• Woensdagnieuwtjes

    Op donderdag 7 september viel Danny Woltering (speler Alphense Boys C1) geblesseerd uit op de training, na vijf maanden keihard aan zijn revalidatie gewerkt te hebben. Het is soms zó oneerlijk. Maar in een hoekje zitten treuren is niks voor deze super positief ingestelde topper. Altijd weer die lach en grapjes, ondanks al deze shit. Respect!! Vorige week donderdag zijn Nick en ik (trainer Corian Wigboldus) op bezoek geweest bij hem en voordat we er weer vandoor gingen stopte hij ons toe voorzichtig naar huis te rijden want het was glad op de weg. Heerlijk jong! Afgelopen week is er een MRI-scan gemaakt van Danny\'s knie. We hopen op de best mogelijke uitkomst!


    Bezoekjes aan Hoorn, Sneek en Groesbeek. Alphense Boys ziet nog eens iets van Nederland de komende maanden.  De zondag hoofdklasser legt van alle standaardelftallen uit het Groene Hart, dit seizoen de meeste kilometers af om uitwedstrijden te spelen . Maar liefst 3000 kilometers (inclusief de retourreis)

    Onlangs moest de jeugdafdeling van Alphense Boys de 15-8 terugtrekken uit de competitie. Niet omdat er onvoldoende spelers waren, maar omdat geen enkele van de ouders ook maar iets voor dit elftal wilde doen. Ondanks tal van email oproepen en ook uitnodigingen voor overlegmomenten, kwam er geen enkele respons. Bij iedere amateurclub hebben we nu eenmaal de hulp van een paar ouders nodig om een elftal te begeleiden. Tot onze diepe teleurstelling is dit bij dit team niet gelukt en was er geen ander middel om het team op te heffen.

    Volgende week dinsdag (26 september) oefent Alphense Boys 1 om 20.15 uur thuis tegen CSW 1.

    Gisteravond oefende Alphense Boys o14 (de 15-2 genoemd) uit tegen AZ o14. Er werd met 8-2 verloren (er werd 3x 25 minuten gespeeld) waarbij de vele foute inspeelpasses meedogenloos door AZ werden afgestraft, mede ook omdat de omschakeling iedere keer net te laat kwam. Een leerzame wedstrijd dus met het oog op de competitiestart van komende zaterdag uit tegen Fc Zoetermeer C1. Bujo Hegic scoorde de beide Alphense Boys goals.

     

  • Darwin Heuvelman (ex-jeugdspeler Alphense Boys en nu spelend bij Sparta Rotterdam) is door onder 18 bondscoach Bert Konterman uitgenodigd voor een 2-daagse trainingsstage bij Oranje onder 18. Afgelopen maandag en dinsdag werd er getraind op de KNVB-campus te Zeist. Deze trainingsstages zijn bedoeld om de bondscoaches een extra beeldvorming te geven van waar de spelers toe in staat zijn.

  • In de zondag hoofdklasse A (waar Alphense Boys in speelt) zijn er 10 clubs die kunstgras hebben op hun hoofdveld en 6 niet.

    Alphense Boys 1 speelt komende zondag weer thuis en ontvangt dan om 14.00 uur Heerenveen. De samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zondag is te zien op Studio Alphen

    Voor het bezoek van Sinterklaas aan Alphense Boys zoeken wij twee vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers dit kinderfeest bij Alphense Boys willen voorbereiden en organiseren. Heeft u interesse, mail dan even naar: jeugdzaken@alphenseboys.nl

    Op dinsdag 17 oktober om 15.00 uur speelt Feyenoord A1 de wedstrijd voor de UEFA Youth League in het stadion van Excelsior tegen Shaktar Donetsk. Het is dan herfstvakantie in Alphen a/d Rijn en omstreken en onze samenwerkingspartner Feyenoord heeft Alphense Boys de aanbieding gedaan dat ieder lid van Alphense Boys deze mooie jeugdwedstrijd kan bijwonen voor 2,50 euro. Iedereen die interesse heeft kan een mailtje sturen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Vandaag,  woensdag 20 september ,is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn. Net als vorig jaar wordt er dan niet getraind door de niet-selectieteams van Alphense Boys. De jeugdselectieteams vanaf de o15-1  t/m o19-1 trainen in principe wél op die dag. Willen enkele trainers het anders, dan even overleggen met Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Op zaterdag 16 september is bij Alphense Boys de Grote Club Actie 2017 van start gegaan. Ieder lid van Alphense Boys ontvangt 5 loten (totaal waarde 15 euro) met het verzoek die te verkopen (of zélf te kopen) De spelers van de D- E- en F teams ontvangen 5 loten en een verkoopboekje, zodat gelijk kan worden gestart met de verkoop. We gaan voor een nieuw record van 2000 verkochte loten dit jaar. Dit jaar sparen we voor de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal.

