• A1 nu alléén koploper in 2e divisie

Door een 3-0 thuisoverwinning op Excelsior Maassluis A1 én de nederlaag van Alexandria 66 A1,  is Alphense Boys A1 nu de enige koploper in de 2e divisie.  Maar wat staat het dicht bij elkaar. De B1 dreigt even af te haken in de strijd om de bovenste vier plekken in de 1e divisie door de 0-4 thuisnederlaag tegen FC Volendam.  De C1 kwam terug uit Zwolle met een zwaar bevochten gelijkspel (3-3) op PEC Zwolle C1, na een 3-0 achterstand. De D1 zie actiefoto boven) herstelde zich van een dramatisch slechte eerste helft en won in een goede tweede helft alsnog ruim (5-2) van FC Amsterdam. De D2 en E-Top blijven ook maar winnen en zijn koploper in hun competitie. Ook de C2 won en doet volop mee voor de bovenste plaatsen. De B2 zag opponent FC Dordrecht in de slotfase weglopen (1-4)

Alphense Boys A1 blijft ook na de 6e speeldag koploper in de 2e divisie. Vandaag werd in een vooral goede twééde helft, Excelsior Maassluis met 3-0 verslagen.  In de eerste helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Keeper Justin de Feijter moest in de 20e minuut zijn ploeg behoeden voor een achterstand en kwam winnend uit een 1 tegen 1 situatie met de spits van Maassluis. Aam de andere kant werd een inzet van Achraf Merroun van de lijn gehaald. In de tweede helft was de ploeg van trainer Jonathan Jonk echt de baas in het veld. Aanvoerder Mike Bavelaar zorgde met een weergaloze lob voor de 1-0.

• In de 25e minuut kwam Yannick Saeijs nét te kort voor de tweede goal. Die bevrijdende goal kwam er alsnog twee minuten later toen Floris Hazenberg attent was toen de keeper van Maassluis de bal los liet (2-0).

• In de 35e minuut schoof Daily Loos de bal net voorlangs en kon Redouan Boutachekourt met zijn breedte pasas Floris net niet bereiken. Dezelfde Redouan kopte in de 43e minuut een voorzet van Mike Bavelaar prima onder de lat in het doel (3-0). Op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 14.30 uur (!) thuis tegen Alexandria 66 A1

12. ARC 19-1                                         6-1

Alphense Boys B1 was vandaag een maatje te klein voor FC Volendam. In het eerste kwartier domineerde de Volendammers en scoorden al na drie minuten met een diagonale schuiver in de verste hoek. Na dat eerste kwartier werd de ploeg van trainer Sander van Dijk beter, gooide de schroom van zich af en kregen toen ook mogelijkheden. Eerst was het Nino Vittali die zijn schot via een Volendam hoofd net over zag gaan.

• In de tegenaanval werd Frank v/d Hoorn wat makkelijk van de bal gezet en moest keeper Bas Schol met een prima redding een grotere achterstand voorkomen. In de 36e minuut draaide Nino Noordanus knap om zijn as en vuurde vol op de kruising van paal en lat.

• Dat had de gelijkmaker kunnen zijn. In de tweede helft was Younes Bouhamed er in de 58e minuut vandoor, maar schoot op de benen van de Volendam keeper.

• Volendam profiteerde steeds meer van de ruimte die Alphense Boys moest weggeven, op jacht naar de gelijkmaker en dat leverde diverse kansen op voor de ploeg uit het vissersdorp. Keeper Bas Schol had het druk en ranselde er veel ballen uit. Toch moest hij tien minuten voor tijd zwichten en punterde de Volendam spits de bal onder Bas in het doel (0-2). Vier minuten voor tijd stifte een Volendam speler de bal prachtig over Bas voor de 0-3 en in blessuretijd werd het in de counter ook nog eens 0-4.Volgende week zaterdag is de B1 vrij van competitie

12. Fc Den Bosch o17                 5-1

Alphense Boys B2 speelde de zesde competitiewedstrijd van het seizoen. FC Dordrecht B1 was vandaag de tegenstander. In de oefenperiode werd tegen deze ploeg met 0-3 verloren, maar vandaag stond er een ander team én de resultaten van de tegenstander waren erg wisselvallig tot dusver. Met behoorlijk veel positiewisselingen en een hoge handelingssnelheid werden de Boys terug gedwongen. Nadat de openingsfase werd overleefd, zonder tegendoelpunt, was het na een klein kwartier en één van de eerste momenten dat Alphense Boys B2 in de buurt kwam van het doel ook direct raak. Een uitstekende individuele actie van Mohaned Osman was de inleiding voor een prima voorzet die door Yassine Bachar hard en hoog werd binnen gewerkt: 1-0.

