• ARC JO15-4 - Alphense Boys JO15-4

De jongens moeten aan de bak vandaag, want er is maar één wissel vandaag. Kay staat in het doel en de mist trekt net op boven het allerachterste veld van ARC. Alsof we thuis spelen…

De wedstrijd begint lekker. Tempo zit er goed in, de mannen weten elkaar goed te vinden. ARC begint wat trager en neemt veel tijd voor uitnemen en blessurebehandeling. Ze zijn heel afwachtend aan de overkant dus het moet erin zitten vandaag. En inderdaad, na drie minuten spelen geef Ralph voor, de verdediging van ARC faalt en Senna mag de 0-1 maken. Lekker begin!
    Maar al snel is het 1-1 dankzij een losgebroken aanvaller van ARC, dat dan wel. Maar onze Boys spelen energiek en het is nog maar 8.37u als Gijs een poging doet voor de 1-2, maar die mislukt helaas. Ze zijn wakker en stellen zich aanvallend op. Zo aanvallend zelfs, dat de verdediging wat zwakke plekken vertoont als iedereen mee naar voren gaat.
    Na een kwartiertje spelen gaat de scherpte er een beetje vanaf en ARC kan meer druk zetten. Dat wordt beantwoord met een tegenaanval van Anouar die een mooie voorzet voor Gijs heeft, wiens schot helaas afzwaait. ARC is nog niet helemaal wakker, de wedstrijd kan nog alle kanten op.

Het tempo ligt aan beide kanten hoog, er wordt snel overgespeeld, maar er gaan ook veel ballen verloren. Het wordt steeds drukker voor de goal van de Boys, maar gevaarlijk is het nog niet. Pas wanneer onze jongens een beetje in de achteruit gaan en wat meer naar de rust lijken te snakken maakt ARC een voortreffelijk punt. Het is 2-1.
    De kopjes gaan nog niet hangen en de felheid is er nog even in de laatste minuten. Ralph, Gijs en Anouar krijgen mooie ballen aangespeeld, maar weten de kansen niet om te zetten in punten helaas. De duels zijn fel en Rick probeert het eens vanaf een meter of 20 afstand, maar mist ook. ARC countert daarna en maakt de 3-1.

Na rust wordt het spel hervat met een positiewisseling. Senna is naar achter verhuisd, Ryan is naar voren gekomen. Na een minuutje ongeveer krijgt ARC een ingooi nog ver voor de middenlijn, maar die wordt uitstekend benut. De bal gaat met een mooie lange diepe pass naar voren en de 4-1 knalt er keihard in. Het is duidelijk dat ARC lekker in de wedstrijd zit en onze Boys het zwaarder hebben. De bal wordt vaak verloren en het lukt nauwelijks meer de andere helft te bereiken. Daniël doet nog een poging, maar ook hij bereikt het doel niet.
    Sterker nog, de 5-1 is gevallen. En zelfs de meest optimistische verslaggever moet inzien dat het er niet meer inzit vandaag. Anouar weet nog eens te ontsnappen en schiet geheel onterecht naast.
    Nog 5 minuten te gaan. Wat kunnen we nog? Het gevecht wordt geleverd hoor, de aanvallen worden iets beter georganiseerd. Er is nog spirit, maar ARC is een maat te groot.