• AB E-Top JO12-1 – Lisse JO12 resulteert in overtuigende 9-0 winst

    Zaterdagmorgen 9:00 uur thuis, dus rond een uur of 8 verzamelt het team om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Hoewel het nog fris is, beloofd het een zonnige dag te worden. De JO13-2 speelt thuis op het eerste veld, dus wij spelen op veld 3. Voor een wedstrijd op gras is het vandaag een prima dag, dus aan de omstandigheden kan het vandaag eigenlijk niet liggen.

    Na een pittige maar mooie strijd tegen Jodan Boys vorige week, krijgen we vandaag FC Lisse op bezoek. Lisse heeft de afgelopen wedstrijden verloren, maar zo vroeg in het seizoen zegt dat helemaal niets. De afgelopen week is dan ook hard getraind om ook vandaag weer een topprestatie neer te zetten!

    Beide teams staan energiek en fris klaar op het veld. De scheidsrechter komt met de wedstrijdbal het veld op. Deze week is de wedstrijdbal gesponsord (voor onze deelname aan het internationaal toernooi in Barcelona) door Fysio Topfit en dat is een hele bekende naam! Vorig jaar was Fysio Topfit de teamsponsor, dus het kan niet anders dat het vertrouwde gevoel vandaag de Boys extra zelfverzekerd aan de wedstrijd heeft laten beginnen.

    De scheidsrechter heeft gefloten en de Boys starten zoals we dat gewend zijn direct met volle energie. In de eerst seconden van de wedstrijd wordt Erzan weggestuurd en creëert zijn eerste kans, welke resulteert in een corner. De corner wordt genomen en op voorgeven van Twan komt de bal voor Joshua zijn voeten die de 1-0 binnen de eerste twee minuten van de wedstrijd afmaakt.

    Lisse heeft direct antwoord. Vanaf de aftrap wordt druk op het doel van Vince gezet en haalt ook Lisse de eerste corner. Deze wordt door onze verdediging vakkundig ondervangen en direct omgezet in een kans voor de Boys. Bryan draait de bal vooruit, Joshua is weggestuurd en creëert een kans voor Erzan, maar de keeper houdt netjes. Daar was al bijna de 2-0 en het publiek wordt extra enthousiast.

    Het is weer even wennen op het grasveld dat nat is van de dauw. De bal remt af, dus de passes moeten steviger. Geen probleem, maar in de eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide teams even wennen.
    Na een vliegende start volgt een periode waarin de Boys duidelijk sterker zijn dan hun tegenstander, maar het niet lukt om tot scoren te komen. De sterke keeper van Lisse houdt zijn doel goed schoon en er wordt door beide teams hard gewerkt. Vooral op het middenveld wordt een stevige strijd geleverd!

    Het publiek geniet van een mooie wedstrijd en we voelen dat de 2-0 in de lucht hangt, maar in de wedstrijd tegen Noordwijk hebben we gezien dat dat niet altijd betekend dat het doelpunt ook gaat vallen.

    Dan is daar weer een corner voor de Boys. Een mooie combinatie van Joshua met Bryan resulteert in een schietkans. Bryan vuurt de 2-0 dan “eindelijk” hard en hoog tussen de palen.

    Gelukkig geeft Lisse zich niet gewonnen. Net als na het eerste doelpunt zet Lisse direct weer extra druk. Een doorgebroken speler komt tot bij het doel van Vince en mist maar net. De tegenstand in de duels wordt wat harder. Santino belandt in een sandwich tussen 2 FC Lisse spelers en krijgt een vrije trap mee. Gelukkig zijn de jongens weerstand inmiddels wel gewend en brengt dit ze niet van de wijs. Integendeel!

    Een actie voor de Boys begint vanuit een fraaie opbouw uit de verdediging en vervolgt in een 1-2’tje tussen Matz en Bram. Wanneer Bram dicht genoeg bij het doel is (en dat is nog op grote afstand) vuurt hij de bal hard over de keeper en is het 3-0.

    In de slotfase van de eerste helft is daar nog Erzan die op de keeper afgaat, maar deze komt goed uit en behoedt FC Lisse van erger. Met 3-0 voorsprong ga je lekker ontspannen de kleedkamer in!

