• Woensdagnieuwtjes

    Wat was het een drukte van jewelste op vrijdag 24 november; Sinterklaas met zijn Pieten kwamen op bezoek bij de Alphense Boys! Helaas was het grote boek nat geworden. Sint wist dus niet precies meer wie wie was. Maar dat mocht de pret niet drukken. De Sint had bedacht dat hij per team aan tafel een babbeltje ging maken.

    Sint wilde precies weten wie op welke positie stond, wie er hard kon rennen, wie er goed kon passen en welke wedstrijd er de volgende dag op het programma stond. De Pieten gingen ondertussen met de andere kinderen roeien, limbo dansen onder de staf van Sinterklaas en hadden een "stoelen-ruik-spel" bedacht.

     

  • Natuurlijk was er voor ieder kind ook een kadootje, die waren gelukkig niet nat geworden. Kortom, het was één groot feest!! Dank aan Jan Verwoerd onze gastheer en de Sinterklaascommissie voor de organisatie!

  • Pieter van Zoest (ex-speler Boys 1) gaat na dit seizoen derdeklasser Esto als hoofdtrainer verlaten. Pieter is dan vijf jaar trainer geweest van onze samenwerkingspartner v.v. Esto

    Door blessureleed bij Theo van Holstein (de vaste lijnentrekker van de grasvelden bij Alphense Boys) is Kees de Rijk tijdelijk zijn vervanger (zie foto). We hopen dat Theo na de winterstop weer terug is.

  • Onze samenwerkingspartner Feyenoord biedt al onze leden aan om op woensdagmiddag 6 december de jeugdwedstrijd bij te wonen van Feyenoord o19 tegen Napoli o19 om 16.00 uur in het stadion van Excelsior. Voor alle Alphense Boys belangstellenden geldt een entree prijs van 2,50 euro. Degenen die dit willen gaan zien, graag melden bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Iedere thuiswedstrijd van ons 1e elftal zijn er twee trouwe Alphense Boys stewards die alles langs de lijn in de gaten houden.

  • De Grote clubactie die de afgelopen weken bij Alphense Boys werd gecoördineerd door de commissie Grote club actie (met name Peter de Rijk en Manfred v/d Berg) lijkt een groot succes te gaan worden. Het record van de laatste jaren wordt zéker gebroken.

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 2 december

    15.15 uur      B1 - De Graafschap B1

    13.00 uur      B2 - Excelsior Maassluis B1

    11.00 uur      C2 - Ter Leede C1

    De voetbalwedstrijd RKAVV - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

     

    Vrijdag 8 december wordt er een workshop kerststukjes maken gehouden in de kantine bij Alphense Boys. De opbrengst komt ten goede aan Alphense Boys 15-2 die aan het sparen is voor deelname aan een groot internationaal toernooi met Pasen.

    Zaterdag 9 december organiseren de 15-1 en 15-2 een grote kerstmarkt bij Alphense Boys en zullen ze diverse prachtige kerststukjes ter verkoop aanbieden om daarmee ook hun internationale toernooi met Pasen te kunnen bekostigen

    We ontdekten een fraaie teamfoto van Alphense Boys 10-5 en laten die daarom graag  zien in deze woensdagnieuwtjes.

  • John Cuvelier gaat volgend seizoen het eerste zaterdagteam van Alphense Boys trainen en coachen. Met een nieuw te formeren team en staf gaat hij binnen onze vereniging het avontuur in de vierde klasse aan. De ervaren trainer, momenteel oefenmeester van FC Lisse JO19-1, heeft er ontzettend veel zin in: "Dit is een geweldig mooie uitdaging."

  • Het was en is de wens van het Alphense Boys-bestuur om met seniorenvoetbal op zaterdag van start te gaan. "Daar zijn meerdere redenen voor", zegt bestuurslid Peter de Wit (senioren). "Een aantal jongens van JO19-1 maakt jaarlijks de overstap naar Boys 1 op zondag. Voor anderen is die stap te groot. Zij vallen bij ons daardoor tussen de wal en het schip. Er is geen prestatief tweede elftal op zondag. Dus vertrekken ze vaak naar een andere club. Dat begrijpen we, maar vinden we ook zonde. Immers, we hebben tijd en energie geïnvesteerd in hun voetbalopleiding en kunnen daar dan vervolgens niet de vruchten van plukken."

    John Cuvelier is ambitieus en zegt: "Om de spelers van JO19-1 warm te maken voor het eerste op zaterdag, is het zaak om snel in de derde klasse terecht te komen. Dat niveau sluit bij die spelers beter aan, alhoewel de tweede klasse nog beter zou zijn. Dus is promoveren onze doelstelling." 

