• Sterke competitiestart Alphense Boys JO12-1 (E-top)

Dit weekend zijn er twee prachtige dagen met blauwe lucht en een zonnetje. Op de zaterdag gaat het eindelijk echt beginnen voor onze E-top. Mij is gevraagd door de inmiddels vaste verslaggever Barry (kan zelfs een grasspriet leuk beschrijven) een stukje te schrijven over de verrichtingen van het team.

Zondagmorgen lees ik het stukje over de E-top dat op de website staat en tevens vind ik een verslagje op de website van Wilhelmus, o12-1. De schrijver van dit stukje beschrijft de wedstrijd zonder de namen van spelers te noemen en dat is best knap, maar leest ook minder leuk. Ik besluit om de spelers wel te noemen. Toch kan ik pas zondagmiddag het stukje schrijven. Terug naar de zaterdag, want dat was de dag dat de E-top start met de competitie.

De E-top speelt dit seizoen voor het eerst in een nieuw gevormde onder de 12 competitie in de Hoofdklasse 2. Vele jaren speelde de E-top mee in de 2e of 1e klasse bij onder de 13 tegen teams uit de omgeving met daarin vaak grote gasten.

Voor de zomer is het team geselecteerd en er zijn wat leuke nieuwe spelers van buitenaf bijgekomen. Voor de introductie van deze toppers en prachtige verslagen plus foto’s verwijs ik naar de facebook-pagina van Alphense Boys E-top jo12-1: https://www.facebook.com/AlphenseBoys.ETop.JO12.1/?ref=bookmarks

Bij de keuze om onder de 12 te gaan spelen is er de verwachting en hoop dat de boys beter voetballende ploegen tegenkomen. En dat is maar te hopen, want in de voorbereiding hebben de mannen van coach Michael Lipsius en assistent trainers Ralph van der Winden en Robert Renirie weinig weerstand gekregen. De oefen- en bekerwedstrijden leverde grote zeges op voor de boys. En ondanks het mooie spel en de concentratie tot het einde van de wedstrijden was onduidelijk wat het team zou kunnen presteren bij weerstand.

En dan hoop je dat laatste wel te krijgen als Wilhelmus 12-1 op bezoek komt. De ervaring leert dat Wilhelmus altijd aardige selectieteams heeft en als ze een jaar ouder zijn op fysieke kracht het de boys-teams aardig lastig kunnen maken.

Wilhelmus had onlangs nog gewonnen van Meerburg 12-1 met 12-0 en wij wonnen van Meerburg 12-2 met 18-0. Uit het verslag van Wilhelmus bleek dat Meerburg 12-1 maar een paar keer over de middenlijn was geweest, dus de mannen van Wilhelmus kunnen aardig voetballen.

De wedstrijd wordt gespeeld op het mooie gras van veld 3 en vlak voor aanvang blijkt dat er geen scheidsrechter is. Dat wordt opgelost als onze vaste grensrechter Rick Steijlen gaat fluiten en de uitgebreide staf noodgedwongen een assistent opoffert om te gaan vlaggen. De ouders willen natuurlijk goed toekijken hoe zij volgende keer ook een bijdrage kunnen leveren…..

Helaas is onze spits Julian geblesseerd en nog een paar weken niet inzetbaar. De jongens starten met Nigel op doel (hij en Vince wisselen om de twee weken van team, o12-1 of o12-2) en vlnr: Serua, Twan, Santino en Stef, middenveld: Daan, Bram en Matz. Voorin Bryan, Ersan en Senne. Op de bank nemen Joshua, Sami en Yassine plaats. Daar zit ook Adra Alaoui mrani, die de taak van verzorgster heeft gekregen.

Vanaf het eerste fluitsignaal knallen beide teams er flink op. De boys-mannen spelen in mooie nieuwe tenues met sponsornamen Kicksshop en Mr Travel.nl. Ze zetten vanaf het begin goed druk en geven Wilhelmus gelukkig weinig ruimte, want al gauw blijkt dat die jongens echt ook goed kunnen ballen.

Maar het eerste woord is aan de jongens en al in de 2e minuut krijgt Bryan een grote kans die over gaat. Op de site van de Boys staat dat we op 0-1 achterstand komen, maar ik weet zeker (ook uit mijn aantekeningen) dat dit 1-0 voor ons moet zijn, want in de 4e minuut gaat de volgende grote kans voor ons er wel in. Matz stuurt Senne de diepte in. Hij ontwijkt een flinke tackel en plaatst de bal netjes in de verre hoek, 1-0. Goed begin van dit felle duel! Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong, want 2 minuten later is de opbouw niet goed en straft Wilhelmus dit gelijk af, 1-1.

Dit zijn ze niet gewend! Wat doet dit met de jongens?
    Nou niks, want nog geen minuut later tikt Ersan bijna de 2-1 binnen, maar de bal wordt net voor de doellijn weggehaald.

