• Meerburg Jo10-1 – AB Jo10-1 (4-2): Hard gewerkt, te weinig gekregen

Vandaag stond de 2e wedstrijd tegen koploper Meerburg op het programma. Een revanchewedstrijd, want in de beker hadden wij met 6 tegen 5 verloren. ’s-Ochtends vroeg verzamelden wij bij de Boys. Het was nog donker en een paar van de ouders moesten nog wakker worden. Kleine oogjes en te weinig koffie op. Net als vorig jaar was de reis voor sommigen en wereldreis. Gelukkig was iedereen op tijd voor de wedstrijd. Voor de wedstrijd was werden de aandachtspunten doorgenomen. Tijdens deze bespreking werd verwezen naar de bulldog die ons in de groepswhatsapp had wakker gemaakt. De Boys interpreteerden het plaatje helemaal goed. Wij vreten Meerburg op en geven ze geen ruimte.

Eenmaal op het veld bleek dat het harder was gaan waaien. Er stond echt een straffe wind over de lengte van het veld. Na het eerste fluitsignaal bleek dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Het was erg fysiek, zonder gemeen te zijn. Als Meerburg aan de bal was, werd door ons hele team op de bal gejaagd. Na het veroveren van de bal zochten wij dan snel de diepte. Daardoor waren wij veel gevaarlijker dan de tegenstander. Geheel terecht kwamen wij door 2 mooie doelpunten op voorsprong. Daarna deed Meerburg er nog fysiek een schepje boven op, maar bleven fier rechtop staan. De verdediging bleef jagen en jagen. Daardoor raakte de scheids een beetje in de war. Opeens gaf hij op een mooie plek een vrije trap aan de tegenstanders, terwijl alleen de bal werd gespeeld. Nog wranger is het dan dat de bal heel mooi in de kruising werd geschoten. Het is een wereld van verschil of je met 2-0 of 2-1 de rust in gaat.

De tweede helft moesten wij vol tegen de wind in voetballen. Als de keeper van Meerburg uitschoot, belandde de bal meteen op onze helft. Daar hadden wij best moeite mee. We konden er niet goed onderuit voetballen met onze driehoekjes. De eerste helft had veel van onze krachten gevergd. Meerburg kreeg net iets meer ruimte en voor wij het wisten lagen er 3 ballen in het netje. 4-2 achter. Van de schrik bekomen gingen wij weer beter voetballen. We kregen nog een paar kansjes, maar het mocht niet baten. Waar we misschien nog wel meer trots op konden zijn was hoe de boys met het fysieke spel van Meerburg omgingen. In de duels werd heel vaak een ellenboog in de nek gelegd en werden de boys met 2 handen in de rug geduwd. De boys zeurden niet en stonden meteen op om door te gaan. Wat wij vandaag misschien te weinig hebben gedaan was het veld groot maken in balbezit.

Al met al was het vandaag een wedstrijd met veel strijd en iets minder voetbal. We hebben hard gewerkt en misschien iets te weinig gekregen. Toch hadden wij de juiste wedstrijdmentaliteit en we bleven ondanks de achterstand voetballen. Als we volgende week tegen Wippolder iets meer gaan voetballen komt het allemaal goed.