• Vervolgens werd er een hoop strijd geleverd, maar was het te onrustig in balbezit. Ook was de veldbezetting niet optimaal. In combinatie met de vele positiewisselingen vond FC Dordrecht B1 met enige regelmaat de vrije man. Na een half uur speler spatte een schot buiten de zestienmeter hard op de lat uiteen en kwamen de Boys goed weg. In de 33e minuut kreeg Max van Hees een ideale kans om zijn ploeg op 2-0 te zetten, maar zijn lob was net niet hoog genoeg om de lange keeper van FC Dordrecht te verschalken

• Dan, twee minuten voor rust, was plots Mohaned Osman door de defensie heen gebroken. Echter werd het 1:1 duel met de sluitpost gewonnen door de keeper van FC Dordrecht.

• Na 3 balcontacten verder stond de linksbuiten voor Ot v/d Last. Met een knappe reflex wist ook hij als winnaar uit het 1:1 duel te komen en zochten beide ploegen de rust op met een 1-0 stand. In de tweede speelhelft wist FC Dordrecht B1 direct het heft in handen te nemen. Mede door onzorgvuldigheid en de rust die ontbrak om de juiste keuzes te maken aan de bal. Boys keeper Ot van de Last hield zijn ploeg met enkele schitterende reddingen lang overeind. Na een klein uur spelen viel dan toch de gelijkmaker. Na slordig balverlies in de as kon FC Dordrecht B1 overnemen. Een steekbal op rand van buitenspel mocht doorgaan en werd koelbloedig binnen geschoten: 1-1. Niet heel veel later viel de 1-2 door wederom foutief uitverdedigen en vervolgens niet kordaat genoeg optreden. Hierna waren er nog wat mogelijkheden. Echter zag Junior Sonowo zijn schot hoog over het doel gaan. Dezelfde Junior had nog een voorzet op Dyrell Dongor in huis. Alleen kwam hij nét niet uit met zijn passen om de gelijkmaker op het bord te schieten. In de eindfase van de wedstrijd liep FC Dordrecht B1 uit naar een 1-4 overwinning.  Woensdag speelt Alphense Boys B2 een oefenwedstrijd tegen OLIVEO B1 om 19.15 uur en volgende week wacht de volgende competitiewedstrijd uit bij Spijkenisse B1. Aanvang: 12.45 uur.

12. Alphense Boys 17-2         6-3

Alphense Boys O15-1 reist vandaag samen met een grote schare supporters met de spelersbus  af naar PEC Zwolle, de nummer twee van de ranglijst. De 6e competitiewedstrijd wordt in het stadion gespeeld. Het zal een wedstrijd worden met twee gezichten.  De openingsfase is voor de Boys. Jelle Hak krijgt in de 5e minuut even de ruimte van de Zwolse verdediging en haalt direct uit. De bal scheert over het doel. PEC Zwolle laat het initiatief aan de Boys, maar de Zwolse verdediging lijkt op de stadsmuur die een paar kilometer verderop in het centrum staat. Een onneembare vesting, ondanks de aanvallende impulsen van de Boys. Na een kwartier wordt het spel onnauwkeuriger en gaat de thuisploeg steeds beter voetballen. Ze winnen meer duels op het middenveld en weten de vrije man aan de buitenkant te vinden. In de 16e minuut wordt achterin een duel verloren en de bal breed gelegd op de Zwolse spits, die tussen twee Boys-verdedigers in toch een gaatje weet te vinden om de 1-0 in de rechterbenedenhoek binnen te schieten. In de 22e minuut is er een steekpass van Zwolle vanaf de middenlijn  dwars door het centrum.  De rechtsbuiten kruipt uit de rug van de Boys-verdediging de vrije ruimte in en pikt de bal op, omzeilt keeper Rens Boer en scoort de 2-0. In de 25e minuut komt een verre uittrap van Rens via Jelle bij Rik van ’t Wout, die de bal aflegt op de vrijstaande Zakaria Atrougouti.

