• Bekerwinst voor A1, C2 en D2

Vandaag was het een inhaal/bekerdag en voor de knock out fase van de beker kwamen vandaag de A1, C2 en D2 in actie. Alle drie wonnen ze en bekeren dus verder. Op de foto een actie uit de wedstrijd van de C2 tegen VELO C1. De B1 en C1 speelden een oefenwedstrijd.

Alphense Boys A1 speelde voor de knock out fase van de beker een uitwedstrijd tegen VELO A1.  Het werd uiteindelijk 1-3 voor de ploeg van Jonathan Jonk, maar vraag niet hoe! Het werd een échte bekerwedstrijd (op gras), maar met een slecht spelend Alphense Boys dat dan ook in de 14e minuut al achter kwam (1-0) mede door het wegglijden van een Boys verdediger.  In het vervolg van de eerste helft kreeg alleen Jhustin Concetion nog een aardige kans. Na rust kreeg Edin Bibuljica en Floris Hazenberg twee mogelijkheden, gevolgd door een kopkans van Noah Libbenga en een kans van Jerremy Haarmans. Die kansen werden niet verzilverd en de tijd ging dringen. In de laatste tien minuten werd er 1 op 1 gespeeld en alle risico genomen. In de 84e minuut kreeg Alphense Boys een strafschop die benut werd door Floris Hazenberg (1-1).

• Nog geen minuut later lepelde dezelfde Floris Hazenberg de bal over de VELO keeper naar de 1-2. In blessuretijd scoorde Achraf Merroun de 1-3

Slecht gespeeld, zonder de échte passie en beleving, maar tòch gewonnen! Komende woensdag oefent de A1 om 19.15 uur thuis tegen Kon HFC A1. Volgende week zaterdag speelt de A1 weer voor de competitie uit tegen ARC A1 (14.15 uur) de plaatselijke derby

Alphense Boys B1 oefende tegen DWS B1 en won thuis met 3-1. In de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld en werden er nauwelijks kansen gecreerd. Toch kwam de ploeg van trainer Henny van Raaij (Sander van Dijk zit nog in Amerika) in de 35e minuut op voorsprong. Younes Bouhanmed gaf de bal hoog voor op Nick Broekhuizen, die kopte door waarnaar Nino Noordanus scoorde (1-0). In de 43e minuut omspeelde Nick de laatste verdediger van DWS en werd binnen de 16 meter neergelegd. Nick ging zelf achter de bal staan en scoorde de 2-0.

• In de 50e minuut gaf Younes de voorzet op Nino Noordanus, die kopte de bal over de keeper waarna Nick Broekhuizen het laatste tikje gaf om de bal over de doellijn te krijgen (3-0). In de slotfase werd het van Alphense Boys zijde steeds slordiger met veel balverlies tot gevolg. DWS miste eerst nog een strafschop maar slordig uitverdedigen leverde hen toch nog de ''troosttreffer'' op, toen de spits wel erg makkelijk mocht wegdraaien en in de korte hoek kon schieten (3-1). Komende dinsdag oefent de B1 om 20.00 uur thuis tegen Fc Lisse o18 en donderdag a.s. om 19.15 uur tegen het G-team. Ook volgende week zaterdag is de B1 vrij van competitie en oefent dan om 15.15 uur thuis tegen FC Den Bosch B1.

Alphense Boys B2 werkte een vriendschappelijke wedstrijd af tegen EDO B1 uit Haarlem. De openingsfase leverde vooral veel balbezit op, maar tot echt grote kansen kwamen de Boys niet. Sterker nog, de eerste echte kans was ook direct raak voor de bezoekers. De linksbuiten van EDO, hfc schatte een dieptebal op waarde in, en ook de vervolgactie plus afronding was uiterst koelbloedig: 0-1.Een vrije trap van Lars Verzaal belandde vlak voor rust in de muur. Ook een voorzet van Junior Sonowo was nét niet aan Max van Hees besteed.