  • De Herfsttoernooien 2017 lopen al aardig vol. Op dit moment tellen we 75 deelnemende teams, maar is er nog ruimte bij onderstaande toernooien.

     Maandag 16 oktober:        Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor 09-1 teams (2009, niveau hfd/1e kl)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    We zitten wel dringend verlegen om scheidsrechters voor bovengenoemde toernooien. Als er een scheidsrechter beschikbaar is (die wij natuurlijk in de watten zullen leggen) dan graag een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Komend weekend start de competitie voor de meeste teams weer. In de lagere regionen wordt eerst de najaarscompetitie gespeeld en aan de hand van die uitslagen maakt de KNVB straks een hopelijk gelijkwaardige voorjaarscompetitie.

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 23 september

    15.15 uur      A1 - Forum Sport A1

    11.00 uur      D1 - Kon HFC D1

    09.00 uur      D2 - Katwijk D1

    09.00 uur      E-Top - Wilhelmus 12-1

    Komende zaterdag debuteert de 17-2 (B2) van trainer Jeffrey van Dijk in de 2e divisie. Hen wacht dan gelijk een verre uitwedstrijd tegen Gemert 17-1. We zijn benieuwd!

    De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord is geopend. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

    Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Wij gaan de aanmeldingen dus eerst goed bekijken alvorens je wordt ingeschreven en uitgenodigd. Je ontvangt dan een bevestiging

    Maar liefst negen (9) Alphense Boys pupillentrainers hebben zich ingeschreven voor de pupillentrainerscursus van de KNVB die op vrijdagavond 6 oktober van start gaat. Deze cursus (± 22 deelnemers)  is opgezet met onze samenwerkende amateurpartners waarbij Wim Bloothoofd (als contactpersoon voor de amateurpartners) een grote rol in heeft gespeeld. De cursus bestaat uit tien vrijdagavonden van 18.30 tot 21.30 uur die op wisselende locaties wordt gehouden. Cursusleider is Cor den Daas (KNVB). Namens Alphense Boys doen mee: Hasan Yildiz, Zakaria El Boutaybi, Robert Kerkhoven, Jerry Dhonre, Jaouad Oualit, Michel van Lingen, Gijs Vreeburg, Joost Kaper en Raymond Geelen.

    Alphense Boys en Van der Valk Tours BV hebben vandaag (maandag 18 september) een vijfjarig sponsorcontract ondertekend. In deze periode fungeert het Alphense bedrijf onder de noemer ‘co-hoofdsponsor’ als premium vervoerder van de roodwitten. Dat betekent dat alle touringcars, nodig om teams naar uitwedstrijden te rijden, door Van der Valk worden gefaciliteerd. Namens Van der Valk kwamen manager Marco Out en directeur Martin van der Valk naar het complex van Alphense Boys voor de feestelijke ondertekening. Willem Versteeg (interne zaken) en Dennis Captein (voorzitter) ontvingen hen met champagne.

  • Na de ondertekening poseerden zij voor de bus, waaraan aan weerszijden een bord is bevestigd met het opschrift: ‘Spelersbus Alphense Boys’.

    Martin van der Valk heeft, evenals zijn zoon Klaas, van oudsher een band met Alphense Boys. Ze voetbalden er diverse seizoenen. Marco Out voetbalt bij Bernardus, maar volgt het eerste team uit Alphen al jarenlang op de voet. Sowieso zal de bus voor alle uitwedstrijden van het eerste team worden ingezet. Daarnaast zullen de bussen rijden voor diverse ritten van jeugdteams.  