• Zakaria stift de bal over de keeper heen, maar de bal komt op de dwarsligger en gaat over i.p.v. in de goal. Balverlies op het middenveld leidt in de 27e minuut de 3-0 van Zwolle in, wanneer een aanval niet goed wordt afgeslagen en de bal vervolgens niet goed wordt weggewerkt na een voorzet. Ondanks de grote achterstand laten de Boys hun koppies niet hangen. Dylan Nieuwendijk krijgt in de 32e minuut een vrije schietkans, maar de keeper van Zwolle verwerkt het schot tot corner. In de 33e minuut wint Gioele Nicolaas een duel en passt naar Espen. Ook Espen wint zijn duel en geeft een steekpass op Rik in ’t Wout, die opendraait en met een geplaatst schot de 3-1 in de verre hoek scoort.

• De tweede helft laat een heel ander wedstrijdbeeld zien. De Boys zijn feller en in de 41e minuut zet Espen met een diepe bal Jelle Hak vrij voor de keeper. Jelle haalt in de loop uit met links, maar de bal gaat naast. Even later is er een kans voor Zakaria, nadat een voorzet van Jelle door de keeper wordt weg gestompt.  Zaka wacht met zijn lob, maar de Zwolse keeper houdt zijn ploeg op de been door de bal met één hand te pakken. In de 44e minuut krijgt de Zwolse doelman een indirecte vrije trap tegen voor tijdrekken binnen zijn eigen strafschopgebied.  Kaj van der Veldt legt de bal terug op Espen van Ee , die de bal dwars door de muur ramt en de 3-2 scoort in de 45e minuut.

• Het Boys-publiek op de verder lege tribunes gaat er achter staan en de Boys gaan op jacht naar de gelijkmaker. Met strijd en vol overgave haalt verdediger Janz Schipper er een aantal counters van Zwolle uit en in de 53e minuut neemt Kaj een vrije trap op Rik, die de bal aanneemt, zich langs een verdediger wurmt en vervolgens de gelijkmaker om de Zwolse keeper heen krult:  3-3 ! Alles en iedereen die de Boys een warm hart toedraagt schreeuwt het uit. Het is stil aan de overkant… Vlak voor tijd krijgt Kaj een dubieuze rode kaart voor het vasthouden van een eigenlijk nog niet doorgebroken speler. De vrije trap net buiten de zestien wordt met een geweldige zweefduik door Boys-keeper Rens Boer uit het doel gedoken. Met 10 man weten de Boys het verdiende gelijkspel binnen te slepen. Op basis van de getoonde veerkracht en het vertoonde spel in de tweede helft kijken we uit naar de  oefenwedstrijd aanstaande dinsdagavond thuis tegen de Wooter-Academy. Volgende week wacht weer een lange reis naar het hoge noorden, wanneer de Boys bij koploper FC Emmen op bezoek gaan (12.00 uur).

12. Go Ahead o15                     6-3

Alphense Boys C2 moest na een mooie krachtmeting van afgelopen dinsdag tegen Feyenoord O14 (1-3 verloren),  vandaag tegen het vooraf lastig bestempelde GDA C1. De wedstrijd begon enorm rommelig. De warming up was al niet geconcentreerd en zo was dat eigenlijk de hele eerste helft ook. Alles was slap, taken werden niet uitgevoerd en duels werden amper gewonnen. Tegen het fysiek sterke GDA, zijn dat geen fijne middelen om de wedstrijd mee te winnen. De eerste kans was daarentegen wel voor ons. Jordi van Lunteren kon recht op de keeper aflopen na een foutje in het opbouwen bij GDA.

• Op een op het oog aardige grasmat, bleken toch wat hobbels te zitten. Deze zaten Jordi ook in de weg en de bal stuiterde dan ook op en werd volledig gemist en de bal vloog richting de cornervlag. GDA kwam na 10 minuten op een terechte voorsprong. Zij waren beter en feller. De centrale verdediger kwam helemaal mee naar voren, kreeg de bal in de hoek en legde de bal mooi op het hoofd van de inlopende spits, 1-0. Hierna werden wij nog steeds niet helemaal wakker. Wel raakte Jesse en Bujo allebei de lat.