    In de kleedkamer heeft trainer Michael de jongens gecomplimenteerd voor hun inzet zover én nieuwe instructies meegegeven om in de tweede helft nog meer resultaat te kunnen behalen. Omdat de buitenspellijn in deze wedstrijd soms net een metertje eerder begint dan in andere wedstrijden, is het goed voor de aanvallers om daar een klein beetje rekening mee te houden.

    De Boys zijn al snel weer op het veld. Vol energie staan ze klaar om hun strijd te vervolgen. Ook Lisse komt het veld op dus de wedstrijd kan door. De jongens van FC Lisse zijn niet van plan om de wedstrijd gewonnen te geven. Er wordt direct weer gebikkeld en dat is mooi want daarmee blijft het een mooie wedstrijd om naar te kijken.

    Na enkele minuten is daar een loopactie van Bryan en een voorzet welke door Senne koeltjes wordt omgezet in de 4-0. Niet veel later is daar een vrije trap welke Bram mag nemen. Hij schiet de bal mooi voor het doel en weer is daar Senne die ook de 5-0 keurig afwerkt. De Boys zijn los en FC Lisse heeft het nakijken!

    Gelukkig blijven we kijken naar mooi voetbal. Opbouw van achteruit, waarbij regelmatig de gehele achterhoede de bal heeft geraakt voordat de volgende linie wordt ingezet. De jongens weten elkaar fantastisch te vinden en houden de druk op hun tegenstander hoog.

    Als daar een aanval is van Lisse wordt deze goed afgekapt door Yasine en is daar direct een loopactie van Bryan en een voorzet op spits Julian die na zijn rentree zijn eerste schietkans nét mist. Jammer, want het hele team gunt hem weer eens een doelpunt, nadat hij enkele weken niet heeft kunnen meespelen door een blessure. Wellicht dan in een volgende actie waarbij Senne een fraaie voorzet geeft vlak voor het doel, maar helaas kan Julian er nét niet bij.
    Wéér worden we als publiek getrakteerd op een fraaie actie wanneer Bram controleert op lijn Senne wegstuurt die aanneemt, keurig om de keeper heen speelt en de 6-0 maakt.

    De jongens blijven hun eigen spelletje spelen. Niemand gaat voor eigen gewin en iedereen houdt positie. Ook de inzet is nog alsof het 1-1 staat en we met elkaar knokken voor de 2-1 winst! Een lekker balletje van Daan in de loop van Bryan die vanaf de linkerkant naar binnentrekt en voorgeeft aan Julian die dan toch écht de 7-0 kan maken! Een mooi doelpunt en een mooi momentje voor de Boys, want deze vieren ze natuurlijk ook weer samen.

    De druk op Lisse blijft hoog. Daan ziet zijn kans en vuurt keihard op doel, maar raakt nét de paal. De afketsende bal wint Bryan terug in het duel en geeft voor op Yassine die net over het doel schiet.

    Een fraai uitgespeelde trainingsoefening tussen Yassine en Senne resulteert in een schietkans én doelpunt voor Senne en het is 8-0, maar we gaan dóór!
    De jongens van Lisse lopen het niet meer bij. Weer is de druk op het doel van FC Lisse. Na wat strijd binnen het strafschopgebied, rolt de bal er uit en ziet Bryan zijn kans om ook de 9-0 nog mooi over de keeper in het doel te knallen. De scheidsrechter fluit, het is klaar!

    Wat een leuke wedstrijd om naar te kijken en wat fijn dat de Boys zichzelf zo hebben beloond met het omzetten van kansen in doelpunten. Wat fijn ook voor alle opa’s en oma’s die misschien wel € 1,- per teamdoelpunt hebben gesponsord. Het is voor u een dure zaterdag, maar gelukkig is het voor een goed doel!

    Na de wedstrijd worden de scheidsrechter en onze vaste grensrechter Rick nog even bij de jongens geroepen, want ze hebben een cadeau! Het is de Week van de Scheidsrechter dus is er een cadeautje als blijk van waardering. Het is een mooi gebaar voor alle vrijwilligers die de wedstrijden van onze jongens iedere week weer in goede banen leiden!

    Barry