    Een andere reden om met een eerste seniorenteam op zaterdag te beginnen is ‘reuring op de zaterdagmiddag’. Hatim Noura, (technische zaken): "Tot 14.00 uur is het op zaterdag vaak gezellig druk. Daarna wordt het rustig. Graag willen wij meer mensen op ons complex. Met een eerste seniorenteam moet dat lukken. Op dit moment zijn wij ook bezig met een tweede en derde seniorenteam op zaterdag. Als dat lukt, zou dat geweldig zijn."

    John werkte eerder negen seizoenen lang bij Alphense Boys. De succestrainer werd in die periode maar liefst zes keer kampioen. Drie seizoenen geleden vertrok hij naar FC Lisse om de JO19-1 te trainen. "Mijn lat ligt hoger dan die van de jeugd daar. Dat botste wel eens. In het begin had ik daar niet zoveel moeite mee, maar het werd voor mij steeds lastiger dit te accepteren. Water bij de wijn doen vond ik lastig. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Dus heb ik FC Lisse verteld na dit seizoen te vertrekken. Ze begrepen me. Ik hou een warm gevoel over aan FC Lisse. Want het is een fantastische club, geleid door fantastische mensen."

    Bij Boys 1 op zaterdag gaat hij de kar trekken met jeugdtrainer Sander van Dijk (zie foto onder). John: "Ik vind Sander een toptrainer en kan erg goed met hem opschieten. Ik zie uit naar onze samenwerking."  

  • Het trainen van een seniorenteam is overigens niet nieuw voor John. Bij Altior was hij een seizoen interim-trainer van het eerste. Ook trainde hij bij Alphense Boys twee jaar het tweede team op zondag.

    De jeugdselectieteams A1, B2 en C1 zullen met Pasen 2018 deelnemen aan een gigantisch groot internationaal toernooi in Spanje, het MIC 17 Mediterranean International Tournament in Barcelona. Hieraan nemen de beste clubs van over de hele wereld deel, zoals FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern Munchen etc...Het is dus uniek dat ook Alphense Boys hieraan mag deelnemen. Het toernooi zal in de paasvakantie plaatsvinden van woensdag 28 maart 2018 t/m zondag 1 april 2018. Het gezelschap zal op dinsdag 27 december vanaf Schiphol vertrekken.

    Per 31 december dienen alle spelerspassen te zijn voorzien van een recente pasfoto. Op deze foto dient het hoofd van de persoon zichtbaar te zijn, alleen deze foto’s zijn rechtsgeldig. Is er na deze datum geen recente foto zichtbaar, is de speler niet meer speelgerechtigd. Bij het tonen van geldig paspoort of I.D. bewijs vervalt deze regel. Leiders dienen bij spelers die nog geen of onjuiste foto hebben contact op te nemen met de KNVB. Aangezien wij als club geen foto,s meer kunnen plaatsen op de pas. Contact met KNVB kan op twee manieren per mail naar mdwf@knvb.nl of telefonisch op nummer 0343-499004. Clubscheidsrechters van Alphense Boys gaan hier streng op toe zien. Zorg daarom dat de pas voor 31 december in orde is.

    Per 1 februari 2018 zullen de wedstrijden van de JO8 tot JO11 overstappen naar de wedstrijd app.Deze wedstrijden zullen niet meer te zien zijn in Sportlink overzicht. Wedstrijden kunnen vanaf deze datum alleen ingevoerd worden in de app. Om toegang te krijgen tot deze app dienen de leid(st)er zich aan te melden als teammanager. Dit  door zich aan te melden als teammanager bij de ledenadministratie van Alphense Boys. Benodigde gegevens, Naam, geboorteplaats en datum, huidig adres, tel. nummer en het Email adres. Wedstrijdsecretariaat Alphense Boys Jeugd

    Assistent-trainer Eli Wattimury van Alphense Boys 1, overhandigt namens het 1e elftal een boeket bloemen aan Hub en Dini van de Voort, trouwe supporters die afgelopen week zestig jaar waren getrouwd.

  • Alphense Boys zal vanaf 1 januari een rookvrije club worden. Het is dan alleen nog toegestaan om achter de kantine (uit het zich van de kinderen) een sigaretje op te steken. Er wordt voorlopig een ontmoedigingsbeleid gevoerd, dus mensen die toch roken zullen aangesproken worden en verzocht worden niet te roken. De ledenvergadering van Alphense Boys ging afgelopen maandag volledig akkoord met dit beleidspunt waardoor Alphense Boys dus de eerste Alphense voetbalvereniging wordt die rook vrij is.

    Doordeweeks kan er in de kantine van Alphense Boys alleen gepint worden om consumpties aqf te rekenen. Het is de bedoeling dat dit met ingang van 1 januari ook in de weekenden wordt doorgevoerd

    Ook van Alphense Boys 12-2 zagen wij een mooie elftalfoto langskomen.