In de rust moest er het nodige rechtgezet worden. Even moest de ploeg herinnert worden waar we voor aan het ontwikkelen waren en welke afspraken we ook alweer hadden met elkaar. Hierna volgde een tweede helft met een totaal ander gezicht. Nu wilden we allemaal hard werken en strijden voor die punten. Dat harde werk leverde tot de 50e minuut geen doelpunten op. Wel veel kansen, redelijk goed voetbal en een volledig veldoverwicht. GDA werd nog amper gevaarlijk en stond met de rug tegen de muur. De 1-1 werd uiteindelijk toch gemaakt. Niels Noordhoek nam een vrije trap op de hoek van de 16, Jesse Belt liep richting de 2e paal en de bal viel daar precies voor het intikken, 1-1. Daarna verloor GDA al snel zijn hoofd en hielden zij zich meer bezig met de tegenstander en alles daar omheen dan het vertoonde spel. Wij hielden wel ons hoofd koel en kregen kans op kans. In de 63e minuut was daar Jordi die vanaf het middenveld door dribbelde langs twee verdedigers, en de bal aan de vrijstaande Bujo Hegic gaf, 1-2. Niet veel later was het Thierry Anthony, die de bal kreeg en voorbij de keeper ging op 40 meter van de goal. Bujo stond voor hem met nog 1 verdediger daar achter. Thierry paste de bal naar Bujo en Bujo schoot hem erin.

• Een zuivere buitenspelgoal, gezien door iedereen behalve de scheids, hij werd goedgekeurd en het werd 1-3. Al met al een verdiende maar moeizame overwinning. Met het verlies van HBS en Forum Sport staat de gehele top 4 op 3 punten van elkaar en staan wij 3e op maar 2 punten achterstand van de koploper en 1 punt van de nummer 2. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 10.15 uur uit tegen RKAVV C1

12. Fc Zoetermeer 15-1            6-1

Voor Alphense Boys JO13-1 stond na de nipte nederlaag tegen Feyenoord op dinsdag de thuiswedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. De ploeg uit Amsterdam staat bekend als fysieke ploeg die graag de strijd willen aan gaan en dat bleek vandaag niet anders. De eerste kans was wel voor de thuis ploeg, Jordie Koeleman liep 1 op 1 met de keeper maar de goalie redde knap.

• Alphense Boys kwam niet in hun normale spel en speelde een zeer matige eerste helft. Niets lukte, ballen werden slecht aangenomen en ook het opjagen van de tegenstander was niet goed verzorgd. Het leek wel of de mannen van Sander v/d Kleij er wat te makkelijk over dachten. Concentratie en scherpte was ver te zoeken. De bezoekers kwamen, na een inschattingsfout achterin, terecht op 0-1. Enkele minuten later bracht Adil Bizih de stand weer gelijk, uit de kluts kwam de bal voor zijn voeten.

• Alphense Boys ging mee met het spel van de Amsterdammers en dat bleek niet verstandig want 10 minuten voor rust kwam FC Amsterdam opnieuw op voorsprong toen de bal niet goed werd weggewerkt, 1-2. Dat was ook gelijk de ruststand. Na de rust deed Alphense Boys waar het goed in is, ze zaten er weer bovenop en de middenvelders werden weer over de grond ingespeeld en van daaruit kansen kwamen er weer kansen. Dat lukte al in de eerste minuut na rust toen Evon Schens (zie foto onder) met een prachtige pass Noah Gesser bereikte en die tikte de bal over de keeper in het doel (2-2).

• Enkele minuten later was Aldo Jager, na een vlot lopende aanval via Evan Schens en Noah Gesser, de maker van de 3-2. Helemaal alleen op de keeper af, bleef hij rustig en scoorde beheerst.

• Het spelbeeld in de eerste en tweede helft was niet te vergelijken en Alphense Boys had duidelijk overwicht. De 4-2 kwam na een kwartier voor tijd doormiddel van een penalty van Gesser (handsbal) en toen kregen Tim van Veen en Tommie Koster van de JO13-2 nog speelminuten. Het slotakkoord was opnieuw voor Noah Gesser, die na een mooie solo, de keeper in de luren legde en beheerst binnen schoot, 5-2. Door de andere uitslagen is de D1 de koppositie nu tot op één punt genaderd. Volgende week zaterdag speelt de D1 een interessante bekerwedstrijd in de landelijke divisie thuis om 11.00 uur tegen FC Groningen. Kunnen ze dan stunten?

12. Quick Boys 13-1                             6-1

Vanmorgen vroeg speelde Alphense Boys o13-2 (D2)  voor de competitie thuis tegen RKAVV o13. In de openingsfase hielden beide teams elkaar in evenwicht, beide teams zette hoog druk en dit zorgde ervoor dat het spelen van een verzorgde opbouw minder gemakkelijk is. De ploeg van trainer Robin Stolwijk ging wel op zoek naar 'vrije' spelers en open ruimtes maar mede door wat onzuiver inspelen lukte dit voor rust niet heel goed. Toch creëerde het meer dan voldoende mogelijkheden om de score te openen. In de 12e minuut lukte dit, Sven Verpoort lanceerde de Abdul Ibrahimi aan de linkerkant. Abdul snelde langs zijn tegenstander en bediende de inlopende Tim van Veen op maat (1-0).