• In de 33' minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Een bal in het zestienmetergebied van EDO, hfc B1 bleef liggen voor de voeten van Lars Verzaal. Hij schoot de bal met links gecontroleerd, met de binnenkant van de voet, in de linkerbenedenhoek: 1-1. Dat was tevens de ruststand.
    Na rust startte de Boys met wat wijzigingen in de achterhoede en was het even zoeken naar de onderlinge afstemming. Een aantal kansen van EDO, hfc B1 werden goed gekeerd door doelman Ot v/d Last. Ook werden een aantal scoringskansen voorkomen, doordat vleugelverdedigers Nabil Sayadi en Salax Mahamud goed naar binnen konden knijpen. In de 53' minuut scoorde Mohaned Osman de 2-1. Een goede wisselpass van Yassine Bachar kon door Mohaned met rechts diagonaal binnen worden geschoten. En juist het spel verplaatsen had in de tweede speelhelft vaker en sneller moeten plaatsvinden. Na 66 minuten werd de score verder uitgebreid. Dit keer maakte Dyrell Dongor een goede individuele actie - op snelheid - en leverde een prima voorzet af, waardoor Yassine Bachar de bal eenvoudig binnen kon werken: 3-1.

Vervolgens kwam er een fase waarin de spelers van Alphense Boys B2 te veel handelingen nodig hadden om het spel te verplaatsen. Ook de veldbezetting was lang niet optimaal, maar Steven Overduin en Chalino Vanenburg hielden de boel achterin goed dicht. Eén minuut (79' min.) voor tijd was het wederom Dyrell Dongor met een individuele actie, in combinatie met snelheid, waarbij zijn voorzet Mohaned Osman vond. De centrumspits van de Boys kopte de bal uitermate knap binnen: 4-1.

• In de blessuretijd (80+1' min.) was er nog een knappe steekpass van de bezoekers die even zo knap werd afgerond: 4-2. Volgende week speelt Alphense Boys B2 een verre uitwedstrijd in Limburg tegen Roda JC B1. Daar zal een hoger niveau vereist zijn dan vandaag het geval was, om het eerste resultaat in een uitwedstrijd te kunnen behalen in de 2e divisie B. Aanvang: 15.00 uur.

Alphense Boys JO15-1 (C1) heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van FC Den Bosch JO14. In een oefentreffen waren de verschillen een wedstrijd lang veel te groot om van een goede krachtmeting te spreken: 8-1. De wedstrijd is slechts een paar minuten oud wanneer de bezoekers brutaal aan de leiding gaan. Dat ligt echter wat genuanceerd wanneer het doelpunt beschreven wordt. Een terugspeelbal met de verkeerde snelheid en richting, leidt de achterstand namelijk in: 0-1. Lang van de voorsprong genieten is er voor de Bosschenaren niet bij. Via het uitstrekte been van Rik van ’t Wout kan nog net doorgetikt worden op Kaan Temur, die alleen voor de doelman geen fout maakt en rechts binnen schiet: 1-1. En een minuut later zijn de rollen zelfs volledig omgedraaid. Gioele Nicolaas bereikt vanaf links met diens vrije trap Rik van ’t Wout (zie foto onder) waarna de spits overtuigend binnenkopt: 2-1.

• In de 25 minuten die volgen wordt de voorsprong verder uitgebouwd. Eerst wordt in minuut 23 een scherpe, lage voorzet van Marciano van den Nieuwendijk in de verre hoek binnen geveegd door Rik: 3-1. Twee minuten later schiet de man met nummer 9 zelfs zijn derde van de middag al binnen. Espen van Ee lanceert Jelle Hak, die zich op snelheid van zijn tegenstander ontdoet, opkijkt en Rik de bal voor het inlopen geeft: 4-1. Aan treffer nummer vijf gaan liefst vier (!) grote kansen vooraf. De keeper en verdedigers weten redding te brengen op pogingen van respectievelijk Rik, Jelle en twee keer Zakaria. Nadat Den Bosch de bal nog steeds niet weg krijgt schiet Espen met een kort geschoten maar venijnig balletje in de rechteronderhoek binnen: 5-1
    Zes minuten na de onderbreking maken de Boys de mooiste treffer van de middag. Den Bosch probeert de druk tegen de middenlijn op de helft van Alphense Boys op te voeren maar met een positiespelletje waar Marciano, Jordy Nieuwendijk, Espen en Jesper Savenije aan deelnemen wordt uiteindelijk Zakaria Atrougouti tussen de linies vrijgespeeld. Met een lage wreeftrap bereikt hij de inmiddels linksbuiten Jelle Hak, die afspeelt op Gioele. De vroege voorzet komt bij Rik van ’t Wout uit, die klaar legt voor Zakaria. Het mooie geplaatste schot in de rechteronderhoek is de keeper te machtig en volmaakt de aanval: 6-1.

