voetbalavond. Exact om 18.30 uur floot de prima leidende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De JO13-3 liet er geen gras over groeien en zet de tegenstander vanaf het begin goed onder druk. Het resulteerde al direct in een paar kansen voor de boys. Na 10 minuten krijgt Sepp de bal via een prima aanval voor zijn voeten. Hij weet de bal schitterend in het doel te schieten maar stond net buitenspel. Een paar minuten is het wel raak. Nu is het Ayoub die het overzicht bewaard en de bal in de verre hoek schiet en de verdiende 1-0 op het scorebord zet. WVC laat zien dat het over een goed voetballende ploeg beschikt. De bal gaat bij hun af en toe soepel van voet naar voet maar onze spelers zijn vandaag super scherp en weten de tegenstander vaak al op hun eigen helft vast te zetten. We zitten inmiddels al halverwege de 1e helft als de bal via een snelle aanval over links op het hoofd van Ayoub beland. Zijn kopbal is niet hard maar wel geplaatst en verdwijnt tegen de touwen. Helaas doet hij dat in buitenspelpositie dus deze goal wordt wederom terecht afgekeurd. WVC komt wat beter in hun spel en een diepe bal wordt door hun spits op waarde ingeschat en hij weet de bal vanaf 20 meter schitterend over Colin heen te schieten. Het lijkt wel een kopie van afgelopen zaterdag tegen Gouda. We spelen wederom beter en creëren meer kansen dan onze tegenstander maar het staat toch ineens 1-1. De JO13-3 raak hierdoor niet van slag, integendeel zelfs. Met veel energie en een hele positieve houding weten ze voor de rust toch het verschil te maken. Via een aantal vloeiende aanvallen staat het bij rust 3-1 voor de boys en girl van de JO13-3.
    De tweede helft zijn we wederom de bovenliggende partij. De voorsprong blijkt als doping te werken voor onze spelers. Wat een energie stoppen ze in deze wedstrijd. Overal op het veld wordt de tegenstander bij balverlies onder druk gezet waardoor we vaak de bal weer snel in ons bezit hebben. De verdediging met afwisselend Damian T, Arjan, Jesse, Kaya en Janet staat vandaag als een huis en geeft de 2e helft bijna geen kans meer weg. Op doel staat Colin wederom prima te keepen en op het middenveld zijn Sami, Derek en Tim de architecten van veel aanvallen. In de voorhoede hebben we een perfecte combinatie van snelheid van Sepp, Damian M en Thijs en het doeltreffende scoren van Ayoub. De wedstrijd eindigt na 60 minuten uitstekend voetballen in een score van 9-2 voor Alphense Boys. Door deze uitslag plaatst de JO13-3 zich voor de volgende ronde in het bekertoernooi.