• E-Top: Stevig bevochten gelijkspel in Gouda

Deze morgen stond de wekker weer om 6 uur! Niet om aan het werk te gaan, maar om op tijd in Gouda te zijn. De A4 is dicht en de trainers verwachten ons om kwart voor 8, dus dat betekend éven voor 7 in de auto. Er staat een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Jodan Boys JO12-1. Het team dat met 6-2 van Noordwijk won, terwijl wij daar 2 puntjes achter lieten zal het vandaag moeten opnemen tegen onze gretige boys.

Voor mij is het een éxtra speciale wedstrijd. Niet alleen omdat Verdel ICT & Media de balsponsor is, maar voornamelijk omdat ik mee mag met de jongens en de trainers de kleedkamer in. Iedere week mag één ouder mee luisteren tijdens de voorbereiding, het aanscherpen tijdens de rust én de evaluatie na de wedstrijd. Wat in de kleedkamer wordt verteld, blijft in de kleedkamer, dus daarover geen woord in het verslag! Het is gaaf om te zien hoe trainer Michael zijn team oplaad voor de wedstrijd en voorziet van de laatste tips. Met volle aandacht nemen de jongens de tips ten harte en met een luid “Kom op Boys” stuiven ze naar het veld om daar aan de warming-up de beginnen.

Michael is vandaag wel een beetje zenuwachtig, Jodan Boys kan zomaar één van de zwaarste tegenstanders van de competitie zijn. De voorbereidingen waren goed en de jongens zijn scherp, vol vertrouwen loopt de staff achter de jongens aan het veld op en ik sluit mij weer aan bij de supportersschare.
    Tijdens de warming-up kijken we natuurlijk altijd alvast even naar de tegenstander. Het is duidelijk waarom de trainers een beetje zenuwachtig zijn. Grote jongens, hard schot in de benen en een flink portie werklust. Dat is mooi, dat beloofd een mooie wedstrijd te gaan worden.

Wij missen vandaag Matz. Hij is gevraagd om de JO13-2 te helpen. Een hele eer, maar wel jammer voor ons team, want daarmee missen we natuurlijk een krachtige multifunctioneel inzetbare speler. Ook Julian kan nog niet spelen, maar ik heb begrepen dat zijn herstel na de blessure er gelukkig bijna op zit. We spelen dus vandaag met 2 wissels op de bank.

De thuisploeg trapt af en er is direct actie. Jodan Boys zet direct flink druk. De eerste minuten van de wedstrijd zijn op de helft van de Boys, maar wanneer Bryan de bal meekrijgt komt de druk op de tegenpartij. De loopactie komt uit in een voorzet, maar de keeper zit mooi tussen de bal. De jongens zijn lekker in hun spel gekomen en blijven druk zetten. Een pass van Yassine is nét hoog genoeg om rakelings over de verdediging heen te gaan en Senne heeft een mooie loopactie, maar de verdediging blokkeert. Het is duidelijk dat de oefeningen van deze week tijdens de training, de jongens in de opbouw van de aanval aan het denken heeft gezet.

Hoewel de Boys sterker zijn dan hun rivaal weet een aanvaller van Jodan Boys een gat door het midden van de verdediging goed te gebruiken en loopt zich mooi vrij. Met een schot van afstand op het doel van keeper Vince zet Jodan Boys de stand op 1-0.

Gelukkig zijn de jongens niet echt onder de indruk van deze tegengoal en ze herpakken zich direct. Kort na de spelhervatting krijgt Senne de bal voor zijn voeten. Hij kijkt en geeft een mooie diepe gecontroleerde voorzet op Bryan. Vol gas loopt Bryan op de diepe bal en de verdediging heeft het nakijken. Bryan schiet de bal over de keeper en een verdiende 1-1 is het resultaat.
    De jongens blijven gevaarlijk. Yassine stuurt Senne weg en na een mooie loopactie en schietkans stopt de keeper. Na een gecontroleerde aanname van Twan, komt de bal weer bij Yassine die de bal mooi diep geeft op Senne, maar helaas ziet de grensrechter een buitenspel.

Naast verschillende mooi opgebouwde aanvallen van onze jongens, heeft ook de verdediging het zwaar onder de druk van de aanvallers van Jodan Boys. Veelal vanuit een lange bal vooruit is het goed dat aanvoerder Twan zijn verdediging mooi op lijn heeft staan. De aanvallers van de thuispartij worden goed kort gehouden en er wordt hard gevochten om ervoor te zorgen dat er geen schietkansen gecreëerd kunnen worden. Het is oppassen met de corners, want als de lange jongens van Jodan Boys hun hoofd achter de bal krijgen is het voor onze jongens nauwelijks bij te springen. Gelukkig gaan de ballen over.