• Overigens ontbreekt het de overige twee goals die gemaakt zouden worden ook niet aan schoonheid. Romeo Pieters omzeilt in minuut 46 op een pass van Rik van ’t Wout de buitenspelbal en geeft hij Jelle Hak bij de tweede paal de bal op een presenteerblaadje: 7-1. Bij de laatste goal van de dag gaat het ineens snel als Jelle Romeo inspeelt en laatstgenoemde in één keer doortikt op Marciano. De voorzet wordt panklaar op het hoofd van Rik van ’t Wout gelegd die daarmee de eindstand op het scorebord zet: 8-1 (zie foto onder)

• Een appeltje eitje voor JO15-1 vandaag, dat volgende week zaterdag thuis een drieluik speelt met Cambuur Leeuwarden en Willem II (13.00 uur, nu wel O15’s als tegenstanders) en een week later de competitie hervat in Zwolle bij PEC.

Alphense boys O15-2 (C2) moest vandaag voor de 2e ronde in de beker tegen Velo O15. Deze staan 4e in de 3e divisie dus het moest een mooie wedstrijd worden. De boys begonnen goed en zette Velo snel onder druk. Hier hadden zij moeite mee en verloren vaak de bal of kozen voor een diepe bal op hun snelle buitenspeler. Op een kopbal en een kans na een foutje van ons achterin, werd Velo eigenlijk niet echt gevaarlijk in de 1e helft. De verdediging stond erg sterk en in balbezit werd er veel de vrije man gevonden. Het spel werd goed verplaatst en er werd veel de diepte gezocht op het goede moment. Dit resulteerde in een paar goede mogelijkheden. Thierry kreeg na een voorzet van Bujo de bal voor het inschieten. Helaas koos de keeper dezelfde hoek en redde de bal. Ook Bujo kreeg een goede kans na een steekpass. Hij schoot alleen op de paal (zie foto)

• Niet veel later kreeg Thierry op een steekpass van Jordi een geweldig goede kans en kon zo op de keeper aflopen. Hij schoot de bal met genoeg snelheid, maar mikte net iets te hoog en de bal ketste af op de lat. Met rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

De 2e helft begon meteen goed. Jordi zijn schot werd nog gehouden door de keeper, maar kwam voor de voeten van Thierry en hij passte de bal naar Jayden Daleman, die de bal keurig afmaakte, 1-0.

• Hierna volgde 10 minuten druk van Velo. Dit zorgde voor veel gevaar voor de goal van Aaron. Gelukkig wisten zij de kansen niet af te maken. Na de druk van Velo konden de boys het veldoverwicht weer omzetten naar hun hand. Dit zorgde wederom voor veel kansen. De keeper van Velo bezorgde ons kopzorgen met al zijn reddingen op onze inzetten. De 2-0 viel, na een aanval uit het boekje. Vanaf de keeper werd de bal ingespeeld naar Gio, die speelde hem vervolgens naar de inkomende Jayden Pieters, hij kaatste op Simon, Simon speelde de bal op Jelle die diep ging, Jelle ging de combinatie met Bujo aan en Bujo legde de bal breed op Jayden Daleman die de bal voor een leeg doel in kon tikken.

Een geweldige aanval. Hierna hadden de boys zeker nog drie 100% kansen, maar deze gingen er niet in. 1 minuut voor tijd werd het toch nog 2-1. Maar de wedstrijd was al gelopen. De O15-2 wint en is door naar de volgende ronde. Wat een geweldige teamprestatie was dit en wat is er keihard gewerkt. Alleen al blijkende uit de sprintjes in de omschakeling en de slidings die nog ingezet werden in de 68e minuut.