• Hierna was het wachten op een tweede treffer, deze viel pas net voor rust. Een corner werd in de kluts door Owen van der Meer richting het doel geschoten, Sven toucheerde de bal dusdanig achter zijn standbeen dat de keeper hier geen antwoord op had (2-0). Na rust kwam Alphense Boys niet goed het veld op, in plaats van juist door te drukken werd er achteruit gelopen. Dit resulteerde binnen 10 minuten in twee tegentreffers en een gelijke stand (2-2). Na deze tegentreffers werd het heft weer in handen genomen en was de overtuiging weer terug getuige de twee doelpunten en kansen op meer. In de 49e minuut schoot Sven Verpoort eerst nog in kansrijke positie recht in de handen van de keeper.  In de 52e minuut kreeg Sven de bal in de loop aangespeeld door Tim van Veen en Sven deponeerde de bal prachtig in de rechterbovenhoek (3-2).

• In de slotminuut was Tommie Koster mee naar voren geslopen en na een pracht steekpass van Sven schoot hij in de korte hoek raak (4-2).  Vanwege de andere resultaten is de D2 nu medekoploper in de hoofdklasse geworden. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o12 voor de competitie uit tegen Noordwijk o13 om 08.45 uur.

12. Rijnsb. Boys 13-1                           6-1

Alphense Boys E-Top (12-1) speelde vandaag op veld 3 tegen Blauw-Zwart, een van de teams die vanuit de 1e klasse is gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Daar doen zij het verdienstelijk en spelen mee om de bovenste plekken. De E-Top zal dus van goede huize moeten komen om de 3 punten in Alphen te laten. Afgelopen dinsdag heeft de E-Top een prachtige prestatie geboekt door in Amsterdam met 2-3 van Zeeburgia JO12-1 te winnen. Als we het hele seizoen spelen zoals afgelopen dinsdag, dan kunnen we iedere tegenstander aan. Maar de winst afgelopen dinsdag heeft geen enkele betekenis als je het vandaag tegen Blauw-Zwart verspeelt. Scherpte is dus vereist en ieder duel willen winnen. Hoewel we meer balbezit hebben en we constant op de helft van de tegenstander spelen, komt Blauw Zwart tegen de verhouding in op 0-1. Eén uitbraak is voldoende om de E-Top met een achterstand de rust in te sturen. In de kleedkamer eten we een banaan, trainer Michael zet de jongens weer op scherp en na een kwartier staan de jongens gemotiveerd aan de aftrap. Dat de jongens goed de kleedkamer zijn uitgekomen wordt al na twee minuten beloond met een penalty. Senne gaat aan de rechterkant met de bal (en zijn tegenstander) aan de haal en de verdediger kan niet anders dan aan Senne zijn shirt trekken voordat hij de trekker wil overhalen. Scheidsrechter Edwin fluit en Joshua v/d Winden schiet de pingel onberispelijk in de linkerhoek: 1-1 (zie foto).

• Het veldoverwicht wordt groter, we vinden de buitenspelers weer en de 2-1 hangt in de lucht. Die valt uiteindelijk door een klutsbal, die voor Joshua zijn linkerbeen valt. Zonder na te denken schiet hij de bal in het dak van de goal. Keeper kansloos en een verdiende 2-1 voorsprong. Nu doorzetten en proberen de overwinning veilig te stellen door de 3e te maken! De 3-1 valt uiteindelijk een paar minuten voor tijd. Senne Steijlen is weer weg aan de rechterkant, knijpt naar binnen en schiet met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek. 3-1.

• Wedstrijd gespeeld en de 3 punten blijven in Alphen. Een moeizame maar verdiende overwinning!  Aanstaande dinsdag speelt de E-Top een oefenwedstrijd thuis tegen DIOS JO12-1. Aftrap op veld 2 om 18:30 uur. Volgende week zaterdag spelen we een uitwedstrijd om 09.45 uur tegen Olympia JO12-1.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Alphense Boys 12-1 - Blauw Zwart 12-1                       3-1

Jodan Boys 12-1 - VVSB 12-1     5-1

Noordwijk 12-1 - Sportlust 12-1    8-2

Olympia 12-1 - FC Lisse 12-1       0-5