Nog een fraaie bal van Yassine op Senne die mooi bij Joshua komt. Een schietkans volgt, maar de keeper stopt. Jammer! Het publiek gunt de jongens nog een 1-2 voor de rust, nu ze lekker in het spel zitten.

In de laatste seconden van de eerste helft is het nog even spannend voor het doel van Vince, maar gelukkig blijf het 1-1 en de scheidsrechter fluit voor rust. De jongens komen het veld af en ik bedenk wat Michael zal zeggen in de kleedkamer. Ik verwacht dat hij tevreden is, want de jongens hebben hard gewerkt en we hebben mooi voetbal gezien én zeker ook veel opbouw zoals geoefend tijdens de training.

Aangekomen bij de kleedkamer is er een ander team zich nog aan het omkleden. Dat is lastig om goed te kunnen evalueren. Ralph deelt de limonade uit en Michael spreekt de Boys toe. Mijn inschatting blijkt goed. Michael is tevreden. Natuurlijk zijn er nog wat verbeterpunten én bespreekt hij de wissels. Enkele minuten later lopen de jongens weer het veld op, hongerig om de fraaie eerste helft om te zetten in een gewonnen wedstrijd.

De scheidsrechter haalt de jongens van Jodan Boys uit de kleedkamer en de tweede helft is gestart. Jodan Boys heeft er duidelijk nog een schepje bovenop gedaan, de tweede helft wordt fel aangevangen. Jodan Boys zet een aanval op en even is het gevaarlijk voor het doel van Vince. Maar onze verdediging is te sterk voor de aanvallers van Jodan Boys en de bal wordt weggewerkt.

Het spelbeeld in de tweede helft is anders dan de eerste. Het is een wat rommeliger spel, soms wat paniekerig. Het lukt ook moeilijker om de bal lekker naar voren te krijgen, maar evengoed wordt er zéér hard gewerkt door beide partijen.

Op een pass van Joshua loopt Bryan zich vrij en geeft hoog voor op Senne. Voordat Senne bij de bal kan is de keeper goed uitgekomen en stopt de bal. Een tegenaanval van Jodan Boys is het antwoord en na een overtreding krijgt onze tegenstander een vrije trap op en gevaarlijke plek. Een hard schot vol op doel wordt heerlijk gestopt door keeper Vince. Het publiek applaudisseert enthousiast. Wij voelen inmiddels ook dat een gelijkspel een prima eindstand van de wedstrijd kan zijn.

Er worden nog een paar kansen gecreëerd aan beide kanten. Wanneer Bryan en Joshua samen op de keeper afstormen schiet deze de bal hard weg, vol tegen een medespeler die in reflex 2 van onze spelers mee neemt tegen de grond. Even liggen er verschillende spelers op de grond, maar wanneer beide trainers, hun spelers weer bij elkaar geraapt hebben gaat het spel door. Jodan Boys zet nog een actie in, maar met een fraaie overstap van Daan en voorzet op Senne is er nog een schietkans, maar is daar weer de keeper die de bal stopt.

De wedstrijd is afgelopen en 1-1 is een representatieve weergave van de wedstrijd. We hebben genoten van 2 voetballende én hardwerkende teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. De jongens zijn wat teleurgesteld, zij hadden graag gewonnen. Michael is tevreden. De inzet was hoog en wat tijdens de training is geleerd, is ook in de wedstrijd toepast. We zien nu al uit naar de thuiswedstrijd tegen Jodan boys. Dan pakken we ze!

In de kleedkamer zijn er complimenten van de trainers aan de boys én is er een traktatie van Ralph die weer een jaartje ouder is geworden. Bedankt voor deze fraaie wedstrijd jongens en erg leuk dat ik mocht meeluisteren bij jullie in de kleedkamer.

Barry

De wedstrijdbal van de wedstrijd Jodan boys JO12-1 tegen Alphense Boys JO12- is gesponsord voor Verdel ICT & Media.

De sponsorbedragen worden gebruikt om met het team een internationaal toernooi in Barcelona te voetballen met Pasen. Ben je ondernemer en wil je ons helpen én ook de nodige online media aandacht verwerven? Neem contact op met één van de spelers van ons team!