Komende dinsdag speelt de C2 vanaf 18.00 uur bij Alphense Boys een vierluik (tegen iedere ploeg één helft) met Quick Boys, BFC en AFC. Volgende week zaterdag hervat de C2 de competitie met een thuiswedstrijd tegen HBS (11.00 uur) Een topper, want HBS is een van de koplopers

Alphense Boys D1 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag hervat de D1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Foresters D1 (13.15 uur)

Alphense Boys JO13-2 (D2) speelde vandaag een bekerwedstrijd (2e de ronde) uit tegen Bergambacht JO13-1. De volgende ronde wordt behaald onder leiding van Roel van Holstein en Egon Verlooij. Een terechte 1-7 overwinning.

De opdracht vandaag is snel de tegenstander onder druk zetten en bij balverovering in eerste instantie op balbezit spelen. Dit is vandaag goed uitgevoerd waardoor er een leuke pot voetbal te zien is op het hoofdveld. In de derde minuut is het al raak. Sam speelt zich goed vrij op het middenveld en is in staat om de goed spelende Abdul de diepte in te sturen. Een schot op doel komt via de keeper bij spits Sven terecht die binnen schiet. Drie minuten daarna is het alweer raak. Aan de rechterzijde komt de bal bij Dahli die op zijn beurt Dean weer bediend op rand 16 meter. Dean twijfelt niet en schiet laag in de linker hoek de 0-2 op het scorebord.

• Dan volgt er een fase waarin de Boys veel de bal hebben, maar in de laatste fase te slordig zijn in de keuzes. Een aantal corners zorgen ook voor te weinig gevaar. Pas in de 26e minuut komt de 0-3 op het scorebord. Wel een doelpunt uit het boekje! Vanuit achter komt de bal terecht bij Owen, die op dat moment snel van positie is verwisseld met Sam (zorgt voor verwarring bij Bergambacht). Owen draait goed open en het is de opkomende Kevin die op het juiste moment de bal vraagt. Deze speelt Dean aan in de diepte en een schot volgt. De keeper pareert, maar de spits Sven reageert weer uitstekend en tikt binnen.

• Dan volgt er in de laatste minuut van de eerste helft nog een corner. Hierin is Tommie de hoofdrolspeler. De corner wordt kort genomen. Tommie versneld binnendoor langs de achterlijn richting doel. Speelt de bal terug en via een kluts en uiteindelijk Dahli komt de bal hoog terug bij Tommie die dan op het lichaam van de keeper kopt, uit de rebound is het dan toch Tommie die de 0-4 binnen schiet.

• De tweede helft komen Tim en Twan (O11) erin. Even hebben we het lastig omdat Bergambacht nu feller start en probeert ons vast te zetten. Echter in de 41e minuut schiet Sven de 0-5 binnen en heeft de Spits zijn hattrick te pakken. Altijd lekker als spits. Deze score komt tot stand doordat Abdul goed de bal in diepte ontvangt en versnelt naar de achterlijn en prima de bal terug legt. Bergambacht blijft echter hard werken en dit wordt beloond met de 1-5. Een diepe bal valt tussen de verdediger en keeper. Er is geen goede communicatie en in de 51e minuut is daar de tegen goal. Volgens een meegereisde ouder is het wel genieten! en laten de jongens goed positiespel zien met hooguit 2 keer raken. Dit is zeker het geval en hierdoor kunnen de Boys uitlopen naar 1-6 en 1-7. De zeer gedreven invaller Yassin zorgt met zijn actie voor de 1-6 door de bal goed terug te leggen op Abdul. In de 27e minuut is het dan Yassin zelf die scoort. Een prima combinatie tussen Sam en Kevin en weer Sam die met zijn linker voet de bal op de keeper schiet. Yassin loopt goed mee en schiet de bal binnen, 1-7.

Een prima overwinning met goed positie spel en gebruik maken van de ruimte die ontstaat. Op naar volgende week. Komende woensdag speelt de D2 een vierluik (tegen iedere ploeg één helft) bij Quick Boys in Katwijk, tegen AFC. BFC en Quick Boys

Volgende week zaterdag speelt de D2 weer voor de competitie, uit om 10.00 uur tegen Voorschoten D1

Alphense Boys E-Top was vrij. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 10.15 uur uit tegen VVSB 12-1