  • Vanavond (woensdag om 19.30 uur ) wordt in het parkrestaurant in Avifauna een grote sponsoravond van Alphense Boys gehouden met de ''Tafel van Kees''. Gasten aan die tafel zijn naast Kees Jansma (presentator FOX en erelid van Alphense Boys) ook Hans Kraaij (presentator, analist en trainer FC Lienden), Dick Schreuder (trainer Katwijk), Aad v/d Berg (trainer Alphense Boys), John Vermeer (ondernemer) en Michel du Chatinier (wethouder sportzaken Alphen a/d Rijn)

    Komende vrijdag zal het bestuur en enkele grote sponsors te gast zijn bij Feyenoord. Zoals bekend werkt Feyenoord samen met o.a. Alphense Boys en wil graag eens kennismaken met ons nieuwe bestuur. Ze zullen vrijdag een rondleiding krijgen in De Kuip en vervolgens met een hapje en drankje wat met elkaar praten.

    Ook komende vrijdag zal om 20.00 uur het 40+ toernooi gehouden worden bij Alphense Boys o.l.v. Frank Hoeflak. Ongeveer 8 seniorenteams zullen dan in toernooivorm 7 tegen 7 gaan spelen.

    Wat een gezelligheid vorige week woensdag 22 november! De trainingen van de guppen en F-jes werd abrupt verstoord door een drietal jonge voetbal pieten!! Deze pieten wilden graag hun voetbal skillz showen. Ze speelden zo goed dat enkele kinderen vroegen of ze soms bij Real Madrid speelden!.  

  • Wat konden zij dit goed. Pepernoten vlogen in het rond en uiteraard gingen alle kinderen op de foto met deze voetbalpieten! Wat een voorpret was dit naar het sinterklaas feest toe. Hopelijk komen deze pieten volgend jaar weer mee trainen met de jongste voetballertjes!! Na afloop nog limonade en snoepjes toe. Voldaan en opgelaten  na een super training ging iedereen naar huis! Voetbalpieten, namens de Alphense Boys bedankt voor een onvergetelijke training!

  • Komende zaterdag is de wedstrijdbal voor het competitieduel tussen Alphense Boys 17-1 en De Graafschap 17-1, geschonken door Oliebollen Express Noordhove en Vijverhoek te Zoetermeer

    De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 91 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

    De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 17 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 23/24 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 8 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

    Wel zijn er in de trainingsloze periode tal van activiteiten bij Alphense Boys, waaronder de maar liefst 9 kersttoernooidagen waarvoor we inmiddels 116 teams zich hebben ingeschreven. Voor de vet gedrukte toernooien zoeken wij nog enkele deelnemers

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                             Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:               Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                            Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan nog bij: Alkabv@ziggo.nl

    In deze weken laten de bomen rondom veld 1 massaal hun bladeren vallen. Gelukkig halen de medewerkers van de sportvelden die bladeren vlak voor het weekend netjes weg

  • In maart 2018 komt een groep van 25 kinderen (16 meisjes, 9 jongens, in de leeftijd 7-10 jaar), een leerkracht en een tolk van Wit-Rusland naar Alphen aan den Rijn. De kinderen komen uit het dorp Maleiki (Малейки) in het Zuidoosten van Wit Rusland, ongeveer 40 km van de kerncentrale van Tsjernobyl verwijderd. Het verblijf in een totaal andere omgeving heeft een positief effect op de gezondheid van de kinderen. Gedurende 8 weken volgen ze een normaal schoolprogramma o.l.v. een eigen Wit-Russische juf en worden tal van culturele en sportieve georganiseerd zoals excursies, zwemmen, spelletjes ochtend etc. Daarnaast vindt een medische controle plaats zoals gebits- en oogcontrole. Voor meer informatie over dit project zie: http://tsjernobyl-alphen.nl/

     Er is ons gevraagd of wij als Alphense Boys & Girls een aantal trainingen willen verzorgen voor deze jongens en meiden. Het liefst gemixed met andere kinderen en niet alleen maar Russische kinderen.  En natuurlijk gaan wij dat doen. Het zal gaan om 4 trainingen in maart/april.

    Afgelopen weekend (25/16 november) werden alle wedstrijden die op het hoofdveld werden gespeeld, gewonnen. Op zaterdag de 13-2, 13-1, 15-1 en 19-1 en op zondag het 1e elftal.

    De wedstrijdbal van de competitiewedstrijd van de D1 tegen Ajax werd afgelopen zaterdag werd geschonken door ''schildersbedrijf Sam''. Voor al uw schilderwerken zowel binnen als buiten ook voor bedrijven. Ook houtsanering, latex spuiten en stucwerken.

    Gisteravond zou Alphense Boys A1 thuis oefenen tegen het zaterdagteam van Zeeburgia (o.l.v. ex-Alphense Boys trainer Dave Huisman) Zonder afbericht bleef Zeeburgia gewoon weg en liet de complete A1 + scheidsrechter voor niets komen.

    Alphense Boys 15-1 (aangevuld met vier 15-2 spelers) won gisteren een oefenwedstrijd met 5-4 van Houten o16.