• John Cuvelier trainer Zaterdag 1

    John Cuvelier gaat volgend seizoen het eerste zaterdagteam van Alphense Boys trainen en coachen. Met een nieuw te formeren team en staf gaat hij binnen onze vereniging het avontuur in de vierde klasse aan. De ervaren trainer, momenteel oefenmeester van FC Lisse JO19-1, heeft er ontzettend veel zin in: "Dit is een geweldig mooie uitdaging."

    Het was en is de wens van het Alphense Boys-bestuur om met seniorenvoetbal op zaterdag van start te gaan. "Daar zijn meerdere redenen voor", zegt bestuurslid Peter de Wit (senioren). "Een aantal jongens van JO19-1 maakt jaarlijks de overstap naar Boys 1 op zondag. Voor anderen is die stap te groot. Zij vallen bij ons daardoor tussen de wal en het schip. Er is geen prestatief tweede elftal op zondag. Dus vertrekken ze vaak naar een andere club. Dat begrijpen we, maar vinden we ook zonde. Immers, we hebben tijd en energie geïnvesteerd in hun voetbalopleiding en kunnen daar dan vervolgens niet de vruchten van plukken."

    John Cuvelier is ambitieus en zegt: "Om de spelers van JO19-1 warm te maken voor het eerste op zaterdag, is het zaak om snel in de derde klasse terecht te komen. Dat niveau sluit bij die spelers beter aan, alhoewel de tweede klasse nog beter zou zijn. Dus is promoveren onze doelstelling." 

    Een andere reden om met een eerste seniorenteam op zaterdag te beginnen is ‘reuring op de zaterdagmiddag’. Hatim Noura, (technische zaken): "Tot 14.00 uur is het op zaterdag vaak gezellig druk. Daarna wordt het rustig. Graag willen wij meer mensen op ons complex. Met een eerste seniorenteam moet dat lukken. Op dit moment zijn wij ook bezig met een tweede en derde seniorenteam op zaterdag. Als dat lukt, zou dat geweldig zijn."

    John werkte eerder negen seizoenen lang bij Alphense Boys. De succestrainer werd in die periode maar liefst zes keer kampioen. Drie seizoenen geleden vertrok hij naar FC Lisse om de JO19-1 te trainen. "Mijn lat ligt hoger dan die van de jeugd daar. Dat botste wel eens. In het begin had ik daar niet zoveel moeite mee, maar het werd voor mij steeds lastiger dit te accepteren. Water bij de wijn doen vond ik lastig. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Dus heb ik FC Lisse verteld na dit seizoen te vertrekken. Ze begrepen me. Ik hou een warm gevoel over aan FC Lisse. Want het is een fantastische club, geleid door fantastische mensen."

    Bij Boys 1 op zaterdag gaat hij de kar trekken met jeugdtrainer Sander van Dijk (zie foto onder). John: "Ik vind Sander een toptrainer en kan erg goed met hem opschieten. Ik zie uit naar onze samenwerking."

    Het trainen van een seniorenteam is overigens niet nieuw voor John. Bij Altior was hij een seizoen interim-trainer van het eerste. Ook trainde hij bij Alphense Boys twee jaar het tweede team op zondag.