  • De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Heerenveen  is a.s. zondag as live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Op maandag 19 september jl is er een telefoon op veld 5 zoekgeraakt. Het is een Samsumg galaxy S7. Heeft u de telefoon gevonden, mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Voor het bezoek van Sinterklaas aan Alphense Boys zoeken wij twee vrijwilligers die samen met andere vrijwilligers dit kinderfeest bij Alphense Boys willen voorbereiden en organiseren. Heeft u interesse, mail dan even naar: jeugdzaken@alphenseboys.nl

    Op dinsdag 17 oktober om 15.00 uur speelt Feyenoord A1 de wedstrijd voor de UEFA Youth League in het stadion van Excelsior tegen Shaktar Donetsk. Het is dan herfstvakantie in Alphen a/d Rijn en omstreken en onze samenwerkingspartner Feyenoord heeft Alphense Boys de aanbieding gedaan dat ieder lid van Alphense Boys deze mooie jeugdwedstrijd kan bijwonen voor 2,50 euro. Iedereen die interesse heeft kan een mailtje sturen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Sam van Braak (speler B1) heeft de kruisband van zijn knie gescheurd en moet geopereerd worden waarbij hij een nieuwe kruisband krijgt. Het voetbalseizoen is voor Sam dus al voorbij. Doodzonde, want hij was een belangrijke speler in het centrum van de verdediging voor de ploeg van trainer Sander van Dijk

  • Op vrijdag 13 oktober zal Alphense Boys D1 trainer Sander v/d Kleij een clinic verzorgen voor alle trainers en leiders van onze samenwerkende amateurverenigingen. Het thema is ''omschakelen naar verdedigen''. Sander zal dit onderwerp behandelen met enkele passende video beelden en zal dit vertalen naar oefenvormen die gedemonstreerd worden door een jeugdteam van Alphense Boys. De clinic op vrijdag 13 oktober begint om 18.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Alle trainers en leiders van Alphense Boys zijn natuurlijk van harte welkom bij deze zeer leerzame avond.

    De overwinning van Alphense Boys B1 afgelopen zaterdag (uit bij en tegen AFC B1 (1-3)) was zò bijzonder dat trainer Sander van Dijk op gebak trakteerde. Ook enkele ouders besloten vanwege het succes direct ''bal-sponsor'' te worden . Team manager Jan Overes hoopt dat er nòg enkele ouders dit gebaar willen volgen. De B1 heeft nu nog 16 thuiswedstrijden te gaan in de 1e divisie en kan dus nog genoeg bal-sponsors gebruiken

  • De grote club aktie is weer van start gegaan. Ook het bestuur van Alphense Boys heeft zijn steentje bijgedragen om het record van 2000 loten te realiseren. Laten we er met zijn allen een groot succes van maken.

  • Dinsdag 12 september moest Alphense Boys o23 weer hun eerst wedstrijd spelen in de mooie o23 competitie. Met een mix van onze talentvolle A1 spelers en met de nog jeugdige (o23) 1e elftal spelers hadden wij op papier een aardig elftal staan. Na vorig seizoen op een mooie 2e plaats te zijn geëindigd moesten we nu gelijk starten tegen nieuwkomer FC Lisse 023 die de plek van Rijnvogels had ingenomen. Een wedstrijd waar we heel kort over kunnen zijn. Zeer matige 1e helft waarin er heel onrustig en zonder coaching in het veld werd gevoetbald. Met over en weer wat kansen maar ook vele verkeerde passen waarin de boys spelers elkaar slecht konden vinden. Een Lisse wat met meer beleving speelde op een schemerig en slecht kunstgrasveld en dat maakte het verschil. Rust 0-0. 2e helft waarin we na 3 minuten al op achterstand kwamen na verkeerd uitstappen na een corner waarin na een kluts de 1-0 werd gescoord door Lisse. Gelukkig werden we hierna wat scherper en in het laatste gedeelte van de wedstrijd kregen we nog wat kansen en hadden zeker een pingel moeten krijgen na een stevige sliding op de man van achteren in de 16 meter. Kortom een wedstrijd die we in normale doen niet hoeven te verliezen maar nu wel terecht door Lisse is gewonnen onder leiding van onze oud A1 coach John Cuvelier. Dinsdag 17 oktober spelen we onze 2e wedstrijd thuis tegen ARC o23 om 20.00 uur.