• JO10-3: Op weg naar de eerste plaats

Deze frisse zaterdagochtend treden de Boys aan op het veld van Jodan Boys in Gouda. De herfst laat zich gelden met grauw weer en een regenbui in aantocht.
    Wat konden ze van deze tegenstander verwachten? Kunnen ze de ongeslagen reeks voorzetten? Hadden ze genoeg boterhammen met pindakaas gegeten?

De jongens starten vol goede moed en inzet aan de warming-up. Alles lijkt klaar voor een fijn potje voetbal.

De Boys mogen aftrappen en meteen wordt er overgespeeld. Dit lijkt er goed uit te zien. En in de 2e minuut speelt Kaj vanuit de achterste linie naar de rechtsbuiten Kane, die dribbelt naar voren en geeft met een mooie boog voor op Nathan die beheerst uithaalt en scoort: 0-1. Wat een flitsende start van de Boys.
    Maar Jodan Boys is bij lange na niet uit het veld geslagen. Door een klein foutje op het middenveld van de Boys nemen ze snel over en rennen met bal op de keeper af. Tom is als doelman kansloos op het schot. Jodan maakt gelijk: 1-1.
    Enigszins bijgekomen van de schrik nemen de Boys het initiatief over. Met mooi spel krijgen de Boys zeven opgelegde kansen. Maar er wordt net naast geschoten of de bal word tegengehouden door de uitstekende keepende doelman van Jodan Boys.
    En een ongeschreven voetbal geldt ook hier: scoor je niet zelf dan scoort de tegenstander wel. En dat deden ze. Voor het eerst de competitie komen Jodan Boys op voorsprong en dat werd luid gevierd door de ouders langs de lijn.
    Maar de Boys blijven overspelen en richting het doel spelen. Abdellah speelt naar Nathan over die behendig langs zijn tegenstander gaat en voorzet op de vrijgelopen Abdellah en haalt verwoestend uit. En de stand is gelijk: 2-2.
    Maar op het middenveld wordt een zeldzaam foutje gemaakt door de Boys en Jodan Boys countert snel richting Tom, die helaas de bal uit het net moet vissen. Onhoudbaar en de stand is 3-2 als het fluitsignaal klinkt voor de rust.
    De Boys stormen naar de kleedkamer en de ouders zoeken de warmte van een kop koffie op.

Wat er in de kleedkamer is gezegd door de coaches blijft een zwaar bewaakt geheim. Maar het heeft geholpen want de tweede helft is nog maar drie minuten oud en Jodan Boys heeft nog geen bal aangeraakt als Shervin slalomt om zijn tegenstanders en afrondt op doel voor de gelijkmaker: 3-3.
    De Boys geven niet op en na een prachtige uittrap van Tom op Kane die voorzet op Nathan en bekeken zijn voet er tegen aan zet: 3-4 voor de Boys.
    De Boys ruiken bloed en nemen hun afgesproken posities in bij een corner. Kaya ontvangt de bal op twaalf meter, kapt zijn tegenstander uit en schiet met links (!) op doel en scoort de 3-5.
    Het wordt 3-6 en hoe. Kyano dribbelt vanuit achteren naar het middenveld en speelt Kane aan die vrij staat, die voorbij zijn tegenstander gaat en meteen Nathan aanspeelt die alleen op de keeper afgaat en de bal in het hoekje plaatst. Wat een mooie aanval Boys!
    Niet veel later draait Abdellah zich open op het middenveld en speelt Shervin aan die langs zijn tegenstander gaat en met een geplaatst schot de doelman verschalkt: 3-7.
    De Boys lijken het wel goed te vinden met nog tien minuten te gaan. Er wordt lekker overgespeeld en Jodan Boys wordt niet meer gevaarlijk. De scheidsrechter fluit af en de Boys vliegen elkaar in de armen. Weer een overwinning erbij. De penaltys worden schijnbaar niet genomen bij Jodan Boys. Dat mag de pret niet drukken en juichend gaan de Boys van het veld af.

De Boys hebben de weg naar de eerste plaats van de competitie gevonden met mooi voetbal en volgende week komt Sportlust JO10-6 op bezoek in Alphen. Wordt het dan weer een mooie pot?