De strijd is gelijk opgaand, maar ineens is daar in de 12e minuut een mooie cross pass op Bryan, die goed naar binnen is gekomen en de 2-1 binnenschiet. Ik kon niet goed zien wie die prachtige assist gaf, maar in de pauze verteld Lars, het broertje van Matz, mij dat zijn broer de assist(s) gaf.... Bedankt Lars!

Maar het is nog niet gedaan, want Wilhelmus zet nog een tandje bij en drukt ons naar achteren. De grote middenvelders kregen of creëren iets meer ruimte en zorgen voor gevaar. In de 19e minuut lijkt Wilhelmus dan toch de 2-2 te scoren, maar gelukkig voor ons staat een speler van hun buitenspel.
    De verdediging wordt deze helft echt op de proef gesteld, maar houdt zich goed staande. Er worden wat ballen weg gekopt en Twan maakt nog een flinke sliding op de bal in het strafschopgebied. Nadat Senne zowel met links als rechts de keeper van Wilhelmus op de proef stelt, valt in de laatste seconden van de eerste helft dan toch de 2-2 als we voor het eerst te weinig druk zetten en Wilhelmus de bal voor het doel kan krijgen. De bal valt gunstig voor de voeten van een aanvaller van Wilhelmus, die alle tijd heeft om de bal netjes voorbij Nigel te plaatsen. Het is daarna gelijk rust.

In de pauze heerst het gevoel dat deze wedstrijd nog niet gedaan is. Ook de nieuwe technische coördinator van Alphense Boys ziet dat Wilhelmus goed partij geeft en dat onze jongens het af en toe moeilijk hadden. Maar het fruit en de limonade heeft blijkbaar nieuwe energie gegeven, want de tweede helft begint zeer sterk van onze kant. De nieuwkomers Sami (rechtsback), Yassine (rechts midden) en Joshua (spits) brengen nieuwe dynamiek.

Vanaf het fluitsignaal heersen de boys met vlot combinerend voetbal van achteruit. De boys blijken nog energie over te hebben na de pittige eerste helft. Wilhelmus komt er binnen een paar minuten achter dat het klaar is en komt daarna ook niet meer aan het goede voetbal van de eerste helft toe. Zij hebben, zo lijkt het, alles gegeven in de eerste helft en kunnen niet meer mee in het hoge tempo dat de E-top speelt.

Nadat een grote kans gestopt wordt door de Wilhelmus keeper neemt Joshua nog geen minuut later een vrije trap, waar de goede keeper van Wilhelmus nog wel aanzit, maar via de vingertoppen verdwijnt de bal in de linkerbovenhoek, 3-2. Lekker begin! Twee minuten geeft Joshua een voorzet die Yassine netjes binnen kopt, 4-2. Yassine die ook venijn en goed voetbal brengt op het middenveld, dat met Bram en Daan heerst.

Wilhelmus is binnen 4 minuten geknakt lijkt het. De motor van Alphense Boys draait op volle toeren en Bram strooit op het middenveld met lekkere passes.
    Ook de verdediging komt niet meer in de problemen. De mannen geven elkaar prima rugdekking en zorgen telkens weer voor een goede opbouw. Het ziet er zo soepel uit en dan te bedenken dat de boys pas 10 jaar zijn. Keihard doorgaan is het motto en dat zullen veel tegenstanders dit seizoen niet leuk vinden.

In de 40e minuut is het Daan die Bryan bedient. Bryan kijkt, loert en drukt op het juiste moment af voor een Bryan-bal, die hoog over de keeper in de verre hoek ploft, 5-2.

Tot de 50e minuut zijn er kansen voor Joshua (keeper Wilhelmus redt), Senne (keeper Wilhelmus redt) na top actie van Yassine, maar dan is het toch Joshua die de 6-2 binnenkopt na een lekkere voorzet van Senne.
    De laatste 10 minuten krijgt Wilhelmus nog twee vrije trappen, waarvan er 1 binnen lijkt te vallen, maar de scheidsrechter constateert een overtreding. Bryan krijgt de laatste kans voor de wedstrijd, maar zijn bal gaat voorlangs.

De keeper van Wilhelmus heeft zijn ploeg absoluut behoed voor een grotere nederlaag, maar dat het 6-2 zou worden….daar zag het na de eerste helft absoluut niet naar uit.+

De pittige eerste helft met stevige duels heeft Wilhelmus blijkbaar zoveel energie en kracht gekost dat ze in de tweede helft overal te kort kwamen.
    Al met al een lekker en veel belovend begin van dit talentvolle team. Wilhelmus leek vooraf toch 1 van de favorieten en als je dan 6-2 wint, dan is dat prima. Omdat Olympia met 9-0 wint staan we op doelsaldo 2e.

Volgende week zaterdag 30 september om 8.45 uur speelt onze o12-1 uit op het complex Sportpark Duinwetering te Noordwijk bij Noordwijk o12-1. Zij verloren dit weekend hun eerste competitiewedstrijd met 6-2 van Jodan Boys o12-1.