• Alphense Boys JO15-4 - Kickers ‘69 JO15-1

De wedstrijd tegen Kickers begint met veel druk op de boys. Het wordt een moeilijke pot, dat is al snel duidelijk. Zeker als binnen twee minuten een corner valt en de Kickers hem benutten: 0-1. De Leimuidenaren houden druk op de Alphense Boys, die langzaam maar zeker beter in de wedstrijd komen. Het is met name Ties die het druk heeft in de verdediging en meningmaal moet hij z’n hele lijf er goed voorgooien. Hij weet verschillende keren een 0-2 te voorkomen.
    De eerste helft blijft een taaie maar zeker niet saaie pot, maar de Boys houden stand en kregen langzaam maar zeker wat meer controle over het spel. Er wordt ook meer en meer gespeeld op de helft van de Kickers, maar gevaarlijk wordt het helaas nooit. Er volgen zelfs drie corners achter elkaar voor de Alphense Boys, maar de verdediging van de Leimuidenaren is waterdicht. Er komt geen bal doorheen.
    In het laatste kwartier hebben onze jongens er goed zin in en ze laten duidelijk zien dat ze niet met zich laten sollen. Er valt niet met onze jongen te kisten en ook de Alphense verdediging is waterdicht.

Na rust moeten onze jongens opnieuw even op gang komen en de gastploeg vindt dus snel een mogelijkheid om 0-2 te maken. Zonde.
    De Kickers, de meesten een kop groter, weten uiteindelijk elke bal van de Boys te ontfutselen en dat gaat een keer goed fout. Een losgebroken Leimuidenaar gaat oor het midden en komt in z’n eentje voor de keeper te staan en scoort. Het zou het laatste doelpunt van de gastploeg zijn.
    En dan komt Anouar helemaal los. Over de rechterflank racet hij naar voren en schiet. Keeper weert de bal af, en Kay krijgt hem best netjes op z’n voeten, maar ook hij mist helaas. Het was de beste kans tot nu toe en het publiek heeft het ineens weer warm.
    Even later probeert Anouar het nog een keer, maar de ‘ze’ hebben hem door en verdedigen de bal over de lijn. Ineens zijn de jongens weer vol vuur.

En dan komt die mooie vrije trap van Gijs. Net buiten het strafschopgebied. Om het muurtje heen, in de handen van de keeper die – soms moet je geluk hebben – hem laat glippen, door z’n benen en tergend langzaam rolt de bal over de lijn het doel in. Die zit! Die telt! Bam! 1-3.
    De laatste 10 minuten zijn het vooral weer de Kickers die het spel bepalen, de verdedigingslinies zijn waterdichter dan een aquarium vol haaien. Daar komt geen bal of speler doorheen. En zo rekken ze het tot het eindsignaal.
    Al met al mooie pot, helaas verloren, maar niet gefaald!