• ALPHENSE BOYS JO11-1 – ASW JO11-1

Woensdag 4 oktober om 18:00 uur werd de inhaalwedstrijd gespeeld op veld 13. Vanwege een vervelende blessure van keeper Simon startte Vince van de E-top op doel.

De Boy’s begonnen veelbelovend met fraai combinatiespel in een hoog tempo. Na 5 minuten maakte Jassin de 1-0 na een assist van Zine-Eddine. Niet veel later kon Ziyad bij de tweede paal intikken na een mooie actie van Jassin die een aantal verdedigers het bos instuurde. Niet veel later bood diezelfde Ziyad, Max een goede mogelijkheid maar helaas schoot hij over.

Na wat onoplettendheid van onze jongens werd het vrij onverwachts 2-1 en 2-2. Gelukkig namen de Boy’s weer snel het heft in handen en er volgde kans op kans. Zo schoot verdediger Roan (half mens, half tank) na goed doorzetten net naast. Nadat Thomas het veld betrad voor Zine-Eddine kwam eindelijk de lang verwachte 3-2 van de voet van Jassin.

Met Romano en Indy voor Ziyad en Jassin stond er geheel nieuwe voorhoede opgesteld. Romano scoorde de 4-2 na goed doorzetten van Roan. Jammer genoeg maakte ASW een tegentreffer via een onhoudbaar afstandsschot. De laatste 5 minuten van de eerste helft had Alphense Boy’s een groot overwicht en ASW counterde gevaarlijk. Er werd echter niet meer gescoord, 4-2 ruststand dus.

ASW kwam frisser de kleedkamer uit dan de Boy’s en dat vertaalde zich door enkele verraderlijke kansen voor de gasten. Vince bewees echter zijn klasse en verrichte knappe reddingen. Maar ook hij kon de 4-3 niet voorkomen. Onze mannen liepen te veel en te lang met de bal waardoor het spel rommelig oogde.

Beetje bij beetje werden de Boy’s sterker en er werden weer kansen gecreëerd. Er hing duidelijk een goal voor ons in de lucht en die kwam er ook. En hoe! Max, vandaag aanvoerder en rechterverdediger, zorgde voor het hoogtepunt van de avond. Hij ging mee naar voren en vuurde een kanonskogel af van grote afstand. De bal belandde met veel snelheid hoog in de touwen bij de tweede paal: 5-3. De enorm meelevende harde supporterskern van ons team (de moeders) gilde zo hard dat het gefluit van scheidsrechter Ali niet meer hoorbaar was. Enkele vaders klaagden na de wedstrijd over suizende oren en lichte hoofdpijn….

De Boy’s kregen meer zelfvertrouwen en speelde de wedstrijd knap uit. Jassin scoorde nog twee keer zodat de eindstand 7-3 werd. De 3 punten waren uiteindelijk dik verdiend door grote inzet en een goede mentaliteit van alle spelers.