• AB Jo10-1 – Ter Leede Jo10-1 (2-3): Balen

    Vandaag stond de lastige thuiswedstrijd tegen Ter Leede Jo10-1 op het programma. Met recht een geduchte tegenstander die op dit moment op de tweede plaats staat. De laatste tijd zijn we aan het trainen op de druk op de bal en het storen over het hele veld en het strak en hard inspelen van de bal. Dat doen we tijdens trainingen, maar ook met behulp van oefenwedstrijden. Afgelopen woensdag hebben we nog een hartstikke leuke wedstrijd gevoetbald tegen de Alphense Boys Jo11-3. Verloren met 5-2, maar de jongens deden precies wat we hadden afgesproken. Proberen je tegenstander niet te laten voetballen en zelf proberen te scoren. Dat was vandaag ook het plan.

    Na het fluitsignaal deden de Boys precies wat we hadden afgesproken. Over het hele veld werd er op de bal gejaagd. Wat meteen ook duidelijk werd was waarom Ter Leede zo hoog staat. Deze jongens zijn fysiek sterk en kunnen best goed samen spelen. Toch vond ik dat wij het betere van het spel hadden. Na het veroveren van de bal probeerden wij te gaan voetballen, maar de tegenstander zette ons dan ook onderdruk. Het was dan ook een gelijk opgaande wedstrijd. Het is dan ook balen dat we door 2 ongelukkige momenten ineens met 2-0 achter stonden. Jammer, maar het is niet anders. Het enige wat je kan is er vol voor gaan en dat deden de Boys. Er waren kleine kansjes over en weer. Uiteindelijk scoorden wij de 2-1. Alles lag weer open. Na een bal op de paal was het rust. Net geen 2-2.

    Na de rust werd er door ons beter gevoetbald dan de tegenstander. Met goed overspel kwamen we voor het doel, maar Ter Leede gaf geen grote kansen weg. We bleven drukken en drukken, maar het mocht niet zo zijn. Een regel in het voetbal is: als je zelf niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. En ook nu was dat het geval. Met een afstandsschot over onze keeper was het weer een verschil van 2 doelpunten. Toch bleven wij weer met goed samenspel en oog voor elkaar aanvallen. Met een mooi diagonaal schot in de kruising werd het 2-3. Het was nu alles of niets. Ook de verdedigers gingen mee ten strijden. Dat betekent wel dat de ruimte achter onze laatste lijn groter werd. Dat was gevaarlijk, maar het kon niet anders. Door de juiste concentratie en hulp aan elkaar kon Ter Leede niet meer scoren. Helaas scoorden wij ook niet meer.

    De conclusie is dat we vandaag alles hebben gegeven en dat wij duidelijk beter aan de bal waren. Het was jammer van die 2 foutjes, maar dat is voetbal. We moeten tevreden zijn met hoe wij vandaag de wedstrijd hebben benaderd. Met een juiste instelling en proberen samen te voetballen was het vandaag een puike wedstrijd. Misschien wel één van onze betere wedstrijden. Als wij zo blijven voetballen gaan er nog veel overwinningen volgen.

    Gijs